-
Τωρα τελευταια αν κανεις παρακολουθει δελτια ειδησεων ειδικα απο τα 'εγκυρα' καναλια ΑΝΤ1 και Αλτερ, θα εχει παρατηρησει οτι τα μισα τους ρεπορταζ εχουν γευση ρυζιου. Αν πιστεψει καποιος τη Σταη ή τον Τσιαμτσικα, θα μεινει με την εντυπωση οτι μεχρι πριν απο 2-3 χρονια τρωγαμε με χρυσα κουταλια, με ενα χιλιαρικο αγοραζες μισο μπακαλικο. Αλλα και οι εμποροι αν και πουλουσαν τζαμπα ζουσαν ανετα, ποτε καμια επιχειρηση δεν εκλεινε και τελικα ζουσαμε στον παραδεισο.
Παλι συμφωνα με τα καναλια αυτα εχουμε πεσει θυματα οργανωμενης επιθεσης. Απο τη μια οι κουτοφραγκοι με το ευρω τους που (απο μονο του και χωρις να το θελουν οι εμπορες) πηρε πρωτοβουλια και ανεβασε τις τιμες. Αλλα το χειροτερο ειναι η κιτρινη συνομωσια. Αρχικα ηρθαν εδω, αγορασαν μαγαζια με το ζορι. Μαλλον το κανανε αλα Βιτο Κορλεονε χωρις να θελουν να τους τα πουλησουν. Υστερα ειχαν την παραλογη απαιτηση να τα δουλευουν τα μαγαζια τους. Και δε φτανει που δουλευουν τα μαγαζια τους, βαζουν μεσα και φτηνα πραματα, δουλευοντας με λογικα ποσοστα κερδους. Τι λετε ρε κιτρινιαρηδες! Που θα πειτε τον Ελληναρα με ποσο θα δουλεψει! Που θα τον αναγκασετε να δουλεψει βασει ανταγωνισμου! ΟΞΩ!!! Βαλανε και αυτους τους προδοτες απο την ΕΚΤ να πουνε οτι οι Ελληνες δουλευουν με εξωφρενικα ποσοστα κερδους. Παλιοκινεζοι. Και φυσικα εχουν οι ελληναρες αξιους και αοκνους συμπαραστατες τους θεματοφυλακες της ελληνικοτητας Σταη και Τσιαμτσικα.
Καταγγελιες ενα σωρο. Και σοβαροτατες: 'Γιατι ενας κινεζος καθεται στην πορτα;' 'Γιατι ξεφορτωνουν το βραδυ, και οχι το μεσημερι οπως εμεις; Να συνεισφερουν λιγο και στο κυκλοφοφριακο μας;' 'Γιατι δε μενουν στην Κηφησια;'. Λεγε λεγε ηρθαν ολα στη φορα: Υπαρχει και υπουλο σχεδιο εξοντωσης μας. Με υπερσυγχρονα οπλα: Σκουπες, σιδερα, πιπιλες.Φυσικα η δημοσιογραφια ακολουθει το επιπεδο που χαραξαν οι πρωτοποροι του αστυνομικου ρεπορταζ: Εκλεψε Ελληνας; 'Εγινε κλοπη' (μονη της). Εκλεψε Αλβανος; 'Αλβανος κλεφτης! Τι θα γινει;'. Ελληνας εγκληματιας; 'κακοποιο στοιχειο'. Εχει ο εγκληματιας εναν παππου ρουμανο; 'Διαβοητος ρουμανος κακοποιος'. Ετσι και τωρα 'Κινεζικο σιδερο σκοτωνει!' 'Επικινδυνη κινεζικη πιπιλα' αλλα 'Μελι (αγνωστου προελευσεως) καρκινογονο κοκ. Την ιδια ωρα που τα καναλια επιχαιρουν οτι 1000 ελληνες επιχειρηματιες εχουν ΗΔΗ δραστηριοποιηθει στην Κινα, επενδυοντας 100 εκατομμυρια ευρα!!!!!!!!! Και εγω πρεπει να χαιρομαι που αυτα τα λεφτα δεν επενδυθηκαν στη χωρα μου. Και αντι να παρω στα σουτια τους 'επιχειρηματιες' μου φταινε οι κινεζοι!
Εγω πιστευω οτι τα πραματα δεν ειναι αθωα ή γραφικα οσο φαινονται. Ηδη υπαρχει γραμμη απο την (κατα τα αλλα υπερμαχο της παγκοσμιοποιησης) Ευρωπαϊκη επιτροπη κατα των κινεζων και των κινεζικων προϊοντων. Οι καταγγελιες εχουν ηδη ξεπερασει τα ορια του γελοιου. Με αναλογη επιχειρηματολογια με αυτη του Ράιχ εναντιον των εβραιων. Μονο που τωρα οι εβραιοι κιτρινισαν. Μηπως ρε παιδια το αυγουλακι που κραταει ο Τσιαμτσικας στη Βαρβακειο για να μας δειξει ποσο ακριβηνε ειναι φιδιου; -
Τωρα τελευταια αν κανεις παρακολουθει δελτια ειδησεων ειδικα απο τα 'εγκυρα' καναλια ΑΝΤ1 και Αλτερ, θα εχει παρατηρησει οτι τα μισα τους ρεπορταζ εχουν γευση ρυζιου. Αν πιστεψει καποιος τη Σταη ή τον Τσιαμτσικα, θα μεινει με την εντυπωση οτι μεχρι πριν απο 2-3 χρονια τρωγαμε με χρυσα κουταλια, με ενα χιλιαρικο αγοραζες μισο μπακαλικο. Αλλα και οι εμποροι αν και πουλουσαν τζαμπα ζουσαν ανετα, ποτε καμια επιχειρηση δεν εκλεινε και τελικα ζουσαμε στον παραδεισο.
Παλι συμφωνα με τα καναλια αυτα εχουμε πεσει θυματα οργανωμενης επιθεσης. Απο τη μια οι κουτοφραγκοι με το ευρω τους που (απο μονο του και χωρις να το θελουν οι εμπορες) πηρε πρωτοβουλια και ανεβασε τις τιμες. Αλλα το χειροτερο ειναι η κιτρινη συνομωσια. Αρχικα ηρθαν εδω, αγορασαν μαγαζια με το ζορι. Μαλλον το κανανε αλα Βιτο Κορλεονε χωρις να θελουν να τους τα πουλησουν. Υστερα ειχαν την παραλογη απαιτηση να τα δουλευουν τα μαγαζια τους. Και δε φτανει που δουλευουν τα μαγαζια τους, βαζουν μεσα και φτηνα πραματα, δουλευοντας με λογικα ποσοστα κερδους. Τι λετε ρε κιτρινιαρηδες! Που θα πειτε τον Ελληναρα με ποσο θα δουλεψει! Που θα τον αναγκασετε να δουλεψει βασει ανταγωνισμου! ΟΞΩ!!! Βαλανε και αυτους τους προδοτες απο την ΕΚΤ να πουνε οτι οι Ελληνες δουλευουν με εξωφρενικα ποσοστα κερδους. Παλιοκινεζοι. Και φυσικα εχουν οι ελληναρες αξιους και αοκνους συμπαραστατες τους θεματοφυλακες της ελληνικοτητας Σταη και Τσιαμτσικα.
Καταγγελιες ενα σωρο. Και σοβαροτατες: 'Γιατι ενας κινεζος καθεται στην πορτα;' 'Γιατι ξεφορτωνουν το βραδυ, και οχι το μεσημερι οπως εμεις; Να συνεισφερουν λιγο και στο κυκλοφοφριακο μας;' 'Γιατι δε μενουν στην Κηφησια;'. Λεγε λεγε ηρθαν ολα στη φορα: Υπαρχει και υπουλο σχεδιο εξοντωσης μας. Με υπερσυγχρονα οπλα: Σκουπες, σιδερα, πιπιλες.Φυσικα η δημοσιογραφια ακολουθει το επιπεδο που χαραξαν οι πρωτοποροι του αστυνομικου ρεπορταζ: Εκλεψε Ελληνας; 'Εγινε κλοπη' (μονη της). Εκλεψε Αλβανος; 'Αλβανος κλεφτης! Τι θα γινει;'. Ελληνας εγκληματιας; 'κακοποιο στοιχειο'. Εχει ο εγκληματιας εναν παππου ρουμανο; 'Διαβοητος ρουμανος κακοποιος'. Ετσι και τωρα 'Κινεζικο σιδερο σκοτωνει!' 'Επικινδυνη κινεζικη πιπιλα' αλλα 'Μελι (αγνωστου προελευσεως) καρκινογονο κοκ. Την ιδια ωρα που τα καναλια επιχαιρουν οτι 1000 ελληνες επιχειρηματιες εχουν ΗΔΗ δραστηριοποιηθει στην Κινα, επενδυοντας 100 εκατομμυρια ευρα!!!!!!!!! Και εγω πρεπει να χαιρομαι που αυτα τα λεφτα δεν επενδυθηκαν στη χωρα μου. Και αντι να παρω στα σουτια τους 'επιχειρηματιες' μου φταινε οι κινεζοι!
Εγω πιστευω οτι τα πραματα δεν ειναι αθωα ή γραφικα οσο φαινονται. Ηδη υπαρχει γραμμη απο την (κατα τα αλλα υπερμαχο της παγκοσμιοποιησης) Ευρωπαϊκη επιτροπη κατα των κινεζων και των κινεζικων προϊοντων. Οι καταγγελιες εχουν ηδη ξεπερασει τα ορια του γελοιου. Με αναλογη επιχειρηματολογια με αυτη του Ράιχ εναντιον των εβραιων. Μονο που τωρα οι εβραιοι κιτρινισαν. Μηπως ρε παιδια το αυγουλακι που κραταει ο Τσιαμτσικας στη Βαρβακειο για να μας δειξει ποσο ακριβηνε ειναι φιδιου; -
Αλήθειες και ψέματα:
Αλήθεια:
Οι Κινέζοι εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς όλη μέρα και εισάγουν εξευτελιστικά φθηνά προϊόντα από τη μητέρα πατρίδα, τα οποία τα πουλάνε με διαφορετικές τιμές σε Έλληνες και σε διαφορετικές σε συμπατριώτες τους.Ψέμα:
Οι Κινέζοι τρώνε τον κόπο του Έλληνα και εξαναγκάζουν σε κλείσιμο διάφορους επιχειρηματίες. Συγνώμη αλλά οι επιχειρηματίες αυτοί κάπου δεν είδαν σωστά τα πράγματα. Με ένα μαγαζάκι που λειτουργεί όπως αυτό του παππού μας δεν μπορούμε να επιβιώσουμε, η 'ενίσχυση της επιχειρηματικότητας' σημαίνει ακριβώς το να κάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες αυτό που κάνουν τώρα οι Κινέζοι. Διαφορετικά θα κλείσουν αν όχι εξαιτίας αυτών, τότε εξαιτίας του ανταγωνισμού μεγάλων εταιρειών. Ας πρόσεχαν.Αλήθεια:
Οι Κινέζοι ΕΧΟΥΝ μαφία. Σε χώρες όπου έχουν δημιουργήσει ισχυρές αριθμητικά μειονότητες, δεν τολμάς να περάσεις από τις περιοχές τους αν θες να τους ελέγξεις. Οι Ιταλοί είναι λινάτσες μπροστά στους Κινέζους. Να προσέχουμε για να έχουμε.Ψέμα:
Οι Κινέζοι πουλάνε σκάρτα προϊόντα. Δηλαδή όταν ο κάθε αεριτζής εισαγωγέας έφερνε με τις καραβιές τα κινέζικα και τα πούλαγε με τεράστιο κέρδος ήταν καλά, αλλά τώρα που τα φέρνουν οι ίδιοι και τα πουλάνε σε αρκετά χαμηλές τιμές είναι καταστροφή; Εγώ έχω κινεζικής κατασκευής προϊόντα στο σπίτι, επώνυμα ή μάρκα μ'έκαψες αγορασμένα από μαγαζιά Ελλήνων. No problem.Αλήθεια:
Οι Κινέζοι έχουν πλωτά εργαστήρια μέσα σε εμπορικά πλοία όπου εργάζονται για ένα πιάτο φαΐ εργάτες και έτσι μπορούν να προσφέρουν τόσο χαμηλές τιμές. Επίσης έχουν χρησιμοποιήσει το γνωστό, πλέον, τρικ της εισαγωγής δήθεν ελαττωματικών παρτίδων (ένα φορτίο δεξιά παπούτσια και άλλο με αριστερά, κομμάτια συσκευών δήθενα για ανακύκλωση που συναρμολογούνται εύκολα εκ των υστέρων κλπ) για να αποφεύγουν υψηλούς δασμούς. Οι δικοί μας κάνουν χειρότερα (βλ. κομπίνες με λαθραίο πετρέλαιο, τσιγάρα, off-shore εταιρείες).Τώρα το αν τα παραπάνω τα εκμεταλλεύονται οι Τσιάμτσικες για να κερδίζουν τηλεθέαση, αυτό είναι το λιγότερο. Εδώ πάνε να μας πείσουν ότι μέχρι τον προηγούμενο Μάρτιο όλα ήταν καλά και ανθηρά και ξαφνικά έπεσε σκότος στη χώρα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
CUT...
Εγω πιστευω οτι τα πραματα δεν ειναι αθωα ή γραφικα οσο φαινονται. Ηδη υπαρχει γραμμη απο την (κατα τα αλλα υπερμαχο της παγκοσμιοποιησης) Ευρωπαϊκη επιτροπη κατα των κινεζων και των κινεζικων προϊοντων.
CUT...Μα τι λες τωρα φιλε greo? Μα αν ηταν ετσι οπως τα λες, δηλαδη οτι η ευρωπαικη ενωση προσπαθει να μας κανει πλυση εγκεφαλου, τοτε τα ιδια θα ελεγε και η ιταλικη τηλεοραση για παραδειγμα...
...
...
εεε...χμμμ... ακυρο ενταξει δεν εχει σχεση οτι λεει τα ιδια...
...
...
Κι εσυ φιλε manosk δεν ντρεπεσαι να λες τετοια πραγματα??Τώρα το αν τα παραπάνω τα εκμεταλλεύονται οι Τσιάμτσικες για να κερδίζουν τηλεθέαση, αυτό είναι το λιγότερο. Εδώ πάνε να μας πείσουν ότι μέχρι τον προηγούμενο Μάρτιο όλα ήταν καλά και ανθηρά και ξαφνικά έπεσε σκότος στη χώρα
Δηλαδη τι θες?! να πουνε ανοιχτα στην τηλεοραση οτι οι κινεζοι βγαζουν κερδος και χαμηλες τιμες επειδη καταπατουν τα εργατικα δικαιωματα και να εχουμε αλλα? Θες δηλαδη να σηκωθει η ελληνικη εργατικη ταξη και να αρχισει να αναρωτιεται...
'Ποια δικαιωματα?!!?!?!'δεν γινονται αυτα τα πραγματα βρε παιδια... σας παρακαλω
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τωρα τελευταια αν κανεις παρακολουθει δελτια ειδησεων ειδικα απο τα 'εγκυρα' καναλια ΑΝΤ1 και Αλτερ, θα εχει παρατηρησει οτι τα μισα τους ρεπορταζ εχουν γευση ρυζιου. Αν πιστεψει καποιος τη Σταη ή τον Τσιαμτσικα, θα μεινει με την εντυπωση οτι μεχρι πριν απο 2-3 χρονια τρωγαμε με χρυσα κουταλια, με ενα χιλιαρικο αγοραζες μισο μπακαλικο. Αλλα και οι εμποροι αν και πουλουσαν τζαμπα ζουσαν ανετα, ποτε καμια επιχειρηση δεν εκλεινε και τελικα ζουσαμε στον παραδεισο.Γνώμη δεν έχω γι αυτό που γράφεις. Με πολύ κόπο είναι η αλήθεια, έχω καταφέρει και έχω πάρει 'διαζύγιο' από την απύθμενη βλακεία, τον κιτρινισμό και τον φασισμό των δελτίων ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών, εδώ και μερικά χρονάκια. Αυτό που λες το συζητούσαν δύο συνάδελφοι μου αλλά για το δελτίο ειδήσεων του MEGA τώρα τελευταία, ειδικά από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον 'βασικό μέτοχο' και μετά. Υποστήριζαν ότι είναι τόσο χονδροειδώς δοσμένα αυτά που λένε που μόνο γέλιο προκαλούν. Οι ειδήσεις συνοδεύονται από 'απείρου κάλλους' λεζάντες και έχουν να κάνουν με το πόσο , υποφέρει και καταπιέζεται ο φουκαράς ο Ελληνας στην καθημερινότητα του. Ακρίβεια, ανεργία, φτώχεια, διαφθορά και μια δημόσια διοίκηση τέρας, που του πίνει ο αίμα. Ειδικά πολύ κλάμα πέφτει με τους συνταξιούχος. Κι σε αυτή την περίπτωση μάλλον ισχύει το...'είναι πολλά τα λεφτά Αρη'
Φυσικα η δημοσιογραφια ακολουθει το επιπεδο που χαραξαν οι πρωτοποροι του αστυνομικου ρεπορταζ: Εκλεψε Ελληνας; 'Εγινε κλοπη' (μονη της). Εκλεψε Αλβανος; 'Αλβανος κλεφτης! Τι θα γινει;'. Ελληνας εγκληματιας; 'κακοποιο στοιχειο'. Εχει ο εγκληματιας εναν παππου ρουμανο; 'Διαβοητος ρουμανος κακοποιος'. Ετσι και τωρα 'Κινεζικο σιδερο σκοτωνει!' 'Επικινδυνη κινεζικη πιπιλα' αλλα 'Μελι (αγνωστου προελευσεως) καρκινογονο κοκ. Την ιδια ωρα που τα καναλια επιχαιρουν οτι 1000 ελληνες επιχειρηματιες εχουν ΗΔΗ δραστηριοποιηθει στην Κινα, επενδυοντας 100 εκατομμυρια ευρα!!!!!!!!! Και εγω πρεπει να χαιρομαι που αυτα τα λεφτα δεν επενδυθηκαν στη χωρα μου. Και αντι να παρω στα σουτια τους 'επιχειρηματιες' μου φταινε οι κινεζοι!
Εγω πιστευω οτι τα πραματα δεν ειναι αθωα ή γραφικα οσο φαινονται. Ηδη υπαρχει γραμμη απο την (κατα τα αλλα υπερμαχο της παγκοσμιοποιησης) Ευρωπαϊκη επιτροπη κατα των κινεζων και των κινεζικων προϊοντων. Οι καταγγελιες εχουν ηδη ξεπερασει τα ορια του γελοιου. Με αναλογη επιχειρηματολογια με αυτη του Ράιχ εναντιον των εβραιων. Μονο που τωρα οι εβραιοι κιτρινισαν. Μηπως ρε παιδια το αυγουλακι που κραταει ο Τσιαμτσικας στη Βαρβακειο για να μας δειξει ποσο ακριβηνε ειναι φιδιου;Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην είναι !!! Αλλά στο χέρι μας είναι να μην επωαστεί και τελικά δε νομίζω ότι θα τα καταφέρουν
Βέβαια καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες, κυκλοφορούν με πολιτικά για να μην τους αναγνωρίζουμε εύκολα αλλά δε θα τους περάσει. Είμαστε πιο μάγκες από αυτούς -
Οι κινέζοι απλως επιταχύνουν και εντείνουν το κλείσιμο των διαφόρων ελληνικών 'μαγαζακίων' ανα την ελληνικη επικράτεια που πουλάνε ρούχα αμφίβολης ποιότητας,περασμένης μόδας,χωρις στοκ,χωρις επαγγελματικη εξυπηρέτηση και κυρίως χωρις προοπτική.Καθε αργόσχολος εχει ανοίξει ένα μαγαζάκι.
Βέβαια για να λέμε την αληθεια:Στην Ελλάδα γίνεσαι επιχειρηματίας όχι γιατι εχεις δαιμόνιο,κεφάλαιο,ιδέες κτλ αλλά από ανάγκη.Αν δεν θες αντε να δωσεις ΑΣΕΠ ή να μοιράζεις πίτσες,ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει. -
Δυστυχώς για κάποιους αυτή είναι η μια πλευρά της αλήθειας και της πραγματικότητας. Εξίσου πραγματικότητα είναι ότι η πλειοψηφία ξύπνησε με τα κινέζικα προιόντα μετά από άρθρα και ρεπορταζ των ειδήσεων. Όποιος νομίζει ότι οι Κινέζοι είναι οι κακομοίρηδες που ξεσπιτώθηκαν και τι κρίμα που τους την πέφτουμε εμείς τα λαμόγια οι Έλληνες, είναι θεωρητικός.
Δηλ. ο οποιοσδήποτε Έλληνας επιχειρηματίας (και η λέξη 'επιχείρηση' μην οδηγήσει το μυαλό σας σε βιομηχανία, και το καφενείο επιχείρηση είναι) που πληρώνει το ταμείο του ενός και μοναδικού υπαλλήλου που έχει είναι κορόιδο ? ΄Όταν οι υποχρεώσεις του προς εφορίες, ΙΚΑ και οποιαδήποτε άλλο ταμείο τρέχουν και τις καθαρίζει ενώ το κάθε Κινέζικο μαγαζί σήμερα έκλεισε για φοροτεχνικούς λόγους και άνοιξε αύριο με άλλη επωνυμία κλπ ?
Περιμένετε να βγει κανείς να τα πει αυτά ? Δηλαδή οι Κινέζοι που δουλεύουν βράδυ το κάνουν επειδή : 1. είναι δουλευταράδες (ισχύει) ? 2. για να μην ενοχλούν και ενοχλούνται από την κίνηση ? 3. επειδή έχει δροσιά ?
Ρωτήστε και μάθετε πόσο ανεβαίνει το πλαστικό πχ ως πρώτη ύλη και πού οφείλεται αυτό.
Τα ρούχα και οι πιπίλες είναι αυτά που φαίνονται εύκολα (όπως και τα μαγαζιά της Αγ.Βαρβάρας).
Και για να τα λέμε και ανάποδα : έχεις συνοικιακό μαγαζί με ρούχα. Σου ανοίγει Κινέζος απέναντι. Καλό ?
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Και για να τα λέμε και ανάποδα : έχεις συνοικιακό μαγαζί με ρούχα. Σου ανοίγει Κινέζος απέναντι. Καλό ?
Δεν κατάλαβες Μακάρι να σου ανοίξει απέναντι! Το θέμα είναι ότι 'στρώνει' την... κουβέρτα του μπροστά από τη βιτρίνα σου, παρακαλώ, για να επωφελείται ΚΑΙ από τα φώτα σου.
Λοιπόν, όπως στ περισσότερα πράγματα έτσι και εδώ υπάρχουν 2 οψεις! Υπάρχουν καλοί και κακοί (Έλληνες και Κινέζοι), όπως υπάρχουν νόμιμοι, ημινόμιοι και παράνομοι (Έλληνες και Κινέζοι).
Κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να προστατεύει τόσο την εγχώρια οικονομία του όσο και τους πολίτες καταναλωτές του. Αν περιμένετε κάτι τέτοιο να συμβεί στην Ελλάδα (όπως π.χ. έχει συμβεί και συμβαίνει σε Αμερική, Γαλλία κλπ που υπάρχει έλεγχος και μπαίνει όριο στις εισαγωγές) τότε το πιθανότερο είναι να πεθάνετε περιμένοντας.
Σε γενικές γραμμές, όποιος θέλει να στηρίξει τους Κινέζους, Αλβανούς, Πακιστανούς είναι ελεύθερος να το κάνει. Όποιος πάλι θέλει να στηρίξει τους Έλληνες, είνάι επίσης ελεύθερος να το κάνει. Ελεύθερος επίσης είναι οποιοσδήποτε θέλει να τους στηρίξει όλους.
Ότι και να κάνει πάντως, όταν αγοράζει εις γνώση του μη ελεγμένα ή παράνομα προϊόντα στο όνομα της φθήνειας, ρισκάρει και το σίδερο να του ανατιναχτεί και η σκούπα να τον... ηλεκτροπλήξει (από όποιας φυλής έμπορο και να το έχει αγοράσει, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων).Προχτές έβλεπα στις ειδήσεις Κινέζους μαγαζάτορες να παραπονιούνται ότι δεν έχουν καθόλου δουλειά, και να λένε πως έτσι όπως πάνε τα πράγματα μάλλον θα γυρίσουν σύντομα στη χώρα τους. Έτσι είναι μεγάλε... όταν πληρώνεις νοίκι, ρεύμα, φως, τηλέφωνο, εφορία και ΦΠΑ σφίγγουν οι κώλοι. Και που να πάρεις και υπάλληλο (ή υπάλληλους)... εκεί να δεις τι ωραία που είναι!
Και σιγά μη γυρίσουν... κουβερτούλα, πεζοδρομιακάκι και ετεροφωτισμένη πραμάτεια από τη βιτρίνα του 'τυχερού' μαγαζιού που θα επιλέξουν να... 'συνεταιριστούν'. Και γιατί όχι, σάμπως πρόκειται να τους ενοχλήσει κανείς;;;
-
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ''ALASKA'' ME OΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ και ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΙΠΙΛΑ για το μωρό σας!!!
ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ!!!
ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ!!!
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ... -
stavrosbiologos
δινω το τρομερο ποσο του ενος ευρω.
παντος τα δελτια ειδησεων και τους 'εγκυρους' δημοσιογραφους τα εχω βαρεθει. εχω αηδιασει ποια. -
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ''ALASKA'' ME OΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ και ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΙΠΙΛΑ για το μωρό σας!!!
ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ!!!
ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ!!!
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ...Μπορειται να τυλιξετε την σκουπα για δωρο;Γιορταζει η πεθερα μου σε λιγες μερες.
-
Για κοιταξτε λιγο τα κινητα σας, και οχι μονο που κατασκευαζονται..
Αλλα αν πανω γραφει ΝΟΚΙΑ,SIEMENS και αλλες γνωστες εταιρειες και τα πληρωνουμε χρυσα ειναι μια χαρά.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Για κοιταξτε λιγο τα κινητα σας, και οχι μονο που κατασκευαζονται..Αλλα αν πανω γραφει ΝΟΚΙΑ,SIEMENS και αλλες γνωστες εταιρειες και τα πληρωνουμε χρυσα ειναι μια χαρά.
Hp laptop τελευταίας γενιάς (επαγγελματικής σειράς) το docking station είναι κινέζικο !!!!
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
Για κοιταξτε λιγο τα κινητα σας, και οχι μονο που κατασκευαζονται..
Αλλα αν πανω γραφει ΝΟΚΙΑ,SIEMENS και αλλες γνωστες εταιρειες και τα πληρωνουμε χρυσα ειναι μια χαρά.
Hp laptop τελευταίας γενιάς (επαγγελματικής σειράς) το docking station είναι κινέζικο !!!!
Το made in P.R.C. ειναι πλεον σε παρα πολλα προϊοντα.Απο παπουτσια μεχρι ηλεκτρονικα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Για κοιταξτε λιγο τα κινητα σας, και οχι μονο που κατασκευαζονται..Αλλα αν πανω γραφει ΝΟΚΙΑ,SIEMENS και αλλες γνωστες εταιρειες και τα πληρωνουμε χρυσα ειναι μια χαρά.
Τα δικά μου είναι Made in U.K. (Ericsson 768), Sweden (T28), Finland (8850), Finland (6510), Hungary (7250) και μόνο το Motorola V3 είναι Made in China
-
manosk το μονο που, οχι διαφωνω αλλα δεν καταλαβαινω, ειναι το που ειναι κακο να κανουν καλυτερες τιμες σε συμπατριωτες τους. Και εδω αν ψωνισω απο ενα χωριανο μου δε θα μου κοψει;
TRAVELLER εχω αρχισει να πιστευω οτι ζουμε (τουλαχιστον οι περισσοτεροι που συζηταμε εδω μεσα και ο κυκλος μου ή μας) σε παραλληλο συμπαν. Γι'αυτο και δεν αισιοδοξω. Πραγματα που μου φαινονται αδιανοητα, τεινουν να γινουν ο κανονας.
Για να ερθω στο ζουμι:
Δηλ. ο οποιοσδήποτε Έλληνας επιχειρηματίας (και η λέξη 'επιχείρηση' μην οδηγήσει το μυαλό σας σε βιομηχανία, και το καφενείο επιχείρηση είναι) που πληρώνει το ταμείο του ενός και μοναδικού υπαλλήλου που έχει είναι κορόιδο ? ΄Όταν οι υποχρεώσεις του προς εφορίες, ΙΚΑ και οποιαδήποτε άλλο ταμείο τρέχουν και τις καθαρίζει ενώ το κάθε Κινέζικο μαγαζί σήμερα έκλεισε για φοροτεχνικούς λόγους και άνοιξε αύριο με άλλη επωνυμία κλπ ?
Και εσενα ποιος σου λεει οτι οι Κινεζοι ΔΕΝ ειναι φορολογικως ενταξει; Το ξερεις οτι τους εχουν ξεσκισει στους ελεγχους; Το ξερεις οτι δεν βρισκεται ποτε τιποτα; Γιατι κατι πουλακια που ξερω απο εφοριες αυτα μου σφυριξαν! Ή μηπως θες να πεις οτι οι ελληνες επιχειρηματιες ΔΕΝ φοροδιαφευγουν, ΔΕΝ φοροκλεβουν και ειναι ενταξει με τις υποχρεωσεις τους;;;;;;;;;;; Να γελασω, να κλαψω ή να ξερασω; Ελεος δηλαδη! δε μιλας με παιδακια ουτε με Νορβηγους! Kαι κατι ακομα.
Περιμένετε να βγει κανείς να τα πει αυτά ? Δηλαδή οι Κινέζοι που δουλεύουν βράδυ το κάνουν επειδή : 1. είναι δουλευταράδες (ισχύει) ? 2. για να μην ενοχλούν και ενοχλούνται από την κίνηση ? 3. επειδή έχει δροσιά ?
Αντι να πετας υπονοουμενα, μας λες ποια φοβερη παρανομια γινεται το βραδυ; Και μας λες και ποιος την καλυπτει; Γιατι μη μου πεις οτι δεν εχουν φαει καρφωτικη! Και μου λες και γιατι οι Ελληνες χοντροκωληδες ΔΕΝ ξεφορτωνουν βραδυ, αλλα προκαλουν για ψυλλου πηδημα κυκλοφοριακο χαος;
Και κατι τελευταιο:
*Η ΕΚΤ, όμως, έχει τελείως διαφορετική άποψη: Στη μελέτη της με θέμα «Νομισματική Πολιτική και Πληθωρισμός, διαφορετικότητες σε μια ετερογενή νομισματική περιοχή» αποδίδει ευθύνη για την απώλεια ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας (λόγω πληθωρισμού) στα πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων και στους έμμεσους φόρους, ενώ «απαλλάσσει» ευθέως από κάθε ευθύνη το εργασιακό κόστος, για το οποίο σημειώνει ότι σε πραγματικούς όρους μειώνεται.
...
3 Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, το 1,5% του πληθωρισμού πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο οφείλεται κατά 67% στα μεγάλα περιθώρια κέρδους με τα οποία δουλεύουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, κατά 20% στους έμμεσους φόρους με τους οποίους «φορτώνονται» οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών από το Δημόσιο και μόλις κατά 13% στο εργασιακό κόστος. **Δηλαδή περίπου μία μονάδα από τον πληθωρισμό προέρχεται από το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις τιμές, χονδρικής και λιανικής σε πολύ υψηλά ποσοστά, για να κρατήσουν ψηλά τα κέρδη τους. *
Τι ειναι αυτο; Μια εκθεση της ΕΚΤ που 'θαφτηκε' απο τους παντες, αφένος για να πηδηξουν και παλι τους κακους μισθωτους και αφ'ετερου γιατι δε λεει καλα λογακια για τους καημενους τους ελληνες επιχειρηματιες, που τωρα τους φταινε οι κινεζοι επειδη θα αναγκαστουν να ριξουν τα κερδη τους κατω απο το 100%. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ!!! ΒΡΕ ΟΥΣΤ!
Ολο το αρθρο ειναι εδω
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
manosk το μονο που, οχι διαφωνω αλλα δεν καταλαβαινω, ειναι το που ειναι κακο να κανουν καλυτερες τιμες σε συμπατριωτες τους. Και εδω αν ψωνισω απο ενα χωριανο μου δε θα μου κοψει;Απλώς το κατέγραψα, δεν το έκρινα. Δείχνει όμως το πόσο φθηνά είναι τα κινέζικα προϊόντα και πραγματικά μου φαίνεται αδύνατο να ρίξεις τόσο την τιμή χωρίς κόλπα και φοροδιαφυγή. Ελεγκτής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας μου έχει πει ότι σε συντονισμένο έλεγχο αποθήκης Κινέζων με το ΣΔΟΕ παραλίγο να φάνε ξύλο! Τους έσωσαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν επί τόπου. Ειδικά γύρω από την πλατεία Κουμουνδούρου κοντά στην Ομόνοια έχει δημιουργηθεί μια επιχειρηματική China Town που εκτοπίζει σταδιακά τους πάντες, τόσο που μάλλον θα είναι ανέκδοτο ο έλεγχος στο μέλλον.
-
Παντως η υποκρισια του Ελληνα σε ολο της το μεγαλειο.
Τι εννοώ ...απο την μια μερια σχεδον ολοι, και δικαιως, διαμαρτυρονται για την ακριβεια που υπαρχει και τις τιμες που ανεβενουν ανεξελεγκτα....και απο την αλλη γκρινιζουν απιστευτα και τα βαζουν με τους Κινεζους γιατί??? γιατί πουλανε φθηνα.
Ας διαλεξουμε τι θελουμε!!!
-
Που ειναι το περιεργο; Οταν κατι ο Ελληνας το αγοραζει λχ 10 και το πουλαει 20, ο Κινεζος αγοραζει το δικο του (ως υποδεεστερο) 8 και το πουλαει 11 ή 12. Δηλαδη 2 ευρω στην τιμη αγορας, βγαζουν 8 και 9 στην τιμη πωλησης. Και παλι ΜΙΚΡΟ ποσοστο κερδους εβαλα στον Ελληνα.
Πιπιλες και σκουπες. Ο μαυρος κιτρινησε