-
Μένοντας μόνο σε αυτό, που έγραψες, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ο χριστιανισμός στα πρώτα του βήματα, γνώρισε πολύ μεγαλύτερη εξάπλωση ανάμεσα στους εθνικούς, οι οποίοι βέβαια μέχρι τότε ήταν παγανιστές, παρά σε εβραίους.
Ορισμένα μάλιστα στοιχεία του παγανισμού, υιοθετήθηκαν από την νέα θρησκεία κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της, και ενσωματώθηκαν στο δόγμα της. -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Και την 7ετία 'διάβαζε'...
διαβαζε,δεν εκανε συλληψεις,ουτε το επαιξε ηρωας
αληθεια υπαρχει καποιος ακομα που να πιστευει οτι λογω του πολυτεχνειου επεσε η χουντα?
αλλοι που θεωρουνται ηρωες εκαναν πολυ χειροτερα[list:2rte82m5]ειδικα, για το τελευταιο, σοβαρα μιλας τωρα? [/list:u:2rte82m5][list:2rte82m5]Εκτος κι αν εισαι......κρυφοχουντικος.Τι να πω?[/list:u:2rte82m5]
Εεεεεπ, σεμνά... Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί μπορούν να λείπουν.
(Moderator nass)
δεν πειραζει nass,μιλαω πολυ σοβαρα γιατι ξερω ποσοι απο αυτους που λενε οτι ηταν στο πολυτεχνειο ηταν πραγματικα
κρυφοχουντικος δεν ειμαι,αν ημουνα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να το πω εξαλλου δημοκρατια εχουμε και εχω και το δικαιωμα της αποψης και του λογου -
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
διαβαζε,δεν εκανε συλληψεις,ουτε το επαιξε ηρωας
Το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρεις??:lol:
αληθεια υπαρχει καποιος ακομα που να πιστευει οτι λογω του πολυτεχνειου επεσε η χουντα?
Αλήθεια, υπάρχει κανείς που ΝΑ ΜΗΝ πιστεύει πως ο CHRIS αναπολεί εκείνα τα 7 έτη?
αλλοι που θεωρουνται ηρωες εκαναν πολυ χειροτερα
Ποιοί είναι αυτοί?
προσωπικα δεν με ενδιαφερει τι εκανε ο χριστοδουλος τοτε αλλα τι κανει τωρα,θα ηθελα να αλλαξει σε καποια πραγματα.πιστευω οτι ειναι πολυ ικανος
τωρα για το ποιοι ηταν και τι εκαναν δεν ειμαι εγω αυτος που θα σου το πει.απλα καλο θα ηταν να μαθουμε να βλεπουμε τα πραγματα οχι μονο οπως μας τα σερβιρουν -
πιστευω οτι ειναι πολυ ικανος
Ειδικά, όταν ύψωσε το λάβαρο της ΑΓ.ΛΑΥΡΑΣ στο Σύνταγμα για τον υπέρτατο αγώνα υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος φάνηκε για ποιά πράγματα είναι ικανός!!
Όταν όμως ανακοίνωνε στο ποίμνιο του ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι κουσούρι, δεν φάνηκε ικανός να κρύψει τα κουσούρια της ιεράς συνόδου, και όχι μόνο...
Ο άνθρωπος(γιατί περί ανθρώπου πρόκειται,άσχετα εάν αρκετοί Ελληνάρες δεν το έχουν καταλάβει) είναι πολιτικός γιατί κάνει μόνο πολιτικές σκέψεις και κατ'επέκταση πολιτικές κινήσεις(έχει προσλάβει και image maker),δεν έχει καμία σχέση με την ιεροσύνη και την πνευματικότητα καθώς επίσης και με την χριστιανική ταπεινότητα.
-
Την απαντηση για κατι τυπους σα το Χριστοδουλο την ειχαν δωσει οι Τουρκοι... Πλατανε ω πλατανε... (σορρυ αλλα δε μπορω να κρατηθω οταν παει σε αυτον η κουβεντα...)
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Ο άνθρωπος(γιατί περί ανθρώπου πρόκειται,άσχετα εάν αρκετοί Ελληνάρες δεν το έχουν καταλάβει) είναι πολιτικός γιατί κάνει μόνο πολιτικές σκέψεις και κατ'επέκταση πολιτικές κινήσεις(έχει προσλάβει και image maker),δεν έχει καμία σχέση με την ιεροσύνη και την πνευματικότητα καθώς επίσης και με την χριστιανική ταπεινότητα.
Ακριβώς...
Αλήθεια, εκείνες οι υπογραφές τι έγιναν;;; Έτσι τιμά τον 'αγώνα' των κληρικών και των πιστών ο chris; Κάνοντας μια κίνηση εντυπωσιασμού και μετά λουφάζοντας;;; (χώρια που θεωρώ την όλη ιστορία απαράδεκτη και αντισυνταγματική)
Μήπως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τις υπογραφές για τον σκοπό που μαζεύτηκαν (διεξαγωγή δημοψηφίσματος); Άσχετο αν θα το πετύχαινε... Αν ήξερε ότι δεν θα το πετύχαινε, γιατί ακριβώς έκανε την κίνηση;
Συνέπεια λόγων και έργων...
Επαναλαμβάνω, δεν είμαι μαζί του, αλλά μου τη δίνει όταν κοροϊδεύει (όχι μόνο αυτός) κατάφατσα τόσο κόσμο...
-
Κληρικός είναι, άρα δουλειά του είναι να δουλεύει τον κόσμο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κληρικός είναι, άρα δουλειά του είναι να δουλεύει τον κόσμο.Κι εσυ edit[kouk] εισαι, δουλεια σου ειναι να λες edit[kouk].
Ηρεμαααα!!![kouk]
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κληρικός είναι, άρα δουλειά του είναι να δουλεύει τον κόσμο.Δεν ειναι απλως κληρικος, ειναι κεφαλη της εκκλησίας με μεγαλη δύναμη και επιρροη στα χέρια του,και αναποφευκτα πλήρως διεφθαρμένος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κληρικός είναι, άρα δουλειά του είναι να δουλεύει τον κόσμο.
Δεν ειναι απλως κληρικος, ειναι κεφαλη της εκκλησίας με μεγαλη δύναμη και επιρροη στα χέρια του,και αναποφευκτα πλήρως διεφθαρμένος.
γιατί αναπόφευκτα???
το να λέμε 'αναπόφευκτα', μήπως τους δίνει λίγο άλλοθι? Ξέρω ότι η εξουσία διαφθείρει, αλλά αρνούμαι να πω αναπόφευκτα. Δεν υπάρχουν τίμιοι και ηθικοί άνθρωποι? -
μα ειναι δυνατον?
'επειδη ειναι κληρικος δουλευει τον κοσμο?'
'αναποφευκτα πληρως διεφθαρμενος'ουδεις αναμαρτητος αλλα οχι και ετσι!!!!!!!!
ημαρτον,τι απαξιωση των θεσμων?
δεν καταλαβα τι σας πειραξαν οι υπογραφες?
οταν σε λιγα χρονια θα γινουμε ομοσπονδιακο κρατος θα σας πω εγω.
μονο εμεις ειμαστε οι εξυπνοι και ξερουμε να κρινουμε τους παντες,γι αυτο μας εχουν για τον π____ο πεθανε ο ΠΑΠΑΣ και ειδατε πως τον τιμησαν οι καθολικοι,εμεις ξερουμε μονο να απαξιωνουμε τα παντα.
πιστευω οτι δεν μας αξιζει καλυτερη τυχη -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
δεν καταλαβα τι σας πειραξαν οι υπογραφες?Δεν θα προτιμούσες ο ηγέτης της εκκλησίας να σκύψει λίγο παραπάνω στα προβλήματα του κοσμάκη αντί να του προσθέσει άλλο ένα?
οταν σε λιγα χρονια θα γινουμε ομοσπονδιακο κρατος θα σας πω εγω.
τι ακριβώς σε κάνει να το πιστεύεις αυτό?
πεθανε ο ΠΑΠΑΣ και ειδατε πως τον τιμησαν οι καθολικοι,εμεις ξερουμε μονο να απαξιωνουμε τα παντα.
Αν εννοείς 'τίμησαν' το 'ξενύχτησαν όλο το βράδυ συναγελασμένοι σαν τα πρόβατα κάτω από το μπαλκόνι του', ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.
πιστευω οτι δεν μας αξιζει καλυτερη τυχη
μ'αυτά που διαβάζω, αρχίζω να το πιστεύω κι εγώ
-
σπυρο
1.δεν περιμενω απο κανενα να σκυψει πανω απο τον λαο,αυτα ειναι πολυ ωραια για θεωρια αλλα στην πραγματικοτητα δεν ισχυουν η ισχυουν στο ελαχιστο.παντως αυτο δεν ειναι υποθεση του οποιουδηποτε αρχιεπισκοπου,αλλα των κληρικων που υπαρχουν στις εκλλησιες
2.ομοσπονδιακο κρατος θα γινουμε 100%ειναι μεγαλη συζητηση
3.για ποιο βραδυ μιλας βρε σπυρο,ηταν η κοπελα μου εκεινες τις μερες στην ρωμη κατα τυχη και τρελαθηκε,τις 3 τελευταιες μερες ειχε νεκρωσει η πολη.μιλαμε για εναν ηγετη θρησκευτικο με πολιτικες εξουσιες και ολοι τον σεβονται ακομη και ο τρελος ο σιλβιο,εδω εμεις.....
4.με αυτα που διαβαζεις,και οχι με αυτα που βλεπεις να γινονται καθημερινα γυρω σου? -
σπυρο
1.δεν περιμενω απο κανενα να σκυψει πανω απο τον λαο,αυτα ειναι πολυ ωραια για θεωρια αλλα στην πραγματικοτητα δεν ισχυουν η ισχυουν στο ελαχιστο.παντως αυτο δεν ειναι υποθεση του οποιουδηποτε αρχιεπισκοπου,αλλα των κληρικων που υπαρχουν στις εκλλησιεςαν είναι μια φορά υπόθεση των κληρικών που είναι στις εκκλησίες φίλε, τότε είναι 1000 φορές υπόθεση του αρχιεπισκόπου.
2.ομοσπονδιακο κρατος θα γινουμε 100%ειναι μεγαλη συζητηση
εξακολουθώ να θέλω απάντηση σε αυτό: τι σε κάνει να το πιστεύεις και πώς το φαντάζεσαι???
3.για ποιο βραδυ μιλας βρε σπυρο,ηταν η κοπελα μου εκεινες τις μερες στην ρωμη κατα τυχη και τρελαθηκε,τις 3 τελευταιες μερες ειχε νεκρωσει η πολη.μιλαμε για εναν ηγετη θρησκευτικο με πολιτικες εξουσιες και ολοι τον σεβονται ακομη και ο τρελος ο σιλβιο,εδω εμεις.....
3 μέρες είχε νεκρώσει η πόλη... και είναι καλό αυτό??? αν ήμουν αρχιεπίσκοπος, ηγέτης εκκλησίας, πολιτικός ή οτιδήποτε τέτοιο... λαοφιλές, θα το είχα όρο στη διαθήκη μου: ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ!
-
ρε σπυρο σοβαρα μιλας?θα καθησει να σχοληθει ο αρχιεπεισκοπος με τον καθενα?αυτο ειναι καθαρα δουλεια των περιφερειακων(παπαδων)απλα ο αρχιεπισκοπος οφειλει να τους ελεγχει
πως το φανταζομαι?μακαρι να μην ζω αν και πιστευω οτι θα με προλαβει
οσο για τον αν ειναι καλο η κακο να νεκρωνει η πολη δεν θα απαντησω εγω.απλα ειπες για ενα βραδυ και σου ειπα τι γινοταν.
,ηπως εδω δεν τα κανουν?
αλλα εκει τους τιμουν και οταν ειναι εν ζωη,οχι μονο μετα θανατονμηπως θεωρειτε τον χριστοδουλο υπευθηνο για ολα,την αιτια του κακου?οτι χειροτερο μπορουσε να μας συμβει?
ρωταω γιατι μαλλον κατι τετοιο θελετε να πειτε -
μηπως θεωρειτε τον χριστοδουλο υπευθηνο για ολα,την αιτια του κακου?οτι χειροτερο μπορουσε να μας συμβει?
ρωταω γιατι μαλλον κατι τετοιο θελετε να πειτεΠροφανώς και όχι!!!! Απλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα όφειλε να είναι!!!!!
Εξάλλου, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να σεβαστώ κάποιον μόνο και μόνο εξαιτίας του αξιώματός του! Όταν μάλιστα αυτός ο κάποιος έχει δείξει πολύ άσχημα δείγματα γραφής και ότι δεν σέβεται όχι μόνο εμένα (και τους περισσότερους Έλληνες πολίτες), αλλά και αυτούς που τον ακολουθούν...
Να αναφέρω και τα οικονομικά σκάνδαλα μελών της Ιεράς Συνόδου, πριν από μερικά χρόνια, όπου δεν έγινε απολύτως τίποτα και οι (αποδεδειγμένα) ένοχοι πήραν 'άφεση αμαρτιών' επειδή μετανόησαν;;;
Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς και ο chris τον έχασε εδώ και πολύ καιρό (προσωπικά μιλάω πάντα!)
-
Ο Χριστόδουλος και οι συν αυτώ, έχουν πολύ μεγαλύτερη ιδεολογική συγγένεια με τους Φαρισαίους του πρώτου μεταχριστιανικού αιώνα, από ότι με τον Ιησού Χριστό.
Αυτό, που τους συνδέει περισσότερο με τους Αρχιερείς των Εβραίων είναι η τυπολατρεία, εναντίον της οποίας βέβαια τάχθηκε ο Ιησούς με τις πράξεις και τα διδάγματά του.
Αν ο Ιησούς ξαναεμφανιζόταν στη Γη, δεν αποκλείω καθόλου, ότι θα τον 'σταύρωναν', οι ίδιοι οι φαινομενικοί οπαδοί του, οι οποίοι δυστυχώς φαίνεται να είναι στην ουσία οπαδοί του χρήματος, της δόξας και της εξουσίας.
Καμία σχέση με την άκρα ταπείνωση του Δασκάλου.Ένας πνευματικός ηγέτης της Ορθοδοξίας οφείλει να είναι ταπεινός, να διδάσκει την αγάπη, να κάνει πράξη τα κηρύγματά του, να χαρίσει την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία στους φτωχούς, να κυκλοφορεί μόνος του χωρίς σωματοφύλακες, να είναι μέσα στο λαό, να συνδιαλέγεται με τους πιστούς, να βοηθά τους αδύναμους και να πάψει να αυτοπροβάλλεται συνεχώς με τον ναρκισσισμό να είναι έκδηλος σε κάθε του δημόσια εμφάνιση...
Και κάτι άλλο...
Ο πιστός άνθρωπος δεν κρίνεται από το πόσο συχνά εκκλησιάζεται.
Κρίνεται από την πίστη του στο Θεό και από το πόσο ικανός είναι να εφαρμόζει στην καθημερινή του ζωή, τις αρχές, τις οποίες πιστεύει. -
Να ένα πολύ καλό post μπράβο ρε Pai Mei
Προσωπικά πιστεύω οτι αν ερχόταν σήμερα ο Χριστός κάποιοι αρχιερείς θα ζητούσαν να μπεί φυλακή και θα τον χαρακτήριζαν τρελό. Ναι τον Χριστό που υποτίθεται οτι υπηρετούν
Άλλωστε τα ουαί του Χριστού δεν απευθυνόταν στους αμαρτωλούς αλλά στους Φαρισαίους και λοιπούς 'θεοσεβούμενους' της εποχής. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ο Χριστόδουλος και οι συν αυτώ, έχουν πολύ μεγαλύτερη ιδεολογική συγγένεια με τους Φαρισαίους του πρώτου μεταχριστιανικού αιώνα, από ότι με τον Ιησού Χριστό.Θυμάσαι, κάτι μαγαζάτορες που είχε διώξει από τον Ναό... Για πάνε σε καμιά εκκλησία ή μοναστήρι και μέτρα... Στον Άγιο Δημήτριο (πριν από 5-6 χρόνια που έτυχε να πάω) υπήρχαν 2...
-
Οι Φαρισαίοι της εποχής του Ιησού, με προεξάρχοντα τον αρχιερέα Καιάφα, ήταν στην ουσία οι μεσάζοντες ανάμεσα στον εβραικό λαό και τη ρωμαική εξουσία, της οποίας αντιπρόσωπος ήταν ο Ύπαρχος, εδώ ο Πιλάτος.
Δύο από τις υποχρεώσεις των Εβραιών αρχιερέων ήταν α)να εισπράτουν τους φόρους από το λαό και να τους δίνουν στον Ύπαρχο και β) να διασφαλίζουν την τάξη και την κοινωνική ηρεμία.
Το 'β' ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, που ο Καιαφάς σκίζοντας τα ιμάτια του αποφάσισε την καταδίκη του Ιησού και την παραπομπή του στον Πιλάτο.
Το ιερατείο των Εβραίων επιθυμούσε από την αρχή της σύλληψης του Ιησού και της δίκης-παρωδίας του την σταύρωσή του, αλλά με βάση τους νόμους, μόνο ο Ύπαρχος θα μπορούσε να αποφασίσει κάτι τέτοιο.
Ο βασικότερος ίσως λόγος, ή μάλλον η αφορμή, που οι Έβραιοι επιθυμούσαν την εκτέλεση του Ιησού, ήταν καταρχάς τα επεισόδια στο ναό, με τους πωλήτες περιστεριών και τους αργυραμοιβούς, αυτό που έγραψες Mάρκο, διότι τους έκανε να πιστέψουν ότι ο Ιησούς θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχές στην κρίσιμη περίοδο του Πάσχα.
Κατά το εβραικό Πάσχα, συνέρρεαν στην Ιερουσαλήμ χιλιάδες εβραίοι από όλη την Ιουδαία και η πρόκληση επεισοδίων ήταν σύνηθες φαινόμενο.Αυτά τα επεισόδια συνηθέστατα καταστέλλονταν από το ρωμαικό στρατό με πολύ βίαιο τρόπο.
Ο Καιαφάς λοιπόν φοβήθηκε ακριβώς αυτό: ότι ο Ιησούς, που μάλιστα χαιρετίστηκε ως Βασιλέας κατά την είσοδο του στην Ιερουσαλήμ, θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλα επεισόδια, που θα πνίγονταν στο αίμα από τους Ρωμαίους.Ο Πιλάτος απλώς επικύρωσε την καταδική του Ιησού σε σταύρωση, χωρίς δίκη και χωρίς να το πολυσκεφτεί.
Η παρουσίαση του Πιλάτου από τα Ευαγγέλια, ως του ανθρώπους με τις ηθικές αναστολές, που θέλησε να σώσει τον Ιησού είναι απλώς χριστιανική προπαγάνδα, ώστε η νέα θρησκεία να γίνει αρεστή στους Ρωμαίους αυτοκράτορες, κάτι που οπωσδήποτε θα βοηθούσε στη διάδοση της, και βεβαίως το βάρος της ενοχής έπεσε στου Εβραίους. Και έμελλε να τους συνοδεύσει ες αεί. Νομίζω ο πάπας Ιωάννης Παυλος ο Β, ο πρόσφατα αποθανών, ήταν ο πρώτος πάπας που έδωσε άφεση στους Εβραίους.Ο Πιλάτος μάλιστα λίγα χρόνια μετά τη σταύρωση του Ιησού, καθαιρέθηκε από το αξίωμα του από τον Τιβέριο, επειδή ήταν υπερβολικά βάναυσος διοικητής γνωστός για 'τις υπερβολικά πολλές εκτελέσεις χωρίς δίκη', όπως αναφέρεται σε μία γραπτή πηγή της εποχής.
Αρχιεπισκος Αθηνων και πασης Ελλαδος...