-
Αρκετοί Κύπριοι, κυρίως φοιτητές, έχουν δεξιοτίμονα αυτοκίνητα στην Ελλάδα.
Βασικός παράγοντας ασφάλειας για την κυκλοφορία των οχημάτων αυτών θα πρέπει να είναι η ρύθμιση της δέσμης των φώτων, όπως επίσης και το κατάλληλο σήμα στον πίσω υαλοθώρακα που δείχνει σε ποιά πλευρά κάθεται ο οδηγός.
-
Για μένα τα πράγματα είναι απλά: δεξιοτίμονα εδώ και αριστεροτίμονα 'εκεί', απλά απαγορεύεται να προσπερνούν.
-
Στην Σουηδια οδηγουσαν στα αριστερα, μεχρι το 1968!
Αλλα ολα τα αυτοκινητα ηταν αριστεροτιμονα!
Σημερα ειναι τα ταχυδρομικα δεξιοτομονα και δεν υπαρχει λογος να υπαρχει σημα απο πισω!Φυσικα μπορεις να εισαγαγεις δεξιοτιμονο αυτοκινητο και να το βαλεις στην κυκλοφορια χωρις καμμια ιδιαιτερη σημανση!Δεν καταλαβαινω γιατι θα δημιουργισει επικινδυνη κατασταση ενα δεξιοτιμονο αν εχεις καθρεπτες!Η μαλλον αυτη η θαυματουργη εφευρεση ειναι αγνωστη ετσι η αλλοιως στην Ελλαδα!
Σπυρος -
Η Daihatsu εισαγει το COPEN στην Ελλαδα μονο σε δεξιοτιμομονη (ή αλλιως RHD) version Βλεπετε δεν εχει βγει ακομα σε αριστεροτιμονο
Το δικο μου αυτοκινητο το εφερα απο Αγγλια και κανενας στο Υπουργειο η στο ΚΤΕΟ, οταν εβγαλα Ελληνικες πινακιδες, δεν εκανε την παραμικρη παρατηρηση... -
Ο χρήστης TRIUMPH CLUB έγραψε:
Η Daihatsu εισαγει το COPEN στην Ελλαδα μονο σε δεξιοτιμομονη (ή αλλιως RHD) version Βλεπετε δεν εχει βγει ακομα σε αριστεροτιμονοΜε τα λεφτά που κοστίζει, ποτέ δε θα χρειαστεί να βγει σε αριστεροτίμονο...
-
φερνουν κατευθειαν ιαπωνικη εκδοση δηλαδη...
-
ποσο κανει?μου ειχε αρεσει οταν το ειδα στην εκθεση στην αθηνα...
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Δεν καταλαβαινω γιατι θα δημιουργήσει επικινδυνη κατασταση ενα δεξιοτιμονο αν εχεις καθρεπτες!
ΣπυροςΕίχα ακούσει οτι στην Αγγλία κάποια μοντέλα (δεξιοτίμονα) βγαίναν στην αγορά σημαντικά ακριβότερα απ'οτι τα αντίστοιχα αριστεροτίμονα στην ηπειρωτική Ευρώπη με αποτέλεσμα να εισάγονται στην Αγγλία και να πωλούνται με μεγάλη επιτυχία ελαφρώς μεταχειρισμένα αριστεροτίμονα από την υπόλοιπη Ευρώπη στα οποία ο εισαγωγέας τοποθετούσε στην δεξιά μεσαία κολώνα έναν καθρέφτη που κοιτάει προς τα εμπρός για να μπορει ο οδηγός να ελέγχει την αντιθετως ερχόμενη κυκλοφορία όταν προσπαθεί να προσπεράσει. Κανένας φοιτητής στην Αγγλία που να το επιβεβαιώνει;
-
Yparxoun arketa aristerotimona autokinita pou einai ftinotera logo eisagogis tous apo germania.
To thema einai oti otan pas na ta metapouliseis xanoun akoma parapano tin axia tous.Eixa aristerotimono(elliniko) stin Agglia gia arketa xronia kai den eixa pote problima.
Opos kai me tin Dexiotimoni Elise stin Ellada.
Mono se dromo me 2 lorides se prosperasi eithele prosoxi kai auto perisotero giati h Elise einai poly xamili..
Alla kai ekei afina megali apostasi apo ton mprostino gia na dw kai meta prospernousa aneta logo dynamis tis Elise. -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Eγώ έχω δει μέχρι και δεξιοτίμονη μπετονιέρα!!
!!!!!!!!!!!!!!!!
Μακρια απο μας. Σκεξου να επιχειρησει να κανει προσπεραση...Δε νομίζω να έχει μεγάλο πρόβλημα! Βλέπει από πάνω αν έρχεται αυτοκίνητο απτο αντίθετο ρεύμα...
Βασικα, ειναι αδιαφορο αν ερχεται αυτοκινητο απο το αντιθετο ρευμα ή οχι. Βγαινει να προσπερασει ετσι κι αλλιως. Το προβλημα το εχει ο απεναντι...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ποσο κανει?μου ειχε αρεσει οταν το ειδα στην εκθεση στην αθηνα...Γερμανία:
17200 για να πούμε καλημέρα
350 το χρώμα
200 μηχανισμός οροφής
Λογικά όλα τα παραπάνω θα τα βάλει κάποιος (ο μηχανισμός της οροφής δεν μπαίνει χωρίς έξτρα χρώμα...) και πάει στα 17750... Στην Ελλάδα λογικά θα θες και κάτι ακόμα, συν πινακίδες κλπ...Στην Ελβετία αν θυμάμαι τι μου είπαν στην έκθεση ήταν στα 20.000 ευρώ για καλημέρα...
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Μα ειναι δυνατον να κυκλοφορουν δεξιοτιμονα και να περνουν και ΚΤΕΟ.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΟσο και καλος οδηγος να ηταν το παλικαρι για να προσπερασει εβγαινε στο αλλο ρευμα κυκλοφοριας μονο για να δει τι γινεται απεναντι.
Και μετα ρωταμε γιατι εχουμε τοσους νεκρους στην ασφαλτο. Γιατι δυστυχως μας λειπει η οδηγικη παιδεια και η ευσυνηδησια
ΗΜΑΡΤΟΝ !!!!!!!!!!!
Τελικά εμείς οι Ελληνάρες ανακαλύψαμε τι φταεί για το τροχαία στην Ελλάδα:
ΤΑ ΔΕΞΙΟΤΙΜΟΝΑ !!!!!!!!!!Προσωπικά οδηγούσα για πολλά χρόνια αριστεροτίμονο στην Αγγλία και μπορώ
να πώ οτι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Όλα ειναι μια ιδέα στο μυαλό.
Απλά για την προσπέσαση βγαίνει απο πιο πρίν, ο οποίος είναι ο σωστός τρόπος έτσι κι αλλιώς. -
παντως παιδια σκεφτειτε μερικα απο τα πλεονεκτηματα του να οδηγεις δεξιοτιμονο στην Ελλαδα
-
Για οποια μ@λ@κι@ κανεις σαν οδηγος, τις μουτζες και τις βρισιες τις τρωει ο συνοδηγος σου (ο οποιος καθεται στ αριστερα)
-
Οταν εισαι στην αριστερη λωριδα στο φαναρι, μπορεις πολυ ευκολα να πιασεις κουβεντα με την κοπελιτσα που ειναι σταματημενη με το αμαξι της στην δεξια απο σενα λωριδα.
-
Οταν σταματας για να παρεις τσιγαρα, δεν χρειαζεται να κανεις τον κυκλο του αυτοκινητου για να πας στο περιπτερο. Ανοιγεις την πορτα και τσουπ εισαι στο περιπτερο, (η απλα αν βαριεσαι τοσο, απλωνεις το χερι...)
-
Οταν θελεις να σταματησεις να ρωτησεις εναν περαστικο που περπαταει στο πεζοδρομιο, δε χρειαζεται να κανεις το σαχλο και επιπονο σκηνικο, σκυβω, ανοιγω το παραθυρο, και σκυμμενος προς τη θεση του συνοδηγου, ρωταω την περαστικη κυρια μπλα μπλα μπλα μπλα (Το ιδιο ισχυει και σαν προτερημα οταν κανεις καμακι στις διερχομενες κοπελιτσες που περπατουν στο πεζοδρομιο... )
Η μεγαλυτερη δυσκολια που εχω αντιμετωπισει σαν οδηγος δεξιοτιμονου στην Ελλαδα, ειναι...... τα διοδια!!!! Που να με δειτε, να βγαινω απο το αμαξι και να πηγαινω απο την αλλη μερια, για να πληρωσω τα διοδια στην Αττικη Οδο
-
-
παντως παιδια σκεφτειτε μερικα απο τα πλεονεκτηματα του να οδηγεις δεξιοτιμονο στην Ελλαδα- Οταν εισαι στην αριστερη λωριδα στο φαναρι, μπορεις πολυ ευκολα να πιασεις κουβεντα με την κοπελιτσα που ειναι σταματημενη με το αμαξι της στην δεξια απο σενα λωριδα.
Η μεγαλυτερη δυσκολια που εχω αντιμετωπισει σαν οδηγος δεξιοτιμονου στην Ελλαδα, ειναι...... τα διοδια!!!! Που να με δειτε, να βγαινω απο το αμαξι και να πηγαινω απο την αλλη μερια, για να πληρωσω τα διοδια στην Αττικη Οδο
Symfono kai me ta dyo
Egw sta diodia, me anoixti orofi, sikonomai kai patao sto xoro mprosta apo to kathisma tou synodigou... Ekei na deite pos se koitane oi apo pisw
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Egw sta diodia, me anoixti orofi, sikonomai kai patao sto xoro mprosta apo to kathisma tou synodigou... Ekei na deite pos se koitane oi apo piswΣυμφωνοι, αλλα εγω το χειμωνα εχω hardtop
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Egw sta diodia, me anoixti orofi, sikonomai kai patao sto xoro mprosta apo to kathisma tou synodigou... Ekei na deite pos se koitane oi apo pisw
Εσύ και ο theo πρέπει να βγείτε απο το αυτοκίνητο έτσι και αλλιώς. Εκτός εάν έχετε μεγαααάλα χέρια ...
-
Λοιπόν, κομμένη η συζήτηση για τις δεξιοτίμονες σαχλαμάρες που οδηγείτε γιατί...ζηλεύω
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εσύ και ο theo πρέπει να βγείτε απο το αυτοκίνητο έτσι και αλλιώς. Εκτός εάν έχετε μεγαααάλα χέρια ...
Kala o Theo einai terastios, opote mporei na pisei, ton ypallilo ton diodion na bgei gia na parei ta xrimata
-
εγω για τα διοδια παντως σκεφτομαι να φτιαξω φτυαρακι, σαν αυτο που χρησιμοποιει εκεινο το περιπτερο στην παραλιακη...
το χετε δει φανταζομαι... -
Συμφωνοι, αλλα εγω το χειμωνα εχω hardtop
Kai egw.
Alla otan eimai Europe gia pistes exw synodigo (synithos 037) kai stin agglia spania pernao apo ta 2 mono diodia tis.(Dartford Tunnel kai Wales)
Κυκλοφορουν Δεξιοτιμονα στην Ελλαδα;;;;