-
Ή το αντίθετο ας πούμε... έστω ότι κάποιος έχει τελειώσει κάποια καλά οργανομένη σχολή που σου παρέχει πολλές και χρήσιμες γνώσεις αλλά δεν έχει ''πιασάρικο'' όνομα σαν σχολή. Αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο όταν κάποιος πάει να βρει δουλειά?
Υ.Γ) Μακαρι kid γιατί οι Μηχανολόγοι ήταν κάτι σαν όνειρο ζωής (καλά μην υπερβάλλουμε κιόλας ) για εμένα και οι Ναυπηγοί είναι ότι πιο κοντινό σε αυτούς.
-
Μηχανολόγους Σαλονίκης πρέπει να πιάνεις πάντως..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μηχανολόγους Σαλονίκης πρέπει να πιάνεις πάντως..Εκτός Αθηνών δεν το βλέπω να δηλώνω... Δεν πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να φύγω από την Αθήνα για κάποια σχολή άσε το ότι είναι και τα έξοδα πολλά. Η μόνη που ίσως δηλώσω είναι οι Ηλεκ.Μηχ. στα Χανιά.
-
Με το να μη φυγεις στερεις απο τον εαυτο σου το να ζησεις μια μοναδικη εμπειρια... πραγματικα φοιτητικη ζωη, και οχι μια δευτερη λιγο πιο ξενοιαστη σχολικη... Βεβαια αν τα οικονομικα ειναι προβλημα, τοτε αλλαζει...
Για το θεμα των σχολων, αν κατι εχει ζητηση, λιγο θα κοιταξει ο εργοδοτης αν εισαι απο ΕΜΠ η απο ΤΕΙ. Αν εισαι καλος σε αυτο που κανεις, παντα θα βρεις δουλεια.
Γενικως ενας προπτυχιακος τιτλος σπουδων δεν ειναι πια και το τοσο φοβερο.Αν δεις οτι εχεις προβλημα, κανεις ενα καλο μεταπτυχιακο με πιο πιασαρικο ονομα και ολα στρωνουν... -
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Με το να μη φυγεις στερεις απο τον εαυτο σου το να ζησεις μια μοναδικη εμπειρια... πραγματικα φοιτητικη ζωη, και οχι μια δευτερη λιγο πιο ξενοιαστη σχολικη... Βεβαια αν τα οικονομικα ειναι προβλημα, τοτε αλλαζει...Με τόσα χρήματα που χρειάζονται στην Ελλάδα, μπορείς κάλλιστα να φύγεις στο εξωτερικό. Άσε που και στην Αθήνα αν ξέρεις μπορείς να περάσεις καλα...τα βλέπω από τους φίλους μου .
EDIT: Πάω για ύπνο, νύσταξα...
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Με τόσα χρήματα που χρειάζονται στην Ελλάδα, μπορείς κάλλιστα να φύγεις στο εξωτερικό. Άσε που και στην Αθήνα αν ξέρεις μπορείς να περάσεις καλα...τα βλέπω από τους φίλους μου .Εδώ συμφωνώ απόλυτα.. βλέπω όλους τους κολλητούς μου που περνάνε ζάχαρρη εδώ..
-
Είναι ΝΩΡΙΣ το πρώι και κοιμάμαι σχεδόν όρθιος γι'αυτό δεν έχω διαβάσει τις 12 σελίδες που προηγούνται - ελπίζω να μην επαναλαμβάνω πράγματα που έχουν ειπωθεί
Το όνομα του ΕΜΠ έχει κάποιο 'ειδικό' βάρος και σύμφωνα με τα rankings εξακολουθεί να είναι το 1ο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, αλλά πλέον το ΕΜΠ δεν έχει το ίδιο καλό όνομα στο εξωτερικό που είχε πριν 5-10 χρόνια.
Εαν ηταν να στοιχηματισω Αναμεσα σε παιδαγωγικο Φλωρινας και ναυπηγους ΕΜΠ, θα πονταρα ολα μου τα λεφτα στο πρωτο σε θεμα ευκολιας ευρεσεως εργασιας...
Δεν ξέρω αν το παιδαγωγικό της Φλώρινας εγγυάται σίγουρη (100%) απασχόληση, πάντως προσωπικά θα το ξανασκεφτόμουν να ποντάρω όλα μου τα λεφτά εκεί όταν το ποσοστό απορρόφησης των μηχανικών του ΕΜΠ (ανεξαρτήτως σχολής) από την αγορά ανέρχεται στο 98%..
Επειδή δεν κατέχω τις λεπτομέρειες του παρόντος συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων (παππούς κι εγώ), ρωτάω αν υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας σε ορισμένα μαθήματα για επανεξέταση την επόμενη χρονιά. Αν ναι, και η επιθυμία σας να μπείτε στη σχολή Μηχ. Μηχ. του ΕΜΠ είναι μεγάλη (μην έχετε όμως αυταπάτες ότι μετά την αποφοίτηση από τη συγκεκριμένη σχολή θα σας 'κυνηγάει' το τεχνικό τμήμα F1 της Ferrari) και έχετε ακόμα κουράγιο για ένα ακόμα γύρο εισαγωγικών εξετάσεων μπορείτε να κάνετε τα εξής:
-
Εισαγωγή φέτος σε οποιαδήποτε σχολή μηχανικών του ΕΜΠ, εισαγωγικές εξετάσεις του χρόνου για Μηχ. Μηχ. και αν όλα πάνε καλά, σχεδόν όλα τα μαθήματα που τυχόν περάσετε φέτος θα σας αναγνωριστούν όταν με το καλό εισαχθείτε στους Mηχ. Μηχ. (τα βασικά μαθήματα κορμού του πρώτου έτους είναι κοινά στις σχολές μηχανικών), οπότε δε χάνετε *ουσιαστικά *χρονιά.
-
Εισαγωγή φέτος σε τμήμα Μηχ. Μηχ. οποιασδήποτε άλλης πολυτεχνικής σχολής ανά την επικράτεια, εισαγωγικές εξετάσεις του χρόνου για Μηχ. Μηχ. ΕΜΠ και αν όλα πάνε καλά, και εκτός από την αναγνώριση των μαθημάτων θα μετεγγραφείτε στο 2ο έτος της σχολής, οπότε δε χάνετε πρακτικά χρονιά.
-
Εισαγωγή φέτος σε άλλη σχολή μηχανικών του ΕΜΠ και μετά την αποφοίτησή σας κατακτήριες για Μηχ.Μηχ. και εισαγωγή σας στο 3ο έτος + αναγνώριση παραπλήσιων/όμοιων μαθημάτων (νομίζω θα είναι αρκετά από Ναυπηγούς).
Εύγε σας και καλή τύχη!
-
-
Ο χρήστης booZe έγραψε:
- Εισαγωγή φέτος σε άλλη σχολή μηχανικών του ΕΜΠ και μετά την αποφοίτησή σας κατακτήριες για Μηχ.Μηχ. και εισαγωγή σας στο 3ο έτος + αναγνώριση παραπλήσιων/όμοιων μαθημάτων (νομίζω θα είναι αρκετά από Ναυπηγούς).
Εύγε σας και καλή τύχη!
Αυτό δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει . Ακόμη, έχω ακούσει πως το ΕΜΠ είναι το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο διεθνώς αναγνωρισμένο. Δηλαδή αυτό πρακτικά τί σημαίνει? Ότι για παράδειγμα το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα σε δεχθεί με υποτροφία αναγνωρίζοντας τον βαθμό σου από το πολυτεχνείο χωρίς πριν να δώσεις εξετάσεις στο ΙΚΥ(Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών)???
Ευχαριστούμε για τις ευχές
-
Παιδιά μην ξενερώνετε με τους βαθμούς! Μια χαρά έχετε γράψει! Δηλώστε όπως σας είπαν και άλλοι πρώτα απ'όλα αυτό που σας αρέσει.
Ανεξάρτητα από περσινές βάσεις.
Επίσης το παραπάνω post του booZe είναι ό,τι καλύτερο. Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε. Σκεφτείτε το....
Ειδικά Ναυπηγοί-Μηχανολόγοι είναι παραπλήσιες σχολές... -
Συγχαρητηρια σε ολους (Κιd, Τheofaman), δικα μου αποτελέσματα είναι
Ιστορία: 16,8
Εκθεση: 13
Βιολογια: 19,6
Μαθ. Γεν.: 18,4
Μαθ Κατ.: 11,6
Φυσικη Γεν.: 17,8
Αναπτυξη Εφαρμογων: 19,6
Φυσικη Κατ.: 14
ΑΟΔΕ: 19,3Βαθμός Πρόσβασης: 17.114
Μόρια: 16.298 -
Ο χρήστης jgio1987 έγραψε:
Συγχαρητηρια σε ολους (Κιd, Τheofaman), δικα μου αποτελέσματα είναιΙστορία: 16,8
Εκθεση: 13
Βιολογια: 19,6
Μαθ. Γεν.: 18,4
Μαθ Κατ.: 11,6
Φυσικη Γεν.: 17,8
Αναπτυξη Εφαρμογων: 19,6
Φυσικη Κατ.: 14
ΑΟΔΕ: 19,3Βαθμός Πρόσβασης: 17.114
Μόρια: 16.298Συγχαρητήρια και σε εσένα jgio1987 και καλές διακοπές . Σε ποιές σχολές στοχεύεις-δηλώσεις στο μηχανογραφικό?
EDIT: Πώς γίνεται να έχουν γράψει σχεδόν όλοι καλά στο ΑΟΔΕ εκτός από εμένα?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Προσωπικά, αυτές τις διακοπές δεν τις χαλάω για τίποτα και για κανέναν.. Και 0 να είχα βγάλει, αφού είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και προσπάθησα όσο μπορούσα, θα περάσω τέλεια.-Πάντως, είμαι της άποψης, 'κάθε εμπόδιο για καλό'.. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν λόγια της παρηγοριάς, η ζωή μου έχει αποδείξει ότι ισχύει..
Το καλύτερο post!!!!
Και όντως!!!!!!!!! Αυτό το καλοκαίρι ΜΗΝ το χάσετε!!!!
Όταν έρθει η ώρα για το μηχανογραφικό, βάλτε τις σχολές με τη σειρά που τις θέλετε ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ!!!!!!!!! Όσο για το εκτός Αθηνών, σκεφτείτε το (αν βέβαια δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα...)
-
kala exete kai parapomo ti na po ego......
math kat:11.7
fis kat:10
fis gen:16.4
math gen:15
anaptixi:11.6
istoria:14.3
ekthesi:11.3
biologia:17.9
aode:19.5
aoΘ:17.1 -
Ο χρήστης booZe έγραψε:
..........
Δεν ξέρω αν το παιδαγωγικό της Φλώρινας εγγυάται σίγουρη (100%) απασχόληση, πάντως προσωπικά θα το ξανασκεφτόμουν να ποντάρω όλα μου τα λεφτά εκεί όταν το ποσοστό απορρόφησης των μηχανικών του ΕΜΠ (ανεξαρτήτως σχολής) από την αγορά ανέρχεται στο 98%..
........Το εμφανιζόμενο υψηλό ποσοστό απορρόφησης των μηχανικών (ανεξαρτήτως ιδρύματος και ειδικότητας) είναι πλασματικό.
Πόσοι από αυτούς ασκούν το επάγγελμα του μηχανικού και δεν είναι πωλητές ή οτιδήποτε άλλο;
Τα στοιχεία από τους διάφορους συλλόγους μηχανικών είναι μάλλον απογοητευτικά.Γιάννης
-
Μαγκες συγχαρητηρια για τις επιδοσεις σας.Αφηστε και λιγο στην μπαντα ομως.Εγω το πρωτο πραγμα που εκανα περυσι τελειωνοντας την Γ Λυκειου ηταν να παω στο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.Περαστε στην Αθηνα που ειμαι και εγω γιατι ψαχνω και συνοδηγο.
-
Εκτιμήσεις βάσεων όλων των σχολών. Διαβάστε το με επιφύλαξη... http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 005_149174
-
Εκτιμήσεις βάσεων όλων των σχολών. Διαβάστε το με επιφύλαξη... http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 005_149174Μαλακίες γράφουνε..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εκτιμήσεις βάσεων όλων των σχολών. Διαβάστε το με επιφύλαξη... http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 005_149174
Μαλακίες γράφουνε..
Πολύ πιθανό... Αν διάβασες όλο το άρθρο λέει ότι έχουν λάβει υπόψιν τους πολλούς παράγοντες και στο τέλος σου λένε για +-100 μόρια και ότι η απόκλιση σε μερικές σχολές μπορεί να είναι παραπάνω.
-
Μαλακίες γράφουνε..
Πολύ πιθανό... Αν διάβασες όλο το άρθρο λέει ότι έχουν λάβει υπόψιν τους πολλούς παράγοντες και στο τέλος σου λένε για +-100 μόρια και ότι η απόκλιση σε μερικές σχολές μπορεί να είναι παραπάνω.
Όλες αυτές οι προβλέψεις έχουν διαψευστεί πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπ.Μην ακούτε τίποτα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μαλακίες γράφουνε..
Όλες αυτές οι προβλέψεις έχουν διαψευστεί πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπ.Μην ακούτε τίποτα!
Προς τα κάτω όμως ή προς τα... πάνω? Όντως έχεις δίκιο γιατί και εγώ θυμάμαι παλαιότερα έτη να έχουν πέσει αρκετά έξω .
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2005