-
Οι τιμές όντως είναι απαράδεκτες . Μοιάζει περισσότερο να ήθελαν να φύγεις παρά την θέλησή σου. Όσον αφορά τακάκια, ελαστικά δισκόφρενα κλπ γενικά δεν είναι απαραίτητο να λένε ψέματα αλλά να κάνουν λάθος εκτίμηση. Εμένα σε κάθε σέρβις μου λένε πως την επόμενη φορά θα μου αλλάξουν τα τακάκια και κάθε επόμενη φορά τα βρίσκουν τελικά οκ. Το ίδιο μου έχει συμβει και με δισκόφρενα κλπ. Κάποιος εδώ μέσα είχε γράψει πολύ σωστά πως τα τακάκια φαγώνονται μέχρι τέλους και συνήθως ακούγωντας ένα μεταλλικό ήχο στο φρενάρισμα διαπιστώνεις πως απλά 'τέλειωσαν - φαγώθηκαν'. Υπάρχουν βέβαια αρκετά αυτοκίνητα πλέον που ενημερώνουν για την κατάσταση τους μέσω αισθητήρων αλλά και αυτή η μέθοδος ζητά αντικατάσταση πολύ νωρίτερα από όσο πρέπει.
-
Στην περίπτωση μου η λάθος εκτίμηση ήταν για την ώρα 23000 χλμ!!! Θεωρώ ότι όταν τελικά θα τα αλλάξω στα διπλάσια χλμ από ότι ήταν η διάγνωση του... Εξουσιοδοτημενου!!
Εκείνο που θα τους ρωτήσω όταν παραλάβω το αμάξι είναι αυτό το εκτός δικτύου σερβις που έκανα με βγάζει οριστικά εκτός της Σούπερ Suzuki εγγύησης ή αν δεχτώ να με ξαναγδαρουν στο επόμενο σερβις στο μαγαζί τους ξανά αποκτήσω... Εγγύηση!!!!
-
Φίλε tkin73 σε άλλο νήμα το έχω ξαναγράψει και αυτή είναι η άποψη μου. Πραγματικά πολύ καλή η εγγύηση με την αγορά του αυτοκινήτου και όσο περισσότερο αυτή κρατά, τόσο το καλύτερο. Τις επεκτάσεις επί πληρωμή που καλύπτουν επιλεκτικά κάποια πράγματα που πρακτικά στα χέρια μου δεν περιμένω να χαλάσουν, τις θεωρώ παπατζιλίκια νταβατζιλίκια για να μας τρώνε χρήματα. Πληρώνεις προκαταβολικά μεγάλο ποσό για την περίπτωση που μπορεί να σου παρουσιαστεί βλάβη. Τελικά δεν είναι λίγοι αυτοί που διαπιστώνουν πως πλήρωναν περιττά χρήματα και στην πρώτη στραβή χρειάστηκε να ξηλωθούν. Θέλω να πω πως η περίπτωσή σου είναι καραμπινάτη απατεωνιά αν δεν σε στηρίξουν επειδή έβαλες λαδόξιδο σε τρίτον και ας ήταν εντός προδιαγραφών. Οι ντίζες δεν χαλάν από το λάδι της μηχανής. Φορτώνω τώρα λες και επρόκειτο για εμένα για αυτό και να με συγχωρέσεις.Ελπίζω να βρεις την πρέπουσα αντιμετώπιση στο θέμα σου και να είναι και η τελευταία φορά που θα σε απασχολήσει.
-
Πάντως δεν είναι τραγικό και γελοίο ολόκληρη εταιρεία να μην τολμά να πάρει θέση να υποστήριξει την άποψη της γραπτά 2 εργάσιμες μέρες τώρα;! Από τον παπαβραμιδη που εννοείται ούτε κατά διανεια δεν τολμά να τα υποστηριξει γραπτά με διαβεβαίωσε την Παρασκευή το πρωί ότι μην ανησυχείς η Suzuki απαντά πάντα εντός μέρας...
Οι τύποι γίνονται ξεφτίλα για 170 ευρώ. Και ξέρω ότι η αρχική άποψη της μη κάλυψης δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο....
Κατάφεραν να χάσουν οριστικά έναν πελάτη από τα σερβις τους έναν μελλοντικό αγοραστή Suzuki που έχει αλλάξει 4 αμάξια εντός 15 ετιας ένα από αυτά άνω των 40000 ευρώ και έναν τύπο που θα τους δυσφημει για καιρό... Προφανώς τα 170 ευρώ έχουν μεγαλύτερη αξία.... -
Θα ξαναπαιρνεις suzuki μετα απο 3 χρονια με το αμαξι και τον επισημο?
-
Νονε δες πιο πάνω απάντησα ήδη... Εσύ που ξέρεις τα πολλά και ο νουσου κατεβάζει πες μια σωστή αντιπροσωπεία που δεν κάνει τέτοιες γύφτιες να την έχω στα υπόψη.
Υγ το scross παρότι με έχει αφήσει δύο φορές σε ένα χρόνο στο δρόμο το θεωρώ καλό αμάξι με το οποίο μπορεις να βγάλεις πολλά χρόνια
-
Δημοσιευσαμε σχεδον μαζι και δε διαβασα το τελευταιο ποστ. Δυστυχως δε εχω εικονα απο επισημα suzuki.
Προσωπικα (οχι οτι ειναι και ευκολη υποθεση η αλλαγη αλλα θα το εκανα) θα το χα βαλει ηδη αγγελια. Το ιδιο εκανε και φιλος με τελευταια octavia αφου του αλλαξε τα φωτα με 4 ακινητοποιησεις σε 4,5 χρονια.
-
Όχι βρε νονε επειδή πάγωσαν μια φορά τα πετρέλαια στους - 15 από μουφα καύσιμο και η αντιπροσωπεία ήθελε με να βγάλει μεγάλη βλάβη για να τα κονομήσει αντί να μου καθαρίσει το ντεπόζιτο και επειδή ξεκουμπωσαν δύο ντίζες δεν το πετάς το αμάξι εγώ τουλάχιστον...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όχι βρε νονε επειδή πάγωσαν μια φορά τα πετρέλαια στους - 15 από μουφα καύσιμο και η αντιπροσωπεία ήθελε με να βγάλει μεγάλη βλάβη για να τα κονομήσει αντί να μου καθαρίσει το ντεπόζιτο και επειδή ξεκουμπωσαν δύο ντίζες δεν το πετάς το αμάξι εγώ τουλάχιστον...+1 το πρωτο με τα λάδια θα γινόταν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο ενω το δεύτερο μαλλον σαν ατυχία το βλέπω. Κανενα αλλο κρούσμα δεν έχει δηλωθεί. Μια χαρά αμάξι ειναι και για τα λεφτά του εξαιρετικό.
-
Αν ήταν σε βενζίνη εγώ μπορεί και να το έπαιρνα για δεύτερο με μονο 68.000 km. Τόσο ευχαριστημένος από τα 153.000 απροβλημάτιστα km του allgrip glx diesel μου.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Όχι βρε νονε επειδή πάγωσαν μια φορά τα πετρέλαια στους - 15 από μουφα καύσιμο και η αντιπροσωπεία ήθελε με να βγάλει μεγάλη βλάβη για να τα κονομήσει αντί να μου καθαρίσει το ντεπόζιτο και επειδή ξεκουμπωσαν δύο ντίζες δεν το πετάς το αμάξι εγώ τουλάχιστον...
+1 το πρωτο με τα λάδια θα γινόταν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο ενω το δεύτερο μαλλον σαν ατυχία το βλέπω. Κανενα αλλο κρούσμα δεν έχει δηλωθεί. Μια χαρά αμάξι ειναι και για τα λεφτά του εξαιρετικό.
Καποιος αλλος δεν ηταν που χε αλλαξει κολωνα τιμονιου?
-
Νομιζω ήταν σε qashqai αυτό.
-
Αν θυμαμαι καλα οντως υπηρξε μια περιπτωση στο νημα του scross αλλα ηταν σε ολοκαινουργιο οχημα και μονο ως μεμονωμενη περιπτωση αστοχιας υλικου μπορει να θεωρηθει. Μια χαρα αυτοκινητο ειναι.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Αν ήταν σε βενζίνη εγώ μπορεί και να το έπαιρνα για δεύτερο με μονο 68.000 km. Τόσο ευχαριστημένος από τα 153.000 απροβλημάτιστα km του allgrip glx diesel μου.Εσεις στα scross στα πόσα χλμ αλλάζετε ιμάντα; Με 153000 χλμ θα πρέπει να ηγηθείς πλέον του συγκεκριμένου νήματος όσον αφορά θέματα αξιοπιστίας Ευχομαι να τα 5πλασιάσεις απρόσκοπτα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν ήταν σε βενζίνη εγώ μπορεί και να το έπαιρνα για δεύτερο με μονο 68.000 km. Τόσο ευχαριστημένος από τα 153.000 απροβλημάτιστα km του allgrip glx diesel μου.
Εσεις στα scross στα πόσα χλμ αλλάζετε ιμάντα; Με 153000 χλμ θα πρέπει να ηγηθείς πλέον του συγκεκριμένου νήματος όσον αφορά θέματα αξιοπιστίας Ευχομαι να τα 5πλασιάσεις απρόσκοπτα.
Λοιπόν επειδή με είχε ρωτήσει κι άλλος και το έψαξα. Στα 98.000 περίπου πριν ενάμιση χρόνο, έχοντας χτίσει μια καλή σχέση με την αντιπροσωπεία (ειχα και ενα sx4 παλιο που ειρήσθω εν παρόδω μέχρι τα 140.000 δεν μας είχε αφήσει πουθενά - κοινώς η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία έχει φάει πολύ ψωμάκι από μας) τους ζήτησα μιας και θα έβγαινα σύντομα εκτός εγγύησης να κάνουν έναν όσο το δυνατόν καλύτερο έλεγχο σε απρογραμμάτιστη εργασία. Ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Ένας πρατηριούχος μου είχε βάλει βενζίνη αντί για ντιζελ. Φυσικα δεν ειχα βαλει μπρος και το χε παρει γερανος. Τους παρακαλεσα να το κάνουν φύλλο και φτερό, το κράτησαν 3 μέρες, τότε μάλιστα για αντικατάστασης μου έδωσαν το vitara που είχαν για test drive...
Εκεί λοιπόν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα αλλάξουν αρκετά πράματα για να μην τα χρεωθώ σε επόμενο σέρβις. Μεταξύ αυτών, ιμάντα, βαλβίδες, και κάποια ακομα. Μπορεί να είδαν και κάτι που δεν είχα προσέξει στις δοκιμές που έκαναν.
Φίλε SPI εγώ προσωπικά είχα ξενερώσει με κάποια πράγματα του φόρουμ. Το μαρτυρά και το εξωπραγματικο ποσοστό δημοσιεύσεων (0,05/ημερα) μου στα 4 χρόνια που είμαι μέλος. Αν και εσύ για πολλοστή φορά μου λες καλά λόγια και σε ευχαριστώ, έχω παρατηρήσει ότι πραγματική βοήθεια παίρνεις από δω μέσα μονο εάν οι ερωτήσεις σου αφορούν κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες οχηματων και έχουν ένα συγκεκριμένο ύφος, σχεδόν υποτακτικό. Εσυ πχ. αν δε κανω λαθος ησουν και ο μονος που μου απαντησες σε μια ερωτηση που έκανα για το caddy στο vw topic.
Εννοείται πως και γω έχω κάνει λάθη εδω μέσα, αλλωστε... ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω.
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας ναι, και σύμφωνα με τις αντιπροσωπείες έχω ισως τα περισσότερα km στην Ελλάδα με το scross μετά τα αστυνομικά... δεν είναι τυχαίο πως και το autobuild.de σε τεστ 100.000km για αμάξια του 2014 μεχρι σημερα το έχει σε παρα πολυ ψηλη θεση, νομίζω όγδοο. Φαντάζομαι θα έχει κάποια στοιχειώδη εγκυρότητα.
Ο φίλος tkin73 έχει υπάρξει άτυχος κατ'εμέ. Μια σοβαρότερη και καλύτερη αντιμετώπιση απο την αντιπροσωπεία θα μπορούσε αντί για δυσαρεστημένο να τον έχει μέχρι και ικανοποιημένο.
Εγώ μπορεί και να έπιασα και το λαχείο, δεν ξέρω, και για να καταρρίψω έναν μύθο ακόμα, είχα πάρει το test drive με κάποια km, όχι πολλα... που υποτίθεται τα έχουν κακομεταχειριστεί.
Προχτές είχα πάει για σέρβις. Μου αλλάξανε 3 από τα 5 πράγματα που αναφέρει ο Ηρακλής στο καταπληκτικό post του με τιμές όμως πολύ κοντά σε αυτές. Όχι τόσο ακριβότερες δηλαδή. Ψάχνοντας το, είδα ότι έλεγε και έκπτωση 15% σε κάθε ένα.
Όσο το περίμενα κοίταζα το νέο swift. Μου άρεσε. Με τον κίνδυνο να βρεθώ και off-topic , σε αυτά τα χρήματα (13-14) τι άλλο υπάρχει που να είναι εξίσου καλό και όμορφο? Αν υπάρχει κάποιο σχετικό νήμα θα εκτιμούσα να με παραπέμψετε. Η ονομαστικά έστω. Σκέφτομαι και για 2ο βενζίνη οικονομικό supermini, ή hatchback μάλλον.
Ευχαριστώ. -
Φίλε alatar μιλάς για την αντιπροσωπεία που με ταλαιπωρεί; ή για άλλη;
Σχετικά με τις εκπτώσεις που αναφέρεις εγώ δεν θέλω εκτύπωση του στυλ από 100 για εσένα 85 και ο άλλος να μου το κάνει με τα ίδια ανταλλακτικά 70! Θέλω από την αρχή 70 χωρίς έκπτωση! Και θέλω όταν αλλάζω κάτι να θέλει αλλαγή και όχι να μου αλλάζουν τακάκια στα μισά της ζωής τους και αντίθετα φίλτρο καμπίνας επειδή δεν το γράφει το βιβλιαράκι να μην κοιτούν ότι είναι κατάμαυρο και θέλει άλλαγμα....
Όσο για τα του φόρουμ που έγραψες συμφωνώ 100%. Υπάρχει κλίκα που αν δεν συμφωνείς στα πάντα μαζί τους τρως πολύπλευρο πέσιμο και χλευασμό.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk -
Καταρχάς φίλε alatar να σε ευχαριστήσω για την αναφορά που έκανες στο πρόσωπό μου. Έτυχε να το έχουμε στην οικογένεια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και με τον τρόπο που το πήραμε τα αποτελέσματα δεν μας εξέπληξαν αν και δυσάρεστα. Να γράψω επίσης πως παρακολουθώ χρόνια το νήμα του scross μιας και έπαιζε δυνατά να το πάρω αν και τελικά προτίμησα το duster. Ότι καλά λόγια έχω γράψει είναι αποτέλεσμα του γεγονότος πως στην ουσία πρόκειται για άλλο ένα suzuki. Ελάχιστες περιπτώσεις malfunction και ακόμη πιο ρηχές οι αιτίες. Ειδικά με κάποιους στην αρχή είχαμε 'έρθει στα χέρια' εντός του νήματος καθώς είμαι της άποψης πως κανένα αυτοκίνητο δεν είναι υπερατού ενώ ο μόνος λόγος που επέλεξα το duster ήταν πως το έκρινα θετικά αφού το εξέταζα 4 χρόνια. Η αξία του scross όμως είναι εγνωσμένη και μάλιστα δεν θα δίσταζα να το προτείνω (και το έχω κάνει στον κύκλο μου) σε κάποιον που θέλει με λίγα σχετικά χρήματα να παίρνει πολύ αυτοκίνητο, οδηγική ευχαρίστηση και αξιοπιστία. Το swift ας πούμε... Πέρα από ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του που είναι οι χώροι και ιδίως αυτός των αποσκευών νομίζω πως είναι ένα πολύ όμορφο, διασκεδαστικό και οικονομικό αμαξάκι. Στην σύγκριση με άλλες υλοποιήσεις όχι απλά είναι εύπεπτο αλλά πιστεύω μπορεί να ικανοποιήσει πολύ κόσμο που έχει ζαλιστεί από την πληθώρα προτάσεων της κατηγορίας. Μια σύγκριση με το πόλο θα είχε ενδιαφέρον για εμένα να την παρακολουθήσω, το citigo την fabia ίσως αλλά και τα τουινγκο πικατο κλπ. Εκεί νομίζω παίζει δυνατά.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όσο για τα του φόρουμ που έγραψες συμφωνώ 100%. Υπάρχει κλίκα που αν δεν συμφωνείς στα πάντα μαζί τους τρως πολύπλευρο πέσιμο και χλευασμό.
Sent from my Redmi Note 3 using TapatalkΣε αυτό έχεις πολύ δίκιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς σε όλα τα πράγματα το συναντούμε αυτό. Απλά αγνοούμε τις παρεμβολές και γράφουμε όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε τις αλήθειες μας όπως τις βλέπουμε από την δική μας σκοπιά.
-
Φίλε tkin73 να πω ότι έχεις άδικο, ψέμματα θα ναι. Δεν είμαι τόσο ψείρας να τα ψάχνω όλα ενα ενα, ζουμε σε μια εποχή που μας κατακλέβουν απο παντού. Κάποιες φορές είναι δεδομένο πως δεν τα ψάχνουμε όλα όσο πρέπει λόγω χρόνου.. Και όντως οι αντιπροσωπείες ειναι φαουλ σε πάμπολλα, δεν αντιλέγω... Αυτή που πάω εγώ δεν την έχεις αναφέρει, στην είχα αναφέρει εγώ σε κάποια φάση. Αν θες σου στέλνω pm.
Φίλε SPI, ομολογώ ότι το duster μου άρεσε αν και ήμουν μεταξύ scross και qq κυριως. Ειδικά και η νέα βερσιόν είναι πολύ ωραία. Στο swift που λες μπήκα μέσα ρύθμισα τη θέση οδήγησης (είμαι 1.83) εκεί που με βολεύει και μετά πήγα έκατσα από πίσω και ήμουν αρκετά άνετα. Δεν το περίμενα τόσο, ο δε χώρος αποσκευών δεν ήταν και πολύ μικρότερος του baleno που ήταν δίπλα, το οποίο όμως είναι πιο φτηνό. Αλλά σε σχέση με αυτά που αναφέρεις πιο ωραιο το swift υποκειμενικά πάντα.
Στα του φόρουμ μια φορά σε ένα μακροσκελές κείμενο που είχα δημοσιευσει είχα γράψει πως τα suvοειδη ειναι οντως φρούτα εποχής, πως λίγοι τα παίρνουν και τα εκμεταλλεύονται όπως τους αρμόζει, και πως κι εγω στην δουλεια μου εχω παρει στο ψιλο -κακώς- κάποιους που το έπαιξαν υφάκι σε πράγματα που ήξερα καλύτερα. Ανθρώπινα όλα. Απλά σε κάποιες περιπτώσεις εδώ μέσα έχει παραπάει το πράμα. Δεν γραφω συχνα, αλλά έχω διαβάσει και το εχω διαπιστώσει σε πολλά νήματα. Καμιά φορά ειναι και ο γραπτός λόγος που παρερμηνεύεται αλλά δεν είναι αυτός βασικά ο λογος. Κρίμα γιατί υπάρχουν άτομα εδώ μέσα με πολύ καλό επίπεδο και μπόλικη γνώση στα περί αυτοκίνησης που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά, πολλούς από εμάς. Τέλος πάντων, αν είναι να... 'ηγηθώ' σε κάτι αυτού του νήματος, μιας και το προτεινεις φιλε SPI εξαιτίας των χιλιομετρων που εχω κανει... θα πω απλά περασμένα ξεχασμένα. Ας είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί και ευγενικοί μπορούμε για να μπορεί κάποιος που μπαίνει πρώτη φορά να παίρνει κάτι ουσιαστικό από πλευράς ενημέρωσης για να καταλήγει στην καλύτερη δυνατή απόφαση.
Το scross δεν είναι η αποκάλυψη της αυτοκίνησης. Είναι απλά ένα τίμιο αμαξάκι με καποια πολυ καλα στοιχεία και κάποια μέτρια. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα το κρατήσω ακόμα, μιας και έχουν διαφοροποιηθεί οι ανάγκες μου και ίσως ξεκινήσω ένα νέο νήμα για το δίλημμα που βρίσκομαι αλλα για τα 4 χρονια που με συντροφεύει με βάση πάντα τις ανάγκες που είχα, ήταν καλή επιλογή. -
Εγώ πάντως να ευχηθώ διακόπτοντας την φλυαρία μου στο νήμα σας, ο φίλος tkin73 να βρει γρήγορα λύση στο πρόβλημα του με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο. Επίσης να γράψω κάτι ακόμα για τους αντιπροσώπους. Οι καλοί επαγγελματίες αντιπρόσωποι όταν κάτι πάει στραβά σε εντός εγγύησης όχημα το μόνο που έχουν να κάνουν στην πραγματικότητα είναι να προμηθευτούν δωρεάν τα ανταλλακτικά που απαιτούνται και να τα φορέσουν στην θέση των παλαιών. Αν αυτό τους φαίνεται δύσκολο και αν μπαίνουν σε λογικές του στυλ 'χαμένες εργατοώρες' τότε πρέπει να διαγράφουμε την σχέση μας με αυτούς και όχι με τις φίρμες που εκπροσωπούν.
SUZUKI SX4 SCROSS