-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μολις ειδα και το fabia sport 116 στο δρομο και επαθα! Παρα πολυ ωραιο! Φοβαμαι ομως αυτο που ανεφερα παραπανω για τον 1.4 κινητηρα οτι θα ειναι ψοφιος χαμηλα σεσχεση με τον 75αρι δηλαδη.δε νομιζω οτι χαμηλα θα ειναι πιο αδυνατο, απλα μετα τις 3800 ξυπνα ο 100αρης και κανει τη διαφορα.
-
Μολις ειδα και το fabia sport 116 στο δρομο και επαθα! Παρα πολυ ωραιο! Φοβαμαι ομως αυτο που ανεφερα παραπανω για τον 1.4 κινητηρα οτι θα ειναι ψοφιος χαμηλα σεσχεση με τον 75αρι δηλαδη. Υπαρχει κανα forum για skoda η fabia; Επισης ειδα οτι το sport δεν εχει πλευρικους αεροσακους. Πιστευετε οτι θα μπαινουν σαν εξτρα και ποσο περιπου θα κανουν 2 αεροσακοι; Κανενας ιδιοκτητης εδω μεσα;για μπες στο http://www.skodaclub.gr/forum
ομως να προσεχεις, γιατι ο admin εκει περα ειναι μεγαλο @ -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Μολις ειδα και το fabia sport 116 στο δρομο και επαθα! Παρα πολυ ωραιο! Φοβαμαι ομως αυτο που ανεφερα παραπανω για τον 1.4 κινητηρα οτι θα ειναι ψοφιος χαμηλα σεσχεση με τον 75αρι δηλαδη. Υπαρχει κανα forum για skoda η fabia; Επισης ειδα οτι το sport δεν εχει πλευρικους αεροσακους. Πιστευετε οτι θα μπαινουν σαν εξτρα και ποσο περιπου θα κανουν 2 αεροσακοι; Κανενας ιδιοκτητης εδω μεσα;
για μπες στο http://www.skodaclub.gr/forum
ομως να προσεχεις, γιατι ο admin εκει περα ειναι μεγαλο @Mipos ekraxes ta Skoda pali kai se petaxe exw?
-
οχι, απλως εγω ειμαι το @
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
οχι, απλως εγω ειμαι το @Ti na po re Petran
Thelei @ gia na paradexteis tetoio pragmaP.S. Plaka kano,
-
απο @@@@, ουυυυ αλλο τιποτα
φιλε engine, αντε μπες, ρωτα, μιλα, κατανοησε και αγορασε..
και στο επομενο μιτινγκ σε περιμενουμε ξυρισμενο και γυαλισμενο -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
απο @@@@, ουυυυ αλλο τιποταφιλε engine, αντε μπες, ρωτα, μιλα, κατανοησε και αγορασε..
και στο επομενο μιτινγκ σε περιμενουμε ξυρισμενο και γυαλισμενο -
Δε βρηκα το χρονο να μπω στο skoda forum αλλα θα μπω συντομα. Ξερετε αν το τιμονι ειναι ηλεκτρικο;
-
ειναι.
-
Λοιπον εγω ψηφίζω clio, Yaris Sport, και Sport Ka. Εχω κλειο 1.4. Αν ειναι να συγκρινετε το κλιακι με φαβια RS, Ibiza Top Gun, Σπορτ Κα,Fiesta S, Ignis σπορτ, Βαλτε ζαντολαστιχα, αμορτισερ ελατηρια στο κλειο και συγκρινετε. Ετσι θα εχουν τισ ιδιες βελτιωσεις και τελικα θα βρισκονται και στο ιδιο επιπεδο κοστους.
Εγω παντως τα εκανα αυτα και εχω παθει πλακα για το πως στιβει, παταει, ποσο σταθερο ειναι κτλ. Και ειναι πολυ σταθερο στην ευθεια με 1 μοιρα συγκλιση μπροστα. Εχει και ωραιο πισω μερος, ρυθμισιμο. Και με πρωτο σταδιο παει και παρα πολύ καλα(συντομα θα ξερω πιο καλα πως παω σε σχεση με τον ανταγωνισμο). Μου εχει κανει εντυπωση που με 3ες και 4ες και 5ες το κλειο 1 σταδιου καλου τραβαει πολύ καλα σε κατι κοντρουλες που εκανα, σε σχεση με την 1η, 2α. (Βλεπε προγραμμα)
Ειχα και ραλυ 1.6 16v οπωτε λαβετε το και αυτο υποψιν.Σχετικα με το Fiesta S ισως ειναι ψυχολογικο το θεμα αλλα 1,6 με τετοια καμπυλη ιποδυναμης...και με τετοια κριτική απο τον Νασο...
Και για να μην παραξηγηθω, εχω οδηγησει λιγο Ibiza 1 σταδιου με αμορτισερ, λιγο ignis sport, λιγο C2 Vts, corsa 1.4 sport και πολύ 1,6 ραλλυ. Τα υπολοιπα τα λεω απο αυτα που εχω διαβάσει.
Παντως πρεπει να λαβουμε υποψιν οτι η βελιωση αλλάζει πολύ το αυτοκινητο και απο μετριο μπορει να γινει πολύ καλο
-
Κα παραειναι μικρο οπως και το clio(εκτος οτι ερχεται νεο). Οπως ειδες ψαχνω/ει και οσο γινεται περισσοτερους χωρους σε τετοια κατηγορια(οσο γινεται) και δεν μπορω/ει να παω/ει σε μεγαλυτερη κατηγορια γιατι θα πρεπει να παει σε 1.6 για καλες επιδοσεις. Γιάυτο αλλωστε συγκρινα με την corolla 1.4 μονο στην αρχη γιατι ηταν οριακα σε τιμη αλλα την απεριπταν ολοι σε σχεση με το ibiza. Μιλαω πλεον και σε πρωτο προσωπο γιατι μαλλον δε θα αντεξει η τσεπη μου για αυτο και μαλλον θα παρω ibiza/fabia.
1)Καταρχας εχετε δει κανενα συγκριτικο του polo μετα το facelift (με λιγο σφικτωτερη ρυθμιση της αναρτησης απ'οτι ειχα διαβασει) με το ibiza;
2)Εφοσον ολα τα μηχανικα σε αυτα τα τρια ειναι ιδια τα ibiza/fabia εχουν καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα απο το polo μονο λογω σφικτωτερων αναρτησεων;;;;
3)Οι εκδοσεις των 101 ιππων ειναι εκνευριστικα νωχελικες κατω απο τις 4000στρ. σε σημειο που δεν ξερω τι θα κανω μεσα στην κινηση(μαλλον ολο 1η με βλεπω). Οι εκδοσεις με τα 116 αλογα ειναι ακομα χειροτερες εκει χαμηλα ή τα ιδια χαλια απλως;
4)Ρωτησα σημερα για τελικη τιμη ibiza 1.4 101 sport και μου ειπαν τιμη+χρωμα 14.050. Κατι ειχα ακουσει για μετατροπη σε top gun με αλλαγες απο την αντιπροσωπια ισχυει και ποσο παει;EDIT: 5)Το TCS της Seat ειναι οπως το ASR του υπολοιπου γκρουπ;
-
2)Εφοσον ολα τα μηχανικα σε αυτα τα τρια ειναι ιδια τα ibiza/fabia εχουν καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα απο το polo μονο λογω σφικτωτερων αναρτησεων;;;;
3)Οι εκδοσεις των 101 ιππων ειναι εκνευριστικα νωχελικες κατω απο τις 4000στρ. σε σημειο που δεν ξερω τι θα κανω μεσα στην κινηση(μαλλον ολο 1η με βλεπω). Οι εκδοσεις με τα 116 αλογα ειναι ακομα χειροτερες εκει χαμηλα ή τα ιδια χαλια απλως;
4)Ρωτησα σημερα για τελικη τιμη ibiza 1.4 101 sport και μου ειπαν τιμη+χρωμα 14.050. Κατι ειχα ακουσει για μετατροπη σε top gun με αλλαγες απο την αντιπροσωπια ισχυει και ποσο παει;EDIT: 5)Το TCS της Seat ειναι οπως το ASR του υπολοιπου γκρουπ;
2 το ιμπιζα εχει μια επιπλεον ενισχυση στο μπροστινο μερος του πλαισιου, ισως να ειναι λογω αναρτησεων και μικροδιαφορων στις ρυθμισεις
3 οι εκδοσεις με τα 115-116 ειναι λιγο καλυτερες χαμηλα και με καλυτερη ροπη απο οτι αυτες των 101 ιππων. αυτο λογω λιγο καλυτερης ροπης που δινει το προγραμμα και της πιο ελευθερης εισαγωγης
4 παει 400ε περιπου το προγραμμα και αλλα 250-400 η σκουπα ή βαρελακι. ολα αυτα μπαινουν με εγγυηση.
5 ναι ειναι το ιδιο
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
206 1.600 XS
ford fiesta Sολα τα αλλα φτηνα υποκαταστατα..........ολα τα αλλα δεν εχουν το παραμικρο feeling......
Για κάτσε ρε Γιάννη! Clio έχεις οδηγήσει?
Προφανώς όχι!!
Αφού προτείνει 206 και Ford Fiesta....
To Clio είναι απίστευτα υποτιμημένο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί.
'Ακου....Ford Fiesta!!! Θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. -
Απο θεμα οδικης συμπεριφορας το fiesta ειναι πολυ καλο αλλα μετα τα προβληματα που εχω διαβασει στο ford forum το απεκλεισα.
-
Έχοντας οδηγήσει yaris.fiesta,punto,clio έχω να πω ότι το clio είναι μακράν μπροστά όσον αφορά οδική συμπεριφορά,στρίψιμο απίστευτο για την κατηγορία του πάντα.Είναι πιο αυτοκίνητο από τα άλλα,αν δεν είχε και την αλλόκοτη θέση του τιμονιού...(το οποίο βέβαια στο νέο μοντέλο λένε ότι διορθώνεται )
-
Ό,τι και να λέμε εμείς πάντως πήγαινε και δοκίμασε όσα περισσότερα μπορείς και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.Δυστυχώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν άτομα που σκάνε 20000 και 30000 ευρώ και οδηγούν το αυτοκίνητο για πρώτη φορά όταν τους παραδίδεται,αφού το αγόρασαν..και οδηγούν τυχαία κάτι άλλο αργότερα και τραβούν τα μαλλιά και τις τσέπες τους
-
Ο χρήστης xaeemmee έγραψε:
Δυστυχώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν άτομα που σκάνε 20000 και 30000 ευρώ και οδηγούν το αυτοκίνητο για πρώτη φορά όταν τους παραδίδεται,αφού το αγόρασαν..και οδηγούν τυχαία κάτι άλλο αργότερα και τραβούν τα μαλλιά και τις τσέπες τουςΚαλα αυτο ειναι απιστευτα χαζο και το εχουν κανει και φιλοι μου. Εγω για οσα εψαχνα μεχρι τωρα τα ειχα οδηγησει τουλαστον 3-4 φορες(ισως ειναι και λιγες παλι) απλως τωρα δυσκολευομαι λογω του οτι ειμαι διακοπες σε βουνο.
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Προφανώς όχι!!
Αφού προτείνει 206 και Ford Fiesta....
To Clio είναι απίστευτα υποτιμημένο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί.
'Ακου....Ford Fiesta!!! Θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει.Επιμένω στην ομάδα των mini και αρκετά sport αυτοκινήτων που είχα προτείνει παλαιότερα :
- Peugeot 206XS/GTI 1,6 16v
- Renault Clio 1,6 16v
- Toyota Yaris 1,5 16v
- Suzuki Ignis 1,5 16v (γι' αυτό δεν έχω πολλές πληροφορίες, αλλά κάτι μου λέει ότι είναι καλό)
- Ford Fiesta S 1,6 16v
- Citroen C2 VTS 1,6 16v (αυτό τώρα το προτείνω, δεν έχω ακούσει και πολλά)
- Suzuki Swift (και γι' αυτό δεν ξέρω πολλά πράγματα, το βάζω με κάθε επιφύλαξη)
Η σειρά παράθεσης των μοντέλων είναι εντελώς τυχαία, εκτός από το πρώτο! (για καθαρά υποκειμενικούς λόγους )
Από 'κει και έπειτα μπορεί κάποιος να δει λιγότερο sport (σε αίσθηση) αλλά πολύ καλές προτάσεις (από πολλές απόψεις), όπως :
- Fiat Punto
- Skoda Fabia (εδώ δεν ξέρω τι γίνεται με τις εντελώς νέες εκδόσεις)
- Seat Ibiza
- Opel Corsa
Θα μου πείτε τώρα : Τα έχεις οδηγήσει; Όχι!
Αλλά έχω ακούσει από διάφορα 'πρόσωπα εμπιστοσύνης' τα σχόλιά τους...
Μέσα στα πρόσωπα εμπιστοσύνης εντάσσω και τον Popolaro (ο οποίος μάλλον έχει οδηγήσει σχεδόν όλα τα παραπάνω).Πως ορίζω το 'πρόσωπο εμπιστοσύνης' : Είναι το πρόσωπο εκείνο, το οποίο είναι συζητήσιμο, συγκροτημένο, αρκετά αντικειμενικό και κυρίως έχει διαπιστωθεί ότι ταιριάζουν τα 'οδηγικά χνώτα' του με τα δικά μου...
-
Εστω κ αργα, επιτελους η ρενω αποφασισε να πουλαει το -πολυ καλο- κλιο 1.6 σε μια λογικη τιμη (15Κ). Βεβαια το σχεδον κατα 1 χιλιαρικο φθηνοτερο 206 1.6 (14,1Κ) αποτελει ισως την πιο δελεαστικη προταση..
-
αργησε η ρενω να το κανει αυτο,αδικηθηκε και το αυτοκινητο...
Super mini που να στριβει;