-
Spa 92, Qualifying και ο οδηγός ήταν ο Erik Comas. Παρακάτω είναι το video της φάσης.
http://www.geocities.com/monoimoi/Senna ... river.mpeg
-
Ασχετο.. να θυμισω την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ οδηγηση του Αλεζι στο βρεγμενο, νομιζω ηταν ο καλυτερος ολων στο βρεγμανο
-
Εγω γιατι θυμαμαι αλλη φαση με τη οπισθεν του σενα??? Ισως να φταιει η καμερα του vid. Εγω θυμαμαι μια φαση οπου ο senna βγαινει εκτος σε μια στροφη (νομιζω ειχε χωμα εξω απο την ασφαλτο), και κατα την περιστροφη βαζει οπισθεν και φερνει το αμαξι να κοιταει παλι μπροστα, και μπαινει παλι στον αγωνα... το θυμαται κανει αυτο?? Λετε να θυμαμαι οτι θελω??
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Εγω γιατι θυμαμαι αλλη φαση με τη οπισθεν του σενα??? Ισως να φταιει η καμερα του vid. Εγω θυμαμαι μια φαση οπου ο senna βγαινει εκτος σε μια στροφη (νομιζω ειχε χωμα εξω απο την ασφαλτο), και κατα την περιστροφη βαζει οπισθεν και φερνει το αμαξι να κοιταει παλι μπροστα, και μπαινει παλι στον αγωνα... το θυμαται κανει αυτο?? Λετε να θυμαμαι οτι θελω??Κι εγώ μια ανάλογη περιγραφή έχω ακούσει, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει.
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Ασχετο.. να θυμισω την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ οδηγηση του Αλεζι στο βρεγμενο, νομιζω ηταν ο καλυτερος ολων στο βρεγμανοΕντελώς τρελός ο τύπος. Τον θυμάμαι να πιάνει βροχή και να συνεχίζει τον αγώνα με τα σλικς, ενώ όλοι έμπαιναν για βρόχινα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ασχετο.. να θυμισω την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ οδηγηση του Αλεζι στο βρεγμενο, νομιζω ηταν ο καλυτερος ολων στο βρεγμανο
Εντελώς τρελός ο τύπος. Τον θυμάμαι να πιάνει βροχή και να συνεχίζει τον αγώνα με τα σλικς, ενώ όλοι έμπαιναν για βρόχινα...
Ναι, ναι τότε που έψαχναν να τον βρουν μέσα στα δάση.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Τους διελυσε σημερα ο Σουμαχερ σα να ειχε περσινη Φερραρι, θυμηθειτε εσεις Σενα και πορωθειτεViper7 και ο Irvine τις προαλλες ειχε χωθει στα λαστιχα να βοηθησει τον Burti, που κατα τα λεγομενα σου τον κανει ιπποτη
Ο Irvine 'ευθυνόταν' για το ατύχημα ενώ ο Σέννα όχι. Αλλά ξαναπέφτουμε στο σφάλμα να κρίνουμε τη ζωή 2 ανθρώπων από 1-2 γεγονότα. Αν ο Σέννα σου φαινόταν ίδιου ήθους με τον Ιρβάιν τότε...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ο Irvine 'ευθυνόταν' για το ατύχημα ενώ ο Σέννα όχι.Γιατί αν δεν έφταιγε o Irvine, δεν θα βοηθούσε;
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Ο Irvine 'ευθυνόταν' για το ατύχημα ενώ ο Σέννα όχι.
Γιατί αν δεν έφταιγε o Irvine, δεν θα βοηθούσε;
Όσο εγώ δεν μπορώ να πω με σιγουριά όχι, άλλο τόσο και εσύ δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ναι.
Αυτό το καταραμένο 'αν'...
-
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
Γεια χαρά Χάρη(migf1)! Ο race (Αλέξανδρος) του καταργημένου φόρουμ εδώΓεια σου Αλέξανδρε. Χρόνια και ζαμανια
Σου 'θίξαμε' τον Σέννα πάλι lol
Αλλά πάντα αξίζει να διαβάσει κανείς αυτά που καταγράφεις - ασχέτως προτιμήσεων...E, άμα διαβάζω ότι ο ΜΣ έχει κάνει πράγματα θεϊκά ανώτερα ή εφάμιλλα του Σένα ή οποιουδήποτε άλλου, τη στιγμή που ο ίδιος ο ΜΣ έχει δηλώσει πως δνε θα μπορούσε με τίποτα να αγωνίζεται με μονοθέσια σκοτώστρες όπως του Ζιλ Βιλνέβ (όταν το οδήγησε), τι να κάνω; Να μην επέμβω?
(thanks για τα καλά λόγια πάντως)
[Το migf1 έχει κλείσει άραγε;]
Αν σου πω πως δεν γνωρίζω ακριβώς θα με πιστέψεις? Πήζω άγρια αυτό το καιρό και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Με πήρε κάποια στιγμή τηλ ο Πέτρος και κάτι μου είπε για κάποιο πρόβλημα που έχει η migf1, αλλά ούτε που θυμάμαι τι. Μόλις ξελασκάρω λιγάκι θα το κοιτάξω.
-
Ο Irvine 'ευθυνόταν' για το ατύχημα ενώ ο Σέννα όχι. Αλλά ξαναπέφτουμε στο σφάλμα να κρίνουμε τη ζωή 2 ανθρώπων από 1-2 γεγονότα. Αν ο Σέννα σου φαινόταν ίδιου ήθους με τον Ιρβάιν τότε...
Ο Σένα δεν ήταν κι από τα καλύτερα παιδιά, ιδιαίτερα μέσα στις πίστες. Το αντίθετο θα έλεγα! Δεν αποδεχόταν με τίποτα την ήττα, ακόμα κι όταν δεν είχε δίκιο.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ο Σένα δεν ήταν κι από τα καλύτερα παιδιά, ιδιαίτερα μέσα στις πίστες. Το αντίθετο θα έλεγα! Δεν αποδεχόταν με τίποτα την ήττα, ακόμα κι όταν δεν είχε δίκιο.
Νομίζω ότι το εκτός πίστας χαρακτηρίζει (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) τον χαρακτήρα ενός οδηγού.
Οδηγοί αγώνων είναι, δε νομίζω να απαιτούμε καλή συμπεριφορά εντός πίστας...
Μήπως να βάλουμε και φλας στα μονοθέσια;
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Από όλες τις σελίδες που έχουν γραφτεί πιστεύω πως δεν έχουν ουσία. Όπως έχω αναφέρει και στο 1ο post σκοπός δεν ήταν η συκγρισή των 3ων αλλά μια κριτική πάνω στην άποψη του Symonds. Λίγοι το έκαναν αυτό στην αρχή μόνο ενώ στη συνέχεια οδήγησαν τη συζήτηση εκεί που τους συμφέρει.Αφού ο σκοπός ήταν η κριτική στην άποψη του Symonds και όχι η σύγκριση των 3ων γιατί ο τίτλος του τόπικ αναφέρει αποκλειστικά και μόνο την σύγκριση των 3ων;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Από όλες τις σελίδες που έχουν γραφτεί πιστεύω πως δεν έχουν ουσία. Όπως έχω αναφέρει και στο 1ο post σκοπός δεν ήταν η συκγρισή των 3ων αλλά μια κριτική πάνω στην άποψη του Symonds. Λίγοι το έκαναν αυτό στην αρχή μόνο ενώ στη συνέχεια οδήγησαν τη συζήτηση εκεί που τους συμφέρει.
Αφού ο σκοπός ήταν η κριτική στην άποψη του Symonds και όχι η σύγκριση των 3ων γιατί ο τίτλος του τόπικ αναφέρει αποκλειστικά και μόνο την σύγκριση των 3ων;
Διότι ο τίτλος είχε δόση ειρωνίας. Πως μπορεί να συγκρίνει κάποιος τον Αλόνσο με τον Σένα? Λίγοι ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν με αυτό και προτίμησαν τον εύκολο δρόμο. Ακόμα και να μη κατάλαβ(αν)ες τη δόση αυτή ειρωνίας, στο 1ο post αναφέρω ξεκάθαρα ότι δεν είναι thread σύγκρισης των 3 οδηγών αλλά απλά μια τοποθέτηση πάνω σε αυτά που είπε ο Symonds.
Οκ, καταρχήν πριν βιαστείτε να απαντήσετε το thread δεν έχει να κάνει με το ποιος ήταν καλύτερος κτλ ο κόσμος έχει βαρεθεί να λέει ότι δε γίνεται να συγκρίνεις... απλά αυτή τη Βδομάδα σε Γερμανικό περιοδικό ο Symonds ο οποίος είχε δουλέψει και με τους 3, κάνει μια αναφορά για τους 3 αυτούς οδηγούς. παρακαλώ να μην οδηγηθούμε σε διαμάχη χωρίς ουσία αφού ήδη εγώ λέω πως σύγκριση δε μπορεί να γίνει....
That's all folks -
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Διότι ο τίτλος είχε δόση ειρωνίας. Πως μπορεί να συγκρίνει κάποιος τον Αλόνσο με τον Σένα? Λίγοι ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν με αυτό και προτίμησαν τον εύκολο δρόμο. Ακόμα και να μη κατάλαβ(αν)ες τη δόση αυτή ειρωνίας, στο 1ο post αναφέρω ξεκάθαρα ότι δεν είναι thread σύγκρισης των 3 οδηγών αλλά απλά μια τοποθέτηση πάνω σε αυτά που είπε ο Symonds.Οκ, καταρχήν πριν βιαστείτε να απαντήσετε το thread δεν έχει να κάνει με το ποιος ήταν καλύτερος κτλ ο κόσμος έχει βαρεθεί να λέει ότι δε γίνεται να συγκρίνεις... απλά αυτή τη Βδομάδα σε Γερμανικό περιοδικό ο Symonds ο οποίος είχε δουλέψει και με τους 3, κάνει μια αναφορά για τους 3 αυτούς οδηγούς. παρακαλώ να μην οδηγηθούμε σε διαμάχη χωρίς ουσία αφού ήδη εγώ λέω πως σύγκριση δε μπορεί να γίνει....
That's all folksΝομίζω πως γνωρίζεις πως αυτό είναι σαν ρίχνεις μια μπριζόλα σε μια καλύβα πεινασμένων και να τους λες μη τη φάτε, περιγράψτε την!
-
Νομίζω ότι το εκτός πίστας χαρακτηρίζει (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) τον χαρακτήρα ενός οδηγού.
Εκτός πίστας ο Σένα ήταν συνήθως αντικοινωνικός και μονόχνωτος. Ανοιγόταν μονάχα σε συμπατριώτες του, λόγω της υπερβολικής του αγάπης για Βραζιλία και έκανε μεγάλα όνειρα για αυτήν. Είχε αρκετές ευαισθησίες είχε όμως και ελαττώματα (ακόμα και ήθους). Για παράδειγμα, όπως ο ΜΣ πούλησε τη Τζόρνταν για να πάει στη Μπένετον, έτσι κι ο Σένα πούλησε την Τόλεμαν για να πάει στη Λότους. Επίσης, το περιστατικό με τον Ιρβάιν δεν συγκαταλέγεται στα δείγματα ήθους του Σένα, ούτε και η Ιαπωνία του '90!
Οδηγοί αγώνων είναι, δε νομίζω να απαιτούμε καλή συμπεριφορά εντός πίστας...
Μήπως να βάλουμε και φλας στα μονοθέσια;
Γιατί να μην απαιτούμε? Ο Χάκινεν π.χ. δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο?
-
Επειδή πολύ το κουράσαμε, για να καταλάβω, συγκρίνουμε το ήθος του Σέννα με το ήθος του Ιρβάιν; Είπαμε κάνει ζέστη αλλά όχι κι έτσι...
-
Δεν ξέρω αν εσύ συγκρίνεις το ήθος του Σένα με αυτό του Ιρβάιν, εγώ το μόνο που έγραψα είναι πως ο Σένα δεν ήταν κι από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από τη Φ1. Κι αυτό διότι γράφτηκε ή υπονοήθηκε πως ήταν.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δεν ξέρω αν εσύ συγκρίνεις το ήθος του Σένα με αυτό του Ιρβάιν, εγώ το μόνο που έγραψα είναι πως ο Σένα δεν ήταν κι από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από τη Φ1. Κι αυτό διότι γράφτηκε ή υπονοήθηκε πως ήταν.Πάντως όχι από έμενα. Εγώ απλώς ανέφερα ότι δεν θα τον κρίνω μόνο από το περιστατικό με τον Ιρβάιν, αλλά από τη συνολική του ζωή...
-
Πάντως όχι από έμενα. Εγώ απλώς ανέφερα ότι δεν θα τον κρίνω μόνο από το περιστατικό με τον Ιρβάιν, αλλά από τη συνολική του ζωή...
Βασικά είναι δύσκολο να ξέρουμε τη συνολική ζωή του οποιουδήποτε οδηγού διότι ότι γνωρίζουμε είναι εν πολλοίς... κατευθυνόμενο.
Στις πίστες όμως τους βλέπουμε εμείς οι ίδιοι, και άρα μπορούμε να διομορφώσουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Άλλωστε, ως φανς της Φ1, νομίζω θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει πρωτίστως η συμπεριφορά τους μέσα στις πίστες.
Συγκρίνοντας Σέννα, Σουμάχερ και.... Αλόνσο!!!