-
Ο χρήστης Ikar έγραψε:
Το κομμάτι στα αγγλικά είναι του 2010 . Τα 300V έχουν αλλάξει συνταγή κάπου το 2015 , τώρα έχει 15% λιγότερα πρόσθετα αλλά και πάλι το TBN είναι γύρω στο 8,5-9 που είναι σχετικά υψηλό νούμερο με τα σημερινά δεδομένα. Δεν τους ρωτάς καλύτερα να σου πουν το ποσοστό των εστέρων ; γιατί στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι 50% , αλλά υποψιάζομαι ότι είναι πολύ λιγότερο.
Βάλε red line 5w30 που είναι μείγμα PAO-εστέρες ή κάτσε με τα mobil. Δεν θα έχεις προβλήματα με το mobil.Α ναι? Δε το ήξερα. Έχει 8,5 TBN, βεβαίως το mobil έχει 12 νομίζω.
Θα κάτσω με αυτό και βλέπουμε στην επόμενη αλλαγή.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Το TBN δε λέει από μόνο του για τη διάρκεια του λιπαντικού. Πολλά μοντέρνα long life έχουν χαμηλότερο TBN από παλαιότερα λιπαντικά, το οποίο όμως πέφτει πολύ πιο αργά και τελικά βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα.
Είμαι σίγουρος ότι η ίδια η Motul έχει να προτείνει λιπαντικό για την περίπτωσή σου, και σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι το 300V.
Εκτός και αν το αυτοκίνητο είναι καθαρά για χόμπυ/πίστα. Δηλαδή κάθε ψυχρή εκκίνηση αντιστοιχεί σε πολύ ώρα κόφτη. -
Παιδιά καλησπέρα και συγνώμη αν είναι άσχετο, το Σάββατο άλλαξα λάδια και μου έβαλε ο μηχανικός το ampoil 15w 50. Επειδή δεν την γνωριζω την μάρκα αυτήν έχει κάποιο παιδί κάποια γνώμη για το λάδι αυτό;
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Grimstar έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα και συγνώμη αν είναι άσχετο, το Σάββατο άλλαξα λάδια και μου έβαλε ο μηχανικός το ampoil 15w 50. Επειδή δεν την γνωριζω την μάρκα αυτήν έχει κάποιο παιδί κάποια γνώμη για το λάδι αυτό;Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μήπως είναι Amsoil ? Aν είναι αυτή είναι ΟΚ. Γιατί 15w/50 ? Τι αμάξι είναι και πόσα χλμ έχει ?
-
Μάλλον ο κορεκτορας μου έκανε την δουλειά [emoji23], Toyota avensis του 2001 με 181.000
-
Ο μαστορας σου την εκανε την δουλεια μαλλον....Δεν παιρνει 15-50 αυτο το αμαξι
Εκτος αν καιει πολυ λαδι και εν γνωση σου βαζεις τοσο 'παχυρευστο' -
Τι 15-50 μωρέ;
Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
-
θυγατρική της Abibas , σιγά μη του 'βαλε αγωνιστικό amsoil 15w50 .
-
Δεν βλέπω άλλο 15w50 παρά μόνο αυτό
https://www.amsoil.com/shop/by-product/ ... ilterby=82Για τον δικό σου τρόπο οδήγησης quadra ίσως να είναι ΟΚ
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Δεν βλέπω άλλο 15w50 παρά μόνο αυτό
https://www.amsoil.com/shop/by-product/ ... ilterby=82Για τον δικό σου τρόπο οδήγησης quadra ίσως να είναι ΟΚ
Μετά την ανακατασκευή του μοτέρ βάζω αυτό
https://pim.liqui-moly.de/media/documen ... _ctx-1.jpg
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Ο μαστορας σου την εκανε την δουλεια μαλλον....Δεν παιρνει 15-50 αυτο το αμαξι
Εκτος αν καιει πολυ λαδι και εν γνωση σου βαζεις τοσο 'παχυρευστο'Τι 15-50 μωρέ;
Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
Τελικά είναι ampoil δεν το είχε διορθώσει ο κορεκτορας παραθέτω φώτογραφια. Το συγκεκριμένο μου έβαλε και επειδή δεν ξέρω την μάρκα είπα να ρωτήσω αν την γνωρίζει κάποιος. Toyota avensis του 01 με 180.000 χλμ έχω
-
-
Δεν τα ξέρω τα εν λόγω λιπαντικά. Το θέμα περισσότερο είναι το άκυρο ιξώδες. Ειδικά το χειμώνα στις κρύες εκκινήσεις,θα υπάρχει ιδιαίτερη καταπόνηση. Λογικά θα δεις και αυξημένη κατανάλωση.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν τα ξέρω τα εν λόγω λιπαντικά. Το θέμα περισσότερο είναι το άκυρο ιξώδες. Ειδικά το χειμώνα στις κρύες εκκινήσεις,θα υπάρχει ιδιαίτερη καταπόνηση. Λογικά θα δεις και αυξημένη κατανάλωση.Ωραία μαντάτα μου έφερες φίλε μου.. Μάλιστα, δεν νομίζω να τα ξανά αλλάξω τώρα σύντομα θα δω πως θα πάει και θα κρίνω
-
Απλά σκέψου ότι το πιο χοντρό ιξώδες στο εμπόριο είναι το 20w/50 και δεν ξέρω αν υπάρχει μοτέρ σήμερα που να θέλει τέτοιο λάδι. Ίσως κάποια χαρβαλα με τελειωμένα μοτέρ που καίνε λάδια! Το δικό σου είναι νομίζω vvti και στη χειρότερη να βάλεις 10w/40.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Απλά σκέψου ότι το πιο χοντρό ιξώδες στο εμπόριο είναι το 20w/50 και δεν ξέρω αν υπάρχει μοτέρ σήμερα που να θέλει τέτοιο λάδι. Ίσως κάποια χαρβαλα με τελειωμένα μοτέρ που καίνε λάδια! Το δικό σου είναι νομίζω vvti και στη χειρότερη να βάλεις 10w/40.Σωστά vvti είναι 1600 κυβικά
-
https://engineoil.api.org/Directory/EolcsResults?accountId=-1&companyName=am
Οι κατά API πιστοποιημένες εταιρίες που έχουν στο όνομα τους το 'am'Δεν φαίνεται να είναι η εταιρία που έβαλε ο Quadra
Όσοι γνωρίζουν μπορούν να ψάξουν και είναι πράγματι certified κατά ΜΒ 229.1
-
Τα εν λόγω λάδια κατά 99,9999% είναι κινεζικής προέλευσης... Το σήμα είναι αντιγραφή της φίρμας AMPOL (Australian Motorists Petrol Oil Company), η οποία έπαψε να υπάρχει το 1995, αφού συγχωνεύτηκε με την εταιρεία Caltex. Πήραν λοιπόν το σήμα της ΑMPOL, πρόσθεσαν ένα I και το έκαναν AMPOIL... Τα λιπαντικά αυτά τα διαφημίζει μέσω facebook ένας έμπορος λιπαντικών στο Ρίο, στην Αχαία. Εμπορεύεται επίσης και λιπαντικά της MatraX, η οποία είναι κινέζικη εταιρεία λιπαντικών, με το ευρωπαϊκό παράρτημα στην Ισπανία. Η 'φίρμα' AMPΟIL ηχητικά μοιάζει με τη γνωστή AMSOIL, ενώ υπάρχει και 'φίρμα' λιπαντικών για μοτοσυκλέτες με τον ευφάνταστο τίτλο MOTOIL, το οποίο ηχητικά μοιάζει με τη MOTUL... Ίδια συσκευασία, μόνο ετικέτα αλλάζει (καλά, αυτό το NOT TO BE TAKEN στο κουτί σκοτώνει...)
Εννοείται πως δεν υπάρχει site της...AMPOIL, αφού ουσιαστικά δεν υφίσταται τέτοια εταιρεία, αλλά είναι ένα φασόν όνομα. Θα είχε ενδιαφέρον το κουτί που έβαλες τι γράφει, εάν γράφει, σαν στοιχεία εταιρείας, χώρα κατασκευής κτλ... Προφανώς ο μάστορας ψωνίζει από το κάτω-κάτω (βλέπε γεώτρηση δηλ τόσο κάτω που είναι...) ράφι λιπαντικά, δεν ξέρω πόσο τα χρεώνει, δεν θα ήθελες να μάθεις πόσο τα αγοράζει χονδρική...Ελπίζω να βοήθησα... -
Ampoil...σαν αμπουλα θυμιζει.
Τι λαδια ειναι αυτα που βαζετε ωρε; Πλακα μας κανετε;Ουτε για τους συρτες στις πορτες....και εκει θεμα θα ειχαμε σε λιγο καιρο.
Κρατα τα.....500χλμ και στειλτα. Και 500 πολλα εβαλα μαλλον. -
Όποιος παρατάει το αμάξι του στο Γενικό συνεργείο και λεει κανε μου ένα σέρβις (δεν λέω να μιζεριαζει με την τιμή κιολας) τι λάδι περιμένετε να του βάλει το συνεργείο?
Όλα τα συνεργεία είναι γεμάτα από τελευταία λάδια και παραφλου και υγρά φρένων και βαλβολινες. Όταν δεν δίνετε καμιά σημασία στο αμάξι σας μη περιμενετε να ενδιαφερθεί κανεις. Και εαν δεν έχετε ιδέα αλλά θέλετε να μπει κάτι σωστό στο αμάξι σας τοτε να συζητήσετε από πριν με το μηχανικό σας τι να βάλει . Δεν είναι ντροπή.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]