-
Ανέφερα σε άλλο θέμα το τρακάρισμα του Getz μου.
Ιδού και φωτό:
Μου είπαν κόστος (με αλλαγή πόρτας & φτερού) από 550€ ως 1000€ , οπότε λέω να το φτιάξω μόνος μου (έχω και λίγη σχετική εμπειρία) χωρίς να αλλάξω ούτε πόρτα ούτε φτερό. (το φτερό μου είπαν αλλαγή επειδή έχει τσακίσει σε νεύρο και η πόρτα επειδή κι αυτή έχει τσακίσει σε νεύρο αλλά και οι μεντεσέδες έχουν παραμορφωθεί λίγο (το κενό, στο δεξί μέρος της πόρτας έχει μεγαλώσει 5 χιλιοστά, ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά κλείνει σχεδόν κανονικά η πόρτα)).
Απ' ότι μου είπαν οι φαναρτζήδες δεν πήρε κολόνα, ΕΥΤΥΧΩΣ!Οπότε το θέμα μου είναι πρώτα το φτερό.
Για να το αφαιρέσω, πρέπει να βγάλω, εκτός από τους λασπωτήρες, και φανάρι και προφυλακτήρα; -
Ιδού και φωτό:
Μου είπαν κόστος (με αλλαγή πόρτας & φτερού) από 550€ ως 1000€ , οπότε λέω να το φτιάξω μόνος μου (έχω και λίγη σχετική εμπειρία) χωρίς να αλλάξω ούτε πόρτα ούτε φτερό. (το φτερό μου είπαν αλλαγή επειδή έχει τσακίσει σε νεύρο και η πόρτα επειδή κι αυτή έχει τσακίσει σε νεύρο αλλά και οι μεντεσέδες έχουν παραμορφωθεί λίγο (το κενό, στο δεξί μέρος της πόρτας έχει μεγαλώσει 5 χιλιοστά, ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά κλείνει σχεδόν κανονικά η πόρτα)).
Απ' ότι μου είπαν οι φαναρτζήδες δεν πήρε κολόνα, ΕΥΤΥΧΩΣ!Οπότε το θέμα μου είναι πρώτα το φτερό.
Για να το αφαιρέσω, πρέπει να βγάλω, εκτός από τους λασπωτήρες, και φανάρι και προφυλακτήρα; -
Ιδού και φωτό:
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις εφόσον πιάνουν τα χέρια σου είναι να ψάξεις και να βρεις πόρτα και φτερό μεταχειρισμένα σε ασημί 100-150Ε και να τα αλλάξεις εσύ, σφυρηλάτηση στα συγκεκριμένα κομμάτια απλός δεν παίζει
-
Αυτό θα κάνω σαν τελευταία λύση, σε περίπτωση δηλαδή που η σφυρηλάτηση δεν πετύχει.
-
Δεν το προχώρησα καθόλου, είμαι σε αναζήτηση μπρος αριστερού φτερού Getz 2007 (το διευκρινίζω επειδή υπάρχουν δυο μοντέλα Getz, το 2002-2005 και το 2006- και μετά).
Κατ' αρχήν βρήκα ότι ο κωδικός OEM του φτερού είναι 66311-1C550. (είναι σωστό; υπάρχει κάποιος σίγουρος τρόπος να το βρω; )
Βάζω αυτό τον κωδικό στο https://www.euantallaktika.gr και μου βγάζει 3 αποτελέσματα:
https://www.euantallaktika.gr/meros/prasco/2860111
https://www.euantallaktika.gr/meros/prasco/502662
https://www.euantallaktika.gr/meros/hd- ... le/7047814Σωστά είναι;
Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες;
Υπάρχει π.χ. περίπτωση κάποιο να μην ταιριάζει ακριβώς; -
Aπο αντιπροσωπεία πόσο στο βρίσκεις;Και ναι ,τα ιμιτασιον μπορεί να έχουν μικροδιαφορές ίσως και ανάξιες λόγου.
-
Και η αντιπροσωπεία έχει ΚΑΙ ιμιτασιόν, ΝΑΙ!!! (έχει και γνήσιο βέβαια)
Το ιμιτασιόν λοιπόν το έχει...120€!!! (δεν τόλμησα να ρωτήσω αν είναι με το ΦΠΑ ή χωρίς...φυσικά για γνήσιο ούτε λόγος ) -
φτερο 663110B750 πορτα 761110B510 - ρώτα και στον Γεωργακόπουλο
-
Τους κωδικούς αυτούς πώς μπορώ να δω αν είναι 100% σωστοί;
Ο Γεωργακόπουλος ποιος είναι; Ν.Γεωργακόπουλος, Ευδόξου 77, Αθήνα;
Ή αυτός; -
Οι κωδικοί είναι αυτοί που σου έγραψε ο dimau.
Αλλιώς βρίσκεις στην άδεια το vin και με αυτό βρίσκεις σε κάποια σελίδα, το δικό του part number.
Getz 07 vin search
Φτερό αρ. PANEL - FENDER, LH 663110B75 -
Σας ευχαριστώ όλους. Προς το παρόν είμαι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου φτερού χρώματος θαλασσί.
Αν δεν βρω τίποτα θα πάρω ότι χρώμα βρω και θα το βάψω εγώ. -
Τελικά αγόρασα καινούριο φτερό aftermarket, made in Taiwan. Ελπίζω να είναι οκ, 60€ το πήρα.
Πήρα και αστάρι + χρώμα (σε σπρέι και τα 2), βερνίκι στο τέλος, δεν πήρα γιατί μου είπε ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσω μέσα σε 3-4 μέρες αλλιώς ξεραίνεται.Απορίες:
- ένα στρώμα αστάρι;
- αφού το περάσω με αστάρι και στεγνώσει το τρίβω με γυαλόχαρτο 1500grid και νερό;
- αφού το βάψω, μετά μπορώ να περάσω κάποια άλλη μέρα το βερνίκι ή πρέπει την ίδια μέρα;
-
Κατά πασα πιθανοτητα είναι ηδη ασταρωμενο το φτερο που αγορασες.
-
Στο χρωματοπωλείο που το πήγα μου είπαν ότι δεν είναι ασταρωμένο γι αυτό μου 'δωσε και αστάρι.
Έχει μαύρο χρώμα. -
Από τα βίντεο που είδα στο youtube έχεις δίκιο W202 AMG, είναι ασταρωμένο, άσχετα που ο πωλητής και ο χρωματοπώλης μου είπανε το αντίθετο.
-
Το αστάρωσα και το έβαψα, ωραίο βγήκε!
Λέω να το 'ψήσω' με το θερμοπίστολο, να το φυσήξω δηλαδή με καυτό αέρα (αυτό βγάζει 500ºC ή 700ºC, έχει δύο επιλογές).
Και αύριο αφού βάλω το βερνίκι να το 'ξαναψήσω' για να σκληρύνει και το βερνίκι.
(κάτι ανάλογο με το φούρνο των φαναρτζήδων)Τι λέτε; Να το κάνω ή βλακεία;
EDIT: άκυρο, απ' ότι κατάλαβα τέτοιες θερμοκρασίες είναι επικίνδυνες για το χρώμα, οπότε θα το αφήσω 'άψητο'.
-
Ο χρήστης pcamen έγραψε:
Το αστάρωσα και το έβαψα, ωραίο βγήκε!
Λέω να το 'ψήσω' με το θερμοπίστολο, να το φυσήξω δηλαδή με καυτό αέρα (αυτό βγάζει 500ºC ή 700ºC, έχει δύο επιλογές).
Και αύριο αφού βάλω το βερνίκι να το 'ξαναψήσω' για να σκληρύνει και το βερνίκι.
(κάτι ανάλογο με το φούρνο των φαναρτζήδων)Τι λέτε; Να το κάνω ή βλακεία;
EDIT: άκυρο, απ' ότι κατάλαβα τέτοιες θερμοκρασίες είναι επικίνδυνες για το χρώμα, οπότε θα το αφήσω 'άψητο'.
Προσωπικα αν ηθελα να το ζεστανω ή με αεροθερμο ή πιστολακι μαλλιων σε χαμηλη σκαλα και θα το ζεσταινα προοδευτικά από το πίσω μέρος.
Τι οδηγίες σου έδωσαν?Αν δεν το ζεστάνεις (εξαρτάται από τις οδηγιες) τουλάχιστον αστο αρκετες μερες καπου πριν το τοποθετήσεις. -
Για να μην περιμένω μέρες, θα το βάλω να ζεσταίνεται μπροστά σε ηλεκτρικό καλοριφέρ μιας και αερόθερμο δεν έχω. Ίσως βάλω και τον ανεμιστήρα πίσω από το καλοριφέρ να πηγαίνει ρεύμα ζεστού αέρα πάνω στο φτερό.
Αλλά για πόση ώρα θα το αφήσω έτσι μπροστά στο καλοριφέρ;(δεν μου δώσανε οδηγίες, αύριο θα πάω να πάρω και το βερνίκι οπότε θα τον ρωτήσω κι αυτόν)
-
O φούρνος των φανοποιών δεν είναι μόνο για θερμοκρασία αλλά και για έλλειψη σκόνης.
Η θερμοκρασία γύρω στους 45° νομίζω παίζει.
DIY επιδιόρθωση φτερού - πόρτας Getz