-
Εγω που δεν εχω μικτη ασφαλεια μεν αλλα στο ασφαλιστηριο εχω καλυψη ολικης και μερικης κλοπης, αν το κλεψουν, ειμαι καλλυμενος?
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Εγω που δεν εχω μικτη ασφαλεια μεν αλλα στο ασφαλιστηριο εχω καλυψη ολικης και μερικης κλοπης, αν το κλεψουν, ειμαι καλλυμενος?Aυτόν που σου έκανε την ασφάλεια τον ρώτησες τί σημαίνει το καθένα ή απλά περιμένεις να μάθεις από το forum όπου μπορεί ο καθένας να σου πεί το κοντό του και το μακρύ του;;;;;
Και να τρέχεις μετά για να αλλάζεις το συμβόλαιο...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πήρε ο άτυχος φίλος μου Vitara πριν από δυο μήνες πρό της μεγάλης μείωσης και θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική σε τρεις μήνες με τιμές μεταχειρισμένου..... ενώθα έχει ερθει και το καινούργιο μοντέλο .... αρά φαντάσου πόσα θα χάσει!!!!!! Δίπλα του εκείνο το βράδυ ήταν παρκαρισμένο ανοικτό Wrangler και πήραν το Vitara οι τύποι.... άρα για κάποιο λόγο το ήθελαν πολύ......
Θα χασει καποια λεφτα,αλλα σε καμια περιπτωση όλα τα λεφτα
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Εγω που δεν εχω μικτη ασφαλεια μεν αλλα στο ασφαλιστηριο εχω καλυψη ολικης και μερικης κλοπης, αν το κλεψουν, ειμαι καλλυμενος?Χοντρικά, η μεικτή καλύπτει ιδίες ζημιές (αν τρακάρεις και φταις σε πληρώνει). Η ασφάλεια κλοπής είναι αυτό που λέει. Αν στο κλέψουν σε πληρώνουν μετά από τρεις μήνες με βάση τους καταλόγους τους (παλαιότητα κλπ). Οι περισσότερες εταιρείες αν ζητήσεις μεικτή ασφάλιση σου βάζουν και ασφάλεια κλοπής υποχρεωτικά.
Όπως και νά έχει ρώτησε τον ασφαλιστή σου για το δικό σου συμβόλαιο για να είσαι σίγουρος. -
Ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε και σε τι είδους σημείο ήταν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα που έπεσαν θύματα κλοπής αλλά και πότε έγινε η δουλειά...
Εμάς μέσα από την πυλωτή που οδηγεί στο κοινό γκαράζ μας είχαν κλέψει το Citroen Xantia του γείτονά μου, τις πρώτες πρωινές ώρες ενός Σαββάτου (πριν από αρκετό καιρό).
Η 'δουλειά' καταλήξαμε ότι έγινε με τον εξής τρόπο: Έβγαλαν το μεντεσέ του μηχανισμού της γκαραζόπορτας και την άνοιξαν με την άνεσή τους, κρύφτηκαν στον κήπο όταν είδαν να έρχεται το αυτοκίνητο του αδερφού μου, που είχε έρθει για λίγες μέρες από το εξωτερικό και το είχε ξενυχτίσει με τη φίλη του, κατά τις 4 το πρωί (ο ίδιος φαντάστηκε ότι θα είχε κοπεί το ρεύμα, γι αυτό η γκαραζόπορτα ανοιγόκλεινε 'ελεύθερα' και το τηλεχειριστήριο δε φαινόταν να λειτουργεί!), περίμεναν να μπει στο σπίτι και να ξανασβήσει τα φώτα, άνοιξαν το Xantia (κι έσπασαν τον ηλίθιο μηχανισμό που βάζουν οι κατασκευαστές για να κλειδώνει την κρεμαγιέρα), έκαναν ολόκληρη μανούβρα με σβηστό κινητήρα για να το βγάλουν στον [κατηφορικό] δρόμο χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς, και ...άντε γεια!
Βγαίνει έξω ο γείτονας το άλλο πρωί με τις βαλίτσες του για να φορτώσει να πάει στο εξοχικό, φτάνει στο γκαράζ, τις ακουμπάει κάτω, κάνει να γυρίσει να πάρει τις υπόλοιπες, και ξαφνικά διαπιστώνει ότι κάτι δεν είδε!!!
Τσεκάρει έξω, μήπως το είχε παρκάρει στο δρόμο και το είχε ξεχάσει, αλλά τίποτα... Ε, μετά από 3 μήνες πήρε την αποζημίωση από την ασφαλιστική κι αγόρασε άλλο αμάξι (αυτή τη φορά με συναγερμό!). Κατόπιν τούτου, βέβαια, άλλαξε και όλο το σύστημα της γκαραζόπορτας της εισόδου μας.
Πάντως, πρέπει να το παρακολουθούσαν καιρό (κι εμάς, τα 4 γειτονικά σπίτια με το κοινό γκαράζ, ως προς το τι ώρες μπαινοβγαίναμε κλπ!) και να το είχαν σταμπάρει για κάποιο λόγο (ανταλλακτικά? σπρώξιμο στο εξωτερικό?... πάντως όχι για λύτρα!). Και σίγουρα ήταν 'επαγγελματίες', με τόσο 'καθαρή' δουλειά που έκαναν...
-
Ολη αυτη η ιστορια και ο κοπος για να παρουν μια citroen
Πιο πιθανο ειναι να το εδωσε ο ιδιοκτητης σε τιποτα γυφτους για να το ξεφορτωθει! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πιο πιθανο ειναι να το εδωσε ο ιδιοκτητης σε τιποτα γυφτους για να το ξεφορτωθει!δεν τα λενε αυτα εδω
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πιο πιθανο ειναι να το εδωσε ο ιδιοκτητης σε τιποτα γυφτους για να το ξεφορτωθει!Τους τελειώσαν οι Mercedes...τι να κάνουμε!
Βtw ξέρεις δεν κλέβονται μόνο πολυτελή...
Τα Saxo παντώς κυβισμού γίνονταν ανάρπαστα...!!!
Τα Saxoραλλα να δεις...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πιο πιθανο ειναι να το εδωσε ο ιδιοκτητης σε τιποτα γυφτους για να το ξεφορτωθει!Τους τελειώσαν οι Mercedes...τι να κάνουμε!
Βtw ξέρεις δεν κλέβονται μόνο πολυτελή...
Τα Saxo παντώς κυβισμού γίνονταν ανάρπαστα...!!!
Τα Saxoραλλα να δεις...
εγω είπα... δεν τα λένε αυτά εδω!
-
Γιατί ρε citastak?
Εφόσον δεν προτρέπει κάποιον να προβεί στην εν λόγω αξιόποινη πράξη δεν κινδυνεύει κανένας και τίποτα.
Πρέπει να λέγονται ΟΛΑ. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γιατί ρε citastak?
Εφόσον δεν προτρέπει κάποιον να προβεί στην εν λόγω αξιόποινη πράξη δεν κινδυνεύει κανένας και τίποτα.
Πρέπει να λέγονται ΟΛΑ.Τι να λέγονται δηλαδή...;
Γιατί κάνουν τόσο κόπο και κλέβουν ένα συνηθισμένο Citroen...;
Για τον ίδιο λόγο που κλέβουν ένα Punto, ένα Micra και ούτω καθεξείς...Νομίζω ότι συνομιλώ με νοήμονες....
-
Sorry, παρανόησα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Sorry, παρανόησα.το καταλαβα για αυτο και δε σου απαντησα!
-
Αλλες εμπειριες απο κλοπες?
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Αλλες εμπειριες απο κλοπες?Απο την Εργασιας εχω αν σε ενδιαφερουν
-
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Αλλες εμπειριες απο κλοπες? -
μόλις βρήκαν ένα κλεμμένο ΙΧ..
κάτω απ'το σπίτι μου ( απέναντι δηλαδή)
τα έχω παίξει
θα ενημερώσω αργότερα, θα κατέβω κάτω να μάθω απ'την αστυνομία ... -
Oi sυναγερμοί αποτρέπουν τα κλεφτράκια που σπάνε για να πάρουν τα γυαλιά που ξέχασες ή την τσάντα σου ή το κινητό σου.Βέβαια αν εκεί που το άφησες είναι ερημικα δεν βοηθάει γιατί πολύ απλά δεν τον ακούει κανείς οπότε σπάνε,ξηλώνουν τον συναγερμό και όλα καλά.Το ιμομπιλ βοηθάει περισσότερο την κατάσταση΄.Βέβαια αν έχεις πάνω στο αυτοκίνητο ακριβά ηχοσυστήματα ή εξεζητημένα πραματάκια στο μοτερ και στο σταμπάρουν δεν το γλιτώνεις με τίποτα.
Αλλά πάλι παίρνεις τα μέτρα σου οπότε ένα συναγερμό τον βάζεις.Πολλόι βάζουν διακοπτάκια που κόβουν το ρεύμα ή την τροφοδοσία.Τα μπαστούνια και τα λιοπά έχουν ξεπεραστεί πλεόν μου φαίνετε ε??Κάποτε είχα δει ένα Πόλο να έχει συναγερμό,μπαστούνι,εκείνο το εξάρτημα που κλειδώνει λεβιέ και χειρόφρενο και ένα περίεργο πράγμα στο τιμόνι
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Oi sυναγερμοί αποτρέπουν τα κλεφτράκια που σπάνε για να πάρουν τα γυαλιά που ξέχασες ή την τσάντα σου ή το κινητό σου.Πολλόι βάζουν διακοπτάκια που κόβουν το ρεύμα ή την τροφοδοσία.Τα μπαστούνια και τα λιοπά έχουν ξεπεραστεί πλεόν μου φαίνετε ε??Κάποτε είχα δει ένα Πόλο να έχει συναγερμό,μπαστούνι,εκείνο το εξάρτημα που κλειδώνει λεβιέ και χειρόφρενο και ένα περίεργο πράγμα στο τιμόνι
Αφού μιλάτε για κλοπές/συναγερμούς, μάθετε ότι τα περιστασιακά κλεφτρόνια κάνουν δύο γύρες.
-
Στην πρώτη γύρα, περνούν π.χ από ένα ερημικό δρόμο και κλωτσάνε τα αυτοκίνητα για να δούν ποιό
πραγματικά έχει συναγερμό και όχι απλά φωτάκια (εδώ όσοι δεν έχουν κραδασμικό έχουν πρόβλημα).
Και μιλάμε για κλωτσιά με δύο πόδια στο τζάμι (ο ένας σηκώνει τον άλλο πλάτη-πλάτη). -
Στην δεύτερη γύρα (10 λεπτά μετά π.χ) σπάνε και παίρνουν ότι προλάβουν. Αν ο δρόμος έχει έστω
και λίγη κίνηση απο αυτοκίνητα, σπάνε το πίσω μικρό παράθυρο, αν βιάζονται, σπάζουν ότι να'ναι.
Θα μου πείτε, που τα ξέρω με τέτοια ακρίβεια. Τα βλέπω κάθε εβδομάδα να γίνεται στην περιοχή του
λιμανιού - μέχρι και τις ώρες που περνά η πεζή περιπολία ξέρουν.Για τα ακριβά αυτοκίνητα δεν παίζουν τα μικροκλεφτρόνια φυσικά, εδώ υπάρχει τεχνολογία.
-
Κλοπές αυτοκινήτων