-
Κάποιοι πάντως δεν κάναμε ποτέ δουλειές με το κράτος , δεν πήραμε ούτε ένα φράγκο από το κράτος και δικαιούμαστε απόλυτα να κράζουμε . Ολους . Και την πασοκίλα περισσότερο . Γιατί έφταιξε περισσότερο .
Αρα τα χρυσά κουτάλια αφορούν άλλους . Εκτός αν επειδή δουλεύαμε 6,5 μέρες και 70 ώρες την εβδομάδα , πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους κλεφταράδες του πασοκ .
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
...Tώρα βλέπω ανακίνηση θεμάτων για δάνεια κομμάτων(Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και Κ.Κ.Ε) και γενικά προσπάθεια να σηκωθούν όλα τα θέματα μέχρι τις εκλογές.
Παλιό κλασσικό κόλπο. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.
Τι χρειάζεται; Μερικές κομματικές φυλλάδες, τα παπαγαλάκια στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και τσουπ ξεφυτρώνει το θέμα μία μέρα πριν μιλήσει ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ.Παλιά είχαμε την ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ να τρώγονται μεταξύ τους.
Τώρα μας προέκυψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό δημοσιογραφικό του στρατό.Όχι ότι δεν υπάρχει βρώμα και δυσωδία με τα δάνεια.
Αλλά καταντά αηδία ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινά και να τελειώνει σε θέματα διαπλοκής. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέλος στην διαπλοκή και η χώρα πλέον είναι πρότυπο διαφάνειας.Από το 2015 με το κιάλι ψάχνουμε να βρούμε κάποιο έργο, κάτι θετικό που αν έχει γίνει στην Ελλάδα.
Πέρασαν 4 χρόνια και αντί να ασχολούνται με τη χώρα, το πρόβλημά τους είναι η ΝΔ. -
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Exactly. Κι εγώ ο μόνος που θυμάμαι ότι πηγε να κάνει κάτι διαφορετικό ήταν ο Μητσοτάκης.
Αλλά αυτός ήταν ένας κακός νεοφιλελεύθερος δράκουλας. Ευτυχώς που έπεσε γρήγορα
(... και γλυτώσαμε την μελλοντική χρεωκοπία!).Ήταν ο μόνος που προσπάθησε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Αλλά ήταν δύσκολη εποχή. Πολύ δύσκολη.
Η χώρα είχε πάρει ήδη το δρόμο της για την καταστροφή.Κάτι ο εμφύλιος.
Κάτι η χούντα.
Κάτι τα αριστερά κόμματα, το ΚΚΕ, οι συντεχνίες και τα συνδικαλιστικά.
Κάτι ο άλλος που κατέβηκε με ζιβάγκο από το αεροπλάνο.
Κάτι οι ταλαιπωρημένοι πολίτες που αναζητούσαν μία καλύτερη ζωή και ονειρευόντουσαν 'γεμάτες βαλίτσες με δώρα από το Αμέρικα'Όλα αυτά έδειχναν ότι η χώρα προορίζεται για κρατίδιο σοβιέτ.
Και ξαφνικά ο γεροΜητσοτάκης πήγε να αλλάξει την δομή αυτής της χώρας;
Λάθος εποχή. Άργησε πολύ... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τον Καραμανλή, καθώς μόνο φιλελεύθερη πολιτική δεν ακολούθησε.Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε αν σε αυτή τη χώρα υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα να ακολουθηθεί φιλελεύθερη πολιτική. Με σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού να ζει παρασιτικά εις βάρος των πραγματικά εργαζόμενων και να παρακωλύει -ακόμα και να σαμποτάρει- συστηματικά την λειτουργία των πόλεων και της οικονομίας, και επίσης σημαντικό κομμάτι να γοητεύεται από μια νιχιλιστική νοοτροπία που ζητούσε να καούν όλα για να ξαναφτιαχτούν ως δια μαγείας δικαιότερα (θυμάστε την Αθήνα του 2008-9; ), δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να εφαρμόσει αυτά που χρειαζόταν η οικονομία για να αποφευχθεί η καταστροφή χωρίς να διαλύσει εντελώς τον κοινωνικό ιστό.
Θα μου πεις, κοινωνική ειρήνη βασισμένη στην αποδοχή της ομηρίας από τα παράσιτα και τους εκ πεποιθήσεως καταστροφείς;
Δυστυχώς ναι. Αυτό είναι η Ελλάδα, με αυτό πρέπει να πορευτεί προσπαθώντας για το καλύτερο όποιος εκλεγεί.
+1000
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε αν σε αυτή τη χώρα υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα να ακολουθηθεί φιλελεύθερη πολιτική. Με σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού να ζει παρασιτικά εις βάρος των πραγματικά εργαζόμενων και να παρακωλύει -ακόμα και να σαμποτάρει- συστηματικά την λειτουργία των πόλεων και της οικονομίας, και επίσης σημαντικό κομμάτι να γοητεύεται από μια νιχιλιστική νοοτροπία που ζητούσε να καούν όλα για να ξαναφτιαχτούν ως δια μαγείας δικαιότερα (θυμάστε την Αθήνα του 2008-9; ), δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να εφαρμόσει αυτά που χρειαζόταν η οικονομία για να αποφευχθεί η καταστροφή χωρίς να διαλύσει εντελώς τον κοινωνικό ιστό.
Θα μου πεις, κοινωνική ειρήνη βασισμένη στην αποδοχή της ομηρίας από τα παράσιτα και τους εκ πεποιθήσεως καταστροφείς;
Δυστυχώς ναι. Αυτό είναι η Ελλάδα, με αυτό πρέπει να πορευτεί προσπαθώντας για το καλύτερο όποιος εκλεγεί.Η χωρα ειχε και εχει παθογενειες και ελλειψη προσανατολισμου,και εν πολλοίς φταιει και ο εφησυχασμος μας απο την ενταξη στην ΕΕ που μας εκανε να νομιζουμε οτι πιασαμε το τριπλο τζακποτ για παντα,δεν θα θα νομοθετουμε,δεν θα καινοτομουμε,δεν θα δουλευουμε,μοναχα θα λαμβανουμε ΕΣΠΑ
Εγώ παιδιά θυμάμαι σαν νέος και πρωτοεργαζόμενος , τα πακέτα Ντελόρ που έρχονταν από την Ευρώπη από το 1982 .
Ο Ανδρέας πήρε το χρέος στο 27 % του ΑΕΠ του 81 και το άφησε το 89 πάνω από το 90 % του πολύ μεγαλύτερου ΑΕΠ του 89 καθότι είχαν περάσει και 2-3 πακέτα Ντελόρ στην χώρα .Αυτός έβαλε τις βάσεις των σημερινών μας δεινών . Ηδη δηλαδή από το 87 είμαστε πάνω από τις απαιτήσεις για χρέος κάτω του 60 % του ΑΕΠ .
+1 και στους τρεις.
Καθαρά προσωπική μου άποψη,η ιστορία της χώρας τα τελευταία 35-40 χρόνια και το συμπέρασμα της συζήτησης περικλείεται σ'αυτές τις τρεις παρατηρήσεις. -
...δε μιλάω μόνο για αυτούς που έκαναν δουλειές με το κράτος. Κάθε κυβέρνηση, όχι μόνο του πασοκ, βόλευε τους δικούς της. Κάποια στιγμή έγιναν όλα τα λαμόγια παντώς καιρού και πάσας κυβερνήσεως....
Η πασοκίλα σε έκανε μάγκα γιατί μοίρασε χρήμα (που δεν υπήρχε) και εύκολο δανεισμό σε κάθε πικραμένο. Και αυτός χωρίς σχεδόν καθόλου αρχικό κεφάλαιο αγόραζε διαμέρισμα 200 τετραγωνικά για να έχει την άπλα του. Και εσύ δούλευες 70 ώρες την εβδομάδα για να ανταποκριθείς στη ζήτηση και μπράβο σου. Έτσι έγινες μάγκας, δουλεύοντας χάρη στη ψεύτικη ευδαιμονία της πασοκίλας.... Μη βρίζεις λοιπόν, έφαγες και εσύ ψωμάκι...
Όταν λέω ότι φταίμε εμείς και τα μυαλά που κουβαλάμε εννοώ ότι έχουμε την τάση να κάνουμε τη μα...κία και μετά να κάνουμε τους εξαπατηθέντες... Αυτό που λέγεται προσωπική ευθύνη δεν υπάρχει στην Ελλάδα σε κανένα επίπεδο. Λες ότι άνοιξαν τον δανεισμό οι τράπεζες. Σωστά... Και όρμησαν οι ελληνάρες να ζήσουν το όνειρό τους... και τώρα κλαίγονται γιατί κοκκίνισαν τα δάνεια που πήραν για να κάνουν διακοπές στη Μύκονο, για να καπνίζουν πούρα, για να πάρουν Merc, για να πάρουν μεζονέτα. Γιατί αυτό τους έλεγε ο Κωστόπουλος. Κανείς δε σκέφτηκε 'που πάω ρε φίλε...' απλά πήγαν... -
Τα έγραψα μόλις στις 5 του μήνα .
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... E#p3255044
Τα ξαναβάζω .
Παλληκάρια μέχρι το 1987 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΠΙΤΙΟΥ .
Από το 1987 μέχρι το 1990 υπήρξε χρηματοδότηση ΜΟΝΟ για πρώτη κατοικία με ελκυστικά επιτόκια , αλλά με συνεισφορά από τον δανειολήπτη τουλάχιστον το 35 % της εμπορικής αξίας και η χρηματοδότηση δεν πήγαινε πάνω από την αντικειμενική . Ακόμα δάνεια τέτοια έδιναν ΜΟΝΟ η Κτηματική τράπεζα και η Ασπίς Κτηματική Τράπεζα που ΔΕΝ ήταν εμπορικές τράπεζες και ΔΕΝ έδιναν άλλου είδους δάνεια πέραν πιστωτικών καρτών και αυτά με φειδώ . Η διάρκεια του δανείου ήταν μέχρι 15 χρόνια μόνο .
Από το 1990 έως το 1995 δεν δίνονταν καθόλου στεγαστικά αφού λόγω του πληθωρισμού το ετήσιο επιτόκιο ήταν από 20-25 % .
Από το 1995-1998 , οι δύο στεγαστικές τράπεζες άρχισαν να ξαναδίνουν δάνεια με τους ίδιους προηγούμενους όρους , αφού είχε μειωθεί ο πληθωρισμός και κατά συνέπεια τα επιτόκια γύρω στο 12-15 % και από το 1998-2002 μπήκαν στο παιχνίδι και οι εμπορικές τράπεζες με τους ίδιους προηγούμενους όρους και με μόνη αλλαγή την διάρκεια του δανείου στα 25 χρόνια .
Το 2002 Σημίτης - Παπαδήμος - Στουρνάρας , διαπίστωσαν ότι οι Ελληνες ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ και έτσι άνοιξαν την κάνουλα , καταργώντας κάθε κριτήριο , ενώ βέβαια τα μπόνους τραπεζιτών και τραπεζουπαλλήλων ήταν εξωπραγματικά .
Αυτό κράτησε περίπου 6 χρόνια , μέχρι το 2008 της Λέμαν Μπρόδερς . Τότε οι τράπεζες επειδή έπαιζαν ρουλέτα τα λεφτά των καταθετών στα σύνθετα τραπεζικά προιόντα , έκλεισαν ΟΛΟΥΣ τους αλληλόχρεους λογαριασμούς ,αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες επιχειρήσεις , οι οποίες είχαν προσημειώσει ακίνητα , ή εισπράξεις πελατείας , για εγγύηση .
Ετσι και τα λεφτά κράτησαν και τις προσημειώσεις και ακόμα κανένας εισαγγελέας δεν τους έβαλε χέρι , παρά μόνο για 3-4 περιπτώσεις .
Χαμένοι όπως πάντα οι αδύναμοι κρίκοι που δεν έχουν πλάτες κρατικοδίαιτες .
Η οικοδομή λοιπόν ξέφυγε για μόλις 6 χρόνια και βασικά την κατέστρεψαν γιατί το εύκολο χρήμα έβαλε στον χώρο άσχετους , οι οποίοι επειδή δεν είχαν βιογραφικό στον χώρο , αγόραζαν τα οικόπεδα πανάκριβα ή έδιναν μεγάλες αντιπαροχές με αποτέλεσμα κόστος κατασκευής και τιμές πώλησης να πάνε στα ύψη , ενώ τα κέρδη μειώθηκαν , αφού κάθε επόμενο έργο ήταν πολύ ακριβότερο του προηγούμενου .
Μετά ήρθαν και οι φόροι , οι πλακίτσες στα κανάλια , αλλά και αυτοί που ήθελαν και θέλουν να τα πάρουν τζάμπα .
Μάλιστα ο ηλίθιος ή και προδότης , μείωσε τον φόρο μεταβίβασης των παλαιών ακινήτων από 11 σε 3 % , ενώ φτιάξανε και τις ΑΕΕΑΠ , που επενδύουν ΜΟΝΟ σε ακίνητα , ανήκουν σε τράπεζες ή και μεγάλο κεφάλαιο και βέβαια δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ...Αρα λοιπόν ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ψωμάκι από την πασοκίλα . Αντίθετα ανακατευόταν στις δουλειές μου , πότε υπερθερμαίνοντας την αγορά , πότε καταψύχοντας την .
Και τα τελευταία 6 χρόνια πληρώνω και ΕΝΦΙΑ για το απούλητο εμπόρευμα .
Ακριβώς όπως η Μερτσέντες για τα απούλητα αμάξια...Οπότε ΔΕΝ τους χρωστάω . Αυτοί μου χρωστάνε τα κλεμμένα .
-
καλά, αφού το λες και το πιστεύεις κιόλας τι να κάνουμε....
-
Ενώ εσύ πιστεύεις ότι επειδή αυτοί έτρωγαν φιλέτο 4 φορές την ημέρα και εσένα σου επέτρεπαν να δουλεύεις σαν σκλάβος και να γλύφεις ένα κοκκαλάκι , τους χρωστάς και ευγνωμοσύνη...
Το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε όλο το μεγαλείο του...
-
...καλημέρα, είσαι και εσύ πρωινός τύπος...
Criuser, στην ουσία δε διαφωνούμε. Εσύ απλώς είσαι θυμωμένος γιατί στο πάρτυ δεν είσουν πρώτο τραπέζι πίστα, δεν είχες πιάσει το καλό το πόστο ... Γιατί οι άλλοι τα ξύνανε και τρώγανε πολλά, ενώ εσύ που δούλευες σα σκλάβος έβγαλες τα λιγότερα. Έβγαλες όμως, όλη η μαυρίλα που κυκλοφορούσε έγινε ακίνητα και όταν αυξήθηκε η κατανάλωση, μέσα από τις αυξήσεις που έδωσε η πασοκίλα (επαναλαμβάνω από λεφτά που δεν υπήρχαν...) αυξήθηκαν και τα μαύρα και άνοιξαν και οι δικές σου δουλειές. Και μετά άνοιξαν και οι τράπεζες και και....
PS: Δε το ξέρω από πρώτο χέρι αλλά νομίζω ότι ισχύει. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είχαν πάντα πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό για πρώτη κατοικία από το ΠκΔ με εγγύηση τις αποδοχές τους;
PS2: είμαι ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς ιδιώτες πελάτες. Μόνο εταιρείες και δημόσιο μέσω ετήσιων μειοδοτικών διαγωνισμών. Δηλαδή μηδέν μαύρα. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι ζόρι τραβάω τα τελευταία χρόνια, μην αισθάνεσαι μόνος...
Με έχουν ρημάξει στους φόρους και τις εισφορές. Γιατί ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.... -
Πέρα από τα παλαιά ας ξαναγυρίσουμε στα τωρινά .
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε σοβαρό πατριωτικό κόμμα , αφού ο Κούλης πρωτοστάτησε εναντίον του Ορμπάν , αλλά θα πρέπει να δούμε τελικά τι έχουμε μπροστά μας εν όψει των Ευρωεκλογών έστω και αν εδώ οι επιλογές μας είναι σχεδόν μηδενικές .
Είχαμε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση για το μεταναστευτικό .
Ας δούμε πως παρουσιάστηκε αυτή σε όλα τα μμε της χώρας μας .
https://www.naftemporiki.gr/story/13916 ... -o-salbini
Ο τίτλος των αλητών των μμε είναι :
Παρομοίασε τους Αφρικανούς μετανάστες με «νέους σκλάβους» ο Σαλβίνι
Η δήλωση Σαλβίνι ήταν όπως αναγράφεται στο ίδιο το κείμενο
«Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», είπε ο κ. Σαλβίνι και πρόσθεσε: «Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά... Ίσως στο Λουξεμβούργο να υπάρχει αυτή η ανάγκη, στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά, όχι να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε».
Είναι προφανής η προσπάθεια των δουλικών στους γερμανούς βιομήχανους μμε , να κάνουν το άσπρο μαύρο και αν δεν τους βάλουμε χέρι σαν πολίτες , τότε ο ολοκληρωτισμός είναι ήδη εδώ . Και οι ολοκληρωτικοί είναι αυτοί που ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους δημοκράτες .
Δυστυχώς έχουμε αφήσει την προστασία της Δημοκρατίας στους εχθρούς της .
Οσο για τον υπουργό του Λουξεμβούργου που κούνησε το δάχτυλο στους Ιταλούς , να τους θυμίσει κάποιος ότι τους έπιασαν να ξεπλένουν μαύρα λεφτά επί Γιουνκέρ κάτι που προφανώς το συνεχίζουν , ενώ ο πρωθυπουργός τους δεν έχει διάθεση να διαιωνίσει το είδος , που όλοι λένε ότι είναι αναγκαίο , αφού ο σεξουαλικός του προσανατολισμός δεν το επιτρέπει κατά φύση...
Βλέπουμε λοιπόν ότι όσο συνεχίζεται η πολιτική των Γερμανών και των άλλων να περιφρουρήσουν το φρούριο της κεντρικής Ευρώπης , η ΕΕ θα πηγαίνει προς διάλυση .
Δηλαδή οι χώρες που είχαν αφήσει την άμυνα τους στους Αμερικανούς , το μεταναστευτικό στους νότιους , εκμεταλλεύτηκαν το φτηνό εργατικό δυναμικό των πρώην ανατολικών χωρών και βέβαια έτσι αναπτύχθηκαν γρήγορα , τώρα αρνούνται κάθε αλληλεγγύη , αλλά κοιτάνε μόνο τα δικά τους στενά συμφέροντα .
Τώρα πόσο εμάς μας συμφέρει σαν λαός να αντικατασταθούμε από ορδές μουσουλμάνων , που μάλιστα διάγουν την δική τους ΔΥΤΙΚΗ μεσαιωνική εποχή με τις θεοκρατίες και τις ιερές εξετάσεις , είναι ένα θέμα που πρέπει όλοι μας να το απαντήσουμε .
-
elplat αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι το εξής .
Δεν είχα πραγματικό όφελος από το δανεικό χρήμα που μοίρασε το πασοκ , αλλά και η νδ αργότερα και λιγότερα .
Όταν κάνεις εμπόριο , κάθε είδους , αυτό που έχει σημασία είναι το ποσοστό του κέρδους σου . Δεν έχει σημασία το πόσο είναι η ονομαστική τιμή πώλησης , αλλά το πόσα λεφτά σου μένουν στην τσέπη .
Αν λοιπόν έχω κόστος 2 και πουλάω 2,5 έχω κέρδος 25 %
Αν έχω κόστος 8 και πουλάω 10 έχω κέρδος 20 % .Στην πρώτη περίπτωση λόγω χαμηλής τιμής έχω 10 δυνητικούς πελάτες , στην δεύτερη έχω 3 ακριβώς λόγω της ακριβής τιμής που σημαίνει ότι πουλάω αργότερα και πολύ δυσκολότερα και έχω μεγαλύτερο κόστος χρήματος , άρα ακόμα χαμηλότερο κέρδος .
Ακόμα αν έχω κόστος 2 και πουλάω 2,5 , αλλά η επόμενη δουλειά έχει κόστος 3,5 και πουλήσω 4 και η μεθεπόμενη 5 και πουλήσω 6 και μετά πάμε σε κόστος 6,5 και πώληση 8 και φτάσαμε σε κόστος 8 και πώληση 10 , τότε απλά το κέρδος που βγάζω σε κάθε πώληση , πρέπει να το δώσω για το κόστος της επόμενης δουλειάς , με αποτέλεσμα να μην μου μένουν λεφτά για να ζήσω .
Τώρα υποτίθεται ότι είμαστε σε κρίση 10 χρόνια και οι τιμές των υλικών στην οικοδομή είναι ίδιες ή και ακριβότερες από τις τιμές του 2006 που υποτίθεται είχαμε πολλές δουλειές . Και επειδή πλέον δεν υπάρχει πίστωση στα υλικά , που εγώ λόγω παλαιότητας στην αγορά είχα πίστωση από 3-9 μήνες ανάλογα με το είδος , η τελική τιμή είναι αυξημένη τουλάχιστον κατά 15-20 % από το 2006 .
Τέλος στην δική μας αγορά , ανακατευόταν πάντα το κράτος και οι τράπεζες με αλλόκοτο τρόπο , άλλοτε παγώνοντας την και άλλοτε υπερθερμαίνοντας την με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις κανένα προγραμματισμό .
Σκέψου στην δική σου δουλειά , ξαφνικά να καταργήσει τους διαγωνισμούς και να βρεθείς χωρίς αντικείμενο . Η το αντίστροφο , να κάνει πολλούς , να αναγκαστείς να πάρεις υπαλλήλους και να αυξήσεις τα έξοδα σου και ξαφνικά να τους κόψει εντελώς .
Στις σοβαρές χώρες υπάρχει αυτή η δυνατότητα του προγραμματισμού επενδύσεων . Στις μπανανίες λένε το εξής : Αν η δουλειά έχει κόστος 1 , τότε 1 είναι και οι μίζες που δίνεις στους τοπικούς παράγοντες και 1 βγάζεις κέρδος .
Αρα τελικό κόστος για τον λαό της μπανανίας 3 .
Στις σοβαρές χώρες το κόστος θα είναι 1 , οι μίζες μόνο ψηλά γύρω στο 5-10 % και το κέρδος 20-30 % και το τελικό κόστος για τον λαό της σοβαρής 1,25-1,40 ... -
Εχουμε φτασει να θεωρουμε οτι την ιδια ευθυνη εχει ο διορισμενος απο το παραθυρο/κομματικος Δ.Υ με τον ιδιοκτητη σουπερ μαρκετ στον οποιο ξοδευε τον μισθο του..Η αντιστοιχα ο κρατικοδιαιτος/διαπλεκομενος επιχειρηματιας με το γκουρμεταδικο στη γωνια που αγοραζε τα κρασια του...
-
Μπορώ να πω ότι ο Μητσοτάκης σήμερα εμφανίζεται ως Κυριάκος και όχι ως Κούλης...
Τουλάχιστον λέει πράγματα και δεν κρύβεται ...
Μακάρι να συνεχίσει έτσι .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μπορώ να πω ότι ο Μητσοτάκης σήμερα εμφανίζεται ως Κυριάκος και όχι ως Κούλης...Τουλάχιστον λέει πράγματα και δεν κρύβεται ...
Μακάρι να συνεχίσει έτσι .
Πολύ καλος, έχοντας στο μυαλό τα δυο πράγματα που θα του κάνουν την ζωή δύσκολη.
Σκοπιανό και μη απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Για το δεύτερο είναι αναγκασμένος να το επικοινωνεί με αυτό τον τρόπο.
Το σκοπιανό θα μας ξαναταλαιπωρήσει.
-
Τι σας άρεσε από τον Μητσοτάκη χθες ρε παιδιά;
Εγώ όταν άκουσα για 700.000 νέες θέσεις εργασίας, γύρισα κανάλι. Προτίμησα να δω Σεϊτανίδη Collection που είχε την 'ηλεκτρική ψησταριά του μερακλή' και έψηνε κάτι μπριζολίδια και λουκάνικα....
υ.γ. Μητσοτάκης για μένα χθες ... τραγικός.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι σας άρεσε από τον Μητσοτάκη χθες ρε παιδιά;Εγώ όταν άκουσα για 700.000 νέες θέσεις εργασίας, γύρισα κανάλι. Προτίμησα να δω Σεϊτανίδη Collection που είχε την 'ηλεκτρική ψησταριά του μερακλή' και έψηνε κάτι μπριζολίδια και λουκάνικα....
υ.γ. Μητσοτάκης για μένα χθες ... τραγικός.
Εαν δεν είσαι εντερπρενερ , δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά 40 και 24.
-
Για πρώτη φορά διαφοροποιήθηκε από τον Τσίπρα εστιάζοντας σε επενδύσεις και στην μεσαία τάξη . Είπε αρκετά πράγματα που βοηθάνε τους επιχειρηματίες , τους ΕΕ , αλλά βέβαια θα μπορούσε να πει ακόμα περισσότερα .
Για παράδειγμα απορώ γιατί πρέπει να χρωστάνε στα ταμεία εισφορές οι ΕΕ και επιχειρηματίες , μιλάω για τις ατομικές τους εισφορές , αφού πλέον έχουμε εθνική σύνταξη και ό,τι έχει πληρώσει ο καθένας και μάλιστα μετά το 2002 .
Κάποιος που χρωστάει 5-10-20-30000 στα ταμεία και είναι τώρα εγκλωβισμένος , ας του πουν να δηλώσει τι θέλει από αυτά να πληρώσει και πως και να τελειώνουμε , παίρνοντας βέβαια και την ανάλογη σύνταξη .
Υπάρχει κόσμος κοντά σε ηλικία σύνταξης , ή ακόμα και με περασμένα τα 67 που δεν μπορούν να βγούν στην σύνταξη λόγω χρεών . Αυτά είναι ουρές του πιτσαδόρου και πρέπει να καταργηθούν .
Ας του δώσουν σύνταξη , ας του κρατήσουν τα λεφτά από αυτήν για 3-4-5 χρόνια και να τελειώνουμε .
Υπάρχει περίπτωση άτομα που είχαν το 2010 33 χρόνια σύνταξη και έχασαν την δουλειά τους ή δεν μπορούσαν να πληρώνουν 5500 τον χρόνο , να έφτασαν τώρα 70 χρονών και να μην έχουν σύνταξη επειδή χρωστάνε πάνω από 20000 , δηλαδή απλά 4 χρονάκια κρίσης . Σαμαροβενιζελικά εγκλήματα που συνέχισε και ο Τσίπρας και πρέπει ο Μητσοτάκης να διορθώσει αμέσως .
Πάντως βλέπω πόλωση αρκετή , που σημαίνει ότι ο Κυριάκος θα ακουμπήσει την αυτοδυναμία και ο Τσίπρας το 30 % .
-
Ο ΚΚ και ο Τσίπρας εμφανίστηκαν ιστορικά σε εποχές που θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα.
Για τον Τσίπρα δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως όχι μόνο δεν πρόκειται να έκανε τίποτα, αλλά θα μας αποτελείωνε. Αναφέρομαι μόνο για τις συγκυρίες που υπήρχαν στις δύο περιπτώσεις. Ο ΚΚ όμως απογοήτευσε πολύ κόσμο, διότι όχι μόνο δεν έκανε τα θαύματα για τα οποία προοριζόταν, αλλά έδωσε και μία κλωτσιά και τα έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Αντί να είναι αυτός που θα έστριβε το τιμόνι από τα βράχια, ήταν αυτός που το έστριψε ακόμα περισσότερο προς τα αυτά.
Φυσικά και δεν φταίει μόνο αυτός, αλλά δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
-
Δύο μόνο μπορούσαν να κάνουν θαύματα . Ο Καραμανλής το 1974 και ο Παπανδρέου το 1981 .
Κανείς άλλος , γιατί κανείς άλλος , όταν ορκίστηκε πρωθυπουργός δεν είχε την ανοχή έως και την συμπάθεια , ακόμα και της αντιπολίτευσης .
Ο Καραμανλής στάθηκε μόνο στα μεγάλα θεσμικά θέματα . Στην πλήρη αποκατάσταση της Δημοκρατίας , στην λύση του πολιτειακού , στην ψήφιση νέου συντάγματος και στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ένταξης στην ΕΟΚ .
Στα μικρά και απλά κοινωνικά πράγματα , δεν μπόρεσε να ασχοληθεί και έτσι εκεί βρήκε πρόσφορο έδαφος ο Ανδρέας για να μιλήσει για τον Μη Προνομιούχο Ελληνα και να σαρώσει λίγα χρόνια μετά .Το 1981 ο Α.Π. πράγματι μπορούσε σε μια χώρα που είχε λυμένα όλα τα θεσμικά της προβλήματα , να βελτιώσει την ζωή όλων και να κάνει την χώρα μια δυτική χώρα με επενδύσεις , σοβαρότητα και προκοπή .
Εκανε ακριβώς το αντίθετο . Δίχασε την χώρα , θυμηθείτε τα πράσινα και μπλέ καφενεία , την αυριανή , τους πρασινοφρουρούς , το χαρτί της κλαδικής . Εδωσε λεφτά δανεικά ή από αυτά που έδινε η ΕΟΚ για ανάπτυξη και προσαρμογή , ενώ θεσμοθέτησε την διαφθορά στο δημόσιο , ακόμα και στους κλητήρες των υπουργείων .Ο Α.Π. υπήρξε ο ολετήρας της χώρας και η Ιστορία εκεί θα τον κατατάξει όταν μετά από 20-30 χρόνια έχουν ηρεμήσει τα πάθη που όξυνε ο Α.Π.
Αντίθετα ο ΚΚ δεν είχε δυνατότητα να αλλάξει ιδιαίτερα την χώρα , όταν νταβατζήδες και μμε ξεσήκωναν τον λαό εναντίον του από τους πρώτους μήνες . Εκανε βέβαια πολλά λάθη , αλλά θα πρέπει να κριθεί και με βάση το πολιτικό περιβάλλον της εποχής , αλλά και με τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα εγκλήματα που έκαναν .
Ο Τσίπρας επίσης δεν είχε πολλές δυνατότητες , αφού ήταν πνιγμένος από τα μνημόνια , αλλά και από τις ιδεολογικές εμμονές τις δικές του και του κόμματος του . Αλλά επίσης ακόμα και σε αυτά που μπορούσε να πάει καλύτερα , δεν ήταν αντάξιος των προσδοκιών και έκανε πολλά λάθη και υπήρξε ανεπαρκής .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ