Για να δούμε... Καλά, τα έχω διαβάσει όλα απόψε! Είναι φοβεροί ορισμένοι!Πρώτα απ' όλα, κανείς δεν είπε ότι ο Kimi δεν έκανε λάθος. Όπως σωστά γράφει ο Κωνσταντίνος (Go_for_Pole) όλοι κάνουν λάθη, ακόμα και ο Schumacher μπλόκαρε σήμερα και δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς την ικανότητά του να φρενάρει οριακά, έστω και αν αρκετοί αμφισβητούν την αντίστοιχη του Raikkonen. Του καταλογίζω τις δύο εξόδους του. Εκεί έφταιγε σίγουρα. Αλλά και πάλι, είπαμε: Λάθη γίνονται. Τι θέλει να μας πει λοιπόν ο Castor; Για ποιο λόγο να τους βάλει πρόστιμο η FIA; Ποια είναι η ανάρμοστη αθλητική συμπεριφορά; Που δεν τον τράβηξαν έξω την ώρα που πάλευε για νίκη; Και ένα μπλοκαρισμένο κιβώτιο μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα, τι να κάνουν δηλαδή; Να μη βάζουν καθόλου μονοθέσια μέσα;
Ο κανονισμός είναι ηλίθιος, θέλουμε δεν θέλουμε. Ρε παιδιά, εμείς αλλάζουμε λάστιχο στο δικό μας αμάξι εμπρός και αν δεν έχουν ίδια φθορά μας τραβάει το τιμόνι. Είναι δυνατόν να σου λένε: Σκάει ένα σου λάστιχο, αλλάζεις ένα μόνο; Τουλάχιστον και τα δύο του ίδιου άξονα έπρεπε να λένε. Αλλά να σας πω κάτι; Αμφιβάλω τελικά και αν έχουν οδηγήσει ποτέ τους αυτοκίνητο οι χαρτογιακάδες της FIA. Αν η FIA επέτρεπε αλλαγή ελαστικών (σε ξεχωριστό pit-stop όπως ισχύει και τώρα) αλλά ολόκληρου σετ αν θεωρήσει η ομάδα ότι υπάρχει κίνδυνος (και ας ελέγχονται μετά τα ελαστικά για την εξακρίβωση του ισχυρισμού) πιστεύω ότι θα έμπαινε μέσα, θα άλλαζε χάνοντας 30' αλλά τουλάχιστον θα πάλευε με ασφάλεια για όποια θέση.
Το άλλο τώρα, γιατί περνούσε έτσι πάνω απ' τα curbs που γράφει κάποιος ότι και καλά δεν έκοψε ρυθμό. Μα φίλε μου, η λογική του να μείνει στον αγώνα με αυτό το λάστιχο ήταν να πάει για νίκη. Αν ήταν δηλαδή να το σβήσει για να προστατεύσει το λάστιχό του από βέβαιη αστοχία, τι θα έκανε μέσα; Και πρόσεξε, δεν λέω ότι το πήγαινε συντηρητικά, αλλά τουλάχιστον ας αναγνωρίσει κάποιος ότι ο τύπος έχει @@ για να το κάνει αυτό. Και στην τελική, εμείς όλοι μετράμε τους βαθμούς, αλλά αυτός παίζει την υγεία του εκεί. Αυτό κανείς δεν το υπολογίζει για να του πει ένα μπράβο τουλάχιστον;
Κάποιος έγραψε για ασταθείς αεροτομές ή κάτι τέτοιο... Έχουμε δει και αεροτομή του Kimi να σπάει, πέρισυ στο Hockenheim στην ευθεία και έκανε το αμάξι πιρουέτες. Τότε όλοι (κι εγώ μαζί) τα βάλαμε με τη McLaren. Φέτος πάλι η ομάδα φταίει; Ή η Michelin; Και τι θα πει ότι ο κανονισμός είναι για όλους ίδιος; Στην Imola δεν έσκασαν 2 λάστιχα του Schumacher; Εγώ ρε παιδιά θέλω να δω τι θα γίνει, όχι σε Eau Rouge ή σε 130R, αλλά αν στον Καναδά στη L'Epingle σκάσει κανένα λάστιχο με το που πέφτει στα φρένα ένα αμάξι από 300 κοντά. Να δω ποια αμμοπαγίδα και ποιος τοίχος από λάστιχα θα σώσουν τον πιλότο.
Μία μικρή απάντηση στον gvala... Αν εσύ θεωρείς ότι οι πιλότοι σήμερα απλά στρίβουν το τιμόνι και ότι απλά 'δεν του βγήκαν' τα ρίσκα που πήρε σήμερα, τότε τι να πούμε όλοι εμείς... Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ένας άνθρωπος που αποφασίζει να ρισκάρει όχι τον αγώνα και τους βαθμούς, αλλά ίσως και τη ζωή του ακόμα, δεν μπαίνει στην ίδια κατηγορία μ' εμάς που καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας και τον βλέπουμε, τότε άδικα συζητάμε. Με τη λογική σου οι πιλότοι της Π.Α. δεν θα έπρεπε ούτε τα κράνη τους να ξεκρεμάνε απ' τα ντουλαπάκια (με εξαίρεση των F-16 που είναι σε καλή κατάσταση). Άσχετο, αλλά IMHO κάπως έτσι είναι τα πράγματα.
Τι άλλο να πω; Εμένα οι 10 βαθμοί δεν με πολυνοιάζουν, έσκασα και αν δεν πάρει το πρωτάθλημα ο Kimi φέτος. Για εμένα έχει αποδείξει την κλάση του και κάτι ΠΑΙΔΑΚΙΑ σαν τον Alonso, τους έχω ξεγράψει ήδη! Πανηγύρησε κιόλας ο ανόητος... Σαν κάτι οπαδούς της Ferrari, πέρυσι στη Γερμανία (θα το αναφέρω ξανά) που με το που σκάει στα προστατευτικά ο Kimi, πριν καν δούμε αν ζει ή αν πέθανε, σηκώθηκαν μπροστά στην κάμερα και πανηγύρησαν που δεν είναι πια στη μέση...
Αν είναι αυτό αθλητικό πνεύμα, ντρέπομαι που είμαι φίλαθλος!!!