-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
oyx!! georgetabs, ισως δεν ειναι καταλληλη αυτη που εχεις μπροστα.
η μονη εταιρεια που ξερω οτι βαζει ενα που δεν σκουραινει, δεν θαμπωνει, μονο φιλτραρει ειναι μια αμερικανικη(?), η madicoΑρχικά δεν ήθελα να βάλω.
Τελικά με έπεισαν, και μου άρεσε... Λίγο μετά που πέρασε ο ενθουσιασμός και το καλοκαίρι άρχισα να βλέπω τα μείον...Πάντως στην Λουμάρ μου το είπαν ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πως αυτή είναι η ΕΙΔΙΚΗ που έχουν για παρμπρίζ και πως το σκουραίναι ελάχιστα.
Όντως το σκουραίνει ελάχιστα, αλλά όλα τα αμάξια σήμερα έχουν τζάμια που ΗΔΗ είναι ελάχιστα σκούρα (αφού έχει μέχρι και το χιλιαράκι Ίμπιζά μου!!!) και μαζί με την μεμβράνη ενώ την ημέρα δεν σου φαίνεται σκούρο (μάλιστα είναι πολύ ευχάριστο), αντιθέτως τη νύχτα σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτώσεις δεν βλέπεις αρκετά έως σχεδόν καθόλου...
Και ΜΙΑ τέτοια περίπτωση αρκεί για να σκοτωθείς, ή να σκοτώσεις και να έχεις να το θυμάσαι στη φυλακή... Δε λέει...
Μόλις βρω χρόνο στην Ελλάδα θα την ξηλώσω... -
Εχω την εντυπωση οτι αν βαλω την εξωτερικη ηλιοπροστασια θα πανε ...καλοπαιδα και θα την τραβηξουν, χαλωντας τις τσιμουχες.
Ειδικα τωρα που ειναι και καινουριο το αμαξι.Αν δεν τις τραβηξουν παιδια, με την μακροχρονια χρηση, χαλανε οι τσιμουχες λογω της εξωτερικης ηλιοπροστασιας που μπαινουν στις πορτες?
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εσωτερικη πιστευω ειναι καλυτερη γιατι η εξωτερικη αθ λερωνεται ολη την ωρα ασε που αμα βρεξει θα γινει χαλια και ισως 'γλυφει το νερο απο τα λαστιχα.Καταστράφηκα από εξωτερική....
Έβρεξε, τα νερά μπήκαν μέσα και έγινε ζημιά λόγω σκουριάς..
Μακρυά οι έξω, αν θέλετε να μην ξυπνάτε το βράδυ στις 4 που άρχισε να βρέχει για να πάτε να την βγάλετε -
Ο χρήστης karib έγραψε:
Αν δεν τις τραβηξουν παιδια, με την μακροχρονια χρηση, χαλανε οι τσιμουχες λογω της εξωτερικης ηλιοπροστασιας που μπαινουν στις πορτες?αυτο ηταν και το αρχικο σου ερωτημα και ακομα κανεις δεν το απηντησε!
και τον θεωρω σημαντικοτατο λογο κατα της εξωτερικης ηλιοπροστασιας αν ισχυει, τοσο που θα με αποτρεψει απο την αγορα της.
καποια απαντηση λοιπον?
ΥΓ. εκτος απο τις 3 η 4 προτασεις που αναφερθηκαν, υπαρχει και μια επιπλεον αυτη της εσωτερικης ηλιοπροστασιας, οχι με τη μορφη μεμβρανης ακορντεον αλλα δυο ανθεκτικων δισκων αρκετα μεγαλων για να καλυπτουν το παρμπριζ απο πανω μεχρι κατω. το ειδα προσφατα σε ενα αυτοκινητο και σκεφτηκα πως αν και δεν καλυπτει πληρως το τζαμι δεν μπορει να πεσει (την μπλοκαρουν τα σκιαδια) και πρεπει να ειναι σχετικα αποτελεσματικη.
-
Af9pk κι εγω περιμενω να ακουστουν απαντησεις και απόψεις επι του θεματος.
Προσωπικα πιστευω οτι οι φοβοι ειναι βασιμοι.
- τραβηγμα απο παιδια
- χρονια χρηση=χαλασμα τσιμουχων?
- εισοδος νερου στην καμπινα? (αυτο ομολογω δεν ειχε περασει ποτε απο το μυαλο μου)
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
- τραβηγμα απο παιδια
- εισοδος νερου στην καμπινα?
- Δεν μου έχει συμβεί.
- Δεν μου έχει συμβεί.
- Ναι, μου έχει συμβεί, αλλά δεν ήταν τίποτα το φοβερό. Το κάλυμά μου είναι πλαστικοποιημένο, οπότε ποτίζει ελάχιστα. Το νερό που καταλήγει μέσα είναι αυτό που ποτίζει την ηλιοπροστασία. Αν μπαίνει ανάμεσα στην ηλιοπροστασία και στις τσιμούχες, τότε το πρόβλημα είναι ήδη στις τσιμούχες!
-
Σε σχεση με το νερο καποιος μου ειπε οτι παιζει ρολο ποσο νεο ειναι το αυτοκινητο.Δηλαδη τα νεα εχουν καλυτερες τσιμουχες. Δεν ξερω αν ισχυει αυτο.
Βεβαια, ανεξαρτητα απο τις τσιμουχες, οπως ειπε ο TGD, 'Το νερό που καταλήγει μέσα είναι αυτό που ποτίζει την ηλιοπροστασία.'
Οποτε διπλος κινδυνος για θεμα νερου.
Αλλα δεν νομιζω να ειναι μικροτεροι και οι αλλοι(τραβηγμα κακοπροαιρετο, χρονια χρηση).
Οσο περισσοτερες αποψεις ακουστουν, τοσο καλυτερα.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Αν δεν τις τραβηξουν παιδια, με την μακροχρονια χρηση, χαλανε οι τσιμουχες λογω της εξωτερικης ηλιοπροστασιας που μπαινουν στις πορτες?
αυτο ηταν και το αρχικο σου ερωτημα και ακομα κανεις δεν το απηντησε!
και τον θεωρω σημαντικοτατο λογο κατα της εξωτερικης ηλιοπροστασιας αν ισχυει, τοσο που θα με αποτρεψει απο την αγορα της.
καποια απαντηση λοιπον?
Af9pk κι εγω περιμενω να ακουστουν απαντησεις και απόψεις επι του θεματος.
Προσωπικα πιστευω οτι οι φοβοι ειναι βασιμοι.
- τραβηγμα απο παιδια
- εισοδος νερου στην καμπινα? (αυτο ομολογω δεν ειχε περασει ποτε απο το μυαλο μου)
Πιστεύω πως το κάλυψα επαρκώς παραπάνω, αλλά πάμε πάλι:
πάμε στα αριθμημένα:
- Ποτέ, και έχω ΠΟΛΛΑ στη γειτονιά. Και στη Σάμο φαντάρος μου τράβηξαν χαρακιές με κλειδί οι καλοί ζούγκλοι, την ηλιοπροστασία ποτέ.
- Στα 5 χρόνια ΠΑΡΟΔΙΚΗΣ χρήσης όχι (συνήθως παρκάρω σε πυλωτή). Αν θες στοιχεία για 10 χρόνια θύμισέ μου το κατά το 2010!!
- Ναι, γιαυτό και το έγραψα στα μείον. Η ποσότητα του νερού αρκετή να βρέξει χαλιά και κάθισμα και να αναγκαστείς να φοράς... πάμπερς, αλλά όχι για σκουριές... Ίσως το αμάξι του sirgus να πέτυχε μεγαλύτερη νεροποντή και για περισσότερες ώρες, ή να είχε χειρότερες τσιμούχες από το Ίμπιζα (αν το αμάξι που έπαθε το πρόβλημα είναι το Αμι, τότε μου φαίνεται το πλέον λογικό, και πιο ευπαθές στη σκουριά από αμάξι του 2000, και χειρότερες τσιμούχες...)
-
Μπορεις να παρεις εξωτερικη ηλιοπροστασια και να ραψεις δυο λαστιχα στις ακρες και να το πιανεις στους καθρεπτες.Το πολυ πολυ να στο κλεψουν .
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Η ποσότητα του νερού αρκετή να βρέξει χαλιά και κάθισμα και να αναγκαστείς να φοράς... πάμπερς, αλλά όχι για σκουριές... Ίσως το αμάξι του sirgus να πέτυχε μεγαλύτερη νεροποντή και για περισσότερες ώρες, ή να είχε χειρότερες τσιμούχες από το Ίμπιζα (αν το αμάξι που έπαθε το πρόβλημα είναι το Αμι, τότε μου φαίνεται το πλέον λογικό, και πιο ευπαθές στη σκουριά από αμάξι του 2000, και χειρότερες τσιμούχες...)Σίγουρα ένα αυτοκίνητο του 70κάτι έχει τσιμούχες της πλάκας και πάτωμα επίσης της πλάκας, οπότε και το νερό μπαίνει εύκολα και η ζημιά είναι μεγαλύτερη.
Απλά ίσως και σε S600 πάλι μπαίνει νερό...
Απλή φυσική είναι -
Υπάρχει και άλλο ένα κολπάκι. Μικρή κουκούλα στην ουσία η οποία 'καπελώνει' το αυτοκίνητο καλύπτοντας όλα τα παράθυρα (και τον ουρανό) και τίποτε άλλο. Δεν πιάνεται μέσα από τις τσιμούχες αλλά δένεται με πλαστικά γαντζάκια από τις ρόδες ή το πάτωμα. Κανένα πρόβλημα σε περίπτωση βροχής σχετικά άνετη αποθήκευση και υψηλή αποτελεσματικότητα. Παραμένει το πρόβλημα της βρωμιάς και προστίθεται το πρόβλημα του δυνατού αέρα όπου δεν νομίζω τα γαντζάκια να αρκούν. Το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ότι κλέβεται για πλάκα μέσα σε δευτερόλεπτα.
Στοιχίζει γύρω στα 30 ευρώ και είναι από το ίδιο υλικό με τις εξωτερικές ηλιοπροστασίες. -
Ξερεις κανενα καταστημα να πουλανε αυτη τη μικρη κουκουλα?
Δεν ηξερα την υπαρξη της. Αραγε το autoplus να την εχει?
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Ξερεις κανενα καταστημα να πουλανε αυτη τη μικρη κουκουλα?Δεν ηξερα την υπαρξη της. Αραγε το autoplus να την εχει?
Και στην autoplus και στο praktiker ....και αλλου θα το βρεις.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Η ποσότητα του νερού αρκετή να βρέξει χαλιά και κάθισμα και να αναγκαστείς να φοράς... πάμπερς, αλλά όχι για σκουριές... Ίσως το αμάξι του sirgus να πέτυχε μεγαλύτερη νεροποντή και για περισσότερες ώρες, ή να είχε χειρότερες τσιμούχες από το Ίμπιζα (αν το αμάξι που έπαθε το πρόβλημα είναι το Αμι, τότε μου φαίνεται το πλέον λογικό, και πιο ευπαθές στη σκουριά από αμάξι του 2000, και χειρότερες τσιμούχες...)
Σίγουρα ένα αυτοκίνητο του 70κάτι έχει τσιμούχες της πλάκας και πάτωμα επίσης της πλάκας, οπότε και το νερό μπαίνει εύκολα και η ζημιά είναι μεγαλύτερη.
Απλά ίσως και σε S600 πάλι μπαίνει νερό...
Απλή φυσική είναιΔεν είπα ποτέ πως δε θα μπει!!
Κάπου στις πρώρες δημοσιεύσεις το έγραψα μάλιστα και σαν μείον της εξωτερικής!!
ΚαΙ στο Ίμπιζα, ΚΑΙ στην Σπορτβάγκον έχει μπάσει νερά, αφού η μουσκεμένη ηλιοροφή μπάζει μέσα το νερό!Απλά η ποσότητα που θα μπει είναι πολύ μικρή για να δημιουργήσει σκουριά (άλλωστε τα καινούρια δε σκουριάζουν εύκολα), στην χειρότερη να σου βρέξει το κάθισμα...
Αυτό είπα, όχι πως δε θα μπάσει, ΟΛΑ θα μπάσουν, αφού ουσιαστικά η ηλιοροφή παρακάμπτει την τσιμούχα. -
Η 'μισή' κουκούλα είναι μια λύση, άριστη για τον ήλιο αφού καλύπτει όλα τα παράθυρα, άριστη για τη ζέστη, αφού δεν μπαίνει μέσα από τις τσιμούχες, ΑΛΛΑ το πρόβλημα με τον αέρα είναι χάλι μαύρο...
Η κοπέλα μου το είχε στο Σιβίκ όταν την γνώρισα, την είχε ήδη ένα χρόνο και όλο έτρεχε να την μαζέψει παρακάτω γιατί την έπαιρνε ο αέρας... (απαλή αύρα σε σχέση με τα μελτέμια...)
Τα γατζάκια της πιάνουν σε λαστιχάκια που 'κάηκαν' από τη ζέστη και τον ήλιο (της... Ελβετίας!! ).
Στην Ελλάδα θα είναι πιθανότερη και η κλοπή, όπως και στος μεγάλες κουκούλες, αλλά με μεγαλύτερη ευκολία... -
Απο το να πάρεις τη μικρή κουκούλα προτίμησε την κανονική.
-
H μεγάλη κουκούλα θέλει υπομονή και καθαρό αυτοκίνητο.Και χώρο στο πορτ-παγκάζ.
Χρησιμοποιώ την 'μισή' κάθε μέρα, και 3-4 φορές το μήνα όταν παρκάρω κοντά στο Μετρό.25 ευρά την πήρα περίπου.
Υπάρχει σε Small Medium και Large.Aκόμα και το δικό μου το μεσαίο μέγεθος το καλύπτει ίσα-ίσα.Γι'αυτό πάρτε καλύτερα το Large. -
Νομιζω η μιση κουκουλα ειναι πιο ευχρηστη απο την ολοκληρη.
Και ειναι οτι πρεπει για το θεμα της ηλιοπροστασιας. -
Έχω το εξής πρόβλημα... εξωτερική ηλιοπροστασία. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι που φύσηξε ένας δυνατός αέρα και αφαίρεσε την ηλιοπροστασία από την μια μεριά, με αποτέλεσμα να έχει πέσει από την άλλη και να κρέμεται, πιασμένη από τη μια πόρτα μόνο. Αυτό τι κίνδυνο ενέχει; φοβάμαι ότι δε θα κλείνει καλά η πόρτα παρότι δεν έχω δει κάποιο ορατό σημάδι.
Γενικότερα, χρησιμοποιώ εξωτερική το καλοκαίρι, για περίπου 8 ώρες το πρωί. Δε νομίζω να χαλάσουν οι τσιμούχες πάντως (αν δεν φυσάει).
Γνώμες;
-
Lexotanil : Θα πάψεις να αγχώνεσαι για χαζομάρες!
-
Ares_ Δεν έχεις πρόβλημα. Τόσο εύκολα δεν χαλάνε οι τσιμούχες.
Γνώμη μου είναι πως στα καινούργια αυτοκίνητα δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τσιμούχες, ούτε με το να μπει νερό μέσα στην καμπίνα. Τα λάστιχα και οι πόρτες εφαρμόζουν αρκετά σφιχτά.
Όσον αφορά την μεμβράνη σε μπροστινό παρμπρίζ, ακόμα και αν είναι διάφανη, πρώτον είναι παράνομη (σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος η ασφαλιστική δεν θα αποζημιώσει) και δεύτερον υπάρχει κίνδυνος στην ορατότητα (μπορεί να μην έχει γίνει καλή εφαρμογή σε κάποια σημεία και να έχει φυσαλίδες και μικροσωματίδια τα οποία με τον καιρό μπορεί να εμποδίζουν την ορατότητα).
Είδη ηλιοπροστασιας παρμπριζ