Ο χρήστης allonsanfan έγραψε:
...σε καταβαση με ταχυτητα μεσα,χωρις γκαζι,η θερμοκρασια νερου να φτασει μεχρι κ τους 54 βαθμους κελσιου συμφωνα με το torque....
Δεν είναι περίεργο, είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις να πέφτει η θερμοκρασία, μου συνέβη σε ακριβώς την ίδια κατάβαση (Τρίκαλα προς Ξυλόκαστρο) και με το RX8 αλλά και το CX7, το RX8 μάλιστα μπήκε ξανά σε warm-up cycle (ανέβασε ρελαντί) αφού έβλεπα τις θερμοκρασίες από το ScanAnalyzer που είχα βάλει στο αυτοκίνητο.
....
Ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις. Επίσης φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις και τι γράφουν οι υπόλοιποι, αν νομίζεις ότι όλοι 'μου λένε ότι δεν ισχύει αυτό που λέω εκτός από σένα'. Κρατάω μια μικρή πισινή αν όντως υπάρχει παρανόηση των γραφόμενών μου, αν και πιστεύω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο το θέμα (θεωρητικά και πρακτικά).
Σε κατηφόρα οποιασδήποτε κλίσης δεν χρειάζεται να πατήσεις γκάζι, μπορεί και καθόλου, άρα πάντα θα καις λιγότερο έχοντας σχέση στο κιβώτιο, από ότι αν ο κινητήρας δουλεύει στο ρελαντί (χωρίς σχέση στο κιβώτιο).
Και φυσικά το post μου είναι ανάμεσα σε καμιά δεκαριά άλλα που λένε το ίδιο πράγμα. Τεςπα, σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα, όπως λέω συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείς να πιστεύεις και στο μακαρονοτέρας