manosk το μονο που, οχι διαφωνω αλλα δεν καταλαβαινω, ειναι το που ειναι κακο να κανουν καλυτερες τιμες σε συμπατριωτες τους. Και εδω αν ψωνισω απο ενα χωριανο μου δε θα μου κοψει;
TRAVELLER εχω αρχισει να πιστευω οτι ζουμε (τουλαχιστον οι περισσοτεροι που συζηταμε εδω μεσα και ο κυκλος μου ή μας) σε παραλληλο συμπαν. Γι'αυτο και δεν αισιοδοξω. Πραγματα που μου φαινονται αδιανοητα, τεινουν να γινουν ο κανονας.
Για να ερθω στο ζουμι:
Δηλ. ο οποιοσδήποτε Έλληνας επιχειρηματίας (και η λέξη 'επιχείρηση' μην οδηγήσει το μυαλό σας σε βιομηχανία, και το καφενείο επιχείρηση είναι) που πληρώνει το ταμείο του ενός και μοναδικού υπαλλήλου που έχει είναι κορόιδο ? ΄Όταν οι υποχρεώσεις του προς εφορίες, ΙΚΑ και οποιαδήποτε άλλο ταμείο τρέχουν και τις καθαρίζει ενώ το κάθε Κινέζικο μαγαζί σήμερα έκλεισε για φοροτεχνικούς λόγους και άνοιξε αύριο με άλλη επωνυμία κλπ ?
Και εσενα ποιος σου λεει οτι οι Κινεζοι ΔΕΝ ειναι φορολογικως ενταξει; Το ξερεις οτι τους εχουν ξεσκισει στους ελεγχους; Το ξερεις οτι δεν βρισκεται ποτε τιποτα; Γιατι κατι πουλακια που ξερω απο εφοριες αυτα μου σφυριξαν! Ή μηπως θες να πεις οτι οι ελληνες επιχειρηματιες ΔΕΝ φοροδιαφευγουν, ΔΕΝ φοροκλεβουν και ειναι ενταξει με τις υποχρεωσεις τους;;;;;;;;;;; Να γελασω, να κλαψω ή να ξερασω; Ελεος δηλαδη! δε μιλας με παιδακια ουτε με Νορβηγους! Kαι κατι ακομα.
Περιμένετε να βγει κανείς να τα πει αυτά ? Δηλαδή οι Κινέζοι που δουλεύουν βράδυ το κάνουν επειδή : 1. είναι δουλευταράδες (ισχύει) ? 2. για να μην ενοχλούν και ενοχλούνται από την κίνηση ? 3. επειδή έχει δροσιά ?
Αντι να πετας υπονοουμενα, μας λες ποια φοβερη παρανομια γινεται το βραδυ; Και μας λες και ποιος την καλυπτει; Γιατι μη μου πεις οτι δεν εχουν φαει καρφωτικη! Και μου λες και γιατι οι Ελληνες χοντροκωληδες ΔΕΝ ξεφορτωνουν βραδυ, αλλα προκαλουν για ψυλλου πηδημα κυκλοφοριακο χαος;
Και κατι τελευταιο:
*Η ΕΚΤ, όμως, έχει τελείως διαφορετική άποψη: Στη μελέτη της με θέμα «Νομισματική Πολιτική και Πληθωρισμός, διαφορετικότητες σε μια ετερογενή νομισματική περιοχή» αποδίδει ευθύνη για την απώλεια ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας (λόγω πληθωρισμού) στα πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων και στους έμμεσους φόρους, ενώ «απαλλάσσει» ευθέως από κάθε ευθύνη το εργασιακό κόστος, για το οποίο σημειώνει ότι σε πραγματικούς όρους μειώνεται.
...
3 Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, το 1,5% του πληθωρισμού πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο οφείλεται κατά 67% στα μεγάλα περιθώρια κέρδους με τα οποία δουλεύουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, κατά 20% στους έμμεσους φόρους με τους οποίους «φορτώνονται» οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών από το Δημόσιο και μόλις κατά 13% στο εργασιακό κόστος. *
*Δηλαδή περίπου μία μονάδα από τον πληθωρισμό προέρχεται από το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις τιμές, χονδρικής και λιανικής σε πολύ υψηλά ποσοστά, για να κρατήσουν ψηλά τα κέρδη τους. *
Τι ειναι αυτο; Μια εκθεση της ΕΚΤ που 'θαφτηκε' απο τους παντες, αφένος για να πηδηξουν και παλι τους κακους μισθωτους και αφ'ετερου γιατι δε λεει καλα λογακια για τους καημενους τους ελληνες επιχειρηματιες, που τωρα τους φταινε οι κινεζοι επειδη θα αναγκαστουν να ριξουν τα κερδη τους κατω απο το 100%. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ!!! ΒΡΕ ΟΥΣΤ!
Ολο το αρθρο ειναι εδω