-
Παντως παιδια στη Βασιλεια που εχω παει κοντα στη Γενευη ειδα και χειροποιητα ρολογια τα οποια κοστιζαν σε τιμη βιτρινας 160000 Ευρω!!!!!!!
Παντως παιδια οι χρονογραφοι τυπου sector,tag κλπ κοστιζουν παρα πολυ φθηνα στη Γενευη...
Ασε που μπορεις και οδικως να πας σε 10κμ για ψωνια στη Γαλλια.......
-
Χρηστο συμφωνω ως επι το πλειστον με το τελευταιο σου ποστ. Οντως δε μπορουμε να αποδειξουμε τι ειναι πραγματικα υπερβολικο και τι 'λογικο' καθως και αλλες αναγκες εχει ο καθενας μας, και αλλα γουστα, και αλλο πορτοφολι, κλπ. Επαναλαμβανω ομως οτι δε με ενδιαφερει το μεγεθος του πορτοφολιου καποιου που δινει μερικες εκατονταδες χιλιαδες Ευρω για να βλεπει την ωρα 'καλυτερα' και η 'ευχερεια' του να βοηθησει τους φτωχους, αλλα το κατα ποσο αυτη την 'ευχερεια' την κανει πραξη! Γνωριζω προσωπικα ατομα που θα μπορουσαν να ζησουν και 10 ζωες μεσα στη χλιδη με αυτα που εχουν χωρις να τους λειψει ποτε τιποτα, παρολα αυτα δε δινουν δεκαρα για το ποιος ζει και ποιος πεθαινει εξω απο τον κυκλο τους. Κατι τετοια εμενα με τρελαινουν. Και ξερω και ατομο που δεν εχει σπιτι να μεινει, αλλα πηρε το RX8, το πλενει καθε μερα, το οδηγει σπανια και μονο μεσα στην πολη, και οταν με παει βολτα θα μου ζητησει να του πληρωσω τη μιση βενζινη!
Αυτος αν ειχε το ρολοι των 400.000 ευρω, που συζηταμε, και τον ρωτουσες να σου πει την ωρα θα σου εστελνε και τιμολογιο! -
βρε λες αυτο με τη βενζινη να το κανω και γω?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Michelle, δεν θα διαφωνήσω ότι πράγματι ένα tourbillion είναι μια εξωφρενική υπερβολή, αλλά, επαναλαμβάνω, το ίδιο είναι και μια Ferrari, η οποία μάλιστα μολύνει το περιβάλλον περισσότερο από ένα τυπικό οικογενειακό αυτοκίνητο και σε λάθος χέρια μπορεί να αποτελέσει όπλο φονικό (ένας γρήγορος κακός οδηγός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από έναν αργό κακό οδηγό). Και γιατί άραγε αξίζει να δώσει κανείς 650,000 Ευρώ για να πηγαίνει πιο γρήγορα; Για να έχει ένα τετράτροχο που κάνει πιο εντυπωσιακό ήχο; Ή μήπως για να ζηλεύουν περισσότερο οι γείτονες; Δεν θα μπορούσε να δώσει αυτά τα χρήματα σε ένα ορφανοτροφείο και να κυκλοφορεί με ένα Toyota Prius που είναι και φιλικό στο περιβάλλον;Κάπου κάνεις λάθος σύγκριση πιστεύω....Η κατοχή 2 Ferrari του ποσού που αναφέρεις παραπάνω (διότι 2 αγοράζεις με τόσα χρηματα), δεν έχει καμία σχέση με την κατοχή ενος ρολογιού 300.000 ή 400.000 Ευρώ.....!!!!!! Τα δυο αυτά προιόντα δε προσφέρουν τα ιδια πράγματα, δεν εχουν καμία, μα καμία σχεση μεταξύ τους και κάθε τέτοιου είδους σύγκριση είναι άκυρη και άσκοπη.Δε μπορώ να διανοηθώ εγω τουλάχιστο οτι το ακριβότερο ρολόι του κόσμου θα μου προσφέρει οτιδήποτε περισσότερο απο την κατοχή και οδήγηση μιας F430 ή μιας ΑΜ V8 Vantage....Oι συγκινήσεις πολλές και νομίζω οτι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα συμφωνούσε μαζί μου, πως ευχαρίστως θα αλλαζε ενα ρολόι αυτού του 'μεγέθους' με ενα υπεραυτοκίνητο.Και οχι, δε θα ένιωθε κανείς πως 'πούλησε το ρολόι και πήρε κομπολόι'.
Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν καμία σύγκριση....Τώρα, το να έχει κάποιος φετιχ τα ρολόγια και ενα κόλλημα με αυτά, οπως κάποιος έχει με τις αντικες, τα έργα τέχνης, τη συλλογή διαφόρων αντικειμένων κλπ, το κατανοώ απόλυτα και το σέβομαι.Ασφαλώς και οι περισσότεροι απο αυτούς (αν υποθέσουμε οτι δε γινόταν διαφορετικά) θα πουλούσαν το οποιοδήποτε 'υπεραυτοκίνητο' , για την απόκτηση του αγαπημένου τους εργου τέχνης ή οτιδήποτε αλλου αντικειμένου τελοσπάντων.Αλλα εδω το ζήτημα αλλάζει τελείως.....
Προσωπικά για κανένα εργο τέχνης, γλυπτο, πίνακα ζωγραφικής και γω δε ξέρω τι, δε θα αλλαζα ενα απο τα υπεραυτοκίνητα που ανέφερα παραπάνω, για τον απλούστατο λόγο οτι τίποτα απο αυτά δε 'μιλά' ιδιαίτερα στην καρδιά μου.Ισως βέβαια σε 30 χρόνια τα γούστα μου ν' αλλάξουν...Τίποτα δεν αποκλείω.. Πάντως προς το παρόν ισχύει το παραπάνω...Οσο για το αν η Ferrari μπορεί να γίνει φονικό όπλο ??? Χμμμ.... Δοξασμένο το ονομά Του που οχήματα αυτής της κλάσης δεν είναι οικονομικά προσιτά, διαφορετικά στη χώρα μας και πανω στην άσφαλτο θα γινόταν τα μεγαλύτερα μακελειά σε παγκόσμιο επίπεδο.....Προς το παρόν βέβαια (και ας μην είναι Φεράρι), απο 'φονικά οπλά' σκίζουμε....Οπότε...
(...αν και στην τελική, καλύτερα κάτοχος 'φονικού όπλου'(Ferrari), παρα κάτοχος 'αιτίας φονικού' (ρολόι 400 χιλιάδων).....μπρρρ ...)
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Κάπου κάνεις λάθος σύγκριση πιστεύω....Η κατοχή 2 Ferrari του ποσού που αναφέρεις παραπάνω (διότι 2 αγοράζεις με τόσα χρήματα), δεν έχει καμία σχέση με την κατοχή ενός ρολογιού 300.000 ή 400.000 Ευρώ.....!!!!!! Τα δυο αυτά προϊόντα δε προσφέρουν τα ιδία πράγματα, δεν έχουν καμία, μα καμία σχέση μεταξύ τους και κάθε τέτοιου είδους σύγκριση είναι άκυρη και άσκοπη. Δε μπορώ να διανοηθώ εγώ τουλάχιστο ότι το ακριβότερο ρολόι του κόσμου θα μου προσφέρει οτιδήποτε περισσότερο από την κατοχή και οδήγηση μιας F430 ή μιας ΑΜ V8 Vantage....Oι συγκινήσεις πολλές και νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα συμφωνούσε μαζί μου, πως ευχαρίστως θα άλλαζε ένα ρολόι αυτού του 'μεγέθους' με ένα υπεραυτοκίνητο. Και όχι, δε θα ένιωθε κανείς πως 'πούλησε το ρολόι και πήρε κομπολόι'.
Σκεφτόμουν την Enzo όσον αφορά το ποσό.
Όσο για το τι προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν βρίσκουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον στην οδήγηση, ή έστω στην απόκτηση ενός υπεραυτοκινήτου. Επειδή εμάς μας αρέσουν τα αυτοκίνητα δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά πρέπει να αρέσουν σε όλους. Επίσης, το ότι ένα ρολόι κόσμημα δεν σε ενδιαφέρει εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι η ζωή σου (και η δική μου, φυσικά) είναι τόσο μακριά από τις περιστάσεις στις οποίες ένα τέτοιο απόκτημα θα εκτιμηθεί, ώστε δεν μπορούμε να διανοηθούμε την χρησιμότητα του.
Αν για παράδειγμα ήσουν συχνά καλεσμένος στις δεξιώσεις του σουλτάνου του Μπρουνέι, όπου ακόμα και τα μαχαιροπήρουνα είναι χρυσά, είμαι σίγουρος ότι όλες οι κυρίες με τις πανάκριβες τουαλέτες θα σε περιτριγύριζαν για να δουν από κοντά το μοναδικό στον κόσμο (λέμε τώρα!) tourbillion με τις 3 χρυσές γέφυρες και το 15 day power reserve.
Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο ρολόι δεν θα αγοραστεί ποτέ από τον κυρ Μήτσο που κέρδισε το Joker και τα κονόμησε χοντρά, γιατί απλούστατα δεν έχει την δυνατότητα να το εκτιμήσει. Εκτός και αν σε μια επίδειξη άκρατου νεοπλουτισμού το αγοράσει (για να το δείξει που, άραγε; ) μόνο και μόνο επειδή έμαθε ότι είναι το καλύτερο.
Κάπως έτσι είναι και οι φαντασιώσεις του τυπικού Αθηναίου. «Έτσι και κερδίσω το λόττο, θα χτυπήσω μια Lamborghini Murciellago και όταν την βλέπουν από τα διπλανά μπαλκόνια θα παθαίνουν ίκτερο. Να δούμε όμως που θα την παρκάρω…» Δεν μπορεί να διανοηθεί ο κλασσικός μικρομεσαίος (και εγώ μέσα σε αυτή την κατηγορία είμαι) ότι αυτά τα αυτοκίνητα συνήθως είναι παρκαρισμένα σε κλειστά κλιματιζόμενα γκαράζ που έχουν μέσα τουλάχιστον άλλα 4-5 πανάκριβα αυτοκίνητα.
Και πάλι όμως χάνουμε την ουσία του θέματος. Δεν βλέπω γιατί το θεωρούμε παράδοξο όποιος έχει τα χρήματα να αγοράζει τα ακριβότερα πράγματα στην ζωή να έχει και ένα εξωφρενικά ακριβό ρολόι, εφόσον τον ενδιαφέρει η υψηλή ωρολογοποιεία. Μην οδηγούμε την συζήτηση στο αν θα πρέπει κάποιος να πάρει ένα ρολόι, ή μια Ferrari, ή αν θα πρέπει να αγοράσει ένα ρολόι, ή να κάνει δωρεές στα παιδιά που πεινούν. Τα άτομα που έχουν τόσα χρήματα μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά μαζί και πολύ χαλαρά μάλιστα. Τώρα αν το κάνουν, ή όχι, αυτό πια δεν έχει νόημα να το συζητάμε.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Φορώ ένα απλό Sector ADV 2500 εδώ και 6 χρόνια (40.000 δρχ-τότε). Συνεχίζει να αντέχει σε αντίθεση με τα δερμάτινα λουράκια το οποία άλλαζα σαν τα πουκάμισα ως ότου έβαλα καδένα. Βάρυνε όμως πολύ έτσι...
Για τα ρώσικα Aviator των 4Τ , τί γνώμη έχετε; Αξίζουν;Για πέστε την γνώμη σας οι ρολογάδες
Το ζαχάρωνα αρκετά πριν πάρω το Citizen Diver's Automatic, το οποίο και επικράτησε λόγω παροιμιώδους αντοχής των Citizen γενικώς, και αντοχής στη θάλασσα του συγκεκριμένου μοντέλου ειδικώς.
Σαν σχέδιο μου αρέσει αρκετά, μου αρέσει η ρώσσικη γραμματοσειρά. Αν πραγματικά είναι αυτό που υπόσχεται η διαφήμιση, πιστεύω αξίζει τα λεφτά του: αυτόματος μηχανισμός Poljiot, κατασκευασμένο για πιλότους, θεωρητικά πολύ γερό. Μου αρέσουν πολύ τα παρακάτω:
Aviator Chronograph III:
Aviator Chronograph II limited edition:
Σε αυτήν τη σελίδα: http://www.ruspluss.com/index.html?lang ... ge=catalog
έχει πολλά μοντέλα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όσο για το τι προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν βρίσκουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον στην οδήγηση, ή έστω στην απόκτηση ενός υπεραυτοκινήτου. Επειδή εμάς μας αρέσουν τα αυτοκίνητα δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά πρέπει να αρέσουν σε όλους.
Σύμφωνοι, απόδειξη αυτό που ηδη εχω γραψει...
Δε μπορώ να διανοηθώ εγω τουλάχιστο οτι το ακριβότερο ρολόι του κόσμου θα μου προσφέρει οτιδήποτε περισσότερο απο την κατοχή και οδήγηση μιας F430 ή μιας ΑΜ V8 Vantage....Oι συγκινήσεις πολλές και νομίζω οτι η **συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων **θα συμφωνούσε μαζί μου, πως ευχαρίστως θα αλλαζε ενα ρολόι αυτού του 'μεγέθους' με ενα υπεραυτοκίνητο.Και οχι, δε θα ένιωθε κανείς πως 'πούλησε το ρολόι και πήρε κομπολόι'.
Οπως επίσης ακόμη περισσότερο ......
Τώρα, το να έχει κάποιος φετιχ τα ρολόγια και ενα κόλλημα με αυτά, οπως κάποιος έχει με τις αντικες, τα έργα τέχνης, τη συλλογή διαφόρων αντικειμένων κλπ, το κατανοώ απόλυτα και το σέβομαι.
Ασφαλώς και οι περισσότεροι απο αυτούς (αν υποθέσουμε οτι δε γινόταν διαφορετικά) θα πουλούσαν το οποιοδήποτε 'υπεραυτοκίνητο' , για την απόκτηση του αγαπημένου τους εργου τέχνης ή οτιδήποτε αλλου αντικειμένου τελοσπάντων. Αλλα εδω το ζήτημα αλλάζει τελείως.....Ομως, γενικότερα, δε μιλησα για τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.....
Επίσης, το ότι ένα ρολόι κόσμημα δεν σε ενδιαφέρει εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι η ζωή σου (και η δική μου, φυσικά) είναι τόσο μακριά από τις περιστάσεις στις οποίες ένα τέτοιο απόκτημα θα εκτιμηθεί, ώστε δεν μπορούμε να διανοηθούμε την χρησιμότητα του.
Σ' αυτό οφείλεται οντως......Αλλα με την ιδια λογική και ο Σουλτάνος του Μπρουνέι δε θα εκτιμήσει ποτέ μια ξύλινη φλογέρα, μιας και τη χρησιμότητά της δε θα τη διανοηθεί ποτέ.Αντίθετα ενας βοσκός τη γνωρίζει πολύ καλά αφου τον βοηθά να κυλά ο άφθονος χρόνος που διαθέτει κατα τη βοσκή, σε αντίθεση με ενα tourbillion με 3 χρυσές γέφυρες και 15 day power reserve που (στην καλύτερη) θα τον οδηγήσει στην κατάθλιψη, θυμίζοντας του πόσο αργά και βασανιστικά κυλά ο ρημαδης ο χρόνος 'κει πάνω στα βοσκοτόπια.... ...'ντάξει, σήμερα υπάρχουν και τα ΜΡ3....μεσα σε κινητά τηλέφωνα μάλιστα...
Αλλα ετσι κινδυνεύουμε να πέσουμε στην κουβέντα του πόσο σχετικά είναι ολα και μπλα μπλα μπλα και ακρη να μη βγάλουμε ποτέ...Εν τέλει αυτό που λέω, είναι οτι η χρησιμότητα ενος υπεραυτοκινήτου και αυτά που μπορεί να προσφέρει, για την πλειοψηφία των ανθρώπων είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτή ενος τόσο ακριβού ρολογιού.Αποτελούν το ακρων αωτον (τον ορισμό μάλιστα) της υπερβολής πιστεύω, χωρίς να αποκλείω τα αυτοκίνητα των 700000 και 1 εκατομμυρίου ευρώ ή τις επαύλεις των 5 και 10 εκατομμυρίων Ευρώ με τα χρυσά κουτάλια, πηρούνια και πόμολα.
Ασφαλώς αυτοί που τα 'αντέχουν' καλά κάνουν και τα έχουν, γεροί να είναι να τα χαίρονται.Δε παυουν ομως να αποτελούν υπερβολές για τα δικά μου μέτρα και σταθμά._Αυτά...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το ζαχάρωνα αρκετά πριν πάρω το Citizen Diver's Automatic
Σαν σχέδιο μου αρέσει αρκετά, μου αρέσει η ρώσσικη γραμματοσειρά. Αν πραγματικά είναι αυτό που υπόσχεται η διαφήμιση, πιστεύω αξίζει τα λεφτά του: αυτόματος μηχανισμός Poljiot, κατασκευασμένο για πιλότους, θεωρητικά πολύ γερό.Guaranteed accuracy from - 10 to + 20 s/day (at temperature (20±5) degrees Centigrade )
Μεγάλη απόκληση , δε νομίζετε;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Σαν σχέδιο μου αρέσει αρκετά, μου αρέσει η ρώσσικη γραμματοσειρά. Αν πραγματικά είναι αυτό που υπόσχεται η διαφήμιση, πιστεύω αξίζει τα λεφτά του: αυτόματος μηχανισμός Poljiot, κατασκευασμένο για πιλότους, θεωρητικά πολύ γερό.Guaranteed accuracy from - 10 to + 20 s/day (at temperature (20±5) degrees Centigrade )
Δεν είναι πολύ μεγάλη απόκλιση για αυτόματο, μη-quartz μηχανισμό από όσο ξέρω.
-
.
Σε συνέχεια αυτού του μηνύματός μου:
Κατέχω:
1.Casio G-Shock DW6600C-1V (1199)
2.Casio G-Shock G3010F-2V (2453)
3.Casio Sea Pathfinder SPF70-1V (2825)
4.Tissot T-Touch (T33.7.598.59)Και κάποια στιγμή θα κατέχω:
[list:a72ah2ej][:a72ah2ej]Omega Speedmaster Model.3570.50.00 [/a72ah2ej][/list:u:a72ah2ej]
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
δεν ειναι μεγαλη, πχ τα Omega automatic που εχουν πιστοποιηση ακριβειας, δινουν -4 εως +6 ανα ημερα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ειναι μεγαλη, πχ τα Omega automatic που εχουν πιστοποιηση ακριβειας, δινουν -4 εως +6 ανα ημερα.
Δίκιο έχεις Σπύρο. Για πιστοποιημένα ως 'chronometer' όμως. Τα πιστοποιημένα ως 'chronograph' έχουν μεγαλύτερες αποκλίσεις.
-
σωστο και αυτο.
-
Και για του λόγου το αληθές:
***Chronometer
The first need for very accurate timepieces came from ships needing precision timekeeping to allow precise celestial navigation. The term chronometer came in to use to describe timepieces accurate enough for ship navigation. In 1973, the Controle Officiel Suisse des Chronometeres (COSC) came in to existence as the official testing and certification control board.Now, only a watch whose movement has been certified by COSC can be called a chronometer. For a typical men's-sized mechanical watch movement, it must have stayed within -4 to +6 seconds of variation per day during the COSC measurement at various temperatures and positions.
COSC also certifies quartz movements (their standard is +/-0.2 second per day for these). But since quartz movements are inherently very accurate and suffer little to no variation based on position or normal temperature ranges, certification is much less significant to buyers of quartz movement watches. Almost no watchmakers go to the expense to have COSC certify their quartz movements.
A chronometer certificate is not a guarantee of future accuracy. Watch movements that have been certified can get out of adjustment and perform poorly. Movements that were not certified may still exceed the COSC standards--the manufacturer may simply have simply chosen to bypass the expense of the certification process.***
-
Εδώ και 3-4 χρόνια ένα Suunto Observer
Τεχνικά: λεπτομέρεις [edit kouk]
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Εδώ και 3-4 χρόνια ένα Suunto Observerωραία εργαλεία τα SUUNTO. Θα μπορούσες να τα πεις και 'ελβετικούς σουγιάδες' των ρολογιών, κι ας είναι made in Finland. Κάνουν σχεδόν τα πάντα για την χρήση που προορίζονται.
Η SUUNTO ξεκίνησε σαν κατασκευαστής πυξίδων και οργάνων ναυσιπλοΐας και έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι της ηλεκτρονικής. Δυστυχώς τα ιστιοπλοϊκά της μοντέλα (δες φωτό) χαλάνε αρκετά εύκολα (βάζουν νερό, πυξίδα που δείχνει λάθος), αλλά επίκειται ένα βελτιωμένο.
SUUNTO Regatta:
SUUNTO Mariner:
SUUNTO Yachtsman:
Στο φουσκωτό είχα πάντα και μία SUUNTO commander πυξίδα διόπτευσης:
ΥΓ: το λινκ που έβαλες ξεχειλώνει άσχημα τη σελίδα!
Το διόρθωσα![kouk]
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
εχω ενα χρονογραφο της TISSOT τον PRS2OO.πολυ καλο ρολογακι,το επομενο θα ηθελα να ειναι baume mercier ή ενα vacheron konstantinΚαι εγω τον ιδιο χρονογράφο έχω και ειμαι απολυτα ευχαριστημένος (γιατρέ μπορεί να διαφωνούμε στα αμάξια αλλά στα ρολογια βλεπω σύμπνοια )
-
Σαν σχέδιο μου αρέσει αρκετά, μου αρέσει η ρώσσικη γραμματοσειρά. Αν πραγματικά είναι αυτό που υπόσχεται η διαφήμιση, πιστεύω αξίζει τα λεφτά του: αυτόματος μηχανισμός Poljiot, κατασκευασμένο για πιλότους, θεωρητικά πολύ γερό.
Τα δίνει σε προσφορά η ΠΤΗΣΗ αν γραφτείς συνδρομητής.
-
Πάντως εδώ κι ένα χρόνο έχω σταματήσει εντελώς να φοράω ρολόι! Ελέυθερο ωράριο, ελεύθερο πρόγραμμα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Για το Poljot αναφέρεστε ή για το Citizen?
Μου άρεσει πολύ το Poljot.. αμά αντέχει στο MiG, δεν θα αντέχει στα δικά μας?
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.