-
Τι μπορεί να κάνει κάποιος που έχει αυτοκίνητο σε νησι, για να μην το δει να γίνεται μια άμορφη σκουριασμένη μάζα μέσα σε 5 χρόνια;
-
Τι μπορεί να κάνει κάποιος που έχει αυτοκίνητο σε νησι, για να μην το δει να γίνεται μια άμορφη σκουριασμένη μάζα μέσα σε 5 χρόνια;
-
-
Το αυτοκίνητο κινείται όλο το χρόνο ή μόνο το καλοκαίρι;
-
ολο το χρόνο!
-
Αν κυκλοφορείς συχνά σε χωματόδρομους στους οποίους ρίχνουν θαλασσινό νερό για να μη σηκώνεται σκόνη, δοκίμαζε να πλένεις το αυτοκίνητο από κάτω τακτικά (ανά μήνα ή δίμηνο). Επίσης να επισκευάζεις γρήγορα τις όποιες βαθιές γρατζουνιές.
Δεν ξέρω αν πρέπει να προσέξεις κάτι άλλο (ίσως τα φιλτρα αέρα & κλιματιστικού αν στο νησί υπάρχει πραγματικά πολύ σκόνη). Να περιμένουμε καλύτερα την απάντηση των πιο σχετικών μελών του 4τf. -
Νομίζω ότι στα βασικά σε κάλυψε ο 'MichalisS' , κάνε ένα κόπο και διάβασε το βιβλίο του κατασκευαστή (αν το έχεις). Πρέπει να έχει ένα κεφάλαιο σχετικό με τη συντήρηση του αμαξώματος.
Το αυτοκίνητο είναι καινούργιο, παλιότερο κι αν επιτρέπεται τι αυτοκίνητο είναι; -
Καινούριο ειναι,ενα Daihatsu.Πριν απο αυτο ηταν ενα samurai το οποιο μέσα σε 6 χρόνια έγινε σαν 20ετίας
-
Πρόσφατα είχα ψάξει το θέμα για ένα φίλο και οι συμβουλές ήταν οι εξής:
Πρέπει να το πλένεις πολύ τακτικά μέσα και έξω, να μην έχει σκόνη. Η σκόνη γερνάει το αυτοκίνητο.
Να περνάς μετά το πλύσιμο κάθε 1-2 μήνες με κάποιο προστατευτικό προϊόν τα λάστιχα στις πόρτες, ταμπλό κλπ. (μπορεί και πιο αραιά, αυτό θα το δεις εσύ).
Κάθε χρόνο, ένα σπρέι κεριού από κάτω.
Το αυτοκίνητο θα κρατήσει 20 χρόνια σαν καινούριο, ειδικά αν το παρκάρεις στη σκιά.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τι μπορεί να κάνει κάποιος που έχει αυτοκίνητο σε νησι, για να μην το δει να γίνεται μια άμορφη σκουριασμένη μάζα μέσα σε 5 χρόνια;Αγοραζει γαλβανισμενο 100% και στη συνεχεια το πλενει τακτικα για να προστατεψει και το χρωμα.
-
Υπάρχει η πιθανότητα τό νερό πού χρησιμοποιεί κάποιος γιά τό πλύσιμο τού αυτοκινήτου του σέ κάποιο νησί,νά έχει αλάτι;
Ρωτάω γιατί έχω τήν εντύπωση ότι τά νερά στά νησιά δέν είναι πόσιμα,αλλά δέν θυμάμαι άν είναι λόγω αλατιού. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Υπάρχει η πιθανότητα τό νερό πού χρησιμοποιεί κάποιος γιά τό πλύσιμο τού αυτοκινήτου του σέ κάποιο νησί,νά έχει αλάτι;
Ρωτάω γιατί έχω τήν εντύπωση ότι τά νερά στά νησιά δέν είναι πόσιμα,αλλά δέν θυμάμαι άν είναι λόγω αλατιού.Πόσιμο είναι αλλά συνήθως στα νησιά το νερό είναι πιό 'σκληρό'.
Ρωτώντας ένα φανοποιό γείτονα μου είπε περίπου ότι έγραψε και ο 'leonp' .
Τακτικό πλύσιμο κ.λ.π σπρέι πίσσας από κάτω αφού έχει καθαριστεί καλά φυσικά, κι αν το σκεπάζεις με κουκούλα να μη μένει σκεπασμένο πολύ καιρό γιατί η υγρασία που μαζεύεται κάνει κακό.Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα είνα πλέον γαλβανισμένα οπότε λογικά το πρόβλημά σου δε θα είναι όπως στο παλιό σου αυτοκίνητο.
-
όχι πίσσα κάτω από το αυτοκίνητο. Με το καιρό ξεραίνεται, ραγίζει και εγκλωβίζει νερό - τελικά σκουριάζει περισσότερο. Οτιδήποτε δεν ξεραίνεται και ραγίζει, σπρέι κερί, όσο πιο ρευστό τόσο καλύτερα (ας στάζει το καλοκαίρι).
Μπορείς (με εξίσου καλά αποτελέσματα σύμφωνα με αυτούς που το κάνουν) να ψεκάζεις το αμάξι από κάτω με τα μεταιχειρισμένα λάδια του κινητήρα. Μετά ένα οδήγημα σε χωματόδρομο και είναι έτοιμο. Το κακό είναι ότι ξεπλένεται εύκολα και ρυπαίνει.
Για τα νησιά, αν δεν οδηγείς κοντά σε αμμουδιές και σε θαλασσινό νερό, η προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος δεν είναι πολύ σημαντική. Πολύ σημαντική είναι η προστασία από τη σκόνη γιατί καταστρέφει λάστιχα και πλαστικά του αμαξώματος - ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΚΙΑ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρωτάω γιατί έχω τήν εντύπωση ότι τά νερά στά νησιά δέν είναι πόσιμα,αλλά δέν θυμάμαι άν είναι λόγω αλατιού.oυυυυ!!! εχω δοκιμασει να πλυνω το αμαξι μου σε νησι, με τα δικα μου συνεργα πλυσιματος που εχω και στην αθηνα, και το αμαξι εγινε ..ασπρο
δεν ξερω αν ειναι αλατι ή τι περιεχει το νερο σε καθε περιοχη, αλλα καλυτερα να το προσεχει κανεις αυτο..
-
Το νερό σε πολλά νησιά ή περιοχές νησιών έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι με αποτέλεσμα συχνά να είναι γλυφό. Αυτό γίνεται γιατί από την υπεράντληση έχει εισχωρήσει η θάλασσα στους υδροφόρους ορίζοντες των υπόγειων νερών. Δεν συνιστά όμως πρόβλημα για το πλύσιμο του αυτοκινήτου αν το στεγνώσεις καλά μετά το πλύσιμο.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εχω δοκιμασει να πλυνω το αμαξι μου σε νησι, με τα δικα μου συνεργα πλυσιματος που εχω και στην αθηνα, και το αμαξι εγινε ..ασπροΠροτιμούν να το πλένουν με θάλασσα και να μην έχουν στέρνα που μαζεύει το βρόχινο, εξάλλου έχουμε και εμφιαλωμένο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
εχω δοκιμασει να πλυνω το αμαξι μου σε νησι, με τα δικα μου συνεργα πλυσιματος που εχω και στην αθηνα, και το αμαξι εγινε ..ασπρο
Προτιμούν να το πλένουν με θάλασσα και να μην έχουν στέρνα που μαζεύει το βρόχινο, εξάλλου έχουμε και εμφιαλωμένο.
Νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος όμως) ότι έχουνε πολύ λίγες βροχοπτώσεις στα νησιά,οπότε καί ίσως ποτέ να μήν υπήρχαν οι προυποθέσεις από παλιά.
-
Αν υπάρχει κλειστό γκαράζ θα ήταν ότι καλύτερο... Οσον αφορά τη μόνωση ή αγγλιστί undersealing ψάξε κάτι σε terosin trotex 3000 το συνιστούν οι alfaholics. Κάτι ξέρουν!!!
Συντηρηση "νησιώτικου"