Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ελλαδα - Κυπρος: Σχεση αγαπης;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Ελλαδα - Κυπρος: Σχεση αγαπης;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 9
    • 10
    • 2 / 10
    Αντίλογος
    49
    182
    1390
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nickolas last edited by

Όπως ειπώθηκε οι Κύπριοι δεν 'κλέβουν' θέσεις Ελλαδιτών στα πανεπιστήμια. Οι θέσεις για τους Ελλαδίτες είναι συγκεκριμένες (και καλά είναι ανάλογες με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κλπ.) απλά υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον αριθμό θέσεων για Κυπρίους.
      Πράγματι απολαμβάνουν πολλά προνόμια ως φοιτητές, ενώ οι Ελλαδίτες φοιτητές στην Κύπρο δεν έχουν τέτοια προνόμια.

Γκετοποιημένοι οικειοθελώς είναι πιστεύω σε όλες τις σχολές. Ενδιαφέρον είναι ότι Κύπριοι με ένα γονιό Έλληνα ή μεγαλωμένοι στην Ελλάδα είναι εκτός γκέτο και έχουν λίγες επαφές με τους αμιγώς 'Κυπρίους'.
      Λογικό το να είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους αλλά σε υπερβολικό βαθμό πιστεύω.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • P
        pafos13 last edited by

Γενικώς στα περί γκετοποίησης στα πανεπιστήμια έχετε δίκιο, αν και δεν ισχύει πάντοτε. Τουλάχιστον στην περίπτωση την δική μου και των Κύπριων συμφοιτητών μου (του έτους μου), όλοι διατηρούμε ακόμα στενές φιλίες με εξ ελλάδος συμφοιτητές μας, παρά το ότι έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που φύγαμε από το πολυτεχνείο.
        Τα προνόμια των Κύπριων φοιτητών ξεκίνησαν μετά το 1974, οπότε υπήρχε πραγματική ανάγκη, και παρέμειναν μέχρι τις μέρες μας.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • C
          citastak last edited by

Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
          Γενικώς στα περί γκετοποίησης στα πανεπιστήμια έχετε δίκιο, αν και δεν ισχύει πάντοτε. Τουλάχιστον στην περίπτωση την δική μου και των Κύπριων συμφοιτητών μου (του έτους μου), όλοι διατηρούμε ακόμα στενές φιλίες με εξ ελλάδος συμφοιτητές μας, παρά το ότι έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που φύγαμε από το πολυτεχνείο.
          Τα προνόμια των Κύπριων φοιτητών ξεκίνησαν μετά το 1974, οπότε υπήρχε πραγματική ανάγκη, και παρέμειναν μέχρι τις μέρες μας.

Εγω δεν ειμουν κατα των προνομιων.Απλα δεν ειναι δυνατον να δινεις φοιτητικο επιδομα στεγασης και σιτισης σε ολους του Κυπριους χωρις να λαμβανεις υποψιν σου το εισοδημα των γονεων. Εκεί είναι η ένστασή μου.

• D
            dea-735 last edited by

Εγω δεν ειμουν κατα των προνομιων.Απλα δεν ειναι δυνατον να δινεις φοιτητικο επιδομα στεγασης και σιτισης σε ολους του Κυπριους χωρις να λαμβανεις υποψιν σου το εισοδημα των γονεων. Εκεί είναι η ένστασή μου.[/quote]

Τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι απ'αυτούς προκαλούν με τον πολυτελέστατο της διαβίωσης τους τρόπο . Στη Θεσαλονίκη το '84 είχα συνφοιτητή στο Γεωλογικό με BMW 318 που δικαιούταν σίτησης και στέγασης δωρεάν .

• C
              citastak last edited by

Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
              Εγω δεν ειμουν κατα των προνομιων.Απλα δεν ειναι δυνατον να δινεις φοιτητικο επιδομα στεγασης και σιτισης σε ολους του Κυπριους χωρις να λαμβανεις υποψιν σου το εισοδημα των γονεων. Εκεί είναι η ένστασή μου.

Τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι απ'αυτούς προκαλούν με τον πολυτελέστατο της διαβίωσης τους τρόπο . Στη Θεσαλονίκη το '84 είχα συνφοιτητή στο Γεωλογικό με BMW 318 που δικαιούταν σίτησης και στέγασης δωρεάν .[/quote]

εγω ειχα μια Κυπρια με ελληνικο Smart και ενα συμφοιτητη με δεξιοτίμονο BMW 320. Και κυκλοφορουσαν με τα λαπτοπ αγκαλια, αλλά το μεσημέρι τους εβλεπες στην ουρά της λέσχης σίτισης περιμένοντας το δίσκο με το φαγητο και έχοντας ανα χείρας 2 κουπόνια (ετσι πληρωναμε οσοι δικαιουμασταν επιδομα σιτισης)!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 6
              • C
                charmak66 last edited by

Τα επιδόματα νομίζω πως δίνονται απ' την Κυπριακή Δημοκρατία,με χαζό τρόπο ,όπως αναφέρθηκε,αλλά αφού το κράτος έχει λεφτά,τα δίνει... (που τα βρίσκει,δεν ξέρω...)

Επιβεβαιώνω και γω ότι οι Κύπριοι φοιτητές είναι κατά κανόνα γκετοποιημένοι,δείχνοντας έναν σνομπισμό...Όχι ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις,αλλά τις περισσότερες φορές δικαιολογώ πλήρως την αντίδραση του φίλου μου που ανέφερα μερικά post πιο πάνω...

Όσο για τον 'αγώνα' των Κυπρίων για τα κατεχόμενα,ας το αφήσουμε καλύτερα....

• K
                  kid last edited by

Δεν νομίζω να υπάρχει αντίστοιχος αριθμός φοιτητών που πάνε στην Κύπρο. Και εν πάσει περιπτώσει, είναι λάθος να μπαίνουνε στα ελληνικά πανεπιστήμια με διαφορετικές εξετάσεις από αυτές που δίνουμε εμείς. Αντίστοιχα και εμείς αν θέλουμε να πάμε Κύπρο να πρέπει να δώσουμε τις δικές τους εξετάσεις.
                  Είναι άδικο να μπαίνει κάποιος με 14-15 μ.ο. 5 μαθημάτων στην Α σχολή και ο άλλος που έχει μ.ο 17 σε 9 μαθήματα να μένει απέξω.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • R
                    ripper last edited by

Έχω κάνει 9 μήνες στρατό στην Κύπρο, έχω επισκεφτεί την Κύπρο και άλλες φορές και έχω πολλούς φίλους από Κύπρο.
                    Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα με Κύπριο, και σαν γενική εντύπωση θα πω ότι η μόνη διαφορά που έχουν από τους Ελλαδίτες είναι ότι είναι πιο ευκατάστατοι. Σε θέμα χαρακτήρα δεν υπάρχουν διαφορές. Μάλιστα κατα τη γνώμη μου είναι πιο φιλόξενοι και φιλικοί από ότι εμείς.
                    Τα προβλήματα μεταξύ Κυπρίων και Ελλαδιτών πηγάζουν από την (λανθασμένη) αυτή αντίληψη που κυριαρχεί (και από τις δύο πλευρές).
                    Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι στον στρατό το 90% από εμάς είχε πολλή κακή γνώμη για τους Κύπριους χωρίς ποτέ να έχει γνωρίσει κανέναν. Όταν είσαι τόσο προκατηλειμένος, δεν είναι δυνατόν να κάνεις φιλίες.
                    Το ότι κάνουν 'γκέτο' στα πανεπιστήμια, είναι αληθές αλλά και φυσιολογικό. Το ίδιο δεν κάνουν και οι Έλληνες στα ξένα πανεπιστήμια; Κάτι ανάλογο δεν κάνουν και οι Κρητικοί;
                    Επίσης, το ότι έχουν σε μεγαλύτερη εκτίμηση τους Αγγλους από ότι τους Έλληνες είναι μύθος. Οι πέρισσοτεροι Κύπριοι -για να μην πω όλοι- που γνωρίζω καταριούνται τους Αγγλους για ότι έχουν κάνει στο νησί και γνωρίζουν το ποιος έφτεγε και ποιος όχι κατά την εισβολή το 1974.
                    Όπως αναφέρθηκε και πριν όλοι οι Κύπριοι βγήκαν να πανυγηρίσουν για την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα, είδατε να πανυγηρίζουν για καμιά επιτυχία της εθνικής Αγγλίας; Αφού συμπαθούν περισσότερο τους Αγγλους, τότε γιατί στην Eurovision (οπού ψηφίζει ο κόσμος) πάρνουμε συνέχεια 12;
                    Κλείνοντας, να πω ότι το να βάζουμε όλους τους Κύπριους ή όλους τους Ελλαδίτες σε ένα τσουβάλι, είναι το κλασικότερο λάθος που κάνουμε. Τα προβλήματα πηγάζουν από την προκατάληψη και σε τελική ανάλυση καταλήγουμε να μαλώνουμε με το μοναδικό κράτος που έχουμε πολλά κοινά.

• C
                      cpp last edited by

Ο χρήστης chemic έγραψε:

Μια απορία έχω μόνο. Από που και ως που οι Κύπριοι να σπουδάζουν στα Ελληνικά πανεπιστήμια και να στερούν τις θέσεις από τους Έλληνες φοιτητές?

Με την ιδια λογικη που μπαινουν και Ελληνες στο Πανεπιστημιο Λευκωσιας.
                      Και μετα ειναι και το αλλο:
                      Κανενος θεση δεν τρωνε.
                      Και μακαρι να υξηθουν οι θεσεις για τους Κυπριους και τους Ομογενεις του εξωτερικου.Μονο κερδος θα εχει η Ελλαδα.
                      Αλλα στο χαλι που καταντησανε τα Πανεπιστημια (απο το να εισαγεται καποιος με....2 μεχρι το ακρον αωτο της υποκρισιας που ονομαζεται Πανεπιστημιακο - ασυλο) ποιος να ερθει να σπουδασει.....

καλά ρε παιδιά τί λογική έχετε! μπράβο και βέβαια τρώνε θέσεις. Αν υπάρχουν 150 θέσεις και οι 20 πάνε στους κύπριους δεν τρώνε;
                      Δυσάρεστη εμπειρία οι κύπριοι και για μένα και για όλους τους φίλους στη σχολή! Κάτι από κουτοβλαχειά του 70 γκετοποιημένοι μόνοι τους, καλοί με όλους αλλά όταν πετυχαίνανε αυτό που θέλανε απίστευτο ψώνισμα και ούτε καλημέρα. Δυο εξαιρέσεις μόνο είχαμε (πολύ καλά παιδιά)
                      Πάντως απίστευτη πλύση εγκεφάλου από τα παιδικά μας χρόνια! Αδέλφια, και μαρτυρική κύπρος κτλ κτλ. Τώρα πια πέρα βρέχει...τους βλέπουμε άλλωστε και πως αγωνίζονται για για τα κατεχόμενα

NA TA ΛΕΜΕ!!!!

100% αληθής .....
                      ξέχασες μόνο και κάτι δεξιοτιμονες Porsche που φέρνουν για μόστρα για να χτυπάμε τα γκομενάκια από την Λειβαδιά και την Καλαμάτα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • V
                        vasilakis last edited by

Ο χρήστης chemic έγραψε:
                        τους βλέπουμε άλλωστε και πως αγωνίζονται για για τα κατεχόμενα

Ευχαριστω πολυ.....

• C
                          cpp last edited by

Ειλικρίνεια. Αρετή ή Κατάρα?

• H
                            hunter last edited by

Έιλικρινά μιλώντας,θα σας πώ ότι,τούς Κύπριους τούς θεωρώ 'δικούς μας' ανθρώπους,περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
                            Τό ότι υπάρχουν περιστατικά σάν καί αυτά πού γραφτήκανε παραπάνω δέν τό αμφισβητώ,αλλά θα ήτανε ποτέ δυνατόν νά μήν υπήρχε καί κανένα πρόβλημα;
                            Πόσοι από εσάς έχετε αδέρφια;
                            Δέν έχετε τσακωθεί ποτέ αναμεταξύ σας;
                            Εχετε κρατήσει κακία;

• K
                              kouk last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
                              Έιλικρινά μιλώντας,θα σας πώ ότι,τούς Κύπριους τούς θεωρώ 'δικούς μας' ανθρώπους,περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
                              Τό ότι υπάρχουν περιστατικά σάν καί αυτά πού γραφτήκανε παραπάνω δέν τό αμφισβητώ,αλλά θα ήτανε ποτέ δυνατόν νά μήν υπήρχε καί κανένα πρόβλημα;
                              Πόσοι από εσάς έχετε αδέρφια;
                              Δέν έχετε τσακωθεί ποτέ αναμεταξύ σας;
                              Εχετε κρατήσει κακία;

Πές τα ρε Αντρέα!!! Μα πάντα να επικρατούν οι 'μικρές' σκέψεις ρε γμτ?!! Οι θέσεις...τα επιδόματα...!!!!

Η μόνη άλλη χώρα που μιλάει Ελληνικά είναι ρε γμτ!Με τα στραβά της και με τα ίσια της!!Λες και εμείς είμαστε οι άγγελοι!!!

• C
                                cpp last edited by

Εγώ βλέπω συμπεριφορά και τρόπο σκέψης όπώς ήταν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την τελευταία δεκαετία... με τον chemic συμφωνώ απόλυτα

• C
                                  coyot last edited by

Η Κύπρος είναι ένα ελληνικό νησί, στο οποίο η Βρετανία, για λόγους δικών της στρατηγικών εκτιμήσεων, δεν επέτρεψε να ενωθεί με την Ελλάδα, φέρνοντας την Τουρκία μέσα στο ζήτημα, κατά τρόπο αριστουργηματικό, από διπλωματικής πλευράς, προφασιζόμενη την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας 18% (λες και δεν υπήρχαν Τούρκοι σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο πριν τη δημιουργία ελληνικού κράτους. Στην Κρήτη ήταν 30%).
                                  Από κει και πέρα, το 'εμείς' και 'σεις' μεταξύ Ελλήνων, μόνον τους εχθρούς τους ωφελεί. Δεν βλέπω γιατί η Κύπρος πρέπει να είναι καλύτερη ως κοινωνία από την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη ή την Εύβοια. Μπορεί οι περισσότεροι Κυπραίοι να είναι νεόπλουτοι χωριάτες, αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες τι ακριβώς είναι αυτή τη στιγμή; Εγώ ως Ηπειρώτης απεχθάνομαι τους Πελλοπονήσιους (όχι πολύ, ίσα-ίσα για να τους πειράζω), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν τους θεωρώ Έλληνες.
                                  Όσο για την εισβολή και de facto διχοτόμηση, αυτήν την επέτρεψε η προδοτική χούντα, η οποία επεβλήθη στην Ελλάδα από τους ξένους δυνάστες της για αυτόν ακριβώς το λόγο.
                                  Εξυπακούεται, βέβαια, ότι για κάθε πλήγμα που έχουν καταφέρει στο ελληνικό έθνος οι εχθροί του, αιτία είναι και η ανευθυνότητα και η έλλειψη ενότητας που χαρακτηρίζει δυστυχώς το έθνος.

• T
                                    traveller last edited by

Ο χρήστης chemic έγραψε:
                                    Τώρα πια πέρα βρέχει...τους βλέπουμε άλλωστε και πως αγωνίζονται για για τα κατεχόμενα

Δεν είναι δυνατό να λέγονται τετοια πράγματα ούτε γι αστείο.
                                    Μιλάμε για οικογένεις που ξεριζώθηκαν και ξεκληρίστηκαν και παριστάνουμε και τους τιμητές από πάνω;;
                                    Και βέβαια αγωνίζονται. Οι ηλικίες που γνωρισαν τον ξεριζωμό αγωνίζονται. Τις έχεις δει τις μανάδες με τις φωτογραφίες των αγνοούμενων παιδιών τους καθε τόσο στο οδόφραγμα του 'Λήδρα Παλλάς';; Ο Ισαάκ και ο Σολωμού είναι 'ζεστοί' ακόμα..Πως είναι δυνατό να γράφεις αυτά τα πράγματα;;
                                    Οι 30αρηδες και οι 20άρηδες δεν έχουν ζήσει τα γεγονότα αυτά, είναι λογικό να τους 'αγγίζουν' λιγότερο. Γνώρισαν την Κύπρο έτσι όπως είναι τώρα. Ενα κράτος που ευημερεί.
                                    Δηλαδή, εσύ τι αγώνα έχεις κάνει για τη (π.χ) Μ.Ασία;;
                                    Δεν υπάρχει Ελλαδίτης ή Κύπριος που να μην πονάει γι αυτή την κατάσταση. Καλύτερα να προσέχουμε λίγο. Ολοι μας.
                                    Είμαστε που είμαστε μια χούφτα. Δε χρειάζεται να βγάζουμε τα μάτια μας και μεταξύ μας.

• T
                                      tiger last edited by

Μηπως δεν υπαρχει περιεργη αντιμετωπιση και των Ελληνων απεναντι στους εδω Κυπριους φοιτητες;Ειναι γεγονος οτι η επικοινωνία δεν ειναι παντα ευκολη, αλλα η ευθυνη βαραινει και τις δυο πλευρες.

Παντως πιστευω οτι οταν χρειαστεί, ολοι θα αναγνωρίσουμε οτι ειμαστε απο το ίδιο αίμα, και θα αφησουμε στην ακρη τον Μακάριο, την χουντα και τον γερο Καραμανλη (τουλαχιστον οι χουντικοι ηταν ηλιθιοι, το ομοφυλόφιλο προδοτικο σκουπιδι που τον καναμε και προεδρο της δημοκρατιας ηξερε καλα τι εκανε).

• T
                                        traveller last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:
                                        Η Τουρκία ήταν εκτός 'παιχνιδιού' στη Κύπρο, μέχρι που ο Μακάριος (που είχε προβλήματα με τους Άγγλους) τη προσκάλεσε ως εγγυήτρια δύναμη. Αυτά παθαίνουν όσοι ανακατεύονται με τη Τουρκία - μακριά κι αγαπημένοι.

Το 'κυπριακό' το χειρίστηκαν αποκλειστικά 'ελληναράδες' και το που το έφτασαν το βλέπουμε όλοι μας. Καλού κακού δες και τι γράφει ο 'Tiger'

• A
                                          adis4gr last edited by

εγω αγαπη για εμας δεν ειδα,απλως μια συμπαθεια...οι κυπριοι βλεπουν οτι η ελλαδα τους εχει υποχρεωση ενω οι ελλαδιτες τη νιωθουν βαρος,αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη...
                                          το να δεσμευουμε ακομα την εξωτερικη πολιτικη και 2500 στρατιωτες για το νησι ειναι υπερβολη απο τη στιγμη που ουτε και μεις στεκομαστε στα ποδια μας...

• T
                                            traveller last edited by

Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
                                            εγω αγαπη για εμας δεν ειδα,απλως μια συμπαθεια...οι κυπριοι βλεπουν οτι η ελλαδα τους εχει υποχρεωση ενω οι ελλαδιτες τη νιωθουν βαρος,αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη...
                                            το να δεσμευουμε ακομα την εξωτερικη πολιτικη και 2500 στρατιωτες για το νησι ειναι υπερβολη απο τη στιγμη που ουτε και μεις στεκομαστε στα ποδια μας...

Δηλαδή ρε 'adis4gr', για να καταλάβω...Αποσύραμε μια φορά τη μεραρχία και η Κύπρος έμεινε στο έλεος του θεού και είδαμε τι έπαθε, να αποσύρουμε και τώρα το στρατό μας;; Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι οι 2000 στρατός που έχουμε στην Κύπρο;; Θα βουλιάξει η οικονομία μας αν συνεχίσουμε να τους συντηρούμε εκεί;;
                                            Αν χαθεί με τον εναν ή τον άλλον τρόπο , εθνικός χώρος μας, μετά ετοιμάσου Αρη, έρχεται η σειρά σου (μας) και τότε δε θα έχεις κανέναν μαζί σου . Ουτε καν τους Κύπριους που τώρα σου είναι βάρος...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 2 / 10
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ