-
Η δικαιολογία είναι, πως κερδίζουν χρόνο, σε περίπτωση που χρειάζεται να βγουν γρήγορα από το περιπολικό.
-
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με πία πινακίδα του ΚΟΚ. Επειδή δεν ξέρω πως να βάλω φωτογραφία η πινακίδα είναι η εξής: μπλε στρογγυλή με ένα ενήλικα και ένα παιδάκι και εξήγηση Ρ-55. Οδός υποχρεωτικής διέλευσης πεζών (πεζόδρομος, απαγορευμένης της διέλευσης άλλων εκτός πεζών, οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων για την είσοδο-έξοδο σε παρόδιες ιδιοκτησίες)
Από όσο γνωρίζω αυτή μπαίνει σε πεζόδρομους. Αν έχει μπει σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας και εγώ δεν είμαι κάτοικος αυτού του δρόμου, επιτρέπετε να τον χρησιμοποιώ;
Ρωτάω επειδή κάναν κάτι μονοδρομήσεις στην γειτονιά, και σε ένα από τα στενά που τον αφήσαν διπλής κατεύθυνσης βάλαν αυτή την πινακίδα στις 2 άκρες.
Ελπίζω να βγαίνει νόημα,
Ευχαριστώ
-
H P40 πινακιδα του ΚΟΚ ( https://el.wikipedia.org/wiki/Α� ... -_P-40.svg ) αν ειναι τοποθετημένη στην αρχη μιας οδου , ισχυει για ολο το μηκος της οδου?
Δεν θα επρεπε να υπαρχει μια στην αρχη και μια στο τελος , ωστε στο μεσοδιαστημα να ισχυει η απαγορευση? -
όχι, ισχύει μέχρι να συναντήσουμε επόμενο δρόμο από
την ίδια πλευρά:P-40 Aπαγoρεύεται η στάση και η στάθμευση εφόσoν δεν oρίζεται
διαφoρετικά με πρόσθετη πινακίδα κ.λπ.. Oι απαγoρεύσεις των
πινακίδων P-39 και P-40 ισχύoυν από τη θέση των πινακίδων μέχρι
τoυ επόμενoυ σημείoυ συνάντησης με oδό και στην πλευρά
τoυ oδoστρώματoς στην oπoία είναι τoπoθετημένες αυτές. -
Ευχαριστω! Ξερει κανεις ποσο ειναι το προστιμο? 40 ή 80€ ?
-
Σε κάποια κλήση πρόσφατα είχα δει 40
-
thanks
-
Κάθε πρωί περνάω από ένα μονόδρομο με μεγάλο πλάτος. Χωράει χαλαρά το πλάτος 4 αυτοκινήτων. Είναι όμως ξαναλέω, μονόδρομος. Ο δρόμος αυτός λοιπόν τελειώνει σε μια διασταύρωση. Μπορεί κάποιος να πάει αριστερά ή δεξιά. Τα πρωινά έχει μεγάλη κίνηση και 7 στα 10 αμάξια στριβουν αριστερά. Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα βρίσκομαι σε αυτή τη διασταύρωση και όλα μα όλα τα αυτοκίνητα είναι στο δεξί μέρος του δρόμου είτε στριβουν αριστερά είτε δεξιά. Ελάτε λοιπόν στη θέση μου να είστε πίσω από 5-10 αμάξια και να θέλετε να στριψετε αριστερά. Θα περιμένετε κι εσείς στην ουρά ή θα βγάλετε φλας και θα πάτε από το αριστερό μέρος του δρόμου?
-
Μονόδρομος με 1 λωρίδα πλάτους 4 οχημάτων;
Κάθεσαι απο πίσω, αφού είσαι ένας απο τους 3 στους 10.
Τώρα αν ήσουν ο μόνος, πιθανότατα να μην ασχολιόταν και κανένας αν πήγαινες αριστερά. Θα σε ήξεραν όλοι [emoji14] -
Βγες αριστερά για παιδαγωγικούς λόγους. Την επομένη, όλοι αυτοί θα είναι αριστερά και θα βοηθηθούν κι οι δεξιοί.
-
Από συνήθεια το κάνουν. Δεν είμαστε Αγγλία. Αυτός που είναι να περάσει πρώτος, θα περάσει από τη σειρά. Εσύ αν πας αριστερά να 'χωθείς', θα κρύψεις την ορατότητα από τον δεξιά σου. Που περιμένει περισσότερη ώρα από εσένα, άσχετα με το που θα στρίψει.
Παρόμοια ιστορία ζω κάθε μέρα που παίρνω τους μικρούς από τον παιδικό σταθμό....
Λεωφόρος με 2 ρεύματα στο καθένα. Φανάρι για στροφή αριστερά με διαγράμμιση και σήμανση και στην άσφαλτο. Εκεί που είναι το φανάρι ανοίγει και τρίτη λωρίδα για αυτούς που θα στρίψουν. ΠΆΝΤΑ γίνεται διπλοσειρα για να στρίψουν αριστερά. Δεν το έχω κάνει ποτέ, ακόμα και αν βιάζομαι. Και συνήθως βγάζω εκτός πορείας τον από δεξιά μου που παράνομα στρίβει, οδηγώντας τον στο πεζοδρόμιο. Παίζει ρόλο και το μέγεθος του αυτοκινήτου, που δε σηκώνει μαγκιές + leasing + με καλύπτει ο νόμος.. Δεν αλλάζει τίποτα όμως.Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να ξεκαθαρίσω ότι κάτω γραμμές /λωρίδες δεν έχει αν και δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι. Σε μονόδρομο όταν θέλεις να στριψεις αριστερά πας στο αριστερό μέρος του δρόμου με ή χωρίς λωρίδες.
Άρα μου λέτε να νομιμοποιησω το λάθος... Σωστά? -
Πήγαινε αριστερά, και νόμιμο & ηθικό είναι, άσε που έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα
-
Αν παρότι μονόδρομος η οδός είχε δύο λωρίδες κυκλοφορίας όσοι επρόκειτο να στρίψουν αριστερά θα έπρεπε να πιάσουν την αριστερή λωρίδα. Τώρα όμως που δεν υπάρχει διαγράμμιση θεωρείται ότι ο δρόμος έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας οπότε ο ένας πρέπει να κάθεται πίσω από τον άλλο.
-
Λοιπόν, διαβολική σύμπτωση. Είδα τον ασφαλιστη μου πριν λίγο και του έθεσα το ίδιο ερώτημα. Εάν πάω λέει να στριψω αριστερά αλλά από το αριστερό μέρος του δρόμου και τρακαρω με το αυτοκίνητο που επίσης στρίβει αριστερά αλλά από τη δεξιά μεριά του δρόμου, θα φταίω εγώ γιατί τον έχω από δεξιά μου και δεν έχει σημασία αν ο άλλος στρίβει από το λάθος μέρος κι εγώ από το σωστό.
Η μόνη περίπτωση να μην φταίω είναι να τρακαρω με κάποιον που μπαίνει παράνομα στο μονόδρομο την ώρα που κινουμαι ή, κυριότερα, που στριβω αριστερά (από το αριστερό του δρόμου)
Το σχόλιό του στο τέλος μάλιστα ήταν 'μωρέ κάτσε στην ουρά και περιμενε φίλε μου για να μην μπλεξεις. ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΦΙΛΕ, ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ' -
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Αν παρότι μονόδρομος η οδός είχε δύο λωρίδες κυκλοφορίας όσοι επρόκειτο να στρίψουν αριστερά θα έπρεπε να πιάσουν την αριστερή λωρίδα. Τώρα όμως που δεν υπάρχει διαγράμμιση θεωρείται ότι ο δρόμος έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας οπότε ο ένας πρέπει να κάθεται πίσω από τον άλλο.Δεν είχα σκεφτεί αυτήν την εκτίμηση, και ομολογώ ότι την βρίσκω σωστή. >Να ξεκαθαρίσω ότι κάτω γραμμές /λωρίδες δεν έχει αν και δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι. Σε μονόδρομο όταν θέλεις να στριψεις αριστερά πας στο αριστερό μέρος του δρόμου με ή χωρίς λωρίδες.
Άρα μου λέτε να νομιμοποιησω το λάθος... Σωστά?
Δεν νομιμοποιείς τίποτα. Στέκεσαι πίσω από τον τελευταίο που βρήκες να περιμένει να στρίψεις, αλλιώς κάνεις τον εξυπνάκια. Διότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κόψεις την ορατότητα από αυτόν που θα είναι δεξιά σου, και να δημιουργήσεις συνθήκες ατυχήματος. Ο δρόμος που θέλετε να βγείτε όλοι φαντάζομαι ότι είναι με μια λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε διεύθυνση. Αν είναι με 2 λωρίδες, μήπως απαγορεύεται να στρίψεις αριστερά;;
-
Δηλαδή αν ο δρόμος είναι αδειος, είμαι το μοναδικό αυτοκίνητο και πάω στο αριστερό μέρος του δρόμου (κάτι που επίσης έχει συμβεί) περιμένοντας να στριψω έρχονται πίσω μου αλλά αυτοκίνητα που θέλουν να στριψουν αριστερά αλλά κανείς δεν έρχεται πίσω μου, όλοι πάνε δεξιά του δρόμου. Ποιος κάνει τον εξυπνακια εκεί, ποιος έχει προτεραιότητα, ποιος πληρώνει αν τρακαρουμε?
-
Παράνομος είναι αυτός που επιχειρεί να κινηθεί σε άλλο στίχο από τον/τους προπορευόμενους, δεν υπάρχει δεξιά/αριστερά εφόσον η λωρίδα κυκλοφορίας είναι μία και ασφαλώς η λογική 'χώραγα άνετα και μπήκα' δεν στέκει. Όποιος βρει αυτοκίνητο στη διασταύρωση μπροστά του, σε όποια πλευρά του οδοστρώματος και αν βρίσκεται, οφείλει να περιμένει πίσω από αυτό.
-
Γιατί μου φαίνεται περίεργο που αν χτυπήσεις με αυτόν που είναι δεξιά σου θα φταις εσύ;
Σε δρόμο χωρίς λωρίδες αυτός που είναι μπροστά δεν έχει προτεραιότητα; τι σημασία έχει αν με κάποιο τρόπο(μάλλον παράνομη εκ δεξιών προσπέραση) βρέθηκε δεξιά σου;Edit: με πρόλαβε ο από πάνω.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Το αστείο είναι ότι ο δρόμος που θέλω να στριψω είναι διπλής κατεύθυνσης και αρκετά στενοτερος από το μονόδρομο.
Πρέπει να το κοιτάξω αυτό που γράφτηκε πριν δηλαδή εάν επιτρέπεται να στριψει κανείς αριστερά, ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.