-
@Fanis 75
Τι προτείνεις για τις αράχνες; γυάλισμα (με αλοιφή όπως πρότειναν) και γραπτή εγγύηση για το χρώμα; φοβάμαι ότι μόλις φύγει το γυάλισμα το πρόβλημα θα αναδειχθεί και πάλι και μάλιστα σύντομα.
Θεωρώ πολύ κακή πρακτική να προετοιμαζονται με τέτοιο τρόπο τα αυτοκίνητα και να παραδίδονται με αράχνες /επιφάνειακες γρατζουνιές
Για τα λάστιχα πολλοί αναφέρουν ότι δεν υπάρχει θέμα, προσωπικά είμαι σκεπτικός. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Ποτε δεν έχω παραλάβει αυτοκίνητο χωρίς αράχνες...στάνταρ είναι αυτό λόγω του τρόπου που τα πλένουν πριν τα παραδώσουν. Ακόμα και οι BMW που έχουν πολύ καλό χρώμα και ιδιαίτερα σκληρό βερνίκι είχαν αράχνες. Η 116 πήγε στον Πλάτων 3 ημέρες μετά την παραλαβή και ήθελε 'διόρθωση' πριν σφραγιστεί με κεραμικό. Ξενέρωμα είναι, αλλά έτσι ειναι τι να κάνουμε.
Ή τελικά δεν είναι καλό το χρώμα και το βερνίκι της BMW ή κάτι κάνανε τελείως λάθος (μπήκε σε βούρτσα; )
Volvo V40 χρώματος ανθρακί από το 2014 που αγοράστηκε πλένεται μόνο σε πλυντήριο (στο χέρι) και δεν έχει ίχνος αράχνης. Toyota Auris υπαλλήλου στην εταιρία σε μπλε μεταλλικό επίσης χωρίς ίχνος εδώ και 3 χρόνια που το έχει, το πλένει βέβαια μόνος του. Απορώ πως δέχεστε να δίνετε μερικές χιλιάδες €€€ και παίρνετε αυτοκίνητα με αραχνιάσματα και έπειτα πρέπει να πάνε σε detailers για φαίνονται σαν καινούργια, γιατί ήδη λίγο βερνίκι έχει κατέβει. Και άντε το δέχεστε γιατί το θεωρείτε φυσιολογικό; Το αυτοκίνητο πρέπει να έρθει όπως βγήκε από το εργοστάσιο. -
; Ποιο εργοστάσιο ; Τα στοιβάζουν σε καράβια, τελωνεία και μετά τα αποκερωνουν μαύροι και μετά τα πάνε και 1-2 φορές σε πληντυρια του κολου για πλύσιμο πριν την παράδοση.
Ολα τα καινούργια είδος σκούρα χρώματα αν τα δεις σε φως ήλιου ή λευκο σε πάρκινγκ θα δεις κανονικά αραχνιες. -
Ο χρήστης vagreek έγραψε:
@Fanis 75
Τι προτείνεις για τις αράχνες; γυάλισμα (με αλοιφή όπως πρότειναν) και γραπτή εγγύηση για το χρώμα; φοβάμαι ότι μόλις φύγει το γυάλισμα το πρόβλημα θα αναδειχθεί και πάλι και μάλιστα σύντομα.
Θεωρώ πολύ κακή πρακτική να προετοιμαζονται με τέτοιο τρόπο τα αυτοκίνητα και να παραδίδονται με αράχνες /επιφάνειακες γρατζουνιές
Για τα λάστιχα πολλοί αναφέρουν ότι δεν υπάρχει θέμα, προσωπικά είμαι σκεπτικός.Εαν σε ενοχλούν οι αράχνες (προσωπικά μου είναι αδιάφορο), ένα καλό γυάλισμα και είσαι κομπλέ. Εαν ξαναγίνουν, σημαίνει ότι το πλένεις σε βουρτσες συχνά ή στο χέρι από ανθρώπους που δεν ξέρουν. Βασικά, εαν δεν γίνεται πλύσιμο από detailer, οι αράχνες είναι θέμα χρόνου.
Τα λάστιχα είναι μια χαρά.
Ή τελικά δεν είναι καλό το χρώμα και το βερνίκι της BMW ή κάτι κάνανε τελείως λάθος (μπήκε σε βούρτσα; )
Απορώ πως δέχεστε να δίνετε μερικές χιλιάδες €€€ και παίρνετε αυτοκίνητα με αραχνιάσματα και έπειτα πρέπει να πάνε σε detailers για φαίνονται σαν καινούργια, γιατί ήδη λίγο βερνίκι έχει κατέβει. Και άντε το δέχεστε γιατί το θεωρείτε φυσιολογικό; Το αυτοκίνητο πρέπει να έρθει όπως βγήκε από το εργοστάσιο.Προφανώς μπήκε σε βούρτσα για να φύγουν τα κεριά και ποιος ξέρει και με τι άλλο το έτριψαν!
Εννοείται ότι δεν τις είδα τις αράχνες όταν το παρέλαβα, ούτε που ασχολήθηκα. Τις είδε ο Πλάτωνας όταν πήγα για κεραμικό (ήμουν νέος και πέταγα λεφτά τότε σε βλακείες, πλέον δεν ασχολούμε καν!) και το διόρθωσε.
Αυτοκίνητο της σειράς πήρα (και μάλιστα φτηνό), δεν πήρα χειροποίητο. Εννοείται ότι θα έρθει με ατέλειες, δεν έχω απαιτησεις να πληρώσω Seiko και να παραλάβω Patek. Πλέον, ενώ κάποτε ήμουν παλαβός με το detailing, δεν ασχολούμε καθόλου και δεν με ενδιαφέρει καν. Τώρα το αυτοκίνητο στις διακοπές έχει γεμίσει άμμο, σκόνη, χώμα, τα πάντα όλα. Όταν επιστρέψω θα το πλυνω και τέλος. Το έχω τελείως χρηστικό εργαλείο και έχω ησυχάσει. Είδα και την BMW που την πρόσεχα σαν γκόμενα...κανείς από τους αγοραστές δεν το εκτίμησε...πεταμένα λεφτά και χρόνος.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Βασικά, εαν δεν γίνεται πλύσιμο από detailer, οι αράχνες είναι θέμα χρόνου.Ντάξει δε χρειάζεται απαραίτητα να είσαι detailer. Ένα ειδικό μάλλινο σφουγγάρι θέλει και συγκεκριμένο τρόπο πλυσίματος (2 κουβάδες ή touchless).
Γι αυτό και σταμάτησα το πλυντήριο, ένα κλασσικό σφουγγάρι έχουν που πριν από το δικό σου έχει πλύνει άλλα 10 με την όποια βρωμιά είχαν. Θυμάμαι μετά το γερό detailing που είχε γίνει μου το ξαναγέμισαν αράχνες οπότε σταμάτησα, πήρα όλα τα απαραίτητα και άρχισα να το πλένω μόνος μου.Προφανώς μπήκε σε βούρτσα για να φύγουν τα κεριά και ποιος ξέρει και με τι άλλο το έτριψαν!
Εννοείται ότι δεν τις είδα τις αράχνες όταν το παρέλαβα, ούτε που ασχολήθηκα. Τις είδε ο Πλάτωνας όταν πήγα για κεραμικό (ήμουν νέος και πέταγα λεφτά τότε σε βλακείες, πλέον δεν ασχολούμε καν!) και το διόρθωσε.
Εμένα αυτό θα με εκνεύριζε, να παίρνεις ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και να πετάς λεφτά για επιδιόρθωση χρώματος.
Είδα και την BMW που την πρόσεχα σαν γκόμενα...κανείς από τους αγοραστές δεν το εκτίμησε...πεταμένα λεφτά και χρόνος.
Σίγουρα! Το αυτοκίνητο το προσέχεις για σένα, αν θες να το βλέπεις σε μια αξιοπρεπή κατάσταση, όχι για τους άλλους. Εννοείται ότι κανένας δε θα εκτιμήσει την προσοχή που έδωσες όσο το είχες.
-
Αδερφέ,επειδή λες και ξαναλές για τα ελαστικά:Τα ελαστικά (όπως είπε και ο Αλέξανδρος παραπάνω) είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ....το θέμα του vin πρέπει να σε προβληματίσει και να ζητήσεις εξηγήσεις από τον dealer !!!
-
Ο χρήστης vagreek έγραψε:
Για την ακρίβεια δε μου έχει τύχει ποτέ να παραλάβω όχημα εγώ ή φίλος και να φοράει ελαστικά παλιότερα των 4 μηνών (εκτός από στοκαρισμενα οχήματα, αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωση μου κι είχα ζήτησει ξεκάθαρα, φρέσκιας παραλαβής αυτοκίνητο και σίγουρα όχι εκθεσιακό).
Για το vin πραγματικά με προβλημάτισε (μαζί με όλα τα υπόλοιπα) και περιμένουν κι αυτή εξήγηση από την kia hellas, για να μου απαντήσουν επίσημα.
Ελπίζω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, γιατί μου αρέσει το αυτοκίνητο, αλλά, αν μη τι άλλο, θέλω να είμαι και 'ψυχολογικά' ικανοποιημένος ότι οι παραχωρήσεις που έκανα (κυρίως για το χρώμα) έχουν κάποια αποζημίωση - αντίκρυσμα.Τωρα να πας να αλλαξεις λαστιχα, δεν προκειται να βρεις ηλικιας μικροτερη των 2-3μηνων.
Σε ενα αυτοκινητο καινουριο, που θελει και 2 μηνες να ερθει στην Ελλαδα, το βρισκω απιθανο να ειναι με λαστιχα ηλικιας λιγοτερο των 4 μηνων. Πόσο μαλλον και για ενα αυτοκινητο που εμεινε 1,5 μηνα που εμεινε τελωνειο.
Προσωπικα, πιστευω οτι για τα λαστιχα δεν εχεις δικιο, εκτος κι αν μπορεισ να τους αποδειξεις οτι τα λαστιχα ειναι χρησιμοποιημενα ή εχουν χασει την ιδιοτητα τους λογω καθιζησης ή μη σωστης αποθήκευσης.-Σε οτι αφορα το χρωμα, να σου πω οτι στο μαυρο, στο πρωτο πλύσιμο ακόμα και με πλύσιμο στο χέρι, το χρμα αραχνιαζει. Δεν ξερω πως ακριβως ειναι η κατασταση στο δικο σου αυτοκινητο, γιατι το πολυ αρραχνιασμα γινεται μετα απο αρκετα πλυσιματα.
Επισης τα αυτοκινητα δίνονται παντα πλυμμενα και καθαρα.Το κλιπ του ταμπλο ειναι στα ποδια του συνοδηγου, η πάνω στο ταμπλο?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μόνο για τα λάστιχα θα μιλήσω.49η βδομάδα του '17, σημαίνει Δεκέμβριος. Τα λάστιχα αυτά είναι ό,τι πρέπει. Η διαδικασία βουλκανισμού διαρκεί 2-3 μήνες και στο 6μηνό είναι απλά καινούρια.
Όποιος θέλει λάστιχα ενός μήνα, απλά δεν ξέρει από λάστιχα!!!
Skoda kodiaq παραγωγή 13.2.2018 ήρθε στον αντιπρόσωπο 23.3 έβγαλε άδεια 27.3 και έχει ελαστικά 2η εβδομάδα του 2018
Πρόβλημα με παραλαβή νέου αυτοκινήτου