-
ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΤΗΜΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
-
-
-
Νομίζω ότι με βάση την ισχύ, τις επιδόσεις και την τιμή, θα ήταν ίσως πιο σωστό η σύγκριση να γίνει ανάμεσα στο 206 1.4 και στο Corsa 1.2.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Νομίζω ότι με βάση την ισχύ, τις επιδόσεις και την τιμή, θα ήταν ίσως πιο σωστό η σύγκριση να γίνει ανάμεσα στο 206 1.4 και στο Corsa 1.2.Συμφωνώ απόλυτα. Είναι άνιση η μάχη 206 1.4 vs Corsa 1.4 από πλευράς επιδόσεων.
Τη δεδομένη στιγμή δε θα προτιμούσα κανένα από τα δύο. Υπάρχουν καλύτερα 'μικρά' στην αγορά από τα συγκεκριμένα. Εξαρτάται βέβαια και τι ψάχνει να βρει ο καθένας σε ένα αυτοκίνητο.
-
Θα διάλεγα Corsa 1,4 με αυτόματο κιβώτιο. Τότε θα έχουν τις ίδιες επιδόσεις
-
Είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα + :
Είχα το προηγούμενο Corsa 1.4 και ήμουνα αθεράπευτα ερωτευμένος (και είμαι) με το 206. Μαζί με το Clio αποτελούσαν την τριάδα των επιλογών μου. Έκανα το εξής: στο ίδιο απόγευμα διάλεξα τρεις κοντινές αντιπροσωπείες (και φορώντας φόρμα) πήγα και είδα και τα τρία. Η σύγκριση έδινε ένα αποτέλεσμα: Corsa 1.4. Απογοητεύτηκα πολύ από το εσωτερικό του 206 όχι τόσο από ποιότητα αλλά επιδή δείχνει τα χρόνια του. Το Clio (όχι το τελευταίο με το face lift, αλλά το προηγούμενο) όμοια με απογοήτευσε στο εσωτερικό αλλά με απογοήτευσαν και στην αντιπροσωπεία (απαράδεκτη συμπεριφορά). Από επιδόσεις το clio είναι γρηγορότερο από το Corsa 1.4 (όχι πολύ). Όχι ότι το Corsa είναι αργό. Είναι και τα δύο πολύ γρήγορα. Άψογη αίσθηση στις υψηλές ταχύτητες από το Corsa όχι τόσο από το 206 (είναι λίγο μαλακούλι). Να σημειώσω ότι έχω την έκδοση Sport που είναι πιο σφικτή.Υ.Γ.
Επειδή θα αναρωτιέστε σε τι βοηθάει η φόρμα είναι ένας τρόπος για να διαπιστώσει κανείς πόσο σημασία δίνει η αντιπροσωπεία στον πελάτη. Στην Renault στην εθνική στις πιό πολλές ερωτήσεις με παρέπεμπαν στην αναρτημένη πινακίδα ενώ βαριόντουσαν να μου δείξουν και το αυτοκίνητο (χώρους, κινητήρα κλπ). Αντίθετα στην Peugeot στην οδό Τσούντα (Κ.Πατήσια) ο αντιπρόσωπος ήταν κατατοπιστικότατος διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το αυτοκίνητο και τις υπηρεσίες του ενώ παρόμοια αντιμετώπιση (αν και όχι στον ίδιο βαθμό) βρήκα στον Καλτσούνη (OPEL)(Αχαρνών) -
Σιγουρα το Corsa για την επιπλεον δυναμη. Επισης νομιζω ειναι και πιο στιβαρο.
-
ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ CLIO ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΕΙΜΑΙ 1,90), ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ 206 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ, ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ CORSA 1,4. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΠΑΡΤΟ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΠΟΡ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΡΣΙΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ
-
Eχει δίκιο ο sanidas για το 'κοπάνημα' ειδικά αφού βάζουν στανταρ τις 15αρες με 55αρια λάστιχα (μετά τον Σεπτέμβριο του 2001). Παρόλα αυτά κατά την γνώμη μου (δεν έχω οδηγήσει δα και 100 αυτοκίνητα) το Sport 'στρίβει' είναι γενικά σταθερότατο και σε εμπνέει να το οδηγήσεις γρήγορα. Καλό θα ήταν πάντως να μην τσιγκουνευτείς΄(όπως έκανα εγώ) και δεν βάλεις το ABS (+750€).
-
ΕΙΜΑΙ ΚΑΘ'ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΟ CORSA 1.4 KAI ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΞΙΖΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΑ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ ΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ.
-
ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ CLIO ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΕΙΜΑΙ 1,90), ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ 206 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ, ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ CORSA 1,4. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΠΑΡΤΟ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΠΟΡ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΡΣΙΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ
Συγνώμη φίλε θες να μου πεις δηλαδή ότι το Corsa έδειχνε ανανεωμένο επειδή ήταν καινούριο? Εγώ αγόρασα το 206 όταν είχε πρωτοκυκλοφορίσει το Corsaκι, και όταν τα είδα και τα 2 από κοντά το Corsa μου φάνηκε πολύ πιο οικείο. Ολοιδιο το παλιό για να ακριβολογώ. Αντίθετα το 206 ακόμα το θαυμάζω όταν το βλέπω από το μπαλκόνι, σε κάποια βιτρίνα να καθρεφτίζεται και ας είναι στα Χανιά που μένω 1/4 αυτοκίνητα των 1400κ 206! Βέβαια αν συγκρίνω 1.4 με 1.4 αλλάζει η βάση συζήτησης.
-
Ο χρήστης christopher έγραψε:
Συγνώμη φίλε θες να μου πεις δηλαδή ότι το Corsa έδειχνε ανανεωμένο επειδή ήταν καινούριο? Εγώ αγόρασα το 206 όταν είχε πρωτοκυκλοφορίσει το Corsaκι, και όταν τα είδα και τα 2 από κοντά το Corsa μου φάνηκε πολύ πιο οικείο. Ολοιδιο το παλιό για να ακριβολογώ. Αντίθετα το 206 ακόμα το θαυμάζω όταν το βλέπω από το μπαλκόνι, σε κάποια βιτρίνα να καθρεφτίζεται και ας είναι στα Χανιά που μένω 1/4 αυτοκίνητα των 1400κ 206! Βέβαια αν συγκρίνω 1.4 με 1.4 αλλάζει η βάση συζήτησης.
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ CORSA ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΑΠΛΩΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ 206 ΠΑΝΤΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ CARSA
-
Είπαμε το 206 είναι ερωτεύσιμο αυτοκίνητο ακόμη και τώρα. Είναι ποτέ δυνατόν να ερωτευτείς γερμανικό ? Αλλά δίνεις και χρήματα που να πάρει...
-
Ο χρήστης Asenna έγραψε:
Είπαμε το 206 είναι ερωτεύσιμο αυτοκίνητο ακόμη και τώρα. Είναι ποτέ δυνατόν να ερωτευτείς γερμανικό ? Αλλά δίνεις και χρήματα που να πάρει...ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΓΑΠΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ...
-
Ο χρήστης sanidas έγραψε:
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ CORSA ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΑΠΛΩΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ 206 ΠΑΝΤΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
To 206 παντα ξεχωριζει
-
Ο χρήστης Alexandros@206club.gr έγραψε:
To 206 παντα ξεχωριζει
ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ.
(ΘΥΡΑ 206 ΟΛΕ!)
ΠΑΣΟ!
206 1.4 vs CORSA -C 1.4 16v