-
Έχω ακούσει από πολλούς ότι θεωρούν τα cabrio αυτοκίνητα μή ασφαλή - από άποψη κλοπών.
΄Θα ήθελα τις εμπειρίες και τις γνώμες κατόχων τέτοιων αυτοκινήτων, αν δηλαδή έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα κλοπών, αν αισθάνονται ασφαλές το αυτοκίνητό τους και τα πράγματα που αφήνουν μέσα- με ή χωρίς κουκούλαΠαρακαλώ τις γνώμες σας.
-
Έχω ακούσει από πολλούς ότι θεωρούν τα cabrio αυτοκίνητα μή ασφαλή - από άποψη κλοπών.
΄Θα ήθελα τις εμπειρίες και τις γνώμες κατόχων τέτοιων αυτοκινήτων, αν δηλαδή έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα κλοπών, αν αισθάνονται ασφαλές το αυτοκίνητό τους και τα πράγματα που αφήνουν μέσα- με ή χωρίς κουκούλαΠαρακαλώ τις γνώμες σας.
-
-
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Νομίζω ότι η κλοπή είναι τόσο απλή πλέον οπότε ο άλλος ίσως να μην κολλήσει στο cabrio ή όχι.
Σαφώς βέβαια μια κουκούλα καταστρέφεται σε δευτερόλεπτα -
Η κλοπή είναι το τελευταίο που θα με νοιάξει...
Αν είναι να μου σκίσουν την κουκούλα να μου κλέψουν το ηχοσύστημα, η ΚΟΥΚΟΥΛΑ είναι που θα με νοιάξει από κόστος...
Άσε που πλέον θα πρέπει να την αλλάξω άμεσα μην πιάσει βροχή, και μην κάνει φασαρία στο ταξίδι, και χλωμό να έχουν και πολλές αντιπροσωπείες έτοιμη κουκούλα...Κατά τα άλλα δε βλέπω γιατί να είναι πιο ευπαθή στις κλοπές, ίδιες κλειδαριές έχουν...
-
Η λογικη θα επρεπε να λεει οτι τετοια αυτοκινητα τα αγοραζουν οσοι εχουν γκαραζ.
Τωρα αν δεν εχουν και μπορουν να κοιμουνται ησυχοι ειναι αλλη ιστορια. Παιζει βεβαια ρολο και η περιοχη κατοικιας.
Το πιο ωραιο ομως που διαβασα εδω μεσα ειναι για περιπτωσεις οχι κλοπης, αλλα για περιπτωσεις οπου αναμενα κουκουναρια αφηνονται πανω στην κουκουλα και αν δεν το παρει χαμπαρι καποιος το αμαξακι παει για παλιοσιδερα σε λιγα λεπτα. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Η λογικη θα επρεπε να λεει οτι τετοια αυτοκινητα τα αγοραζουν οσοι εχουν γκαραζ.
Τωρα αν δεν εχουν και μπορουν να κοιμουνται ησυχοι ειναι αλλη ιστορια. Παιζει βεβαια ρολο και η περιοχη κατοικιας.
Το πιο ωραιο ομως που διαβασα εδω μεσα ειναι για περιπτωσεις οχι κλοπης, αλλα για περιπτωσεις οπου αναμενα κουκουναρια **αφηνονται **πανω στην κουκουλα και αν δεν το παρει χαμπαρι καποιος το αμαξακι παει για παλιοσιδερα σε λιγα λεπτα.Aυτό το 'αφήνονται' μου ήρθε κάπως... Θες να πεις ότι κάποιοι τα βάζουν επίτηδες πάνω..; Απίστευτο... Σε ποιο thread αναφέρθηκε κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Aυτό το 'αφήνονται' μου ήρθε κάπως... Θες να πεις ότι κάποιοι τα βάζουν επίτηδες πάνω..; Απίστευτο... Σε ποιο thread αναφέρθηκε κάτι τέτοιο;ε, σιγά, θα είναι κάποιοι με παρόμοια μυαλά με αυτούς που περνάνε με το κλειδί και αφήνουν χαρακιές...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Aυτό το 'αφήνονται' μου ήρθε κάπως... Θες να πεις ότι κάποιοι τα βάζουν επίτηδες πάνω..; Απίστευτο... Σε ποιο thread αναφέρθηκε κάτι τέτοιο;
ε, σιγά, θα είναι κάποιοι με παρόμοια μυαλά με αυτούς που περνάνε με το κλειδί και αφήνουν χαρακιές...
Μόνο που η χαρακιά δεν σου κάνει παρανάλωμα το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Το πιο ωραιο ομως που διαβασα εδω μεσα ειναι για περιπτωσεις οχι κλοπης, αλλα για περιπτωσεις οπου αναμενα κουκουναρια **αφηνονται **πανω στην κουκουλα και αν δεν το παρει χαμπαρι καποιος το αμαξακι παει για παλιοσιδερα σε λιγα λεπτα.Aυτό το 'αφήνονται' μου ήρθε κάπως... Θες να πεις ότι κάποιοι τα βάζουν επίτηδες πάνω..; Απίστευτο... Σε ποιο thread αναφέρθηκε κάτι τέτοιο;
Το ειχα δει πριν αρκετο καιρο. Νομιζω ειχε αναφερθει σε ενα συγκριτικο του S2000 ή κατι τετοιο.
-
Δεν νομίζω ότι για να κλέψει κάποιος ένα κασετόφωνο θα κάτσει να ξεσκίζει πόση ώρα την κουκούλα και να χτυπάει ο συναγερμός' ...Μάλλον θα προτιμήσει το τζάμι που είναι πιο γρήγορο και εύκολο! Εμένα το μόνο που με φοβίζει με τις κουκόυλες είναι να μην στη σκίσει κάποιος απο κακία που έχεις κάμπριο και σου δημιουργήσει μεγάλη ζημιά με μεγάλο κόστος επισκευής!!! Βέβαια άμα θέλεις κάμπριο δεν πρέπει να αφήνεις τέτοια προβλήματα να μπουν στη μέση γιατί το κάμπριο ειδικά το βράδυ με ξαστεριά είναι πολύ κ@ύλ@. Επίσης άμα θέλει κάποιος να σου κάνει ζημία θα στη κάνει και ας δεν έχεις κάμπριο αυτοκίνητο! Απλώς πρέπει να προσέχεις λίγο περισσότερο γιατί όσο να 'ναι προκάλει λίγο παραπάνω το μάτι!
Επίσης άμα το παρκάρεις ανοιχτό καλα θα είναι να το έχεις συνέχεια μέσα στο οπτικό σου πεδίο και να μην αφήνεις σχετικά πολύτιμα πραγματα μέσα όπως γυαλιά, κιν., κτλ. γιατί και ο συναγερμός να χτυπήσει μέχρι να καταλάβεις τι έγινε ο άλλος θα τα έχει αρπάξει και θα έχει εξαφανιστεί!
Επίσης ένα άλλο κακό είναι ότι άμα το έχεις ανοιχτό με το συναγερμό ενεργοποιημένο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχιζει να χτυπάει απο πτώση φύλων κτλ. και θα είσαι συνέχεια σε εγρήγορση και νευρικότητα! Για αυτό για εμένα καλύτερα είναι να το έχεις πάντα κλειστό εκτος αν το έχεις παρκάρει τοσο δίπλα σου που να το ακουμπάς ή άμα είσαι σιγουρος 100% ότι δεν θα στο πειράξει κανείς!
Πάντως σε εμένα ως τώρα δεν έχει συμβεί τίποτα, βέβαια έχω HARD οροφή, αλλά και ένας φίλος μου που έχει αυτοκίνητο με SOFT οροφή και συγκεκριμένα την Ζ3 επίσης δεν έχει πάθει τίποτα!
-
To καμπριο ειναι θεμα γουστου....
Σε συγκεκριμενεις περιπτωσεις ειναι απολαυστικα πχ βραδυ καλοκαιρι, σε αλλες τραγικα πχ με 150 στην εθνικη να τρεμει το ναυλο της σκεπης.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Η κλοπή είναι το τελευταίο που θα με νοιάξει...Αν είναι να μου σκίσουν την κουκούλα να μου κλέψουν το ηχοσύστημα, η ΚΟΥΚΟΥΛΑ είναι που θα με νοιάξει από κόστος...
Άσε που πλέον θα πρέπει να την αλλάξω άμεσα μην πιάσει βροχή, και μην κάνει φασαρία στο ταξίδι, και χλωμό να έχουν και πολλές αντιπροσωπείες έτοιμη κουκούλα...Κατά τα άλλα δε βλέπω γιατί να είναι πιο ευπαθή στις κλοπές, ίδιες κλειδαριές έχουν...
Αγαπητέ, η μερική κλοπή στην ασφάλεια, σου καλύπτει και την κουκούλα, αρκεί να αναφέρεις κλοπή αντικειμένων μέσα από το αυτοκίνητο.
-
Πολλες ασφαλιστικες εταιρειες εξαιρουν απο τη καλυωη της κλοπης τις ζημιες στη κουκουλα.
Μια εποχη η Εθνικη Ασφαλιστικη ειχε πληρωσει πολλα Honda S2000 που ξαφνικα βρισκονταν με απωλεια ή ζημια στη κουκουλα και την αλλη μερα εβαζαν το Hard Top.
Λογικα η ασφαλιστικη σου θα σου πληρωσει τις ζημιες μεσα στο εσωτερικο του αυτοκινητου αλλα οχι τις ζημιες ή την απωλεια της κουκουλας.
Συνηθως ο ορος κλοπης αναγραφει οτι καλυπτει την απωλεια εξαρτηματων που ειναι αναγκαια για την κινηση και λειτουργια του οχηματος.
-
Καταραμένα S2000 . Από τη μία με τσαγιάζουν ακόμα και με την όπισθεν, από την άλλη 'καταστρέφουν' τις ασφάλειές μας. Καταραμένα στρουμφάκια, σας μισώ, σας μισώ. Μου φαίνεται ότι δε θα ησυχάσω αν δεν αγοράσω ένα S.
-
Δεν ξέρω, εγώ θα ένιωθα λιγάκι ανασφαλής με ένα τέτοιο αυτοκίνητο όσο και να μου άρεσε . Έστω και μπροστά μου να το είχα παρκαρισμένο και να το έβλεπα όλη την ώρα, πάλι σίγουρος δεν θα αισθανόμουνα για το αν θα συμβεί κάτι άσχημο ή όχι . Μάλλον δεν είμαι ακόμα σε ψυχολογία να αποκτήσω ένα τέτοιο αμάξι (βέβαια, εκτός από την ψυχολογία δεν έχω ούτε και τα λεφτά, λέμε τώρα )
-
To θέμα κόμπλεξ είναι πολύ μεγάλο και σηκώνει συζήτηση πάντως...
Προχθές κοίταζα με την γυναίκα μου ένα Skoda Octavia που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι μας...
Του είχαν κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ζημιά σε όλες του τις επιφάνειες με κλειδί/κατσαβίδι.
Μιλάμε όχι απλά μια γραμμή αλλά γραμμές παντού.
Δεν είχαν αφήσει καμμία επιφάνεια καθαρή και το είχαν χαράξει σε βάθος κιόλας.Ήταν να το λυπάσε το αμάξι.
Το αστείο είναι ότι ήταν μοντέλλο με 1.400 κυβικά κινητήρα, απλό.
Τίποτα περίεργο δηλαδή.Τϊ να πείς?????
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
To θέμα κόμπλεξ είναι πολύ μεγάλο και σηκώνει συζήτηση πάντως...Προχθές κοίταζα με την γυναίκα μου ένα Skoda Octavia που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι μας...
Του είχαν κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ζημιά σε όλες του τις επιφάνειες με κλειδί/κατσαβίδι.
Μιλάμε όχι απλά μια γραμμή αλλά γραμμές παντού.
Δεν είχαν αφήσει καμμία επιφάνεια καθαρή και το είχαν χαράξει σε βάθος κιόλας.Ήταν να το λυπάσε το αμάξι.
Το αστείο είναι ότι ήταν μοντέλλο με 1.400 κυβικά κινητήρα, απλό.
Τίποτα περίεργο δηλαδή.Τϊ να πείς?????
ε, τότε θα το χάραξε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης!
-
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Πάρε κάμπριο με σκληρή οροφή ώστε να λύσεις το παραπανω πρόβλημα! 206cc, 307cc, Opel Tigra, SLK cabrio για όλα τα βαλάντια!!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
To θέμα κόμπλεξ είναι πολύ μεγάλο και σηκώνει συζήτηση πάντως...Προχθές κοίταζα με την γυναίκα μου ένα Skoda Octavia που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι μας...
Τϊ να πείς?????
Να μαντέψω οτι ηταν σκούρο χρώμα?
cabrio or not ?