-
απαντηση: ο krusestern!!
γιατι? οδηγει που οδηγει κουβαδακι ο καημενος, τουλαχιστον στους γριφους, ας εχει αμαξαρα!
υγ. μου πηρε 5 δευτερολεπτα να το βρω.
-
Βρήκα μία λύση που ικανοποιεί όλους τους περιορισμούς. Στέλνω pm στον Pai Mei για επιβεβαίωση. Μου πήρε 1,5 ώρα!! Πολύ είναι εεε?? Και φυσικά χρησιμοποίησα μολύβι και χαρτί...
-
Εγω πάντως το έλυσα χωρίς μολύβι και χαρτί!
με excel!
-
35 min και πολλα post it...
-
Χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω, έχει ξαναμπεί στο φόρουμ το κουίζ του αινστάιν.....
-
O Γερμανός έχει το ψάρι...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
O Γερμανός έχει το ψάρι...Ακριβώς έτσι είναι!!!
http://img380.imageshack.us/my.php?imag ... ved7vi.jpg
Εμείς πρέπει να γνωριστούμε από κοντά, ε;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ακριβώς έτσι είναι!!!
To είχα λύσει πέρισυ το καλοκαίρι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Έτυχε η πρώτη μου υπόθεση να είναι η σωστή.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ακριβώς έτσι είναι!!!
To είχα λύσει πέρισυ το καλοκαίρι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Έτυχε η πρώτη μου υπόθεση να είναι η σωστή.
Same here. Χρησιμοποίησες όμως και τις παραδοχές ότι γάτα δεν πάει δίπλα με πουλί και ψάρι, σκύλος δεν πάει με γάτα; Εγώ ναι, για να αποκλείσω συγκεκριμένους συνδυασμούς. Εδώ πώς γίνεται αυτό; Όλα τα αμάξια πάνε δίπλα στα άλλα...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν είναι τπτ άλλο παρά θέμα πιθανοτήτων, αν και πρωτοδεσμίτης πάντοτε δε τα πήγαινα καλά με αυτό το κεφάλαιο..Κάποιος που έχει φρέσκες τις γνώσεις μπορεί να το λύσει πολύ εύκολα
Δεν είναι καθόλου θέμα πιθανοτήτων.
Είναι ένα πρόβλημα λογικής, που οι πιθανότητες δεν έχουν καμία θέση.
Βάσει συνδυασμών, καταλήγεις στη λύση.
αν θυμάμαι καλά, οι συνδυασμοί ήταν στο κεφάλαιο των πιθανοτήτων..
-
Aυτου του είδους τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν και τόσο με πιθανότητες, αλλά με λογική. Θα βρείτε πάρα πολλά σαν και αυτό σε περιοδικά όπως ο 'Γρίφος' που ασχολούνται όμως μόνο με προβλήματα λογικής.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δεν είναι τπτ άλλο παρά θέμα πιθανοτήτων, αν και πρωτοδεσμίτης πάντοτε δε τα πήγαινα καλά με αυτό το κεφάλαιο..Κάποιος που έχει φρέσκες τις γνώσεις μπορεί να το λύσει πολύ εύκολα
Δεν είναι καθόλου θέμα πιθανοτήτων.
Είναι ένα πρόβλημα λογικής, που οι πιθανότητες δεν έχουν καμία θέση.
Βάσει συνδυασμών, καταλήγεις στη λύση.
αν θυμάμαι καλά, οι συνδυασμοί ήταν στο κεφάλαιο των πιθανοτήτων..
Οι συνδυασμοί και όλα αυτά τα σπαζαρχίδικα προβλήματα ανήκουν στον τομέα των μαθηματικών που λέγεται 'Συνδιαστική' και όχι στη 'Θεωρία Πιθανοτήτων'.
-
Καταπληκτικό αίνιγμα! Για την πλάκα μου το έπιασα ένα βράδυ (δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να το λύσω) και κόλλησα!!!
Τελικά, δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο υπολόγιζα. Το έλυσα μέσα σε μία ώρα περίπου (είχα πάρει χαρτί, μολύβι, έκανα σχεδιάκια, τρελό κόλλημα), αλλά μετά ήθελα και άλλο! -
Παρομοίως, κι εμένα ένα εικοσάλεπτο μου είχε πάρει να το λύσω.
Κάπου πρέπει να το έχω χωμένο σαν OOo Calc αρχείο ( ;ρ ).
(εκτος κι αν το πήρε παραμάζωμα ο χτυπημένος δίσκος πριν κάνα εξάμηνο...) -
Οι πιθανότητες είναι άσχετες με το πρόβλημα, εκτός αν θες να δεις στην τύχη αν το βγάζεις, οπότε έχεις 1 στις 4. (αν είσαι ΓΚΑΟΥΚΑΣ να το πω ευγενικά, έχεις 1 στις 5, μη σκεπτόμενος πως ο Κρουστερ έχει 530 οπότε όχι Τούαρεγκ...)
Κατά τα λοιπά είναι απλή (ίσως λίγο περιπλεγμένη, αλλά με χαρτί και μολύβι απλή) λογική.
Το έλυσα σε 20 λεπτά. Στον χρόνο περιλαμβάνω το χρόνο που έφαγα για να εκτυπώσω το πρόβλημα, να φτιάξω χαρτάκια με τα διάφορα στοιχεία, και να πληκτρολογήσω μια αναλυτική λύση. Το καθαυτό πρόβλημα ζήτημα να είναι 5 λεπτά...
Για να ΜΗΝ το λύσεις (με χαρτί, μολύβι, εξέλ κλπ) είσαι είτε ανοργάνωτος, είτε ανυπόμονος, είτε βλαξ.
Όμως αν δεν είχα χαρτί και μολύβι δεν νομίζω να το έλυνα.
-
Ο χρήστης georgetabs έγραψε:
(αν είσαι ΓΚΑΟΥΚΑΣ να το πω ευγενικά, έχεις 1 στις 5, μη σκεπτόμενος πως ο Κρουστερ έχει 530 οπότε όχι Τούαρεγκ...)..φιλε georgetabs δηλαδη θελεις να πεις οτι δεν βρηκα τη σωστη απαντηση?
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Για να ΜΗΝ το λύσεις (με χαρτί, μολύβι, εξέλ κλπ) είσαι είτε ανοργάνωτος, είτε ανυπόμονος, είτε βλαξ.Είτε βαριέσαι ν'ασχοληθείς.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για να ΜΗΝ το λύσεις (με χαρτί, μολύβι, εξέλ κλπ) είσαι είτε ανοργάνωτος, είτε ανυπόμονος, είτε βλαξ.
Είτε βαριέσαι ν'ασχοληθείς.
...κι εγώ ξεκίνησα αλλά βαρέθηκα και το παράτησα...γιατί πείνασα...
-
GeorgeTabs εγω έφτιαξα ενα virtual puzzle με κουτάκια στο excel
-
Ήρθε η ώρα της λύσης.
Συγχαρητήρια καταρχάς σε όσους προσπάθησαν. Τέτοιου είδους προβλήματα ακονίζουν τη σκέψη μας.Μιας και έπιασα το μπλα-μπλα, θέλω να σημειώσω, ότι η νοημοσύνη οξύνεται με την προσπάθεια. Αυτό είναι πιθανότατα γνωστό σε όλους σας. Έχει αποδειχθεί επίσης, ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με χαμηλότερη αρχική νοημοσύνη, τα οποία στη συνέχεια ανέπτυξαν την νοημοσύνη τους περισσότερο, σε σύγκριση με άλλα που υπερτερούσαν. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Διότι, αυτός, που υπερέχει (εγγενώς κατά κάποιο τρόπο), δεν χρειάζεται να προσπαθήσει τόσο, ώστε να αντιμετωπίσει τα θεωρητικά και πρακτικά προβλήματα της ζωής, οπότε νομοτελειακά το μυαλό του αδρανεί.
Αυτός, που υστερεί, καταβάλλει μεγαλή προσπάθεια, συνεπώς, μέσω της συνεχούς εξάσκησης καταφέρνει να περάσει τον πρώτο.
Οπωσδήποτε αυτό δεν έχει γενική ισχύ. Αλλά συμβαίνει.Όπως και να 'χει, είναι βέβαια ευεργετικό για τη σκέψη μας, να καταπιανόμαστε συνεχώς με προβλήματα, ευκολότερα ή δυσκολότερα. Και φυσικά, να αναλύουμε τα πράγματα, κατανοώντας τη λειτουργία ή τη φύση τους.
Πάμε τώρα στον γρίφο μας.
Απάντησαν σωστά οι:
Vasilakis, IKE, Demetriades, msamaro, @ndy, George Tabs, ο A-Viper7, και αν ξεχνώ κάποιον ας το πει.
Εξάλλου το θέμα δεν είναι να πούμε ποιοί το βρήκαν. Αυτοί οι γρίφοι είναι για μας, τους λύνουμε για μας.
Δημοσιεύω εδώ την ομολογουμένως αναλυτικότατη απάντηση του GeorgeTabs.
Είμαι περίεργος όμως να δω και το excel του ΙΚΕ.
A, και να σημειώσω ότι το Matiz στον Kid ήταν τυχαίο!Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Απάντηση:
Ο sakiss έχει το Τούαρεγκ, μένει στο 2ο σπίτι που είναι πράσινο, και όταν δεν παίζει ποδόσφαιρο ταράζει τους καφέδες.Το ερώτημα είναι πως πέρασε στο γερμανικό στρατόπεδο ο αλφίστι!!
Λύση:
Αναγκαστικά το άσπρο και το πράσινο σπίτι είναι τα δύο πρώτα, αφού είναι συνεχόμενα, άρα δεν πάνε στις θέσεις 4 και 5. η 5 είναι του Παύλου, ο οποίος δίπλα του (στην 4) έχει το μπλέ σπίτι. Αυτός στο πράσινο πίνει καφέ, ενώ στο 3ο σπίτι πίνουν γάλα, οότε αναγκαστικά λοιπόν είναι τα 2 πρώτα σπίτια.Τα σπίτια 1,2,4 έχουν ήδη χρώμα. Ο Κίντ μένει σε κόκκινο. Κόκκινο μπορεί να μπεί μόνο στο 3ο και 5ο σπίτι. Στο 5ο μένει ο Παύλος, οπότε ο Κίντ είναι στο 3ο.
Άρα το μόνο που περισσεύει είναι το κίτρινο. Μένει στον Παύλο, ο οποίος επιπλέον θα παίζει τένις, άρα αυτός στο μπλέ σπίτι (το 4) έχει Ιμπρέζα.
Αυτός που πίνει μπίρα παίζει βόλει, άρα δεν είναι ο Παύλος. Άρα ο Παύλος αναγκαστικά πίνει κρασί.
Ο δίπλα του παίζει μπάσκετ. Αναγκαστικά είναι αυτός στο σπίτι 4, αφού δεν υπάρχει σπίτι 6.
Δεν ξέρουμε τι ποτό πίνουν στα σπίτια 1 και 4. Όμως στο 4 παίζουν μπάσκετ, άρα δεν πίνουν μπίρα που πάει 'πακέτο' ε βόλεϊ, άρα μένει το τσάι, άρα ο ΙΚΕ.
Αναγκαστικά λοιπόν στο 1 πίνουν μπίρα και παίζουν βόλεϊ.
Ο Σάκης μπορεί να μένει είτε στο σπίτι 1 είτε στο 2. Στο 1 παίζουν όμως βόλεϊ, ενώ ο Σάκης ποδόσφαιρο. Άρα πάει στο 2ο.
Αναγκαστικά λοιπόν ο Κρούστερνσεν μένει στο 1ο και έχει την 530.
Έχουμε πεί όλα τα σπορ, εκτός από το πόλο. Αναγκαστικά αυτό πηγαίνει στον Κιντ, στο σπίτι 3. Μαζί πάει και το Ματίζ.
Μπάσκετ παίζουν στο 4. Ο εκεί γείτονας έχει την Πόρσε. Αφού στο 3 έχουν Ματίζ, η πόρσε πάει στο 5.
Οπότε τι έμεινε;
Το Τούαρεγκ και το σπίτι 2, ο Σάκης!
Για δυνατούς λύτες