-
Ο χρήστης s3raph έγραψε:
Αυτό φανταζόμουν και εγώ polivios αλλά είναι σίγουρο αυτό? Έχεις ρωτήσει την αντιπροσωπεία ή το υποθέτεις όπως και εγώ?
@gkouk: το είχε και άλλος φίλος τον συντονισμό αυτό και του έχω απαντήσει. Είναι αριστερά απο τα πόδια του συνοδηγού (αν βάλεις τα χέρια σου κάτω απο το μεγάλο πλαστικό της κεντρικής κονσόλας είναι ενα μικρό πλαστικο στο εσωτερικό που δεν είναι κουμπωμένο καλά και για αυτό το λόγο συντονίζει)Και μπορώ να το κουμπώσω εγώ ή σε συνεργείο;
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μιας και βρήκα λίγο χρόνο ας γράψω κι εγώ τις πρώτες μου εντυπώσεις αν και δεν έχω συμπληρώσει καν 1.000 χλμ αλλά πρόλαβα να κάνω ένα ταξιδάκι.
Κινητήρας: Με ροπή από χαμηλά για άνετες μετακινήσεις στην πόλη και εμφανώς δυνατός στον ανοικτό δρόμο. Σίγουρα πολύ πιο δυνατός από τον προηγούμενο (1,8) ο οποίος δεν παύει να είναι εξαιρετικός. Παρ' όλα αυτά ολοκληρωμένη άποψη δεν μπορώ να έχω. Θα επανέλθω με το απαραίτητο update μετά το στρώσιμο και τα σχετικά ανοίγματα.
Τιμόνι: Ελαφρύ αλλά σαφές... Ότι του ζητήσεις αυτό θα σου δώσει απλά και ξεκούραστα!
Κιβώτιο: Πολύ καλό αν και νομίζω ότι θα το ήθελα ένα κλικ πιο σφιχτό σε αίσθηση. Χωρίς να υστερεί νομίζω ότι το προηγούμενο υπερείχε στα σημεία.
Ανάρτηση: Σε θέμα κρατημάτων και σχετικών ορίων δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμα οπότε και θα επανέλθω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πλέον έχω αμάξι που δεν χτυπάει, δεν χοροπηδάει σε κάθε λογής λακούβες και πατάει σωστά στο δρόμο σε κάθε μα κάθε περίπτωση. Το προηγούμενο όσο καλά και να έστριβε στην πόλη ήταν μαρτύριο. Για τα δικά μου θέλω ιδανική ρύθμιση. Άνετο αλλά παράλληλα όχι τέρμα μαλακό. Σημαντικό ότι σταμάτησε να γκρινιάζει και το μεγάλο κορίτσι...
Καθίσματα - θέση οδήγησης: Στο προηγούμενο νόμιζα ότι καθόμουν χαμηλά... έκανα λάθος τώρα κάθομαι χαμηλά! Τα καθίσματα πολύ άνετα και ξεκούραστα. Μόλις βρεις την ιδανική ρύθμιση απλά κάθεσαι και απολαμβάνεις. Μία μικρή ένσταση όμως...ρε σεις δώστε μας τη δυνατότητα να μην χρειάζεται να ρυθμίζουμε ξανά και ξανά όταν το παίρνει η γυναίκα, κρίμα είναι να ψαχνόμαστε από την αρχή.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν απλά μία οδηγική απόλαυση, την οποία απ' ότι καταλαβαίνω και διαβάζω δεν την έχω ζήσει σε όλες τις εκφάνσεις της. Ας όψεται... θα το στρώσω το που θα πάει!
Πάμε παρακάτω...
Χώροι: Άνετο πολύ...Εξίσου άνετο με το προηγούμενο. Ταξίδι με 5 άτομα και οι πίσω βγήκαν ατσαλάκωτοι. Εμφανώς βελτιωμένο σε χώρο για τα κεφάλια πίσω. Έχω την αίσθηση ότι ο χώρος αποσκευών έχει χάσει λίγο σε πρακτικότητα από το απελθών αλλά μόνο το καλοκαίρι θα σιγουρευτώ.
Ηχομόνωση: Απλά η μέρα με τη νύχτα τόσο σε θόρυβο κύλισης όσο και σε αεροδυναμικούς θορύβους. Σίγουρα υπάρχουν ανώτερα αυτοκίνητα σε αυτόν τον τομέα αλλά για τα δεδομένα τα δικά μου σημαντική, και ακόμα παραπάνω, αναβάθμιση.
Infotainment: Πολύ καλό αν και λίγο αργό ειδικά στη μετάβαση ανά mode. Αναφορικά με την ένταση (ήχου και κλιματισμού) προσωπικά δεν έχω δυσκολευτεί καθόλου. Δεν το έχω ξεψαχνίσει π.χ. android auto δεν έχω ακόμα κατεβάσει αλλά μέχρι στιγμής με bluetooth και spotify τουλάχιστον στο κομμάτι ήχου είμαι καλυμμένος. Εννοείται ότι θα παίξει έρευνα.
Ηλεκτρονικά: Πραγματικά είναι πολύ εύκολα στη χρήση και απλοποιούν τα πάντα. Ειδικά βγαίνοντας από το parking στην πολυκατοικία με όπισθεν όλα γίνονται με απλότητα και ασφάλεια. Και μιλάμε για δρόμο στενό, με κλίση και αμάξια παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές. Το μόνο που μου λείπει, όπως και στο προηγούμενο, λίγο παραπάνω φωτισμός για το βράδυ...
Λερώνει απίστευτα πολύ ειδικά το piano black...Είναι που είναι μεγάλο με δύσκολες επιφάνειες θα μαρτυρήσουμε στο πλύσιμο.
Συγγνώμη για το σεντόνι αλλά είπα να γράψω τις πρώτες μου σκέψεις μαζεμένες. Φυσικά θα επανέλθω για το απαραίτητο update.
Κλείνοντας να πω ότι πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος, εκστασιασμένος θα έλεγα και απλά στεναχωριέμαι που δεν έχω αρκετό χρόνο να κόβω βόλτες. Όσο το βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει! Πολύ σημαντικό να κλειδώνεις και να γυρνάς το κεφάλι να το δεις για ακόμα μία φορά...
-
-
θα συμφωνησω με τον κostas4c σε όλα!!! απλά να διευκρινησω οτι εγω εχω το 1.5 CVT και να προσθεσω οτι η καταναλωση ως τωρα ειναι απλα απογοητευτικη!
-
Ο χρήστης snp έγραψε:
...οτι η καταναλωση ως τωρα ειναι απλα απογοητευτικη!Τι κατανάλωση έχεις και τι δρομολόγια κάνεις;
-
Καλημέρα παίδες!
Αναφορικά με την κατανάλωση στο δικό μου με 850 χιλιόμετρα, 600 ανοιχτό δρόμο και τα υπόλοιπα πόλη, η κατανάλωση είναι στο 7,5 και περιμένω με τον καιρό και όσο στρώνει, να πέσει πιο κάτω. Έχει και απίστευτο κρύο από την αρχή του χρόνου που επιβαρύνει. Άσε που τα χιλιόμετρα στην πόλη τα κάνει το κορίτσι που δεν ξέρει τι θα πει τρίτη ταχύτητα και σπάνια την χρησιμοποιεί Η αλήθεια είναι ότι στους δρόμους που κυκλοφορει η κίνηση δεν διευκολύνει.
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο ταξίδι με acc σταθερά στα 130, κλιματισμό συνέχεια ανοιχτό, φορτωμένο με 5 άτομα και φουλ τον χώρο αποσκευών έγραψε 6,5. Ειδικά για το ίδιο ταξίδι είμαι 2,5 λίτρα κάτω σε σχέση με το προηγούμενο. Σε σύνολο χιλιομέτρων μείον 3,5. Καθόλου άσχημα...Να συμπληρώσω στο σεντόνι μου 2 πραγματάκια που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό...
ACC: Αν και δεν ήμουν φίλος με το cruise control (στο προηγούμενο το χρησιμοποιούσα τα τελευταία 2 χρόνια λόγω παιδιού) το ACC είναι πολύ φιλικό και ξεκούραστο. Επεμβαίνει λίγο απότομα στο θέμα ταχύτητας αλλά στην χρήση συνηθίζεται και προσαρμόζεται κάποιος εύκολα. Το lkas το άφησα για την επόμενη φορά.
Τέλος και σε σχέση με το απελθών, πολύ βελτιωμένη η ορατότητα κυρίως προς τα πίσω και ειδικότερα στις πίσω γωνίες...
-
Μετά από 5000km, 7.4lt κατανάλωση με 60% να είναι σε εθνική οδό. (MT)
-
Ωραίος ο kostasc, γράψε κι αλλα....... Γρήγορα τα διάβασα χαχαχαχαχαχα. Εγώ πάντως κατανάλωση ειμαι κοντά στο 9,5 με 10, μόνο πόλη και αλλαγές γύρω στις 2,5-4κ στροφές.
-
Εγώ πάντως κατανάλωση ειμαι κοντά στο 9,5 με 10, μόνο πόλη και αλλαγές γύρω στις 2,5-4κ στροφές.
Άσε τα σάπια Μάκη... Είμαι σίγουρος ότι εσύ του πίνεις το αίμα!!!!
Μία ερώτηση που έχω ξανακάνει... Μήπως έχει βάλει κάποιος από εσάς κανένα συστηματάκι ογκομετρικού με gps πάνω?
-
Οχι πάντως εγώ Κώστα. Πολλά τα λεφτά!!!! .....και ζορίζομαι τώρα τελευταία Σχετικά με τα τριξίματα είναι πολλά τα άτιμα αλλα ναι, κάποια στιγμή θα κάνω μια λίστα και την ανανεώνουμε.
-
Ναι ρε συ πολλά τα λεφτά ισχύει... μιλάμε για 300 - 350 + για κάτι καλό.
-
Ο χρήστης kostas4c έγραψε:
Ναι ρε συ πολλά τα λεφτά ισχύει... μιλάμε για 300 - 350 + για κάτι καλό.Και δεν παίρνεις το ktuner με τόσα;;
-
Ο χρήστης Rapture έγραψε:
Ναι ρε συ πολλά τα λεφτά ισχύει... μιλάμε για 300 - 350 + για κάτι καλό.
Και δεν παίρνεις το ktuner με τόσα;;
Ααααα τώρα αποκτά πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση!!!
-
Επειδή το έχω ψάξει λίγο το θέμα ktuner, όσοι το έχουν βάλει λένε ότι γίνεται άλλο αυτοκίνητο! Απλά κολλάω να το κάνω λόγω εγγύησης αν και μπορείς να κάνεις flash στο εργοστάσιακο πριν πας για service
-
Επειδή ξέρω ελάχιστα για το συγκεκριμένο, απ' ότι έχω καταλάβει παραμετροποιείς ζητήματα αναφορικά με την απόδοση του αυτοκινήτου ή κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης kostas4c έγραψε:
Επειδή ξέρω ελάχιστα για το συγκεκριμένο, απ' ότι έχω καταλάβει παραμετροποιείς ζητήματα αναφορικά με την απόδοση του αυτοκινήτου ή κάνω λάθος?Είναι μια συσκευή που συνδέεται στον εγκέφαλο και μπορεί να τον κάνει reflash. Υπάρχουν έτοιμα tunes που είναι ασφαλή και δοκιμασμένα ενώ μπορεί κάποιος ειδικός να φτιάξει ένα tune στα μέτρα του αυτοκινήτου σου. Με το κουμπί econ μπορείς να εναλλασεις τις εργοστάσιακες ρυθμίσεις με τις custom, κοινώς μπορείς να αποθηκεύεις 2 set ρυθμίσεων
-
Ok thanks! Άρα απ' ότι καταλαβαίνω σε θέματα αντικλεπτικής προστασίας δεν προσφέρει κάτι...
-
Αυτοί εδώ προσφέρουν επαναπρογραμματισμό στην Ελλάδα (είναι οι μόνοι άραγε;):
https://www.facebook.com/hondasportGR/p ... 829001812/
Το αμάξι (όπως είναι από το εργοστάσιο) το μέτρησαν στα 178 άλογα (στους τροχούς) και στα 28,5 κιλά ροπής! Οι μετρήσεις αυτές συνάδουν με άλλες από σάιτ του εξωτερικού όπου βγαίνει συνήθως γύρω στα 180 (ή και παραπάνω) άλογα στους τροχούς. Και εμένα αυτήν την εντύπωση μου δίνει καθώς είναι αρκετά πιο γρήγορο από αυτοκίνητα με 150-160-170 άλογα που έχω οδηγήσει.
Αν τώρα κάνεις τον επαναπρογραμματισμό, λένε ότι πας περίπου στα 211 άλογα και στα 38,5 κιλά ροπής!
Για να δούμε ποιος από εδώ μέσα θα το πράξει πρώτος! Εγώ ψήνομαι και ειδικά αν είναι να αφαιρείται το rev hang ! -
Υπεραισιόδοξα νούμερα είτε για πριν είτε για μετά. Γενικώς ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να συγκρίνουμε τα εργοστασιακά νούμερα με τα νούμερα ενός δυναμόμετρου. Το δυναμόμετρο έχει νόημα μόνο σε περίπτωση βελτίωσης ώστε να δούμε το πριν και το μετά.
For the record 178hp στους τροχούς σημαίνει 210+ στο στρόφαλο και άρα μιλάμε για διαφορά της τάξης του +15% σε σχέση με τον κατασκευαστή. Απλά δεν παίζει. Όπως αντίστοιχα δεν παίζουν τα 38.5kg ροπής μετα το tuning. Τόσα βγάζει ο 2lt TFSI μου με πρόγραμμα. Ή αλλιώς να το θέσω τόσα βγάζει μαμά ο TSI του Cupra που έχει και μία τουρμπίνα γουρούνα Κ04.
-
@elefasgr: έχω κάνει 260 χλμ., 30/day μόνο πόλη.Κέντρο -Πειραιά και τούμπαλην. στο 12 η μέση. το πρωί 7,5-8,5 το απόγευμα 13,5-15,0
Honda Civic 2017