-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
Παιδιά καλησπερα
Έχω ένα θέμα που εδώ και 1 χρόνο με βασανίζει σε vw golf 1.4 2011
Πριν περίπου ένα χρόνο ακουγόταν ένας ελαφρώς τσιριχτος ήχος σαν ρουλεμαν από μπροστά οποίος όταν πάταγες (η ακουμπούσες) τον συμπλέκτη σταματάγε.
Η διάγνωση έδειξε ρουλεμαν συμπλέκτη και αλλαγή 150ευρω με αφτερ μάρκετ της luk.
Τον αλλάζω και όλα καλά.
10.000 χλμ. Μετά ξανά το ίδιο ο μηχανικός λέει ότι πιθανό το ανταλλακτικό να μην έκατσε καλά και πρότεινε να αντικατασταθεί με το γνήσιο.
Αλλάζεται στην αντιπροσωπεία με 250ευρω.
5000 χλμ. Μετά πάλι το ίδιο!
Με την εγγύηση στα χέρια πίσω στην αντιπροσωπεία οι τεχνικοί διαπιστωσαν πως προκειτε για αστοχία υλικού στο συμπλέκτη και πρότειναν την αλλαγή ΌΛΟΥ του συμπλέκτη +το δισκοπλατο
Ητη 600 ευρω ζημιά με το ρουλεμαν εκτός τιμολόγησης. (αλλιώς πάνω από 800)
Ο δικός μου μηχανικός προτεινε να μην πληρώσω τίποτα και απλά να το αφήσω έτσι μιας και δεν επιρεαζει τίποτα την λειτουργία του αυτοκινήτου ή την αλλαγή στις ταχύτητες και Μπορεί κάποια στιγμή ο θόρυβος να σταματήσει.
Μετα από αυτή την ταλαιπωρία ο θόρυβος είναι στα αυτιά μου σαν βρύση που στάζει συνέχεια, και δε ξέρω τι να κάνω. Το αμάξι δεν παρουσιάζει θέμα σε κάτι απλά όλο αυτό ειναι σπαστικό.Ακούω τις γνώμες σας και αν ποτέ κάνεις έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο.
Ευχαριστώ.
Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όταν πατάς συμπλεκτη και σταματάει κάθε θόρυβος δεν ειναι απο ρουλεμαν συμπλεκτη αλλά από ρουλεμάν σασμάν εντός.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
Ακούω τις γνώμες σας και αν ποτέ κάνεις έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο.
Ευχαριστώ.
Nαι αυτό το θέμα το είχε και το δικό μου. Ουσιαστικά ξεκινούσε να σφυρίζει όταν ανέβαινε η εξωτερική θερμοκρασία, δηλαδή από Μάιο και μετά και με το που ακουμπούσες έστω και λίγο το συμπλέκτη σταματούσε και μετά πάλι τα ίδια.
Ο μηχανικός μου είπε να μην ασχοληθώ καθόλου όπως και έγινε. Πλέον έχω ξεχάσει ότι υπήρχε αυτό το θέμα Θα το παρατηρήσω αύριο αν το κάνει αλλά νομίζω ότι τόσο καιρό θα το άκουγα.
-
άλυτο μυστήριο πάντως δεν είναι , μάλλον άλλη μια περίπτωση κακού μηχανικού /συνεργείου
-
Επειδή έχω συναντήσει 3-4 φορές αστοχία σε υλικά όπως σετ ιμάντα με αυτόματους εντατήρες, βέβαια το καταλάβαινα κατά τον έλεγχο πρίν την τοποθέτηση και τα γυρνούσα πίσω, σε μια περίπτωση από το ράφι έψαξα 4 σέτ για να βρώ το σωστό, καλό θα ήταν και οι μηχανικοί να μην βάζουν γουρούνι στο σακί, αλλά να κάνουν επισταμένο έλεγχο όταν βγάζουν από το κουτί το ανταλλακτικό, ούτε επιστήμη είναι ούτε χρειάζονται ειδικά ακριβά όργανα, ένας έμπειρος όταν πιάσει ένα ρουλεμάν στο χέρι του καταλαβαίνει αν είναι καλά φτιαγμένο ή αν είναι - χτυπημένο - από κατασκευής, απλά πράγματα, συνείδηση χρειάζεται και σεβασμό στα χρήματα του πελάτη, τι είπα τώρα ο μεγάλος
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
άλυτο μυστήριο πάντως δεν είναι , μάλλον άλλη μια περίπτωση κακού μηχανικού /συνεργείουΔεν είναι μόνο ένα συνεργείο είναι 2! Και ο δικός μου μηχανικός αλλά και η αντίπροσωπεια.
Ο δικός μου το θεωρεί αστοχία και βρίσκει ότι δεν υπάρχει λόγος να πεταχτούν λεφτά. Και η αντιπροσωπεία κυνιγαει το κασέρι και ζητάει τα κέρατα θεωρώντας ότι μόνο το ανταλλακτικό δεν αρκεί και πρεπει να αλλαχτεί όλο το σετ.Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο μηχανικός σωστά σου λέει να μην ασχοληθείς γιατί για ένα σφύριγμα θα πληρώνεις κατοσταρικα,που ήδη έχεις κάνει.
Η αντιπροσωπείες γενικά δε το κουράζουν καί πολύ, τα αλλάζουν όλα και ξεμπερδευουν,με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά,αν θέλεις καλώς αν όχι δε θα κάτσουν να σκάσουν.Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
άλυτο μυστήριο πάντως δεν είναι , μάλλον άλλη μια περίπτωση κακού μηχανικού /συνεργείου
Δεν είναι μόνο ένα συνεργείο είναι 2! Και ο δικός μου μηχανικός αλλά και η αντίπροσωπεια.
Ο δικός μου το θεωρεί αστοχία και βρίσκει ότι δεν υπάρχει λόγος να πεταχτούν λεφτά. Και η αντιπροσωπεία κυνιγαει το κασέρι και ζητάει τα κέρατα θεωρώντας ότι μόνο το ανταλλακτικό δεν αρκεί και πρεπει να αλλαχτεί όλο το σετ.Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Oταν λες όλο το σετ τι εννοοεις? Σετ συμπλέκτη δεν άλλαξαν 2 φορες? Δηλαδή δίσκο, πλατό ,ρουλεμάν?? Τι άλλο περιλαμβάνει το σετ μπορείς να μας εξηγήσεις?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν είναι μόνο ένα συνεργείο είναι 2! Και ο δικός μου μηχανικός αλλά και η αντίπροσωπεια.
Oταν λες όλο το σετ τι εννοοεις? Σετ συμπλέκτη δεν άλλαξαν 2 φορες? Δηλαδή δίσκο, πλατό ,ρουλεμάν?? Τι άλλο περιλαμβάνει το σετ μπορείς να μας εξηγήσεις?
Όχι ολόκληρο το σετ είχε αλλαχτεί πριν 2 χρονια δισκοπλατο και ρουλεμαν.
Πριν ένα χρόνο τσιριζε μόνο το ρουλεμαν αλλαχτηκε στον μηχανικό μεμονωμένο.
Ξανατζιριξε αλλαχτηκε στην αντιπροσωπεία και ξανά τα ίδια!
Πλέον ο μηχανικός υποστιριζει να το αφήσω και η αντιπροσωπεία να ξανάαλαχτει όλο το σετ.
Είναι πεταμένα Λεφτα. Το δισκοπλατο έχει 25000χλμ πολύ λίγα και δουλεύει άψογα δεν σκάω ξανά 450αρικα για το θόρυβο ενός ρουλεμαν.Θέλω απλά να ξέρω αν υπάρχει κανένας τρόπος να εξαληψουμε το θόρυβο με ποιο λογικό κόστος και να μην το ξανακουσω.
Το κομμάτι ακόμα περιλαμβάνει το σετ συμπλέκτη (πεντάλ-τρόμπα) αλλά δεν πάει μαζί με το δισκοπλατο αλλάζεται ξεχωριστά και μόνο αν έχει προβλημα. (π. Χ. Δεν πατιέται το πεταλ η μένει μέσα όταν πατηθεί.)Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όταν πατάς συμπλεκτη και σταματάει κάθε θόρυβος δεν ειναι απο ρουλεμαν συμπλεκτη αλλά από ρουλεμάν σασμάν εντός.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν έχεις την περίπτωση παραπάνω που αναφέρει ο συνάδελφος να ξέρεις δεν σηκώνει και πολύ τραινάρισμα,
καθώς εαν τα παίξει εντελώς το ρουλεμάν απο ότι μου είπαν, αρχίζει και πέρνει τα γρανάζια μετέπειτα η μπάλα.
Παθών, απλά το πρόλαβα εγκαίρως. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Όταν πατάς συμπλεκτη και σταματάει κάθε θόρυβος δεν ειναι απο ρουλεμαν συμπλεκτη αλλά από ρουλεμάν σασμάν εντός.
Αν έχεις την περίπτωση παραπάνω που αναφέρει ο συνάδελφος να ξέρεις δεν σηκώνει και πολύ τραινάρισμα,
καθώς εαν τα παίξει εντελώς το ρουλεμάν απο ότι μου είπαν, αρχίζει και πέρνει τα γρανάζια μετέπειτα η μπάλα.
Παθών, απλά το πρόλαβα εγκαίρως.Δεν είναι ρουλεμαν εντός αν ήταν έτσι τότε οι ταχύτητες κάπου θα κολαγανε και δε θα κούμπωνανε η θα κούμπωνανε με δυσκολία και στην αποσυμπλεξη... ας μην το συζητήσουμε.
-
Παθών, απλά το πρόλαβα εγκαίρως.Δεν είναι ρουλεμαν εντός αν ήταν έτσι τότε οι ταχύτητες κάπου θα κολαγανε και δε θα κούμπωνανε η θα κούμπωνανε με δυσκολία και στην αποσυμπλεξη... ας μην το συζητήσουμε.
Δεν έχουν σχέση τα ρουλεμάν εντός με την εμπλοκή των ταχυτητων. Μόνο όταν σκορπισουν οι μπίλιες μέσα στο τελευταίο στάδιο.
-
Παιδιά δε ξέρω τι έγινε αλλά εδώ και μια εβδομάδα ο θόρυβος τέλος! και να πω την τρέλα μου το κίνησα και το ζόρισα αρκετα και μόλις πάρκαρα το άφησα να δω αν ακούγεται αλλά τίποτα.
Ρουλεμαν συμπλέκτη- άλυτο μυστηριο