-
Εξαρχης το θεμα...ειχε θεματα.
Ολοι οι πολιτικοι ηθελαν να το λυσουν,χωρις να υπολογισουν την λαίκη βουληση.
Το αποτελεσμα δειχνει οτι οι Σκοπιανοι ειναι σε τεραστιο ποσοστο κατα της συμφωνιας.
Θα μπορουσε να βγει ~70% κατα αν πηγαιναν να ψηφισουν.
Anyway,το θεμα ηταν και παραμενει περιπλοκο,τιποτα δεν εχει κριθει ακομα,οι μεγαλες δυναμεις συνεχιζουν το βιολι τους και δεν θα εγκαταλειψουν ευκολα αυτο που αρχισαν.
Αν τα Σκοπια καταρρευσουν μαντεψτε ποιος θα την πληρωσει παλι...βεβαια ισως επεκτεινουμε τα εδαφη μας -
Περί Μακεδονικού:
-
Καμία απολύτως έκπληξη από μένα. Ο αλυτρωτισμός απλά επιβεβαιώθηκε. Όσοι υποστήριζαν ότι οι πολίτες της ΦΥΡΟΜ είναι άβουλα όντα και θα υποκύψουν στο κάθε πολιτικάντη, στο διεθνισμό, σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ κλπ... μάλλον δεν είχαν καταλάβει τις διαθέσεις τους.
-
Ο ΖΑΕΦ άλλη μία φούσκα. Έχει πάρει μαθήματα από τον άλλο φούσκα τον Αλέξη οπότε δεν θα με ξαφνιάσει αν ο ΖΑΕΦ αδιαφορήσει για το πραγματικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
-
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μόνο για γέλια. Τέτοιοι καραγκιόζηδες δεν νομίζω να έχουν ξαναπεράσει από την Ελληνική πολιτική σκηνή. Πανηγυρίζουν ο καθένας για τα συμφέροντά του.
-
Ο Καμμένος ... τραγέλαφος. Ο τύπος ασκεί πολιτική και ασκεί εξουσία πάνω σε δημοψηφίσματα άλλων χωρών, άλλων κυβερνήσεων και το παίζει και συνταγματολόγος.
Περί του θέματος: Υποτίθεται ότι αν μέχρι 31/12 η ΦΥΡΟΜ δεν έχει προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση η συμφωνία παύει να υφίσταται. Φυσικά και εδώ θα γράψουν την συμφωνία στα @α@άρια τους. Θεωρώ ότι το θέμα θα σέρνεται για πολύ καιρό μέχρι να βρεθεί νέα φόρμουλα για να επισημοποιηθεί (με το ζόρι) η συμφωνία.
Φυσικά εκλογές δεν θα γίνουν στο Ελλάντα. Όπως δεν θα γίνουν για κανένα άλλο θέμα.
Γιατί αυτό είναι το θέμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πως θα αποφύγουν τις εκλογές και η παραμονή στην εξουσία. -
-
Υποτίθεται ότι αν μέχρι 31/12 η ΦΥΡΟΜ δεν έχει προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση η συμφωνία παύει να υφίσταται.
Δεν υπαρχει κατι τετοιο τυπικα.
Απλα αναφερεται στη συμφωνια των Πρεσπων οτι πρεπει να κινηθουν ολες οι πλευρες γρηγορα σε αυτα τα θεματα.Αυτη τη στιγμη επικρατεστερο σεναριο ειναι οτι ο Ζαεφ θα παει σε εκλογες για να φτιαξει μια νεα Βουλη που ομως και παλι δεν θα μπορει να περασει το θεμα οποτε η συμφωνια θα ατονησει και τελικα θα πεθανει
Παντως οι πιεσεις προς τους βουλευτες των Σκοπιων θα ειναι πλεον σε πολυ προσωπικο επιπεδο με οτι κινδυνους συνεπαγεται αυτο για την πολιτικη ομαλοτητα
-
Εγώ διαβάζω στην Σελίδα 4 ... Άρθρο 4 εδάφιο (ε) ... στην συμφωνία:
**' ε) Το Δεύτερο Μέρος θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις ως το τέλος του 2018'. **
https://www.news247.gr/download/6023/66 ... everna.pdf
Δεν ισχύει αυτό;
-
Ναι,λεει πουθενα οτι αν δεν το κανει μεχρι τοτε η συμφωνια καθισταται αυτοματα ακυρη;
-
Σόρυ αλλά έχω σοβαρό πρόβλημα με το φόρουμ πλέον.
Με πετάει το φόρουμ εκτός και δεν με αφήνει να γράψω ούτε 5 γραμμές.
Δεν με κρατά σε login ούτε 5 λεπτά.
Και βαριέμαι να τα γράφω πρώτα στο Word και μετά να τα κάνω copy-paste.
Τέλος πάντων. Νομικός δεν είμαι, θα δούμε πως θα πάει το πράγμα. -
Οι Σκοπιανοί από το να μπούν στο ΝΑΤΟ και να έχουν νόμισμα το ευρώ προτίμησαν να πετάξουν στα σκουπίδια μια συμφωνία που στην κυριολεξία τους αποθέωνε.
-
Πάντως αν πάμε σε κερδισμένους των χτεσινών γεγονότων , πρώτος είναι ο Καμμένος που πουλάει τώρα μούρη παντου και μετά ο Τσίπρας που πήρε 5-6 μήνες αβάντα και μετά θα μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις .
Χαμένος ο Ζάεφ και εδώ έχουμε απορία τι θα κάνει ο διεθνής παράγων . Ετσι αρχικά θα παίξει με τα δικαστικά μπλεξίματα των βουλευτών , αλλά αν δεν πιαστεί ο αριθμός , τι θα γίνει ?
-
Εκπλήσσεστε που παρακολουθούσαν τον Λαφαζάνη? Εγώ πιστεύω ότι τον παρακολουθούν ακόμη.
Ο μηχανισμός :
Με το που θα ανέβει ένα κόμμα επάνω ΣΠΕΥΔΕΙ να ξηλώσει τους παλιούς από την ΚΥΠ και μερικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και άμεσα βάζει δικούς του, δημιουργώντας στεγανά πληροφόρησης.
Οι βασικοί στόχοι προς άμεση παρακολούθηση είναι οι κάτωθι : εσωκομματικοί αντίπαλοι, παλιοί συνεργάτες που γνωρίζουν χοτ μυστικά και συμφωνίες, επαμφοτερίζοντα στελέχη, δελφίνοι κορυφής, κοψοχέρηδες κορυφής που φτιάχνουν ή σκέφτονται να φτιάξουν καινούργιο κόμμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερικά άλλα σημαίνοντα πολιτικά στελέχη. -
Φαντάζομαι ότι το αλισβερίσι είναι 'μην μου κόψετε τις συντάξεις, δώστε μου παράταση για να μην πέσω και χαλάσει η συμφωνία'. Έλα όμως που η άλλη πλευρά πάει να την τινάξει στον αέρα και να καταστήσει τον Αλάξις χρήσιμο και υπάκουο μεν (εγώ έκανα ότι μπορούσα), άχρηστο δε (αν τυχόν και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί την ακυρώσουν). Οι πιέσεις βέβαια θα είναι πολλές, δύσκολο να μην την περάσουν τελικά. Αλλά ο Αλάξις (και ο Ζάεφ) γνώρισε και από την ανάποδη τι δύναμη μπορούν να έχουν τα ρώσικα τρολ και πως επηρεάζεται αποτελεσματικά διαδικτυακά η κοινή γνώμη (ενώ το '15 τα είχε μαζί του) χλευάζοντας όλες τις 'υποδείξεις' των ατλαντικών συμμάχων.
ΥΓ: Αυτό με τον Λαφαζάνη, μόνο στην παραδοσιακή μανία καταδίωξης των αριστερών μπορώ να το αποδώσω, αρνούμαι να πιστέψω ότι μυστικές υπηρεσίες οποιασδήποτε κρατικής απόχρωσης ασχολούνται μαζί του.
-
Εγώ αν ήμουνα Λαφαζάνης θα είχα εξαφανιστεί σε κανέναν υπόνομο από την ντροπή μου, θα έπρεπε να έχει διψήφια στην καλύτερη όσο η Χρυσή Αυγή και έχει μόνιμα κάτω από 1%. Οι δημοσκοπήσεις βέβαια που καθοδηγούνται από φανατικούς ευρωλάγνους τον αδικούν σίγουρα όσο και να το κάνουν άντε να του ρίχνουν τα ποσοστά στο μισό περισσότερο δεν μπορούν.
-
Για ποιο λόγο ο Λαφαζάνης θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερα ποσοστά;
Άσχετο, αλλά πολύ σχετικό με την αριστερή/κομουνιστική κουλτούρα.
Χθες ο γνωστός Πετρόπουλος της Αυγής έδωσε ρέστα. Ξεπέρασε τον εαυτό του.
Πλέον υποστήριξε ότι το ποσοστό των Χριστιανών στην Ελλάδα είναι κάτω από 40%.
Και όχι μόνο το βροντοφώναζε και ούρλιαζε, αλλά το ευχαριστιόταν κιόλας...
Και φυσικά όποιος είχε αντίθετη άποψη ήταν ακροδεξιός και φασίστας...Ώρες, ώρες αναρωτιέμαι αν ο Πετρόπουλος είναι μέλος του φόρουμ...
-
Απο εναν λαο που ψηφισε κατα 62% υπερ ατακτης χρεοκοπιας και εξοδου απο την ΟΝΕ θα περιμενε κανεις να ψηφισει Λαφαζανη κατα 20% τουλαχιστον
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο εναν λαο που ψηφισε κατα 62% υπερ ατακτης χρεοκοπιας και εξοδου απο την ΟΝΕ θα περιμενε κανεις να ψηφισει Λαφαζανη κατα 20% τουλαχιστονΘεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ούτε που ξέρει τι είναι η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την ΟΝΕ.
Όπως επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει ούτε τις βασικές γνώσεις σε πολλά θέματα π.χ. σε βασικά ιστορικά θέματα.
Ο Τσίπρας πούλησε λαϊκισμό και ψευτοεπανάσταση και οι πολίτες θεώρησαν (και πολλοί ακόμη θεωρούν) ότι έτσι θα λυθούν όλα τους τα (προσωπικά) προβλήματα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για ποιο λόγο ο Λαφαζάνης θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερα ποσοστά;Άσχετο, αλλά πολύ σχετικό με την αριστερή/κομουνιστική κουλτούρα.
Χθες ο γνωστός Πετρόπουλος της Αυγής έδωσε ρέστα. Ξεπέρασε τον εαυτό του.
Πλέον υποστήριξε ότι το ποσοστό των Χριστιανών στην Ελλάδα είναι κάτω από 40%.
Και όχι μόνο το βροντοφώναζε και ούρλιαζε, αλλά το ευχαριστιόταν κιόλας...
Και φυσικά όποιος είχε αντίθετη άποψη ήταν ακροδεξιός και φασίστας...Ώρες, ώρες αναρωτιέμαι αν ο Πετρόπουλος είναι μέλος του φόρουμ...
Επειδή απέτυχαν παταγωδώς τα μνημόνια του Τσίπρα που ο ίδιος αντιστάθηκε ανοιχτά και θαρραλέα περισσότερο από όλους και επειδή ο ευρωσκεπτικισμός έχει ανέβει σημαντικά όχι μόνο στην Ελλάδα σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.
Ο σημαντικότερος λόγος που δεν τραβάει είναι ότι πιπιλίζει και αυτός την καραμέλα της αριστεράς. -
Περί καταληψία, ΣΥΡΙΖΑ, αριστεράς στην Ελλάδα, αριστερής ιδεολογίας στην Ελλάδα, ΑΝΕΛ, Καμμένοι και όλα αυτά, έχω εντελώς διαφορετική άποψη.
Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, αφού αφορούν προσωπικές απόψεις.
-
Η μεγάλη πλάκα πάντως στον Σύριζα θα γίνει με τις χωματερές που θέλουν να φτιάξουν...
Εκεί θα δουν ότι το να είσαι κορμοράνος , τελικά μπορεί να έχει και μεγάλο κόστος...
-
Δυστυχώς αποδεικνύεται πως μόνο ο γκαντέμης είχε εν τέλει δίκιο σε όλα όσα απασχόλησαν και απασχολούν την χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. Μια συγνώμη του την χρωστούν πολλοί. Αντ' αυτού Σαμαράς Τσίπρας και λοιποί τα έκαναν... όλα με ένα νι.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η μεγάλη πλάκα πάντως στον Σύριζα θα γίνει με τις χωματερές που θέλουν να φτιάξουν...Εκεί θα δουν ότι το να είσαι κορμοράνος , τελικά μπορεί να έχει και μεγάλο κόστος...
Α έχουν τον τρόπο τους να τα λύνουν αυτά. Τελεία, παύλα, παρένθεση...
Φανταστείτε να μίλαγε έτσι κανένας της Ν.Δ με αξίωμα, τι κρεμάλες θα στήνανε και θα τον παρουσιάζανε σαν δικτάτορα.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
αλλά και το αλέξι μια χαρά τα πάει https://www.parapolitika.gr/article/mav ... s-metoches
Αναμενόμενο με όλα αυτά που γίνονται στη χώρα με τους Τσιπροκαμμένους.
Και έπεται συνέχεια. Εγώ αναρωτιέμαι τι θα έρθει πρώτο.
Μία νέα πτώχευση και γκρέμισμα όπως το 2015 ή οι εκλογές;
Όσο πάντως οι Τσιπροκαμμένοι σκέφτονται τα ψηφαλάκια και την παραμονή στην εξουσία, τόσο ποιο κοντά έρχεται ο γκρεμός. Και αυτό γιατί ακόμη και σήμερα νομίζουν ότι είναι κόκκινοι εμπαναστάτες που μπορούν να αγνοήσουν τις (καπιταλιστικές) αγορές επειδή δήθεν βγήκαν από τα μνημόνια. Εμ, δεν είναι έτσι...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ