-
Ο χρήστης katsj έγραψε:
tin etaireia stin opoia eimai asfalismenos kai den tha tin po na min theorithei diafimisi tin epeleksa otan eida ena pinaka me tis agoges tetraminoun kata asfalistikon! Yparxei entypo pou kykloforei kai ekei mporeis ksekathara na deis poies etaireies apousiazoun pantelos kai poies einai monima ekei aneksartitos onomatos megethous ktlp.....απ'ότι κατάλαβα μπορούμε να μιλήσουμε....
Είναι πολύ λογικό και φυσιολογικό τις περισσότερες 'αγωγές κατά ασφαλιστικών αταιριών' να τις έχουν αυτές που έχουν τον μεγαλύτερο ασφαλισμένο στόλο αυτοκινήτων στην Ελλάδα και ξέρουμε πολύ καλά ποιες είναι αυτές.
Περισσότερα αυτοκίνητα ασφαλισμένα ----->>>περισσότερες ζημιές--->>>περισσότερες διαφωνίες ---->>> κατάληξη οι αγωγές
υγ.γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες..... τα ματάκια μας.
-
Ο χρήστης katsj έγραψε:
Yparxei entypo pou kykloforei kai ekei mporeis ksekathara na deis poies etaireies apousiazoun pantelos kai poies einai monima ekei aneksartitos onomatos megethous ktlp.Αυτό το έντυπο είναι προσβάσιμο σε όλους ή μόνο σε όσους είναι στον κλάδο των ασφαλειών;
Αν ναι που μπορούμε να το προμηθευτούμε.Όσο για τους ελέγχους του υπουργείου δεν είναι για γέλια, για κλάματα είναι (όπως τα περισσότερα σε αυτή τη χώρα) .
Υ.Γ. 'katsj' σε παρακαλώ γράφε Ελληνικά.
-
Από κάποιο περιοδικό φυσικά του κλάδου μάλλον. Τώρα για τα ελληνικά ρε παιδιά πολλές φορές μπαίνω με το PocketPC μου και δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο.
Όσο για το πολλά αμάξια πολλές αγωγές εν μέρη έχεις δίκιο αλλά όταν βλέπεις 2 εταιρείες με περίπου τον ίδιο όγκο συμβολαίων και η μια είναι στιν λίστα 10 φορές για μια μέρα ενώ η άλλη 1 η και καμμία εμένα προσωπικά με ψηλιάζει.
Όσο για το ομηρικό φτηνό ή ακριβό εγώ προτιμώ το φερέγγυο. Αν το φερέγγυο είναι ακριβό θα το πληρώσω. Πρόσφατα πήρα ένα Passat αν αυτό το αμάξι με ένα ψηλοτρακάρισμα ανοίξει κανα δυο αερόσακκους τα 3.000 ευρώ είναι λίγα οπότε φρόντισα να του κάνω μικτή σε μια εταιρεία για την οποία ξέρω είτε από εμπειρίες γνωστών είτε από την λίστα που ανέφερα και έστειλα στο φίλο που την ζήτησε ότι είναι φερέγγυα. Τώρα αν εσύ προσπαθείς να καθησυχάσεις τον ευατό σου γιατί έχεις μια φτηνή εταιρεία κανένα πρόβλημα η επιλογή δική σου. Και το λέω αυτό για να αντιστρέψω το λογοπαίγνιο σου 'αυτό το 'να κοιμάσαι ήσυχος' έχει γίνει ψωμοτύρι κυρίως σε αυτούς που πληρώνουν για κάτι πολύ πιο ακριβά από κάποιους άλλους που αγόρασαν το 'ίδιο'.' -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
αυτό το 'να κοιμάσαι ήσυχος' έχει γίνει ψωμοτύρι κυρίως σε αυτούς που πληρώνουν για κάτι πολύ πιο ακριβά από κάποιους άλλους που αγόρασαν το 'ίδιο'.Υπαρχουν ανθρωποι που το ιδιο γεγονος το αξιολογουν διαφορετικα. Εγω εχω παραδειγμα αδελφικου μου φιλου: Τρακαρα (εφταιγε) και ο παθων ταλαιπωρηθηκε αφανταστα μεχρι να αποζημιωθει απο την (κωλο)εταιρια του φιλου. Αμεσως αλλαξε ασφαλιστικη, αν και για τον ιδιο δεν υπηρχε καμια συνεπεια. Αλλος απλα κοιταει την τιμη και δεν ενδιαφερεται για τιποτα αλλο. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ο καθενας με τα κριτηρια του. Εγω πιο λογικη βρισκω τη συμπεριφορα του φιλου μου.
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κάποιον ή κάποια εταιρία, απλά να δείξω πως πάντα υπάρχει και η άλλη άποψη η οποία με λογικά επιχειήματα είναι σεβαστή και δεκτή.
Συμφωνω απολυτα
-
Ο χρήστης katsj έγραψε:
...είτε από την λίστα που ανέφερα και έστειλα στο φίλο που την ζήτησε ότι είναι φερέγγυα...Τα πήρα φίλε μου.Σ'ευχαριστώ.Από ότι είδα υπάρχουν πολλές αγωγές αλλά κυρίως σε εντελώς αγνωστες(για μένα τουλάχιστον) ασφαλιστικές.Μέσα σ'άυτές τις 120 περίπου αγωγές που μου στειλες 2 μόνο κατα της δικίας μου.Εε εντάξει δεν είναι και τραγικό...Υπάρχουν βέβαια και ασφαλιστικές που το όνομα τους ούτε που αναφέρεται...
-
Ο χρήστης jims192 έγραψε:
...είτε από την λίστα που ανέφερα και έστειλα στο φίλο που την ζήτησε ότι είναι φερέγγυα...
Τα πήρα φίλε μου.Σ'ευχαριστώ.Από ότι είδα υπάρχουν πολλές αγωγές αλλά κυρίως σε εντελώς αγνωστες(για μένα τουλάχιστον) ασφαλιστικές.Μέσα σ'άυτές τις 120 περίπου αγωγές που μου στειλες 2 μόνο κατα της δικίας μου.Εε εντάξει δεν είναι και τραγικό...Υπάρχουν βέβαια και ασφαλιστικές που το όνομα τους ούτε που αναφέρεται...
jims αν πρόσεξες αυτές οι αγωγές είναι μόνο μερικών ημερών και είναι αυτές στις οποίες τελικά δικαιώθηκαν οι πελάτες. Επίσης θα πρόσεξες πόσα τρανταχτά ονόματα (κυρίως Ελληνικές εταιρείες) βρίσκονται 10άδες φορές στην λίστα.
-
Ο χρήστης katsj έγραψε:
Τώρα αν εσύ προσπαθείς να καθησυχάσεις τον ευατό σου γιατί έχεις μια φτηνή εταιρεία κανένα πρόβλημα η επιλογή δική σου. Και το λέω αυτό για να αντιστρέψω το λογοπαίγνιο σου 'αυτό το 'να κοιμάσαι ήσυχος' έχει γίνει ψωμοτύρι κυρίως σε αυτούς που πληρώνουν για κάτι πολύ πιο ακριβά από κάποιους άλλους που αγόρασαν το 'ίδιο'.'Δεν κατάλαβες πως μέχρι τώρα δεν προσπαθώ να δικαολογηθώ (και εγώ τα αυτοκίνητα της οικογένειας,ακόμα και το yugo, τα έχω ασφαλισμένα σε μια απ'τις λεγόμενες μεγάλες και ακριβές εταιρίες του χώρου) απλά κάνω κατά κάποιο τρόπο τον 'δικηγόρο του διαβόλου' γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να κατηγορείς τον άλλο που μέχρι εκεί φτάνουν τα χρήματά του για ασφάλεια αυτ/του οπότε αναζητεί εταιρία με αντίστοιχα ασφάλιστρα...
Δεν μπορείς να του πεις του άλλου...ξέρεις βάλε λίγα χρήματα παραπάνω και πήγαινε σε μία άλλη 'καλύτερη' εταιρία γιατί εφόσον χτυπήσεις κάποιον να είμαστε λίγο πιο σίγουροι πως θα αποζημιωθεί ο άλλος.... και άλλα τέτοια όμορφα.!!
-
Εγώ στην Interamerican με bonus malus 9, πληρώνω 400 ευρώ/εξάμηνο.
Είναι δύο άτομα μέσα στην ασφάλεια, το ένα κάτω από 23(εγώ), μικτή με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και σε αυτούς που οδηγάνε το αμάξι (αν δεν είμαι εγώ ή αδερφή μου) και οδική βοήθεια.Είναι κάπως ακριβή, άλλα μια φορά που χρειάστηκε(τρακάρισμα) πήρα τα λεφτά μου μετά από τρεις μέρες....
Ήθελα να ρωτήσω κάτι, επειδή το αμάξι είναι στο όνομά μου και της αδερφής μου 50:50, μου είπαν αν βάλω σαν πρώτο οδηγό π.χ. τον πατέρα μου στην ασφάλεια και ας μην είναι μέσα στην άδεια του αυτοκινήτου θα κατέβει αυτομάτως το bonus malus, ισχύει κάτι τέτοιο;
Το έχει κάνει ένας φίλος μου στη Φοινιξ, το αυτοκίνητο στο όνομα του και έχει βάλει σαν πρώτο οδηγό την μητέρα του.
Γίνεται σε όλες τις ασφαλιστηκές; -
Έχω ασφαλίσει το αμάξι μου εδώ κι ένα 6μηνο σε γνωστή αλλοδαπή ασφαλιστική Α.Ε. (λόγω οικογενειακού φίλου-ασφαλιστή που έχει 'καθαρίσει' όποτε χρειάστηκε κάτι οποιοδήποτε μέλος της οικογενειας). Αποφάσισα να κάνω μικτή, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο. Οι λόγοι λίγο-πολύ οι συνηθισμένοι. Η τσέπη όχι και τόσο χαρούμενη!
Προτού ασφαλιστώ είχα ζητήσει και μου έστειλαν (από άλλη ασφαλιστική την οποία χρησιμοποιούσα για το προηγούμενο αμάξι που είχα) τη βεβαίωση για το Bonus Malus. Είχα ΒΜ=7. Η νέα ασφαλιστική με ασφάλισε απευθείας με ΒΜ=5 (και τη σχετική έκπτωση που αυτό συνεπάγεται) για ~550 ευρώ ανά 6μηνο. Ανανεώνοντας το συμβόλαιο για το δεύτερο εξάμηνο, το Bonus Malus μου το πήγαν στο '3' (από '5') ενώ τα ασφάλιστρα που έπρεπε να πληρώσω αυξήθηκαν κατά 20 ευρώ (~570 ανά εξάμηνο). Μου απάντησαν, δε, σε σχετική ερώτηση ότι 'το '3' είναι το καλύτερο στην κλίμακα που έχουμε και δεν πάει πιο κάτω' και ότι 'αντιστοιχεί στο παλιό '5', που είχε έκπτωση 49%, ενώ το νέο '5' έχει έκπτωση μόνο 40%'.
'Μάλιστα...' λέω μέσα μου. Το BM κατέβηκε 'αυτόματα' 4 'πατώματα' μέσα σε ένα 6-μηνο (από το '7' στο '3'!!) και τα ασφάλιστρα παρόλα αυτά αυξήθηκαν!!! Μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει καλά και θα έπρεπε να πω κι ευχαριστώ?....
-
OTI TO BM EINAI KΟΡΟΙΔΙΑ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
OTI TO BM EINAI KΟΡΟΙΔΙΑ!Αυτό αρχίζω να πιστεύω κι εγώ, τουλάχιστον για το elladistan... Αλλά στην τελική εξαρτάται πως το χειρίζεται κάθε ασφαλιστική και πόσο πονηρεύεσαι ως πελάτης. Π.χ. από οικονομική άποψη και μόνο μπορεί να σε συμφέρει τελικά να ασφαλιστείς σε κάποια εταιρεία που ναι μεν αρχικά είναι πιο ακριβή από κάποια άλλη, αλλά τηρεί τις κλίμακες και τους 'κανόνες' του BM και σου κάνει την έκπτωση που πρέπει κάθε φορά που κλείνεις ένα χρονικό διάστημα ατρακάριστος - οπότε μακροπρόθεσμα ίσως είναι πιο συμφέρουσα από την άλλη που σου λέει 'έλα σ'εμένα και σε βάζω ΒΜ=3 για να σου κάνω πολύ καλή έκπτωση από την αρχή', και μετά αλλάζει τις κλίμακες κι ανακαλύπτεις ότι 'ναι μεν, αλλά....' αφού δε μπορείς να πάρεις άλλη έκπτωση όσο καιρό κι αν είσαι ατρακάριστος!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
....ανακαλύπτεις ότι 'ναι μεν, αλλά....' αφού δε μπορείς να πάρεις άλλη έκπτωση όσο καιρό κι αν είσαι ατρακάριστος!Εδώ είναι το ζουμί...
-
Εγω παντως εσω αλλαξει μερικες ασφαλιστικες και παντα κουβαλαγα το Μ=2 που ειχα, μαζι μου. Ξερετε αν υπαρχει κατω απο το 2;
-
Το συστημα Βonus Malus ειναι πλεον ξεπερασμενο και κυριως στην Ευρωπη που ειναι ασφαλιστικα αναπτυγμενες εχει καταργηθει και τα τιμολογια των ασφαλιστικων ειναι καθαρα παραμετροποιημενα.
Στην Ελλαδα δυστηχως για καθαρα λογους ανταγωνισμου καμια ασφαλιστικη δεν παιρνει το ρισκο να πουλησει με παραμετρους γιατι θα βρεθει εκτος αγοράς.
Σημερα στην Ελλαδα, παρατηρειται οι μεγαλες και φερεγγυες ασφαλιστικες να μην κανουν ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ Bonus Malus ενώ αντίθετα οι μικρές ασφάλιζουν τους παντες στο 2 ή στο 3, ανεξαιρετως ηλικιας, εμπειριας και ιστορικό ζημιών.
Κλασσικό τέχνασμα ειναι να πηγαινεις για ενα εξαμηνο σε μια μικρη εταιρεια για να παρεις χαμηλο Bonus Malus και στη συνέχεια το άλλο εξαμηνο πηγαίνεις στην επώνυμη ασφαλιστική και πετυχαίνεις και χαμηλά ασφάλιστρα και φερέγγυα ασφαλιστική κάλυψη.
Ωστοσο ετσι ο καλος οδηγος χωρις ζημιές τιμολογείται το ίδιο με ενα απροσεχτο ή ανίκανο οδηγό, με αποτελεσμα τα ασφαλιστρα που πληρωνει ο καλος οδηγός να χρησιμοποιουνται για τη πληρωμή της ζημιάς που κάνει ο κακός οδηγός.
Οπότε οι ζημιές αυξάνονται δυσανάλογα, τα αποθεματικά δεν επαρκούν με αμεσο αποτέλεσμα την αυξηση των ασφαλιστρων καθε χρονο.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έχω ασφαλίσει το αμάξι μου εδώ κι ένα 6μηνο σε γνωστή αλλοδαπή ασφαλιστική Α.Ε. (λόγω οικογενειακού φίλου-ασφαλιστή που έχει 'καθαρίσει' όποτε χρειάστηκε κάτι οποιοδήποτε μέλος της οικογενειας). Αποφάσισα να κάνω μικτή, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο. Οι λόγοι λίγο-πολύ οι συνηθισμένοι. Η τσέπη όχι και τόσο χαρούμενη!Προτού ασφαλιστώ είχα ζητήσει και μου έστειλαν (από άλλη ασφαλιστική την οποία χρησιμοποιούσα για το προηγούμενο αμάξι που είχα) τη βεβαίωση για το Bonus Malus. Είχα ΒΜ=7. Η νέα ασφαλιστική με ασφάλισε απευθείας με ΒΜ=5 (και τη σχετική έκπτωση που αυτό συνεπάγεται) για ~550 ευρώ ανά 6μηνο. Ανανεώνοντας το συμβόλαιο για το δεύτερο εξάμηνο, το Bonus Malus μου το πήγαν στο '3' (από '5') ενώ τα ασφάλιστρα που έπρεπε να πληρώσω αυξήθηκαν κατά 20 ευρώ (~570 ανά εξάμηνο). Μου απάντησαν, δε, σε σχετική ερώτηση ότι 'το '3' είναι το καλύτερο στην κλίμακα που έχουμε και δεν πάει πιο κάτω' και ότι 'αντιστοιχεί στο παλιό '5', που είχε έκπτωση 49%, ενώ το νέο '5' έχει έκπτωση μόνο 40%'.
'Μάλιστα...' λέω μέσα μου. Το BM κατέβηκε 'αυτόματα' 4 'πατώματα' μέσα σε ένα 6-μηνο (από το '7' στο '3'!!) και τα ασφάλιστρα παρόλα αυτά αυξήθηκαν!!! Μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει καλά και θα έπρεπε να πω κι ευχαριστώ?....
Οπως εγραψαν κι αλλοι φιλοι παραπανω, το bonus/malus δεν αποτελει πλεον κριτηριο συγκρισης τιμων μεταξυ διαφορετικων εταιριων,γιατι η καθεμια εχει αλλη κλιμακα (2-10, 5-10 κτλ) και αλλη εκπτωση σε καθε σκαλοπατι. Παμε προς καταργηση του, με την τιμολογηση να εξαρταται απο το ιστορικο ζημιων του αυτοκινητου την τελευταια πχ τριετια.
Οι περισσοτερες εταιριες υπολογιζουν στην αυξηση των ασφαλιστρων που κανουν καθε χρονο τη μειωση λογω ΒΜ. Λενε δηλ: Ποση αυξηση θελω/μπορω να κανω; Πχ 6%. Αυξηση τιμολογιου 10%, μειωση λογω πτωσης του ΒΜ κατα μια μοναδα πχ 4% = 6%.
Πολυ σωστα (παρα το nickname του ) γραφει ο speculator οτι το μελλον ειναι η παραμετρικη τιμολογηση (πραγματικη ιπποδυναμη, ηλικια οδηγου, επαγγελμα, μαρκα αυτοκινητου, χρωμα, ιστορικο κτλ). Αυτη ομως θα αργησει να καθιερωθει για εμπορικους λογους.Η γνωμη μου: Συγκρινετε παρεχομενες καλυψεις, τιμη και αξιοπιστια εταιριας και ξεχαστε το ΒΜ.
-
Δοκίμασα πριν λίγο το http://www.asfalistra.gr
Βάζοντας τα στοιχεία του αυτοκινήτου, τη σημερινή του αξία, τη χρήση του και διάφορα άλλα, μου έβγαλε ετήσια ασφάλιστρα σε 33 ασφαλιστικές!
Δείτε το, κάνει καλό στην τσέπη. -
Πραγματι το site asfalistra.gr ειναι μια βαση για να παρεις μια ιδεα τα ασφαλιστρα ανα εταιρεια, ωστοσο πρεπει να σας επισημανω πως οι περισσοτερες ασφαλιστικές εχουν κινηθει δικαστικα εναντιον τους επειδη
παρουσιαζει ασφαλιστρα με μεγαλες αποκλίσεις και δεν εχει συμβαση πρακτορευσης.Για αυτο το λογο αλλαξε και ονομα απο carinsurance.gr σε asfalistra.gr.
Δε σημαινει οτι ειναι κομπίνα αλλά ολη η διαδικασία που περιγράφει ειναι λιγο πολυ χυμα.
Γι΄αυτο προσοχη με τις on line αγορες ασφαλιστηριων.
-
.
meco,
στείλε μου ένα πμ με την εταιρεία που έχεις επιλέξει για ασφάλεια....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.meco,
ok...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.meco,
και μενα σε παρακαλω ..τοσα πληρωνω στην Εθνικη για το Alto.... και ενας συναδελφος 300 το χρονο στην INTERSALONICA για yaris χιλιαρι.
Πια εταιρεια ειναι αυτη που θελει 360 ευρω για rav???
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Πια εταιρεια ειναι αυτη που θελει 360 ευρω για rav???
Να διευκρινίσω...
Έχω bonus malus 03 και 10 φορολογίσιμους ίππους.
Eπίσης έχουμε άλλο ένα αυτοκίνητο ασφαλισμένο σε αυτούς και δεν ξέρω αν μας κάνουν επιπλεον έκπτωση για αυτό.
Οι καλύψεις είναι:
Σωματικές βλάβες τρίτων
Υλικες ζημιές τρίτων
Α.Ε. εντός φυλασσομενων χώρων ή κατά την μεταφορά Υ.Ζ. από ανασφάλιστο όχημα
Προστασια bonus malus
Προσωπικό Ατύχημα οδηγού
Σύνολο 308
ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΑΛΟΥΣ