-
Και ακομα και αν γινοταν, η οποιαδηποτε ποινη ειναι χαδι μπροστα στο κακο που προκληθηκε.
Σε ολη αυτη την εξαλλοσυνη των τελευταιων ημερων, αρνουμαι να συμμετασχω, ως παθων που θεωρητικα δικαιωθηκε ηθικα μετα απο πολυετη δικαστικο αγωνα, ο οποιος εγινε απλα και μονο για να κλεισουν τα στοματα. Γιατι γι' αυτο το κανεις μετα, το κακο εχει γινει και ο ανθρωπος που χανεται δε γυρνα πισω...(απο οποια πλευρα, μην εχουμε παρεξηγησεις)
Κατα τα αλλα προς τους απανταχου 'ισαποστακηδες' και τους 'καταδικαζουμε τη βια απ' οπου και αν προερχεται':-Κουβεντα για τον Κωνσταντινεα. Αλλα και αν γινοταν, θα ηταν στο στυλ 'ε ενταξει τωρα, δεν τον λιωσανε κιολας γιατι δε φαινονται τραυματα'
-Και πριν απασφαλισει κανενας, χθες στο ΚΟΚΚΙΝΟ μιλησε ο ΠΡΩΗΝ βουλευτης ΝΔ (βλεπετε ειναι πρωην οποτε μαλλον δε μετραει) Γ. Καλατζης για τη 2η επιθεση που δεχθηκε+ενα καμμενο αυτοκινητο απο αυγουληθρες στην Καβαλα.
Η ειδηση αυτη μεταδοθηκε (συμφωνα με τα λεγομενα του) πρωτα απο το ΑΠΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ αλλα στα @@ των υπεροχων καναλιων μας (τριτοτεταρτη χαλαρα, εχουμε τους κωλους του GNTM τωρα, δεν παιζουμε) που κανουν κατευθυνομενα γκαλοπ (καλα αυτο με τον Καρατζαφυρερ το ειδα φευγαλεα live και γαμω τα γελια εχει ο γερακος) για το αλλο ζητημα, εχουν κανει τα μυρια οσα ολο αυτον τον καιρο, αλλα γιατι να κλεισουν αυτα. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ ΡΕ! Γιατι ο,τι δε μας αρεσει, πρεπει να κλεινει, να διωχνεται, να διαγραφεται. Κατα τα αλλα, δημοκρατες ρε παιδι μου:Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.
Ειχε πει ο Βολταιρος (ή εστω του αποδιδεται), αλλα εμεις θελουμε το σπιτι του._Να πουληθει η ΔΕΗ, γιατι εγω ιδιωτικο ρευμα, στα @@ μου
Να βαλουμε voucher στα δημοσια σχολεια, γιατι εγω το παω σε ιδιωτικο, παλι στα @@ μου
Να παει στο διαολο το ΕΣΥ, γιατι εγω εχω ιδιωτικη ασφαλεια, για μαντεψτε...
Να πουληθουν ΟΛΕΣ οι υποδομες, εγω μπορω γενικα οποτε ξανα μανα...
ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΚΑΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ, θα ξεβρακωθω και θα σας κοπανησω καμια εικονα στο κεφαλι να στρωσετε! -
Δε φταιω εγω που τελικα ολες οι κοινωνικες ομαδες στηριξαν αυθορμητα την ΕΡΤ.
Ναι ενταξει, ο,τι πεις...
Οταν για καποιο λογο edit [mod], θα εισαι για ολα, οχι μισες δουλειες. Τα μνημεια αξιζουν πιο πολλα απο την καθε ΔΕΗ και ΕΣΥ...
-
A, καλα, το β' ενικο ειναι σχετικο. Μιλαω για οσους σκεφτονται ετσι. Calm your tities...
-
Kαλα, ναι, την αναφορα την εφαγες παντως, προτου προσθεσεις τη 2η προταση.
Εσυ το ξεκινησες εξαλλου...
-
Μη πουλας τρελιτσα, εσυ μου απευθυνθηκες πρωτος.
Το πουληταρι απο το @ εχει μια διαφορα. Κανε λοιπον ΚΑΙ ΕΣΥ αναφορα να το λυσουν οι mods το θεμα.
-
Ενδιαφέρουσα έρευνα, όχι βέβαια σε 'νεοφιλελέ' έντυπο.
http://www.efsyn.gr/arthro/sto-diko-tis-gipedo
Κατά πως φαίνεται, ο κόσμος έχει κουραστεί γενικώς να πληρώνει για υπηρεσίες
που θεωρεί ότι υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούν τον εαυτό τους. Και όχι
μόνο οι 'μακεδονομάχοι', αν κρίνω το που δημοσιεύεται. -
Γενικό σχόλιο:
Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης...
-
Επειδή εγώ δεν είμαι νεολαίος και δεν γνωρίζω.
Η λέξη 'πουλητάρι' σίγουρα είναι υβριστικός χαρακτηρισμός σύμφωνα με αυτό:
https://www.slang.gr/lemma/23848-poulitariΤο σύμβολο **@ **γιατί είναι υβριστικός χαρακτηρισμός; Τι σημαίνει;
Αν γράψω για κάποιον εδώ μέσα ότι είναι πολύ @ τι στην ευχή σημαίνει;
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
μόνο οι 'μακεδονομάχοι', αν κρίνω το που δημοσιεύεται.Ποιες είναι οι παροχές του κοινωνικού κράτους;
Εκτός αν αναφέρεται σε άλλο κράτος η έρευνα...
-
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
μόνο οι 'μακεδονομάχοι', αν κρίνω το που δημοσιεύεται.Η για νιοστη φορα 'υπερασπιση του Δημοσιου' δεν εγινε με τη λογικη 'Τι καλο το δημοσιο, μην κοψετε ουτε ενα cent απο τους μισθους του'.
Το ανεφερα γιατι:
- Θελω να δειξω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των υπερμαχων της ελευθερης αγορας δεν θελουν ΚΑΙ το δημοσιο σε μια υπηρεσια, αλλα απαραιτητως την ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του δημοσιου. Οταν βεβαια συμβαινει αυτο πανε ολα στο διαολο, αλλα ειπαμε, αν μπορει καποιος ( μιας και ενοχλει το 2ο ενικο... )...
Ο ΣΚΑΪ ειναι καλος, η ΕΡΤ πρεπει να κλεισει ASAP... - Οταν ΚΑΠΟΙΟΣ εχει τετοια νοοτροπια, τι τον πιανει λοιπον με τα ιερα και τα οσια...αφου οι ιδιωτες ξερουν, θα τα διαχειριστουν καλυτερα απο εμας 'και θα δημιουργησουν κερδος'. Οπως εξαλλου ειχε πει καποτε ο Jeremy Clarkson για εμας, καθομαστε 2500 χρονια πανω σε κατι πετρες και δεν κανουμε τιποτα...
( Οι ξεπλενηδες που εχασαν ολη τους την αυτοκινητοβιομηχανια και την αγορασαν οι πρωην αποικιες τους )
Φανταζομαι οτι αν ΚΑΠΟΙΟΣ θελει πχ...37,5 ευρω μονο για να παει στα Γιαννενα (τοσα ειναι δεν το λεω ετσι) σε διοδια απο την Αθηνα ειναι πολυ ευτυχισμενος και θεωρει οτι αυτο το εξωφρενικοτατο ποσο ειναι λογικο για τη χωρα στην οποια βρισκεται. Ενα ενδεικτικο παραδειγμα του τι γινεται οταν παραχωρεις κατι πολυ σημαντικο (οπως ειναι ενας δρομος) σε εναν ιδιωτη.
Και ενα...γενικο σχολιο με τη σειρα μου (το εχω ξαναπει βεβαια):
Καποιοι κατηγορουν τους αλλους για αυτο το οποιο ειναι οι ιδιοι._
- Θελω να δειξω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των υπερμαχων της ελευθερης αγορας δεν θελουν ΚΑΙ το δημοσιο σε μια υπηρεσια, αλλα απαραιτητως την ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του δημοσιου. Οταν βεβαια συμβαινει αυτο πανε ολα στο διαολο, αλλα ειπαμε, αν μπορει καποιος ( μιας και ενοχλει το 2ο ενικο... )...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Φανταζομαι οτι αν ΚΑΠΟΙΟΣ θελει πχ...37,5 ευρω μονο για να παει στα Γιαννενα (τοσα ειναι δεν το λεω ετσι) σε διοδια απο την Αθηνα ειναι πολυ ευτυχισμενος και θεωρει οτι αυτο το εξωφρενικοτατο ποσο ειναι λογικο για τη χωρα στην οποια βρισκεται. Ενα ενδεικτικο παραδειγμα του τι γινεται οταν παραχωρεις κατι πολυ σημαντικο (οπως ειναι ενας δρομος) σε εναν ιδιωτη.
Ο.κ., όντως δεν είναι λίγο το κόστος των διοδίων (και το ξέρω,γιατί η αδερφή μου πηγαίνει στα πεθερικά της στα Ζαγοροχώρια 1-2 φορές το χρόνο εδώ και 9 χρόνια κάνοντας τη διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα).
Όμως έχεις την εντύπωση ότι θα ήταν δωρεάν αν ανήκαν στο κράτος; (μπορεί να ήταν λιγότερο το αντίτιμο,αλλά το θεωρώ απίθανο από ένα κράτος που κοιτάει να βγάζει από τη μύγα ξύγκι,ότι θα ήταν δωρεάν). 'H ότι θα είχαν φτιαχτεί και θα υπήρχε έστω ή min. συντήρηση αυτών των αυτοκινητοδρόμων; Εγώ δεν θυμάμαι όσο ανήκαν -για 50 χρόνια περίπου- στο ελληνικό δημόσιο ούτε να μην υπάρχουν καθόλου διόδια,ούτε να υπήρχε αποδεκτή βελτίωση και συντήρηση από το κράτος.
Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια (και πέρσι που ολοκληρώθηκε κι η Ιονία οδός),όταν πάνε ο γαμπρός μου κι η αδερφή μου με τα ανηψάκια μου στη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα-Ιωάννινα αισθάνομαι πιο ασφαλής για το ταξίδι,σε σχέση με όταν το έκαναν και κάναμε την ίδια διαδρομή με την καρμανιόλα 'Εθνική' του 1980-2000 (Ακόμη θυμάμαι πόσες φορές ακούγαμε για θανατηφόρα τροχαία στην Αθηνών-Πατρών).
Μακάρι να μπορούσε το δημόσιο -και χωρίς καθόλου συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα- να φροντίζει με τα δικά του κονδύλια για την υγεία και την ασφάλεια στη ζωή των πολιτών του.Αλλά δεν μιλάμε για οποιοδήποτε δημόσιο,μιλάμε για το ελληνικό κράτος και δημόσιο,που είτε γιατί όταν έχει ή είχε πόρους δεν θέλει(;)-δεν έχει τους μηχανισμούς να τους αξιοποιήσει δημιουργικά,είτε γιατί όντως τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά,αδυνατεί (και θα αδυνατεί για πολύ καιρό ακόμα).
Οπότε η συμμετοχή του ιδιωτ. τομέα σε τέτοιου είδους έργα είναι δυστυχώς ή ευτυχώς απαραίτητη,αν δε θες να μείνεις τριτοκοσμικός και να παρέχεις κάποια min. στάνταρ ποιότητας διαβίωσης στους πολίτες.
Τώρα το 'σεβασμό' που θα δείξουν ιδιωτικές εταιρείες απέναντι στους μηχανισμούς του κράτους σου και του δημοσίου,εξαρτάται από την ποιότητα του δημοσίου που εσύ ο ίδιος ως κράτος 'έφτιαξες' τόσα χρόνια... -
Panormus κανεις δεν ειπε κατι για δωρεαν, μην πηγαινουμε κατευθειαν σε σοσιαλισμους και κολλεκτιβοποιηση. Αλλα αυτη τη στιγμη ενα πηγαινε-ελα Αθηνα Γιαννενα απο Ριο κανει 75Ε σε ΔΙΟΔΙΑ!!! Δε νομιζω να χρειαζεται να πουμε κατι αλλο...
Αν αφησουμε ΜΟΝΟ ιδιωτες σε νευραλγικους τομεις, (ενεργεια, παιδεια, υγεια αλλα και την ενημερωση γενικα) επειδη ακριβως ειμαστε στην κατασταση που ειμαστε, θα στειλουμε αψαλτο ακομα ενα τεραστιο κομματι του πληθυσμου. Και αυτο μας προτεινουν γενικα και εδω περα βεβαια καποιοι. Ακομα ισχυροτερη εφαρμογη της συνταγης που μας σκοτωσε...
Γιατι περα απο ΔΥ και συνταξεις, την κοπανησε/εχασε τη δουλεια του/φυτοζωει πολυς κοσμος ΙΤ/ΕΕ. Κοσμος που αξιζε κατι, ο καθενας στο τομεα του. -
Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν διόδια και βινιέτες , ανάλογα με τα δικά μας και το βιοτικό επίπεδο κάθε χώρας .
Εξαιρείται η Γερμανία που εκεί την έλλειψη διοδίων και ορίου ταχύτητας την έχουν επιβάλλει οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να συντηρείται η εσωτερική ζήτηση .
Μην βάζεις τα 26 € της Γέφυρας στον λογαριασμό , αφ΄ ενός γιατί μπορείς να πας και με τα μισά λεφτά με το πλοίο , αφ΄ ετέρου γιατί σε όλη την Ευρώπη στα τέτοια , αλλά και πολύ λιγότερο σημαντικά έργα , υπάρχουν ανάλογα διόδια .
Το θέμα του δημοσίου έχει πολλά και διαχρονικά προβλήματα , αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση να λυθούν , αλλά αντίθετα η διάθεση των πολιτικών είναι να επιδεινώσουν τα προβλήματα .
Για παράδειγμα , εφορίες , ταμεία , τελωνεία , κτηματολόγια , πολεοδομίες , θα μπορούσαν να κάνουν σωστή δουλειά με λιγότερο προσωπικό .
Στον τομέα της εκπαίδευσης έχουμε αστειότητες . Αν και λόγω της υπογεννητικότητας έχουμε μείωση των μαθητών , στις πόλεις , προκειμένου να διατηρηθούν θέσεις εκπαιδευτικών , σπάνε τα τμήματα σε μικρότερα κομμάτια των 14 παιδιών , ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις . Αυτό είναι απαράδεκτο .
Αντίθετα όπως έχω ξαναπεί , ένα σοβαρό νησιωτικό κράτος , θα μάζευε λεφτά από τις πόλεις και θα έδινε κίνητρα για μόνιμους διορισμούς , για 15-20 χρόνια σε νησιά και δυσπρόσιτα , οπότε θα είχαμε εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς σε αυτά τα μέρη ώστε να διατηρηθεί ο πληθυσμός . Είδα ότι η Αμοργός έχει ένα παιδί στο δημοτικό και ένα στο νηπιαγωγείο .
Δηλαδή σε λίγα χρόνια , αυτά τα νησιά θα ερημώνουν τον χειμώνα ?
Με ένα ορθολογισμό στον αριθμό των θέσεων και μία αναλογία των μισθών με αυτούς του ιδιωτικού τομέα και όχι όπως τώρα που είναι έως και διπλάσιοι αυτού του δημοσίου , θα είχαμε σημαντική μείωση της συνολικής δαπάνης .
Αναλογικά και για την ΕΡΤ το μόνιμο προσωπικό πρέπει να είναι ελάχιστο και να αφορά υποστηρικτικό προσωπικό .
Μόνιμοι δημοσιογράφοι δεν είναι λογικό να υπάρχουν . -
Ναι βρε criuser αλλα για εμας ΔΕΝ ειναι στο αντιστοιχο βιοτικο επιπεδο...
Ενα απλο παραδειγμα ανεφερα του τι γινεται οταν κατι ειναι σε ιδιωτη και δεν υπαρχει διεξοδος.
Βεβαια, μπορεις να πας απο Ναυπακτο, μπορεις να πας απο Καλαμπακα, μπορεις να πας και περπατωντας. Εκει να δεις τι γλιτωνεις...Καλημερα...
-To themοσιο παντως θα ζησει νεες στιγμες δοξας/αξιοκρατιας με τη μεγαλη νικη που ερχεται...
http://www.zoornalistas.com/2018/09/blog-post_928.html-Μεσα στην 'Μαδουρικη' ΕΡΤ υπαρχει και αυτος:
http://www.iefimerida.gr/news/443489/di ... e-kotrotso
δεν επρεπε 'να φυγει και να παει απο εκει που ηρθε' (αει μωρη πατσαβουρα Φωφω) με τετοια χουντα;
Την οποια ΕΡΤ (και αρα εμας) η ΝΔουλα που θελει να την ξανακλεισει την ξεζουμισε περισσοτερο απο ολα τα αλλα κομματα. Ουδεν σχολιον φυσικα γι' αυτο, ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!!!Να ειμαστε ειλικρινεις λοιπον: Οσο ειναι them-οσιο, μας φταιει. Οταν γινει our-οσιο, ξεχναμε και τα ιερα και τα οσια...
-
Γι αυτό ακριβώς πρέπει να περιοριστεί το δημόσιο στην ελλάδα. Αλλά εδώ έρχεται η πονηριά. Άλλο πράγμα να κλείσεις σχολεία, άλλο να μειώσεις τα κανάλια της ΕΡΤ σε ένα το πολύ. Άλλο να μην έχεις κρατικό αερομεταφορέα (δεν πάθαμε και τίποτα...), άλλο να μην έχεις κρατική ενέργεια. Άλλο να δώσεις σε ιδιώτη το νερό, άλλο ένα γαμολιμάνι ή ένα αεροδρόμιο. Ο δογματισμός ένθεν και ένθεν ('κρατιστές' vs 'νεοφιλελέ') κάνει κακό.
-
A να σε χαρώ...
Οταν κλεισεις το σχολειο καπου, τελος. Μακροπροθεσμα το μερος θα ερημωσει.
Οταν αφησεις την ενημερωση ΜΟΝΟ σε ιδιωτικα χερια, θα εχεις την γραμμη αυτου που πληρωνει.
Οταν η ενεργεια θα ειναι μονο ιδιωτικη, θα βαραει 30αρια% πανω σαν τα διοδια.Χαιρομαι που τα παραδεχεσαι. Γιατι η ΝΔ το μονο που κανει ολο αυτο τον καιρο αντι να αναγνωρισει τα εγκληματικα της λαθη προ- και μνημονιακα, ειναι να ουρλιαζει λυσσασμενα με αισθητικη που προσβαλλει καθε σοβαρο υποστηρικτη του χωρου της, πυροδοτωντας την αναλογη απαντηση. Τοσο απλα.
Αν η ΝΔ παθει ΠΑΣΟΚοποιηση, θα επανεκκινησουμε πολιτικα και θα ηρεμησουμε. Οσο δε συμβαινει αυτο ...
-
Ενα κρατος διεφθαρμενο και φαληρημενο δεν πρεπει να διαχειριζεται τιποτα...γιατι δεν μπορει και δεν θελει.
Οταν αποκτησουμε κρατος χωρις κλεφτες,οταν θα μπορουμε να δανειζομαστε με λογικα επιτοκια,τοτε να ξαναδουμε το θεμα (δηλαδη ποτε). -
Τα σχολεια ειναι ενα μεγαλο θεμα...βλεπω πως το κρατος προσπαθει να κρατησει το επιπεδο χαμηλα και να επιβαλλει το δικο του προγραμμα για να μην απαξιωθουν τα δημοσια.Ξεκαθαρα λαθος που θα πληρωσουμε επι δεκαετιες.Το κρατος πρεπει να μειωνει την επιδραση του και να παρακολουθει τι καλο κανουν τα ιδιωτικα για να το αντιγραψει.Μονο αν βλεπει ακροτητες πρεπει να παρεμβαινει,πχ αν βλεπει οτι ενα ιδιωτικο σχολειο διδασκει ολοκληρωματα στο νηπιαγωγειο για να πουλησει μουρη...πρεπει να τραβηξει αυτια.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ενα κρατος διεφθαρμενο και φαληρημενο δεν πρεπει να διαχειριζεται τιποτα...γιατι δεν μπορει και δεν θελει.
Οταν αποκτησουμε κρατος χωρις κλεφτες,οταν θα μπορουμε να δανειζομαστε με λογικα επιτοκια,τοτε να ξαναδουμε το θεμα (δηλαδη ποτε).Ακριβώς αυτό.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ