-
Μου το είπαν στα επείγοντα του Ευαγγελισμού: προβλήματα στα δόντια έχουν τα ίδια συμπτώματα με τις καρδιοπάθειες και μάλιστα, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην καρδιά. Γι' αυτό... συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο!
-
Ευχαριστω..
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Μου το είπαν στα επείγοντα του Ευαγγελισμού: προβλήματα στα δόντια έχουν τα ίδια συμπτώματα με τις καρδιοπάθειες και μάλιστα, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην καρδιά. Γι' αυτό... συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο!Αυτό ισχύει αλλά... άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Εστίες μικροοργανισμών στα δόντια, ιδιαίτερα μετά από οδοντιατρικές εργασίες που σχετίζονται με πρόκληση αιμορραγίας, μπορεί να προκαλέσουν λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα, η οποία είναι σοβαρή κατάσταση, γενικά όμως δεν προκαλεί πόνο.
-
Υποφέρω κι εγώ από ΓΟΠ, αλλά έχω καταφέρει να μετριάσω κατά πολύ τα συμπτώματα. Η συνταγή είναι απλή:
- Απώλεια βάρους (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ).
- Αποφυγή κατάκλισης μετά το φαγητό.
- Όχι οινοπνευματώδη-κάπνισμα-αεριούχα αναψυκτικά. Κομμένα με το μαχαίρι! Άσε που θα σου κάνει καλό κι αλλού...
- ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ (όσο μπορείς, βέβαια).
Μην το αφήσεις, κάθε κρίση προκαλεί πληγές (εγκαύματα) στο κάτω μέρος του οισοφάγου. Ο ουλώδης ιστός που προκύπτει μετά την επούλωση μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο...
Περαστικά!
-
Θεραπευτική αγωγή δεν υπάρχει αλλά αν χάσεις κιλά θα ξεχάσεις ότι το είχες.
-
Νέα θεραπεία για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση προσφέρει το ΑΧΕΠΑ
Μια νέα μέθοδος που απαλλάσει από τη συνεχή λήψη φαρμάκων τους ασθενείς με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και αποτελεί εναλλακτική στη λαπαροσκοπική χειρουργική, εφαρμόζεται εδώ και λίγους μήνες στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
-
Αυτο πρεπει να το ψαξουμε λιγο παραπανω (ειδικα οσοι μενουμε Θεσσαλονικη).
Ισως ειναι Η απαντηση στο προβλημα... -
Για να μην ανοιγω νεο ιατρικο θεμα:τι γνωμη εχετε για τα ηλεκτρονικα πιεσομετρα;Ειναι τελικα αξιοπιστα;Σε οσους ρωτησα(γιατρος και φαρμακοποιοι)μου ειπαν πως ειναι καλυτερα τα μηχανικα.
-
Δεν ειναι τοσο αξιοπιστα και σιγουρα το μηχανικο ειναι καλυτερο,αλλα υπο ορισμενες συνθηκες(ηλικιωμενοι ανθρωποι που δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν τα μηχανικα) ισως ειναι καλυτερα λογω της ευκολιας τους....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Δεν ειναι τοσο αξιοπιστα και σιγουρα το μηχανικο ειναι καλυτερο,αλλα υπο ορισμενες συνθηκες(ηλικιωμενοι ανθρωποι που δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν τα μηχανικα) ισως ειναι καλυτερα λογω της ευκολιας τους....Ειναι δυσκολο με μηχανικο πιεσομετρο να μετρησεις την δικια σου πιεση;
-
....ΓΟΠ!
ωχ!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ειναι τοσο αξιοπιστα και σιγουρα το μηχανικο ειναι καλυτερο,αλλα υπο ορισμενες συνθηκες(ηλικιωμενοι ανθρωποι που δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν τα μηχανικα) ισως ειναι καλυτερα λογω της ευκολιας τους....
Ειναι δυσκολο με μηχανικο πιεσομετρο να μετρησεις την δικια σου πιεση;
Οχι ιδιαιτερα Παντως με ηλεκτρικο ειναι σαφως πιο ευκολο.....
-
Τα πιο ακριβή και με την καλύτερη επαναληψιμότητα είναι τα παλιά με τον υδράργυρο. Αυτά όμως όπως και τα μηχανικά με το αναλογικό όργανο χρήζουν σχετικό άνθρωπο για να τα διαβάσει.... σωστά! Επίσης στα παλιά συχνά ξεραίνεται και σπάει λόγω ηλικίας το σωληνάκι ή η φούσκα.... ΑΝ η διαρροή είναι μικρή δεν πειράζει... γίνεται αυτόματα το ξεφούσκωμα!
Τα ηλεκτρικά υστερούν κάπως τόσο σε ακρίβεια όσο και σε επαναληψιμότητα αλλά για αδαή χρήστη είναι ικανοποιητικά.... βασικά να ξέρει να είναι πολύ πάνω από τα όρια οπότε θα πάρει χάπι ή όχι.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα πιο ακριβή και με την καλύτερη επαναληψιμότητα είναι τα παλιά με τον υδράργυρο. Αυτά όμως όπως και τα μηχανικά με το αναλογικό όργανο χρήζουν σχετικό άνθρωπο για να τα διαβάσει.... σωστά! Επίσης στα παλιά συχνά ξεραίνεται και σπάει λόγω ηλικίας το σωληνάκι ή η φούσκα.... ΑΝ η διαρροή είναι μικρή δεν πειράζει... γίνεται αυτόματα το ξεφούσκωμα!
Τα ηλεκτρικά υστερούν κάπως τόσο σε ακρίβεια όσο και σε επαναληψιμότητα αλλά για αδαή χρήστη είναι ικανοποιητικά.... βασικά να ξέρει να είναι πολύ πάνω από τα όρια οπότε θα πάρει χάπι ή όχι....Μωρε για εμενα το θελω ,πιεση 16
. Απλα σκεφτομαι να αγορασω ενα για να την ελενχω οποτε θελω μονος μου.
-
Ιατρική ερώτηση έχω αλλά καμία σχέση με ΓΟΠ.
Οι βαλβίδες της καρδιάς μου δεν κλείνουν σε ευθεία αλλά σχηματίζουν ένα βαθούλωμα. Ο καρδιολόγος μου είπε ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα αλλά πρέπει όποτε είναι να κάνω επέμβαση στο στόμα να παίρνω Amoxil.
Μία από αυτές τις μέρες σκοπεύω να κάνω τρύπα στην γλώσσα και είχα την απορία αν πρέπει να πάρω και σε αυτή την περίπτωση το φάρμακο.
(Με τον γιατρό θα μιλήσω σίγουρα αλλά επειδή πριν την Τρίτη δύσκολο το βλέπω, και επειδή με έχει φάει η αγωνία, θα ήθελα να ξέρω τι και πως..)
-
Τρύπα στήν γλώσσα;
Εσύ δέν θέλεις αμοξίλ,αλλά μία με τό σφυρί στό κεφάλι γιά να σού περάσει!!!! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τρύπα στήν γλώσσα;
Εσύ δέν θέλεις αμοξίλ,αλλά μία με τό σφυρί στό κεφάλι γιά να σού περάσει!!!! -
Θα βαλεις σκουλαρικι στη γλωσσα???
Προσεχε παρα πολυ!!!
Δεν θα μπορεις να φας για 2-3 ημερες λογω του πρηξιματος.....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Δεν θα μπορεις να φας για 2-3 ημερες λογω του πρηξιματος.....Kαι να μιλησεις επισης! (αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο βεβαια, ειδικα για τους αλλους )
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Δεν θα μπορεις να φας για 2-3 ημερες λογω του πρηξιματος.....
Kαι να μιλησεις επισης! (αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο βεβαια, ειδικα για τους αλλους )
Ε καλα,αλλα σε αυτο το φορουμ μας ενδιαφερει το αν θα μπορεσεις να φας...
και προσωπικα μιλωντας,αν δεν μπορουσα να φαω για 2-3 ημερες θα πεθαινα
ΓΟΠ