-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
sorry που ξεθάβω το topic αλλά δεν βρήκα άλλο πιο πρόσφατο
Λοιπόν για όσους είναι κάτοχοι τα σέρβις σε τι επίπεδα τιμής είναι?
Επίσης τελικά στην βασική έκδοση έχει a/c και δεν έχει κλιματισμό ή κάτι κατάλαβα λάθος?Ευχαριστώ
Οντως σημαντικες οι ερωτησεις σου......
....Που μπορουμε ποσο εχουν τα σερβις για τα 3 αμαξια....Και καθε ποσα χιλιομετρα ειναι......Golf & A3 κάθε 2 χρόνια ή κάθε 30Κ ή σύμφωνα με την ενδεικτική λυχνία. Ενδιάμεσα ΔΕΝ περιλαμβάνεται **ΟΥΤΕ **έλεγχος, ΟΥΤΕ αλλαγή λαδιών.
κι αν δεν χρησιμοποιείται λάδι 'διαρκείας' για 30,000 χλμ ?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
τα εργοστασιακά λάδια είναι long life. Από κει και πέρα αποφασίζει ο κάτοχος αν θα τα διατηρήσει ή θα αλλάξει διαστήματα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
τα εργοστασιακά λάδια είναι long life. Από κει και πέρα αποφασίζει ο κάτοχος αν θα τα διατηρήσει ή θα αλλάξει διαστήματα
Bέβαια, ένα εξουσιοδοτημένο μπορεί να μη χρησιμοποιεί λάδι 'long life' (γιατί άραγε; ),
αλλάζοντας τα λάδια ανά 15.000 χλμ.Ζητάς αλλαγή ανα 30, τότε ;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Bέβαια, ένα εξουσιοδοτημένο μπορεί να μη χρησιμοποιεί λάδι 'long life' (γιατί άραγε; ),
αλλάζοντας τα λάδια ανά 15.000 χλμ.Ζητάς αλλαγή ανα 30, τότε ;
αν RTFM μαθαίνεις πολλά
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Για εντυπώσεις Α-κλλλλααααςςςς, υπομονή μέχρι 19/8
Αν θυμάμαι καλά, πήρες για τη γυναίκα σου το αυτόματο 150?
-
Υπάρχει αυτόματο το Α150 ?
για πείτε λίγε λεπτομέριες, τι τύπου αυτόματο είναι τι εξτρα κόστος έχει ;;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Υπάρχει αυτόματο το Α150 ?για πείτε λίγε λεπτομέριες, τι τύπου αυτόματο είναι τι εξτρα κόστος έχει ;;
Είναι CVT, αλλά έχει και 5 (νομίζω) προκαθορισμένες σχέσεις (σαν του Jazz ένα πράγμα) και κοστίζει περί τα 2.500 ευρώ (κάτι λιγότερο μάλλον). Συνολικά Α150 Elegance αυτόματη 5θ βγαίνει περίπου 25.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι, αν δεν έχει αλλάξει κάτι συνταρακτικό από την Άνοιξη που κοίταξα (όχι, ακόμα δεν το έχουμε αποφασίσει... βγήκαν κάτι άλλα ενδιάμεσα). Δεν το οδήγησα, αλλά από επιδόσεις προφανώς δεν θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος του...
Πάντως, αν κάποιος σκέφτεται για την Α, ας ρίξει καμιά ματιά και στο Peugeot 1007. Το 1,6 αυτόματο (με σαφώς καλύτερες επιδόσεις από την Α150) βγαίνει 19.000... και πάνω κάτω κάνει την ίδια δουλειά με την Merc, εκτός από το 'αστέρι' βέβαια...
Τα σέρβις πάντως της Merc δεν μου φαίνονται και παράλογα ακριβά (για C200 compr.) Δεν είναι φθηνά, αλλά δεν παθαίνεις και τρία εγκεφαλικά μόλις δεις το τιμολόγιο...
-
Η αυτόματη Α150 νομίζω ότι αποτελεί ενδιαφέρουσα λύση (αν και με τσουχτερή τιμή!) για την πόλη και όχι μόνο, αλλά δε νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης με το 1007...
Η Α είναι πολύ πιο καλαίσθητο αμάξι με ασύγκριτα πιο όμορφο αμάξωμα από το 1007, αλλά και αντικειμενικά η διάταξη του εσωτερικού της είναι πιο έξυπνη με μεταξόνιο 2.568mm vs. 2.315mm του 1007 αλλά και με πορτ παγκάζ 435l vs. 178l, με δεδομένο ότι συνολικά το μήκος της Mercedes είναι μόλις 10 εκατοστά μαγαλύτερα από το 1007.
Κανένα από τα δύο βέβαια δε βάζει φωτιά στο δρόμο αλλά η Α-class έχει καλύτερα υλικά, η ποιότητα κατασκευή της είναι πολύ υψηλή και σε αυτή την κατηγορία τιμής που κουβεντιάζουμε νομίζω ότι είναι ασύμφωρο να πάρει κάποιος το Peugeot... ας μην ξεχνάμε και τα 30 χρόνια εγγύηση για τη σκουριά, όπως επίσης και τα 30 χρόνια οδική βοήθεια της Mercedes...
Αν θέλει κάποιος να πάρει αξιόλογο αυτόματο δίνοντας λιγότερα χρήματα, νομίζω ότι το Jazz αποτελεί μονόδρομο με τα
-
Κοίτα, κι εγώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, αλλά αφενός δεν νομίζω ότι το 1007 είναι τόσο κακό αμάξι για τη συγκεκριμένη χρήση (πόλη και μικρά σχετικά ταξιδάκια χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις σε χώρους και οδική συμπεριφορά - ας μην ξεχνάμε και τον λόγο που φτιάχνεται το κάθε αμάξι! ), ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη (στη σύγκριση με Α150) και τη διαφορά στην τιμή. Και σε προσωπική επαφή στην έκθεση (κάποια στιγμή και οδηγικά) μπορώ να πω ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις!
Όσο για το Jazz προσωπικά η ψήφος μου πάει εκεί σε σύγκριση και με τα 2 προαναφερθέντα, αλλά άντε να πείσεις τη μάνα μου η οποία μόλις άκουσε τις λέξεις Honda Jazz κιτρίνησε και απάντησε 'Σιγά μην δώσω το Golf να πάρω Honda'... Για το 1007 το σκέφτηκε (για 1-2 δευτερόλεπτα) και διατήρησε φυσιολογικό χρώμα επιδερμίδας...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Συνολικά Α150 Elegance αυτόματη 5θ βγαίνει περίπου 25.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι
Πάντως, αν κάποιος σκέφτεται για την Α, ας ρίξει καμιά ματιά και στο Peugeot 1007. Το 1,6 αυτόματο (με σαφώς καλύτερες επιδόσεις από την Α150) βγαίνει 19.000...οι τιμές πάντως είναι πολυ πιασοκ@#$&*^%. Και για τα δύο.
-
Κοίτα, κι εγώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, αλλά αφενός δεν νομίζω ότι το 1007 είναι τόσο κακό αμάξι για τη συγκεκριμένη χρήση (πόλη και μικρά σχετικά ταξιδάκια χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις σε χώρους και οδική συμπεριφορά - ας μην ξεχνάμε και τον λόγο που φτιάχνεται το κάθε αμάξι! ), ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη (στη σύγκριση με Α150) και τη διαφορά στην τιμή. Και σε προσωπική επαφή στην έκθεση (κάποια στιγμή και οδηγικά) μπορώ να πω ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις!Όσο για το Jazz προσωπικά η ψήφος μου πάει εκεί σε σύγκριση και με τα 2 προαναφερθέντα, αλλά άντε να πείσεις τη μάνα μου η οποία μόλις άκουσε τις λέξεις Honda Jazz κιτρίνησε και απάντησε 'Σιγά μην δώσω το Golf να πάρω Honda'... Για το 1007 το σκέφτηκε (για 1-2 δευτερόλεπτα) και διατήρησε φυσιολογικό χρώμα επιδερμίδας...
Εφόσον πάει για τη μητέρα σου, πηγαίνετε παρέα για test drive και των τριών και ας αποφασίσει όποιο της κάνει κλικ!
Πάντως για τα δεδομένα τα δικά μου πιο λογικό φαίνεται το Jazz και αν θέλει κάτι πιο πολυτελές με υψηλά στάνταρ ασφάλειας πάει για Α150!
Καλές επιλογές ότι και αν πάρετε!!! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Συνολικά Α150 Elegance αυτόματη 5θ βγαίνει περίπου 25.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι
Πάντως, αν κάποιος σκέφτεται για την Α, ας ρίξει καμιά ματιά και στο Peugeot 1007. Το 1,6 αυτόματο (με σαφώς καλύτερες επιδόσεις από την Α150) βγαίνει 19.000...οι τιμές πάντως είναι πολυ πιασοκ@#$&*^%. Και για τα δύο.
εντελώς! Ειδικά για την Α150. Άκου εκεί 25 χιλιάρικα! τι είναι ρε τα χιλιάρικα, φιστίκια???
Εφόσον πάει για τη μητέρα σου, πηγαίνετε παρέα για test drive και των τριών και ας αποφασίσει όποιο της κάνει κλικ!
Πάντως για τα δεδομένα τα δικά μου πιο λογικό φαίνεται το Jazz και αν θέλει κάτι πιο πολυτελές με υψηλά στάνταρ ασφάλειας πάει για Α150!
Καλές επιλογές ότι και αν πάρετε!!!μια γυναίκα που λέει 'Σιγά μην δώσω το Golf να πάρω Honda' (:evil: ), σιγά μην αλλάξει γνώμη οδηγώντας το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
μια γυναίκα που λέει 'Σιγά μην δώσω το Golf να πάρω Honda' (:evil: ), σιγά μην αλλάξει γνώμη οδηγώντας το αυτοκίνητο...
Αφού δε λέει, να αλλάξω το μπλε να πάρω ένα κόκκινο, πάλι καλά
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
οι τιμές πάντως είναι πολυ πιασοκ@#$&*^%. Και για τα δύο.
εντελώς! Ειδικά για την Α150. Άκου εκεί 25 χιλιάρικα! τι είναι ρε τα χιλιάρικα, φιστίκια???
Είναι, αλλά θα είναι το δώρο στον εαυτό της με το εφάπαξ! Οπότε μετά από τόσα χρόνια δουλειάς ( από τα 18 - και μεγάλωμα ταυτόχρονα δύο όχι και τόσο ήσυχων αγγελουδιών... ) είπε να ξοδέψει κάτι παραπάνω γιατί έτσι!
Απλά το ένα 'αγγελούδι' όλο βάζει δαιμόνια...
Καλές επιλογές ότι και αν πάρετε!!!μια γυναίκα που λέει 'Σιγά μην δώσω το Golf να πάρω Honda' (:evil: ), σιγά μην αλλάξει γνώμη οδηγώντας το αυτοκίνητο...
Ακριβώς... Για το 1007 και δεν το συζητάμε πια, για το 'Ηοnda' θα μιλήσουμε;
-
Νομίζω ότι το Jazz, ειδικά το CVT δεν υπάρχει λόγος να το εκθειάζουμε, απλά για να το κάνετε πιο πολυτελές, μπορείτε να το παραγγείλετε με επίπεδο εξοπλισμού elegance, όπου στον ήδη πλούσιο στάνταρ προστίθενται: ζάντες αλουμινίου 5,5''Χ14'', χρωμιομένα σετ μπουλόνια, σετ μαρσπιέ, υποβραχιόνιο, αεροτομή, επένδυση ταμπλό, σαλόνι με δέρμα και ύφασμα.
Βέβαια η τιμή πάει στα
-
Ακριβώς... Για το 1007 και δεν το συζητάμε πια, για το 'Ηοnda' θα μιλήσουμε;
Μάρκο,να ξέρεις,όσα λάθη και αν κάνουν οι μανούλες μας,εμείς συνεχίζουμε να τις αγαπάμε!
Η μητέρα σου δεν σκέφτεται και το audi a2 9θα είναι και συλλεκτικό σε λίγο) ή το smart forfour;Σαφώς και δεν είναι τόσο πολυτελές αλλά νομίζω πως αξίζει πολύ περισσότερο τα λεφτά του...
-
Αν θες ρίξε μια ματιά σε αυτό το συγκριτικό (Jazz, Colt, Sirion):
http://www.auto-internet.gr/tests/compa ... z_Colt.htmΑλλά και σε αυτό το test της A150:
http://www.auto-internet.gr/tests/I-P/t ... _A_150.htm -
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Αλλά και σε αυτό το test της A150:
http://www.auto-internet.gr/tests/I-P/t ... _A_150.htm'Η εργονομία κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά θα θέλαμε τα μπουτόν χειρισμού της έντασης του ηχοσυστήματος, που βρίσκονταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου της δοκιμής, να ήταν στον δεξιό βραχίονα και όχι στον αριστερό'
Αφενός, διότι είναι στο δεξιό, και αφετέρου γιατί αυτό είναι αντικειμενικό.
Στο rx-8 πχ είναι όλα αριστερά, αν συνηθίσεις έτσι, οτιδήποτε άλλο θα σε ξενίσει στην αρχή.Και γενικότερα, εμένα δε μου λέει τίποτα ότι έχει ποιότητα το εσωτερικό, ο κινητήρας είναι τραχύς κτλ κτλ.
Test Drive και τέλος
-
Με όλα αυτά τα 'ωραία' που διάβασα περί service + κόστος συντήρησης κ.λπ. για τα παραπάνω αμάξια αποφάσισα να μην κοιτάξω ποτέ γερμανικό αμάξι στο μέλλον !
Κάπου διάβασα 57 euro η εργατοώρα.! Έλεος! Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!
Και να δουλευαν κιόλας τόσο! Περισσότερο περνάει η ώρα με το να βάζουν - βγάζουν το αμάξι στο συνεργείο παρά για εργασία.Δυστυχώς υπαίτιοι ειναι οι ελληνικές αντιπροσωπείες και σχηματίζει ο κόσμος 'περίεργη' εντύπωση για τα αμάξια κ.λπ κ.λπ.
Δεν ξέρω φυσικά τι γίνεται στο εξωτερικό αλλά τελικά μου φαίνεται κάποιοι θεωρούν ότι το αμάξι είναι είδος πολυτελείας για τον απλό κόσμο και πέφτουν σαν κοράκια πανω του να του πάρουν ότι έχει. -
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
Αλλά και σε αυτό το test της A150:
http://www.auto-internet.gr/tests/I-P/t ... _A_150.htm'Η εργονομία κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά θα θέλαμε τα μπουτόν χειρισμού της έντασης του ηχοσυστήματος, που βρίσκονταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου της δοκιμής, να ήταν στον δεξιό βραχίονα και όχι στον αριστερό'
Αφενός, διότι είναι στο δεξιό, και αφετέρου γιατί αυτό είναι αντικειμενικό.
Στο rx-8 πχ είναι όλα αριστερά, αν συνηθίσεις έτσι, οτιδήποτε άλλο θα σε ξενίσει στην αρχή.Και γενικότερα, εμένα δε μου λέει τίποτα ότι έχει ποιότητα το εσωτερικό, ο κινητήρας είναι τραχύς κτλ κτλ.
Test Drive και τέλος
Τα τεστ που δημοσιεύουν τα περιοδικά είναι απλά μια γνώμη... εννοείται (και συμφωνούμε απόλυτα) ότι άμα δεν το οδηγήσεις ο ίδιος, να σχηματίσεις άποψη και βέβαια συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα για τα οποία ενδιαφέρεσαι, συμπέρασμα σωστό δε βγάζεις...
Η άποψή μου είναι ότι η Α είναι αξιόλογο αμάξι και σίγουρα αξίζει να το έχει κανείς στις επιλογές του.
Mercedes A150 vs A3 vs Golf