-
Καλησπέρα,
Δύστροπη και ακριβή διάσταση 205/45/17 σε Peugeot 207 RC 180ps. Απόλυτα ευχαριστημένος από τα Goodyear F1 Asymmetric 2 εκτός από την άνεση, αρκετό κοπάνημα.. Ψάχνω κάτι πιο μαλακό αλλά να μην καταστρέψω εντελώς το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Οδήγηση ήρεμη πλέον.. Έλεγα για Uniroyal RainSport 3, γνώμες και προτάσεις;
Ευχαριστώ
Sent from my TA-1012 using Tapatalk
-
Ο χρήστης chriskas έγραψε:
Καλησπέρα,
Κάποια καλή πρόταση για Tiguan σε 235/55/17;
Τώρα φοράω Continental ContiCrossContact αλλά παρόλο που δεν είχα ποτέ θέμα σε οδήγηση είτε σε στεγνό είτε σε βρεγμένο, είμαι αρκετά δυσαρεστημένος από θέμα αντοχής και φθοράς. Με λιγότερα από 20k km σε 3 χρόνια, ακόμα και στο γυμνό μάτι φαίνονται τόσο χάλια λες και τα φοράω 10 χρόνια... Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί ελαστικό να δείχνει (και να είναι) τόσο ταλαιπωρημένο στα km/χρόνια αυτά. Έλεγα να δοκιμάσω Bridgestone. Τι λέτε; Άλλη επιλογή; Μοντέλο;Pireli scorpion verde ή Bridgestone dueler πολύ καλές επιλογές για on road οδήγηση
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Καλησπέρα,Τι ελαστικό θα προτείνατε σε διάσταση 195/60-65/R15 για Renault megane του 2003?
προτεινω το Continental EcoContact 6 ή το Kumho Ecowing ES01 ή το Hankook Kinergy Eco K425
-
Ευχαριστώ για την απάντηση, με ένα γρήγορα ψάξιμο στο νετ, είδα τα goodyear efficient grip. Θα ριξω μια ματιά σε αυτά που προτείνεις, εγώ έχω το ecocontact 5 στο αμάξι μου και είναι καλά, φαντάζομαι τα 6 θα είναι καλύτερα. Τα kumho δεν τα ξέρω, θα τα ψάξω. Θα δω και για τα hankook
-
Δεν θα έβαζα ποτέ οικολογικά λάστιχα, σαν αυτά που προτάθηκαν παραπάνω. Στόχος τους είναι η μικρή αντίσταση κύλισης, όχι η πρόσφυση!
Στην διάσταση σου εγώ θα ήμουν ανάμεσα στα:
- Pirelli P1
- Bridgestone T005
- Hankook K125
- Dunlop BluResponse
-
Και εγώ θα πρότεινα η Hankook ventus prime 3 η falken ze310.
Εγώ πάντως κάποιο από τα δυο θα βάλλω προσεχώς που θα αλλάξω λάστιχα,όποτε αν τα έχει δοκιμάσει και κανείς ευπρόσδεκτες οι εντυπώσεις του. -
Εγω τον Ιούλιο είχα βάλει σε 185/60/15 Η τα Bridgestone T005 & έχω έως τώρα θετικότατες εντυπώσεις σε ολες σχεδον τις συνθηκες (πολλή ζέστη, μέτρια προς άγρια άσφαλτο & χώμα, κρύο, βροχή, πάντα με θετικό feedback από τιμόνι & φρένα, καθώς & ποιότητα κύλισης & χαμηλό θόρυβο). Για το λόγο αυτό αντικατέστησαν πρόσφατα τα προηγούμενα Τ001 & σε άλλο αυτοκίνητο στην οικογένεια (απεδείχθησαν εξαιρετικά για 5 σχεδόν έτη & 50.000 χλμ, αν θυμάμαι καλα), σε διάσταση 195/65/15 Η. Μένει να δούμε αν & τα Τ005 αποδειχθούν ότι διατηρούν τα θετικά τους χαρακτηριστικά και σε βάθος χρόνου.
-
+1 για τα Τ005, εξαιρετικό σε όλα του.
-
Σκέφτομαι και εγώ στην επόμενη αλλαγή σε 185/65R15 η επιλογή μου να ειναι ισως τα Τ05.
Θέλω καποιο ελαστικο με μαλακό πελμα αλλά σκληρό πλαϊνό, τα συγκεκριμενα πως θα τα χαρακτηριζατε ως προς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά?
Επίσης θέλω ελαστικο με χαμηλό θόρυβο λόγο κακής ηχομόνωσης του αυτοκινήτου (νισσαν Αλμερα 2005), με προβληματίζει όμως ότι στην διάσταση μου η ετικέτα αναγράφει 70-71db θα ήθελα κάποιο αθόρυβο στα 67-68. Έχετε να προτείνετε κάποιο με αυτά τα χαρακτηριστικα?Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
@tedd θορυβος και σκληρα πλαινα πανε σχετικά μαζί, αν και συμμετέχει και ο σκελετός. Παρε τα λάστιχα που θα σου αρεσουν και κανε μια προσπάθεια ηχομονωσης, πιο καλο αποτέλεσμα θα έχεις. Φθηνά υλικά αρκουν για κάποια βελτίωση.
-
Συνολικά θα το χαρακτήριζα πιο μαλακό σε σχέση με τα Bridgestone του παρελθόντος, αλλά μάλλον πιο σφιχτό από πχ το Dunlop SportBluresponse που έχω σε άλλο όχημα (δείκτες Β, Α αμφότερα), με λίγο πιο σκληρα πλαϊνά. Το Dunlop έχει θόρυβο 67 ή 68 dB, το T005 70 νομίζω, μα δεν καταλαβαίνω τη διαφορά (τα Τ005 το φοράει Clio 3 & Leon 1, τα Dunlop ένα Fabia 1). Αν μιλάμε για αυτοκίνητο με όχι και τόσο καλή ηχομόνωση, ίσως δεν αντιληφθούμε ποτέ τη διαφορά.
-
Δούκα κατά την τελική επιλογή σου ποια άλλα ελαστικά είχες δεί;
-
Τα Dunlop Sportbluresponse, τα Goodyear efficient grip performance (έχω την έντυπωση πως είναι παρόμοια με τα Dunlop) & τα Toyο Proxes CF2. Όλα κοστιζαν σχεδόν τα ίδια χρήματα, αλλά τελικά προτίμησα τα Τ005, επειδή ήταν και το πιο νέο μοντέλο, & επειδή γενικως τα Bridgestone έχουν καλη αντοχή στο χρόνο. Μάλιστα είχα διαβάσει και κάποιες κριτικές όπου έπαιρναν πολύ καλό βαθμό. Δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο. Ας ελπίσουμε να αποδειχθούν οντως αντάξια των προσδοκιών.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και εγώ θα πρότεινα η Hankook ventus prime 3 η falken ze310.
Εγώ πάντως κάποιο από τα δυο θα βάλλω προσεχώς που θα αλλάξω λάστιχα,όποτε αν τα έχει δοκιμάσει και κανείς ευπρόσδεκτες οι εντυπώσεις του.Τα Hankook φοράω στο 9-3 (195 άλογα, 1500 κιλά) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. (Είναι ο κωδικός Κ125 που ανέφερα και παραπάνω - το Ventus Prime 3 είναι απλά η εμπορική ονομασία).
-
Το ηξερα (για αυτό έγραψα και εγώ),απλώς δεν ήθελα να το παίξω car nerd και να γράψω k125
-
Μεταξή Bridgestone T005 και Hankook k125? To bridgestone ίσως θα έχει καλύτερη αντοχή σε χιλιόμετρα?
-
Μου είπαν για Michelin Crossclimate, αυτά δεν είναι 4seasons? θα έχουν καλή αντοχή;
-
τα Michelin Crossclimate βγαζουν πολλα χιλιομετρα
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Μου είπαν για Michelin Crossclimate, αυτά δεν είναι 4seasons? θα έχουν καλή αντοχή;Κινείσαι στα χιόνια;
-
Καλημέρα, χιόνο όχι. Θεσσαλονίκη και Εγνατία θα κινείται το αυτοκίνητο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]