-
Ρε παιδια το MR2 είναι αλλη φάση αμάξι.μιλάμε για κάμπριο με πισωκίνηση.
κάτι σαν το MX5.γουστάρωφ πολύ ασε που μια γκομενίτσα μόνο σε διθέσιο κάμπριο θα μπει κ θα κλ@σει πάνω της
χεχεχεχε -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ψηλε, το ποιος περναει ποιον και που, εχει απαντηθει πολλες φορες, γιατι σκαβετε το λακο σας τωρα????
κοίτα, καλοκαίρι είναι, τα θερινής νυκτός όνειρα είναι εύκολα
Συμφωνώ και επαυξάνω!
Keep dreaming! Ξέρεις εσύ!....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ψηλε, το ποιος περναει ποιον και που, εχει απαντηθει πολλες φορες, γιατι σκαβετε το λακο σας τωρα????Ναί ξέρω το περιοδικό τάδε! στην πίστα τάδε και δώθε...
Τελικά μόνο στο Σούνιο τα βρίσκουν δύσκολα με την GT και δεν μπορούν να την φτάσουν, αλλά ξέχασα εγώ είμαι χεράς και τους περνάω όλους!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Τελικά μόνο στο Σούνιο τα βρίσκουν δύσκολα με την GT και δεν μπορούν να την φτάσουν, αλλά ξέχασα εγώ είμαι χεράς και τους περνάω όλους!Ψηλέ, το ότι εσύ ξέρεις το Σούνιο (και το αμάξι σου) καλύτερα από την τσέπη σου που λένε και όποιον άτυχο πετύχεις τον περνάς από πάνω, δεν σημαίνει ότι η GT είναι γενικώς ταχύτερη στο στροφιλίκι από τα υπόλοιπα, ΓΕΝΙΚΩΣ!
Λυπάμαι που το λέω και το ξέρεις, αλλά μάλλον χάνει από όλα τα υπόλοιπα, παντού. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν στρίβει. Στρίβει και πολύ καλά μάλιστα. Της λείπουν άλογα όμως
-
Αυτό είπα και εγώ στην αρχή. Να μην πάρουν την GT.
Να την αφήσουν για άλλους την GT.
Εγώ δεν είπα οτι η GT είναι τέλεια.Εγώ για την δουλειά που την πήρα (σκίσιμο στο Σούνιο) την κάνει μία χαρά.
Ούτε χεράς είμαι..Αλλωστε για τις ευθείες έχω τα SAAB που με τα φτςςς φτςςςς απογειώνονται...
-
Ο χρήστης tel έγραψε:
GT στο χαλαρό...το αυτοκίνητο είναι κόσμημα...
Δυστηχως φιλε μου το αυτοκινητο ειναι ΜΟΝΟ κοσμημα και τιποτα αλλο!
rx 8(εχουμε και παιδια)
δευτερη επιλογη mr2(η lotus του ελληνα)μονο κοσμημα η gt?????
μην το μαθουν κανα δυο alfisti... θα πρεπει να το κλειδωσουμε μετα!
προσγειωσου λιγο φιλε μου! αν και εγω rx8 ψηφισα (ισως με δυσκολια)Mikre (sto myalo) esy prosgeiosoy ligaki... kopse tis apeiles kai mazepse ligo thn glossa soy!!!!
Tha parakalousa ayto to post na mhn svistei!καλα ποιον απειλησα! πραγματι μικρος ειμαι.
δεν εβρισα κανεναν! μαλλον δεν καταλαβες τον τονο μου. πολλα topic μετα απο ατελειωτες 'μαχες' εχουν κλειδωθει... αστοχη πλακα εκανα που δεν επιασε.σαν να ζητησα να το κλειδωσουν κανεις!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
ψηλε, το ποιος περναει ποιον και που, εχει απαντηθει πολλες φορες, γιατι σκαβετε το λακο σας τωρα????
Συμφωνώ και επαυξάνω!
πάλι τα ίδια; ναι οκ είπαμε η GT στρίβει καλύτερα απ' όλα (λεπτομέρεια τα ηλεκτρονικά), τα Volvo (ή μήπως Mazda/Ford; ) είναι επίσης καλύτερα απ' όλα και φυσικά τα Saab (Vectra/GM) δεν παίζονται με τίποτα.
Τα υπόλοιπα είναι κουβάδες
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ναί ξέρω το περιοδικό τάδε! στην πίστα τάδε και δώθε...
Τελικά μόνο στο Σούνιο τα βρίσκουν δύσκολα με την GT και δεν μπορούν να την φτάσουν, αλλά ξέχασα εγώ είμαι χεράς και τους περνάω όλους!
ενας οδηγος με παρομοιες ικανοτητες με σενα θα μπορουσε ευκολα να σε περασει σε αυτο το δρομο με τα RX8 & GTI. Εαν δεν συμβαινει αυτο για μενα απλα σημανει οτι
α) ξερεις το δρομο καλυτερα
β) παιρνεις μεγαλυτερα ρισκα απο καποιον αλλο. (δε το λεω χλευαστικα)σε ελεγχομενες συνθηκες ή παιρνοντας τα ιδια ρισκα, η GT 2.0 ειναι χαμενη απο χερι.
υ.γ. ακομη και εγω, αν βαλω τη ταυτοτητα στο στομα, και αποφασισω να σε 'κλεισω' με τις γραμμες μου, με το ταπεινο ιμπιζα, δε θα μπορεσεις ποτε να βρεθεις μπροστα μου, εκτος αν περασεις απο πανω μου!
Και ολα χωρις το ιμπιζα να ειναι ταχυτερο απο τη GT.
Ολα σχετικα ειναι. -
Αν οι χώροι δεν είναι πρόβλημα τότε MR2 χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Από εκεί και μετά golf GTI και μετά RX-8.
Aν δεν είχε τέτοιο κινητήρα θα το έβαζα πρώτο.
Η GT κάνει ότι και το Golf, αλλά σημαντικά πιο αργά, με λιγότερους χώρους και πρακτικότητα και έχεις και τον ηλεκτρονικό διάβολο να 'σου τη σπάει' μόλις αρχίζεις να χαίρεσαι λίγο... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Συμφωνώ και επαυξάνω!
πάλι τα ίδια; ναι οκ είπαμε η GT στρίβει καλύτερα απ' όλα (λεπτομέρεια τα ηλεκτρονικά), τα Volvo (ή μήπως Mazda/Ford; ) είναι επίσης καλύτερα απ' όλα και φυσικά τα Saab (Vectra/GM) δεν παίζονται με τίποτα.
Τα υπόλοιπα είναι κουβάδες
Χαίρομαι που σιγά σιγά αρχίζεις το καταλαβαίνεις.
Αλλά θέλεις λίγο δουλεία ακόμη στο να καταλάβεις ότι:
-Τα ηλεκτρονικά της GT δεν επεμβαίνουν τόσο ώστε να σου την σπάσουν ή να μην σε αφήσουν να παίξεις. Αν γινόταν το αντίθετο θα την είχα δώσει πίσω την ίδια ημέρα!
-Την Volvo δεν την χάλασε που πήρε ένα πολύ καλό πάτωμα, καλούς κινητήρες για να μην πω για τον κινητήρα με 300+ άλογα
-Οσο για την SAAB αν εξαιρέσεις το πάτωμα το 9-3 έχει ίδια σχέση με το vectra όσο η βούτσα με την λούτσα! Το 93 έχει εξελιχθεί από τους Σουηδούς μηχανικούς.Ούτε εμένα μου αρέσει η SAAB και η Volvo να ανήκουν στους αμερικλάνους (Καλά το έγραψα ) το προτιμώ όμως από το να έχουν την ίδια τύχη με την Ρόβερ.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Χαίρομαι που σιγά σιγά αρχίζεις το καταλαβαίνεις.
Αλλά θέλεις λίγο δουλεία ακόμη στο να καταλάβεις ότι:
-Τα ηλεκτρονικά της GT δεν επεμβαίνουν τόσο ώστε να σου την σπάσουν ή να μην σε αφήσουν να παίξεις. Αν γινόταν το αντίθετο θα την είχα δώσει πίσω την ίδια ημέρα!
-Την Volvo δεν την χάλασε που πήρε ένα πολύ καλό πάτωμα, καλούς κινητήρες για να μην πω για τον κινητήρα με 300+ άλογα
-Οσο για την SAAB αν εξαιρέσεις το πάτωμα το 9-3 έχει ίδια σχέση με το vectra όσο η βούτσα με την λούτσα! Το 93 έχει εξελιχθεί από τους Σουηδούς μηχανικούς.Ούτε εμένα μου αρέσει η SAAB και η Volvo να ανήκουν στους αμερικλάνους (Καλά το έγραψα ) το προτιμώ όμως από το να έχουν την ίδια τύχη με την Ρόβερ.
Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες το παραπάνω ποστ ήταν ειρωνικότατο. Κουβάδες και καλά αυτοκίνητα μπορεί να βγάλει οποιαδήποτε εταιρεία/χώρα (καλά οκ, η Opel καλά αυτοκίνητα με τίποτα ) και φυσικά όταν αναφέρομαι σε Opel/Saab αναφέρομαι στο 9-3.
Οι Σουηδοί μηχανικοί έδωσαν το torque steer στο Saab;
Για τα ηλεκτρονικά της GT μην τα ξαναγράφουμε. Τις παρωπίδες να βγάλεις (και εσύ)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
....Τις παρωπίδες να βγάλεις (και εσύ)....Χαχαχαχαχα! Ναι! Ναι! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!
Αυτό που μου αρέσει σε σένα και κάνω χάζι, είναι που πάντα ξέρεις όλα τα αυτοκίνητα καλύτερα απο τους κατόχους τους...
Τέλος πάντων ασ' το...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
....Τις παρωπίδες να βγάλεις (και εσύ)....
Χαχαχαχαχα! Ναι! Ναι! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!
Αυτό που μου αρέσει σε σένα και κάνω χάζι, είναι που πάντα ξέρεις όλα τα αυτοκίνητα καλύτερα απο τους κατόχους τους...
Τέλος πάντων ασ' το...
ναι ναι οκ. Αν δεν ξέρεις τον άλλον μην γράφεις τίποτα (να μην αναφέρων παλαιότερους χαρακτηρισμούς σου)
-
Δεν μπορεί να γίνει μία ψηφοφορία χωρίς να αρχίσουμε να την πέφτουμε στην ALFA ROMEO?.
Πολύ εξευτελιστικά σχόλια έχουν γραφτεί που μόνο εμπάθεια δείχνουν και αδικαιολόγητο μίσος.
Όπως έχω ξαναγράψει μπορώ να καταλάβω κάποιον που έχει ένα αμάξι να το υπερλαυτεύει και να υπερβάλει!!
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω κάποιον (πχ lkar) που δεν το έχει να επιτίθεται με τόσο μένος εναντίον του(όχι μόνο σε αυτό το topic)
Σίγουρα πολλές φορές την κόντρα την ξεκινάμε οι Alfisti αλλά και οι 'αντι-alfisti' δεν πάνε πίσω!!
Τώρα όσο για το αν η GT είναι χρέπι ή όχι παραθέτω τα παρακάτω:
GT 2.0............GTi...................RX8..................MR2
Ισχύς.........165/6400.........200/5100............192/7000........140/6400
Ροπή..........21/3250..........28.5/1800...........22.4/5000........17.4/4200
Umax.........216................235....................223.................210
0-100 ........8.7.................7.2.....................7.2.................8.0Σίγουρα η GT υστερεί σε επιδόσεις αλλά όχι σε σημείο που να θεωρούμε ότι είναι αργή και ότι δεν προσφέρει συγκινίσεις!! Σε κόντρα θα 'φάει' καρότσες κανείς δεν αμφιβάλλει γι'αυτό
Σε οδική συμπεριφορά ομοίως τα Gti-MR2-RX8 κερδίζουν αλλά πάλι όχι σε βαθμό που να δικαιολογεί τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν. Αν κάποιος δεν γνώριζε για αμάξια θα έλεγε ότι η GT είναι ένα οικογενειακό όχημα για έναν 50άρη!
Νομίζω πως κάπου πάνω στην εμπάθειά μας χάνουμε την μπάλλα.Σε χώρους-άνεση-πρακτικότητα-εξοπλισμό νομίζω ότι δεν χάνει αλλά μάλλον διακρίνεται. Και μην βιαστέιτε να πείτε ότι στο σπόρ αμάξι δεν μας ενδιαφέρεουν αυτά.
Η ψηφοφορία όπως κατάλαβα δεν έλεγε με πιο αμάξι θέλετε να πάτε βολτά για ένα ΣΚ οπότε και η πρακτικότητα δεν μας νοιάζει! αλλά πιο θα αγοράζατε το οποίο σημαίνει πως θα ζεις μαζί του συνεχώς.
Νομίζω ότι αν κάποιος είναι κοντράκιας τότε μακριά από την GT!!
Από εκεί και πέρα δεν πιστεύω ότι οι διαφορές σε επιδόσεις είναι τόσο ορατες, πόο μάλλον σε οδική απόλαυση.
Από εμφάνιση σίγουρα η GT σκίζει όχι όμως ότι τα άλλα είναι άσχημα! Απλά η Gt έχει μια αρμονία στο αμάξωμα κάτι που λείπει από τα άλλα.
Το RX8 κι ας με συγχωρήσουν οι φίλοι της μαζντα 'καγκουρίζει' Το Gti όπως και να το κάνουμε όταν το δει κάποιος θα του ερθει στο μυαλό η λέξη ¨κουβάς'!! Σίγουρα δεν είναι και μάλιστα στην πολυκατοικία μου έχω γείτονα με GTi και όντως είναι όμορφο! Αλλά η πρώτη φορά που βλέπεις κάποιο Golf όποιας γενιάς η λέξη κουβάς έρχετε πρώη στο μυαλό.Εγώ θα γούσταρα για βόλτα το MR2-ΡΧ8!!
Κι αυτό γιατί στο πρώτο με απωθεί η έλειψη χωρων-εξοπλισμού και στο δέυτερο η ειδική μεταχείρηση του Wankel.Τα θέλω για βόλτα γιατί είναι τα πιο παιχνιδιάρικα και απολαυστικά!! Νομίζω πως απλά δεν παίζονται, είναι τα Super cars του φτωχού!! Κρίμα που η Alfa δεν έχει κάτι αντίστοιχο στην γκάμα της!!
Θα αγόραζα όμως Gti ή GT γιατί έχουν χαρακτηριστικά που κάνουν την συμβίωση πιο έυκολη! χωρίς να στερείσαι την οδηγική απόλαυση.
Θεωρώ την GT την πιο all-around λύση λόγω εξαιρετικής εμφάνισης και ελάχιστα κατώτερων επιδόσεων.
-
Παιδια σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας. Αν και τα αυτοκίνητα είναι διαφορετικά σε αμάξωμα και άρα σε διαστάσεις-χώρους έχουν ένα κοινό.
- Την τιμή τους
- Το ότι είναι γρήγορα και στριφτερά
- Το ότι είναι όμορφα , το καθένα με τον τρόπο του
Τα αποτελέσματα με εξαίρεση το MR2 είναι αναμενόμενα. Aλλά μάλλον χάνει λόγω πρακτικότητας και χώρων.
Και τα 4 έχουν αρνητικά:
MR2------------xώροι-πρακτικότητα-εξοπλισμός
Gti-------------Eμφάνιση
RΧ-8---------Kατανάλωση-λάδια-αναγκαστικά οδήγηση πάνω από 5-6000 στροφές
GT------------Eπιδόσεις σε κόντρεςΣτην πίστα θεωρώ ότι ίσως υπερτερεί το ΜR2 και το RX8 αλλά σε δημόσιο δρόμο , που συνήθως θα το οδηγάμε(99% του χρ'όνου) μάλλον το πέταγμα κώλου είναι πρόβλημα, ειδικά αν υπάρχουν και αμάξια στο αντίθετο ρεύμα. Άρα ψήφος στα μπροστοκίνητα.
Σε εξολισμό μάλλον η GT υπερτερεί. Βέβαια η διαφορά δεν είναι χαοτική αλλά χαοτική δεν είναι και η διαφορά σε επιδόσεις(5-10 χλμ τελική λιγότερη, 0,8-1,5 δευτερα λιγότερο 0-100)
Σε χώρους μάλλον έχουμε ισοδυναμία GT-GTi με το RX8 να χάνει ελάχιστα!
Εμφάνιση όπως είπα η GT έιναι καταπληκτική με τα MR-RX να ακολουθουν
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
....Τις παρωπίδες να βγάλεις (και εσύ)....
Χαχαχαχαχα! Ναι! Ναι! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!
Τέλος πάντων ασ' το...
ναι ναι οκ. Αν δεν ξέρεις τον άλλον μην γράφεις τίποτα (να μην αναφέρων παλαιότερους χαρακτηρισμούς σου)
Πές μου ρε μάστορα τι αμάξι έχεις...?
-
Το RX8 κι ας με συγχωρήσουν οι φίλοι της μαζντα 'καγκουρίζει'
Που βαδίζουμε άραγε ??? Θα πέσει φωτιά να μας κάψει....
Πάντως στο RX-8 με τις 'πίσω πόρτες', βολεύεις πιο εύκολα παιδικό καθισματάκι χωρίς να σου βγεί η μέση (βλεπε GT).....(για όσους λένε ότι το RX-8 στερείτε άνεσης-χώρων-πρακτικότητας.
Εγώ θα γούσταρα για βόλτα το MR2-ΡΧ8!!
Κι αυτό γιατί στο πρώτο με απωθεί η έλειψη χωρων-εξοπλισμού και στο δέυτερο η ειδική μεταχείρηση του Wankel.Σ'αυτό πάντως συμφωνώ απόλυτα!
Σε τελική ανάλυση.....ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ μια τετοια σύγκριση ρε παιδιά???
Κατα την ταπεινή μου γνώμη πρόκειται για ανόμοια αυτοκίνητα, που το καθένα έχει φτιαχτεί για άλλη χρήση και ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες και γούστα...GT -> Για το απανταχού Alfisti (Babbis)
GTi -> Για τον Golfakia που θέλει να βλέπει τη γρήγορη έκδοση του τουτού του
MR2 -> Για τον 'γκομενάκια' τρελαμένο, φραγκάτο ή απλά μερακλή
RX-8 -> Για τον συνηδητοποιημένο πρωτοπόρο και επίσης μερακλή στην οδήγηση, που βαρέθηκε να ακούει την κυρά να του γκρινιάζει για την έλειψη χώρων του MR2.(έτσι, για να χαλαρώσουμε και λίγο)
Για δώστε και εσείς τους χαρακτηρισμούς σας...
Πάντως όπως τον ψυχολόγησα τον zlpiccard ανοίκει στην 1η κατηγορία.
Οι συζήτησεις γίνονται για να καταλήγουμε κάπου, και μια συζήτηση όπως αυτή δεν πρόκειτε να καταλήξει πουθενά.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο........
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εγώ για την δουλειά που την πήρα (σκίσιμο στο Σούνιο) την κάνει μία χαρά.
Ούτε χεράς είμαι..Ααα...τι παίζει με το Σούνιο? Και με βολεύει κιόλας!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εγώ για την δουλειά που την πήρα (σκίσιμο στο Σούνιο) την κάνει μία χαρά.
Ούτε χεράς είμαι..Ααα...τι παίζει με το Σούνιο? Και με βολεύει κιόλας!
Έχεις πάει ποτέ απο την Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο μία βόλτα να δεις την διαδρομή;
-
-Τα ηλεκτρονικά της GT δεν επεμβαίνουν τόσο ώστε να σου την σπάσουν ή να μην σε αφήσουν να παίξεις.
AKEKDOTO!!!!!!!
GT 2.0 vs Golf GTi vs MR-2 vs RX8 Cosmo