-
Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω και για σένα να μην ξανασυμβεί τίποτα στραβό φίλε μου.
Πάντως έχω αποφάσισει, μεικτή θα μπει. Πήρα και κάποιες τιμές και είναι αρκετά καλύτερες απ' ότι φοβόμουν. -
Πάντως οι τελευταίες ενδείξεις, είναι οτι το τελωνείο θα φάει και την επόμενη εβδομάδα και δεν με βλέπω για πρωτομαγιατικο στρώσιμο στας εξοχάς!
-
Ο χρήστης fiorentinosgr έγραψε:
Να σου πω και εγώ τη δική μου εμπειρία. Alfa romeo mito αγοράστηκε καινούργιο το 2010 17Κ και κάτι ψηλά. Το είχε η γυναίκα μου. Δυστυχώς το 2012 τρακάρει, η γυναίκα με σπασμένο πόδι και μικρότερους τραυματισμούς, το αυτοκίνητο για πέταμα. Δεν έφταιγε. Πέρσι γίνεται το πρώτο !!! δικαστήριο, υπέρ μας η απόφαση, γίνεται έφεση πάλι τα ίδια από Σεπτέμβρη. Και δεν είναι ευχάριστο να μιλάς για θέμα που πραγματικά κινδύνεψες. Αποτέλεσμα: άνευ αυτοκινήτου, το μιτακι για πέταμα, δάνειο τρέχει και το πληρώνεις χωρίς αυτοκίνητο. Αν έιχε μεικτή, θα είχε νέο αυτοκίνητο και χωρίς δάνειο. Δε σου λέω ότι θα συμβεί σε κάποιον και μακάρι να είναι η τελευταία αλλά... Τώρα που σκεφτόμαστε για νέο οπωσδήποτε μεικτή τουλάχιστον για τα χρόνια του δανείου. Συγνωμή αν κούρασα.Ωραίες παρουσιάσεις των αυτοκινήτων που είδες πάντως!!!
Και καλοτάξιδο με πολλά και ΑΣΦΑΛΗ χλμ!
Άσχημο περιστατικό, τουλάχιστον οι σωματικές βλάβες αν και επίπονες, ήταν περαστικές. Παλιά, όταν αγόραζες αυτοκίνητο με δάνειο, η τράπεζα σε υποχρέωνε για όσο διαρκούσε το δάνειο να κάνεις μεικτή ασφάλεια, για περίπτωση τρακαρίσματος να μην έχεις να πληρώνεις και τις υλικές ζημίες του αυτοκινήτου και τις δόσεις του δανείου. Αυτό έπαψε να ισχύει;
-
από sarantism » 22 Απρ 2018 07:56
fiorentinosgr έγραψε:
Να σου πω και εγώ τη δική μου εμπειρία. Alfa romeo mito αγοράστηκε καινούργιο το 2010 17Κ και κάτι ψηλά. Το είχε η γυναίκα μου. Δυστυχώς το 2012 τρακάρει, η γυναίκα με σπασμένο πόδι και μικρότερους τραυματισμούς, το αυτοκίνητο για πέταμα. Δεν έφταιγε. Πέρσι γίνεται το πρώτο !!! δικαστήριο, υπέρ μας η απόφαση, γίνεται έφεση πάλι τα ίδια από Σεπτέμβρη. Και δεν είναι ευχάριστο να μιλάς για θέμα που πραγματικά κινδύνεψες. Αποτέλεσμα: άνευ αυτοκινήτου, το μιτακι για πέταμα, δάνειο τρέχει και το πληρώνεις χωρίς αυτοκίνητο. Αν έιχε μεικτή, θα είχε νέο αυτοκίνητο και χωρίς δάνειο. Δε σου λέω ότι θα συμβεί σε κάποιον και μακάρι να είναι η τελευταία αλλά... Τώρα που σκεφτόμαστε για νέο οπωσδήποτε μεικτή τουλάχιστον για τα χρόνια του δανείου. Συγνωμή αν κούρασα.Ωραίες παρουσιάσεις των αυτοκινήτων που είδες πάντως!!!
Και καλοτάξιδο με πολλά και ΑΣΦΑΛΗ χλμ!
Άσχημο περιστατικό, τουλάχιστον οι σωματικές βλάβες αν και επίπονες, ήταν περαστικές. Παλιά, όταν αγόραζες αυτοκίνητο με δάνειο, η τράπεζα σε υποχρέωνε για όσο διαρκούσε το δάνειο να κάνεις μεικτή ασφάλεια, για περίπτωση τρακαρίσματος να μην έχεις να πληρώνεις και τις υλικές ζημίες του αυτοκινήτου και τις δόσεις του δανείου. Αυτό έπαψε να ισχύει;
Δε μας είχαν υποχρεώσει για μεικτή. Όπως και να έχει ου μπλέξεις!!
Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω και για σένα να μην ξανασυμβεί τίποτα στραβό φίλε μου.
Πάντως έχω αποφάσισει, μεικτή θα μπει. Πήρα και κάποιες τιμές και είναι αρκετά καλύτερες απ' ότι φοβόμουν.Για το μεγκαν που είχα ρωτήσει γύρω στα 350 με μέγιστη απαλλαγή 300 νομίζω. Όταν παρθεί η τελική απόφαση θα το ξαναδώ. Τα κυβικά πάντως παίζουν μεγάλο ρόλο γιατί ανεβαίνουν οι φορολογίσμοι ίπποι. Εσύ όμως δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα!! Υπ΄όψιν αν πληρώσεις ετησίως υπάρχει και έκπτωση.
-
Στο kodiaq κούτα έκανα μικτή με φουλ έξτρα.
465€/ετος
-
Στο kodiaq κούτα έκανα μικτή με φουλ έξτρα.
465€/ετος
σε ποια εταιρεία?
-
hellas direct
-
Οι τελευταίες τιμές που αναφέρονται είναι πολύ λογικές.
-
Συγνώμη που επαναφέρω το θέμα της μεικτής. Ήταν κοντά στο 2000 όταν φίλη μου αγόρασε με δάνειο Seat Ibiza με δόσεις και αν θυμάμαι καλά, της είπαν ότι θα πρέπει να κάνει μικτή, ήταν όρος, για περίπτωση ατυχήματος να μην έχει να πληρώνει και τις ζημίες. Και το έκανε το ατύχημα, αξίας 2000 ευρώ και πλήρωσε στην μεικτή το 10% της ζημίας, δλδ 200 ευρώ. Θα την δω στις επόμενες ημέρες και θα την ρωτήσω. Η γνώμη μου είναι, σε αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, για μία 4ετία να γίνεται μικτή είτε είναι όρος της αντιπροσωπείας, είτε όχι. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το κακό, όμως πρέπει αν η τσέπη μας το σηκώνει να παίρνουμε τα μέτρα μας......Στη Γαλλία από ότι μου λέει ο αδερφός μου, η μικτή αναλαμβάνει από τα 400 ευρώ και πάνω της ζημίας. Κάτω από 400 ευρώ δεν αναλαμβάνει. Αν κάνεις 3000 ζημία, τα 400 τα πληρώνεις εσύ και τα υπόλοιπα η μεικτή. Αν κάνεις 300 ευρώ ζημία, δεν σε πληρώνει τίποτα. Δεν ξέρω αν ισχύει μόνον για τη δική του ασφαλιστική ή για όλες.
Συγνώμη για το off topic, αλλά ευκαιρίας δοθείσης. -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Συγνώμη που επαναφέρω το θέμα της μεικτής. Ήταν κοντά στο 2000 όταν φίλη μου αγόρασε με δάνειο Seat Ibiza με δόσεις και αν θυμάμαι καλά, της είπαν ότι θα πρέπει να κάνει μικτή, ήταν όρος, για περίπτωση ατυχήματος να μην έχει να πληρώνει και τις ζημίες. Και το έκανε το ατύχημα, αξίας 2000 ευρώ και πλήρωσε στην μεικτή το 10% της ζημίας, δλδ 200 ευρώ. Θα την δω στις επόμενες ημέρες και θα την ρωτήσω. Η γνώμη μου είναι, σε αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, για μία 4ετία να γίνεται μικτή είτε είναι όρος της αντιπροσωπείας, είτε όχι. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το κακό, όμως πρέπει αν η τσέπη μας το σηκώνει να παίρνουμε τα μέτρα μας......Στη Γαλλία από ότι μου λέει ο αδερφός μου, η μικτή αναλαμβάνει από τα 400 ευρώ και πάνω της ζημίας. Κάτω από 400 ευρώ δεν αναλαμβάνει. Αν κάνεις 3000 ζημία, τα 400 τα πληρώνεις εσύ και τα υπόλοιπα η μεικτή. Αν κάνεις 300 ευρώ ζημία, δεν σε πληρώνει τίποτα. Δεν ξέρω αν ισχύει μόνον για τη δική του ασφαλιστική ή για όλες.
Συγνώμη για το off topic, αλλά ευκαιρίας δοθείσης.Το ίδιο ισχύει και εδώ για τις μικτές.
Σήμερα πήρα μια προσφορά από Ιντερσαλόνικα, για την οποία έχω ακούσει καλά λόγια και μου είπαν για ένα έτος 615€ περίπου με 300€ απαλλαγή και οδική και νομική προστασία μέσα. Εχω βρει και από internet κάποιες άλλες με εξίσου καλές τιμές, οπότε θα προχωρήσω σίγουρα σε μικτή. -
Ιντερσαλονικα καλα λογια.........................
ακομα εκτος φιλικου διακανονισμου ειναι αυτη η μπηκε τελικα...?Δε μπορω να καταλαβω παντως καποιες περιπτωσεις...
Τοσα χρηματα σε αυτοκινητο(πανω απο 20χιλ) και κοιταμε οτι ναναι στις ασφαλιστικες...
Κοβουμε και το 50αρικο το χρονο... -
Ο χρήστης blackie13 έγραψε:
Ιντερσαλονικα καλα λογια.........................
ακομα εκτος φιλικου διακανονισμου ειναι αυτη η μπηκε τελικα...?Δε μπορω να καταλαβω παντως καποιες περιπτωσεις...
Τοσα χρηματα σε αυτοκινητο(πανω απο 20χιλ) και κοιταμε οτι ναναι στις ασφαλιστικες...
Κοβουμε και το 50αρικο το χρονο...Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος και για τις δυο, ομολογουμένως αρκετά απαξιωτικές, προτάσεις σου;
-
Απο τη στιγμη που μπαινεις στη διαδικασια να δωσεις ενα μεγαλο ποσο για αυτοκινητο, ενα κομματι της περιουσιας σου θα κυκλοφορει καθημερινα στο δρομο...
Ολοι ξερουμε τι μπορει να συμβει η εχει συμβει σε οικειους μας...
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα πας στη μεικτη...δε μπορεις να φανταστεις(ισως και να μπορεις) περιπτωσεις 'συνυπαιτιοτητας', ζημιες απο 'ανασφαλιστα', τρακαρισματα και εξαφανιζολ...εκει χρειαζεσαι σοβαρη εταιρια απο πισω σου...και καλο ειναι να εχεις και συνεργατη-ασφαλιστη...
Η διαφορα λοιπον του 50ρικου-100ρικου το ετος ανα εταιρια μπορει να δειχνει και το αν θα ταλαιπωρηθεις απλα, αν θα ταλαιπωρηθεις παρα πολυ, η θα χρειαστεις ιωβεια υπομονη για να μη τρελαθεις τελειως...700€ το χρονο ειναι οκ για μια σοβαρη εταιρια...μεικτη με 500€/χρονο εμενα θα με εβαζε σε σκεψεις...
σα να τιμολογουσαν το αυτοκινητο που διαλεξες 10χιλ...(θα σου φαινονταν περιεργο σιγουρα) -
Ναι αλλα στο προκείμενο δεν απαντάς. Στα 615 η εταιρεία είναι ασόβαρη(τιμή μέσω ασφαλιστή), ενώ στα 700 σοβαρή;
Ρίξε μια λίστα με τις σοβαρές να το συζητήσουμε.
Όσο για το θέμα μεικτή ή όχι έχω ήδη κάνει σαφές οτι μεικτή θα κάνω. Άρα τσάμπα απορείς και εξίστασε... -
Οι εταιρίες που εντάσσονται στον φιλικό διακανονισμό είναι οι ακόλουθες:
ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ε.Ε.Α.Ζ. ΑΕ
ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.
ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Α.Α.Α.Ε.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
INTERNATIONAL LIFE Α.Ε.Γ.Α
ALLIANZ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε.
INTERLIFE SA Α.Α.Ε.Γ.Α.
GENERALI HELLAS A.A.E.
ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Α.Ε.
ΝP INSURANCE-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕΑΕ
INTERASCO Α.Ε.Γ.Α.
PRIME INSURANCE LTD
AIG EUROPE LIMITED
HD INSURANCE LTD (ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ Σ.Α.Π. ΑΠΟ 1/11/2014)
ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α. - ΜΙΝΕΤTΑ
ΟΡΙΖΩΝ Α.Ε.Γ.Α.
GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ A.E.A.E
ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Γ.Α.
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.
ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α.
EUROLIFE ERB Α.Ε.Γ.Α.
ERGO Α.Α.Ε. Ζ.
PERSONAL INSURANCE Α.Ε.Γ.Α. -
Δηλαδή όσες είναι στον φιλικό διακανονισμό είναι 'σοβαρές'; Κάπου μπάζει αυτό νομίζω.
Επίσης, το γεγονός οτι μιλάμε για μικτή, δεν κάνει τον φιλικό διακανονισμοό περιττό έτσι κι αλλιώς; -
Δεν νομίζω οτι τον κάνει περιττό γιατί δεν νομίζω πως έχουν σχέση οι δύο έννοιες.
Το νόημα της μικτής ασφάλισης, είναι οτι θα καλύψει επιπλέον και τις δικές σου ζημιές, όταν η υπαιτιότητα είναι δική σου.
Το νόημα του φιλικού διακανονισμού είναι οτι θα εισπράξεις απο την δική σου ασφαλιστική την αποζημίωση που θα εισέπραττες απο την ασφαλιστική του υπαίτιου και θα τα βρουν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους.Στην ουσία, ο φιλικός διακανονισμός είναι η ευκολία που σου παρέχεται, με το να μην χρειάζεται να εμπλέκεσαι ο ίδιος με την εκάστοτε ασφαλιστική του καθενός.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Δεν νομίζω οτι τον κάνει περιττό γιατί δεν νομίζω πως έχουν σχέση οι δύο έννοιες.
Το νόημα της μικτής ασφάλισης, είναι οτι θα καλύψει επιπλέον και τις δικές σου ζημιές, όταν η υπαιτιότητα είναι δική σου.
Το νόημα του φιλικού διακανονισμού είναι οτι θα εισπράξεις απο την δική σου ασφαλιστική την αποζημίωση που θα εισέπραττες απο την ασφαλιστική του υπαίτιου και θα τα βρουν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους.Στην ουσία, ο φιλικός διακανονισμός είναι η ευκολία που σου παρέχεται, με το να μην χρειάζεται να εμπλέκεσαι ο ίδιος με την εκάστοτε ασφαλιστική του καθενός.
Μπορεί να είναι και έτσι. Πάντως κάποιος πράκτορας μου είχε πει πως οτι και να γίνει, να καλώ την ασφάλεια να έρθει κι ας τα έχουμε βρει μεταξύ μας.
Φαναρτζής μου είπε πάρε το 100, βρείτε τα μεταξύ σας, κανε οτι θες, αλλά μην πάρεις την ασφάλεια γιατί θα κοιτάξουν να βγάλουν απ'τη μύγα ξύγκι. Πιασε τ'αυγό και κούρευτο δηλαδή. -
Κράτα τον πράκτορα, άλλαξε φαναρτζή!
-
Ο χρήστης The flying dutchman έγραψε:
Συγνώμη για το off topic, αλλά ευκαιρίας δοθείσης.Το ίδιο ισχύει και εδώ για τις μικτές.
Σήμερα πήρα μια προσφορά από Ιντερσαλόνικα, για την οποία έχω ακούσει καλά λόγια και μου είπαν για ένα έτος 615€ περίπου με 300€ απαλλαγή και οδική και νομική προστασία μέσα. Εχω βρει και από internet κάποιες άλλες με εξίσου καλές τιμές, οπότε θα προχωρήσω σίγουρα σε μικτή.,
ιντερσαλονικα μακριαααααα
Safari εύρεσης νέου οικογενειακού αυτοκινήτου