Ημέρα Παρασκευή: Φουλάρουμε το αμαξάκι με βενζίνη διότι την Δευτέρα έχουν απεργία οι Βενζινοπώλες. Περιέργως ο δείκτης της βενζίνης δεν πηγαίνει στο Full. Αφού λοιπον είδα με τα ματάκια μου οτι όντως στο ρεζερβουαρ δεν χώραγε άλλη βενζίνη υποθέτω οτι έχει χαλάσει ο δείκτης. Από βδομάδα θα παω να το κοιτάξω...
Ημέρα Δευτέρα, ώρα 8.30 π.μ.: Ξεκινάω για δουλειά και μετά από 10 λεπτά περίπου το αμάξι μένει (ευτυχώς σε καποιο στενάκι και όχι σε κεντρικό δρόμο). Από πίσω αμάξι μου κορνάρει. Του λεω να περιμένει γιατί έχω πρόβλημα και προσπαθώ να βάλω μπροστά. Τίποτα... Προσπαθώ να μετακινήσω το αμάξι προς τα δεξιά για να μην ενοχλώ αλλά φυσικά δεν τα καταφέρνω. Ο τύπος από πίσω εξακολουθεί να κορνάρει και αγανακτισμένος μου φωνάζει: 'Αντε ρε κοπελιά βιάζομαι!' Με ήρεμο ύφος λοιπον του λέω: 'Λυπάμαι κύριε αλλά δεν μπορώ να το τσουλήσω. Αν θέλετε μπορείτε να με βοηθήσετε για να φύγετε κι εσείς'. Είδε λοιπον ο τύπος οτι δεν γινόταν τίποτα. Κατεβαίνει το σπρώχνει μεχρι την άκρη λέγοντας συνέχεια 'Ουφ! Αμαν πια! Βιάζομαι' Τελωσπαντων, τον ευχαριστώ για την βοήθεια, φεύγει ο τύπος και καλώ την οδική βοήθεια.
Κατεβαίνει κυριούλης από μια μονοκατοικία παρέα με τον γιό του. 'Κοπελιά μου είδα τι έπαθες! Κατσε να σε βοηθήσω' Ανοίγει καπώ, κάνει κάτι δοκιμές, ψαχουλεύει δεν βγάζει άκρη. Κάνει ένα γύρω στο αμάξι και βγάζει φωνή έκπληξης 'Χριστός και Παναγιά! Ελα να δεις' Παω λοιπον και τι βλέπω....
Η βενζίνη να έχει σχηματίσει λίμνη στον δρόμο και από πίσω σε όλη την διαδρομή που είχα κάνει να φαίνεται οτι έτρεχε! Τι είχε γίνει λοιπον? Είχα παει μία εβδομάδα πριν για το service των 30.000 σε επίσημο συνεργείο (εκεί παω παντα δεν είχα αντιμετωπίσει καποιο πρόβλημα). Αλλάζοντας λοιπον το φίλτρο βενζίνης, δεν το κουμπωσαν καλά με αποτέλεσμα να τρέχει η βενζίνη μου από τότε ελάχιστα. Την συγκεκριμένη στιγμή το φίλτρο ξεκουμπώθηκε εντελως οποτε και έμεινα. Μου κουμπώνει λοιπον το φίλτρο ο κυριούλης και φεύγω...
Πήγα στο συνεργείο, τσεκαραν οτι είχε κουμπωθεί καλά, μου ζητησαν συγγνώμη και μου είπαν: 'Είσαστε πάρα πολύ τυχερή! Αν καπνίζατε ή αν είχε πέσει καποιο τσιγάρο θα είχατε σκοτωθεί'. Ευχαριστώ λοιπον την τύχη μου που την γλύτωσα μόνο με μισό ρεζερβουαρ χαμένο και φεύγω.
Ημέρα Τρίτη, ώρα 8.30 π.μ.: Πηγαίνοντας και πάλι στην δουλειά γκαπ πέφτω σε μια τρύπα! Δεν φαινόταν η άτιμη οτι ήταν τόσο βαθειά! Τα υπόλοιπα τα καταλαβαίνετε... Το τιμόνι αρχισε να τραβάει δεξιά και πολύ σύντομα το μπροστινό δεξί μου λαστιχάκι ξεφούσκωσε. Θα μου πεις τώρα 'Βad Luck'. Bάζουμε ρεζέρβα, αλλάζουμε και τα 4 λαστιχά μας γιατί καιρός τους είναι πια και προχωράμε.
Αμ δε! Διότι κύριοι τα λάστιχά μου είναι τα Eagle Touring της Good Year με διάσταση 165, 55, 13. Ψάχνοντας λοιπον σε διάφορα βουλκανιζατερ ανακαλύπτω ότι αυτή η διάσταση είναι 'πολύ δύσκολη' όπως μου λενε. Επίσης η Good Year δεν βγάζει πλεον τα συγκεκριμένα, δεν έχει όμως και τα αντίστοιχα καινούργια.
**Μου προτείνουν λοιπον να βάλω της Avon (σύνολο 265 Euro). Και ερωτώ τώρα: Να τα βάλω? Είναι καλά αυτά τα λάστιχα? **
Kαι συνεχίζω να αναρωτιέμαι η δύστυχη. Να παω στον Δήμο να τους βρίσω για την τρύπα και να ζητήσω αποζημίωση ή θα χάσω τσάμπα την ώρα μου?