-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...και περιθωριοποίηση του Αμερικανικου δάκτυλου που για να πουλαει όπλα βάζει πχ Ελλαδα και Τουρκία να τρώγονται εφ'όρου ζωής.Δύο κακά δεν κάνουν ένα καλό.
-
Λοιπον με απλα λογια το ευρωσυνταγμα δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα κανονιστικο και ρυθμιστικο πλαισιο λειτουργειας της ΕΕ, που τις δινει νομικη προσωπικοτητα.
Επισης οριοθετει και τακτοποιει της επικαλυψεις διαφορων επιτροπων και παραεπιτροπων που συνλειτουργουσαν επι ιδιων θεματων, και εισαγει νεες μορφες εξουσιας πχ ενας κοινος υπουργος εξωτερικων που θα εκπροσωπει την ΕΕ.Αν διαβασετε την συνθηκη θα δειτε οτι ειναι αναλυτικοτατη και απλουστευμενη στα θεματα που αγκιζει και ειναι πολλα.
-Νομισματικη πολιτικη
-Ανταγωνισμος
-Εμπορικη πολιτικη
-Προστασια του περιβαλλοντος
--Προστασια καταναλωτων
-Κοινωνικη συνοχη
-Ερευνα και αναπτυξη
-Ελευθερια ασφαλεια δικαιοσυνηκαι αλλα πολλα
Για ολα αυτα γινονται αναλυτικες οριοθετησεις τροπων δρασεις με μεγαλες ευχερειες στην καθε χωρα σε αρκετα σημεια , με την προυποθεση να μην δημιουργουνται αναχωματα στο εσωτερικο της ενωσης.
Η αρνηση των Γαλλων θεωρω οτι εχει να κανει με την συσχετιση των καθημερινων προβληματων των πολιτων με κατι τοσο μεγαλυτερο που τους οδηγει σε ανισες συγκρισεις με ολεθριες ζημιες για το μελλον των παιδιων τους.
Δεν νομιζω τοσα χρονια να εχει καποιος χασει απο την ενωση περισσοτερα απο αυτα που εχει κερδισει??
Και ναι, οταν συμμετεχεις σε μια ''ομαδα'' θυσιαζεις κατι προς οφελος αλλων οπως και ο αλλος για σενα....συμβιβασμος γινεται.
Αληθεια ποιοι ειναι ολοι αυτοι στην Γαλλια που εχουν οργανωσει ολοκληρη
εκστρατια υπερ του ΟΧΙ ,ποιος τους χρηματοδοτεί, τι ιδιο οφελος εχουν???Αυτο δεν το λενε, παρα μονο οριωνται υπερ του ΟΧΙ, χωρις ουσιωδει επιχειρηματα.
Και απο τις αναλυσης των υπερμαχων του οχι, πραγματικα μου εχει μεινει η απορια που τα εχουν δει αυτα γραμμενα μεσα στο ευρωσυνταγμα, περι περιορισμου προσωπικων ελευθεριων, μη κατοχυρωση της εργασιας και αλλα τετοια που φυσικα δημιουργουν ανασφαλεια στον κοσμο.
Απλα ξερουν οτι ελαχιστοι θα ασχοληθουν επι της ουσιας και ετσι παραπληροφορουν για ιδιο συμφερον...
-
Αφού βρε GFON είναι τόσο καλό το Ευρωσύνταγμα γιατί δεν βάζουν όλους τους λαούς να ψηφίσουν; Γιατί δεν ενημερώνουν τον Ευρωπαικό λαό; Με τα 'μικρά' γράμματα ποιος έχει ασχοληθεί;
Ένα ακομά ευχάριστο είναι οτι αν πουν οχι οι Γάλλοι το βλέπω χλωμό να μπουν οι τουρκαλάδες στην Ευρώπη.
Εξάλλου στην Γερμανία γίνονται εκλογές τον Οκτώβριο και η νέα κυβέρνηση (σημερινή αντιπολίτευση) θα ψηφίσει σίγουρα κατά των τουρκων.
-
[>quote='sado']Αφού βρε GFON είναι τόσο καλό το Ευρωσύνταγμα γιατί δεν βάζουν όλους τους λαούς να ψηφίσουν; Γιατί δεν ενημερώνουν τον Ευρωπαικό λαό; Με τα 'μικρά' γράμματα ποιος έχει ασχοληθεί;
Εχω πει τι γνωμη μου γι'αυτό
Ένα ακομά ευχάριστο είναι οτι αν πουν οχι οι Γάλλοι το βλέπω χλωμό να μπουν οι τουρκαλάδες στην Ευρώπη.
Εξάλλου στην Γερμανία γίνονται εκλογές τον Οκτώβριο και η νέα κυβέρνηση (σημερινή αντιπολίτευση) θα ψηφίσει σίγουρα κατά των τουρκων.
Για τους Τουρκους συμφωνω και επαυξανω , οι Τουρκοι δεν ειναι και δεν μπορουν να γινουν Ευρωαιπαιοι πολιτες οχι τοσο γεωργαφικα αλλα κυριως λογο κουλτουρας και πολιτισμού.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Δεν βάζετε και μια επιλογή ‘Δεν ξέρω/ δεν απαντώ’ για όσους δεν έχουν ενημερωθεί ουσιαστικά για τα υπέρ και τα κατά του ευρωσυντάγματος;Αυτοί ψηφίζουν στο ΑΔΙΑΦΟΡΩ!
-
Η Μοντ Ντιπλοματίκ έγραψε ότι το Ευρωσύνταγμα μοιάζει περισσότερο με το καταστατικό του Δ.Ν.Τ. ή του Π.Ο.Ε. μαζί με μία πολιτκή υπόκλιση στον ΜΠΟΥΣ
για την τρομοκρατία και στο Βατικανό για τη θρησκεία,παρά με πραγματικό σύνταγμα.
Προσωπικά απ'όσα έχω διαβάσει το Ευρωσύνταγμα περισσότερο εξυπηρετεί στο να γίνει η Ευρώπη πιο ανταγωνιστική εμπορικοτραπεζοοικονομικά ώστε, να επιβίώσει υποτίθεται ανάμεσα στις Συμπληγάδες Η.Π.Α & ΚΙΝΑ, εις βάρος της ενίσχυσηςι του κοινωνικού έργου της Οικονομική Ένωση! -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Δεν βάζετε και μια επιλογή ‘Δεν ξέρω/ δεν απαντώ’ για όσους δεν έχουν ενημερωθεί ουσιαστικά για τα υπέρ και τα κατά του ευρωσυντάγματος;Εγώ αφού δεν βρήκα την επιλογή αυτή έγινα ο 2ος από τους αδιαφορούντες.
-
Εγώ θα απαντήσω μόνο αφού με ρωτήσει κάποιος αν συμφωνώ με το Ελληνικό σύνταγμα - και λάβει υπ' όψιν την απάντησή μου. Με την ιδέα, πάντως, ενός συντάγματος κοινού για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, συμφωνώ απόλυτα.
-
Αν κάποιος έκανε τον κόπο να ενημερώσει τον κόσμο, θα μαθαίνατε ότι ΟΛΕΣ οι διατάξεις του 'Ευρωπαϊκού Συντάγματος' ισχύουν ήδη, αφού περιλαμβάνονται σε κείμενα αυξημένης τυπικής ισχύος ακόμα και σε σχέση με το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι κωδικοποίηση, σταχυολόγηση διατάξεων ιδρυτικών συνθηκών, συνθηκών προσχώρησης και άλλων συνθηκών όπως του Μάαστριχτ, της Νίκαιας κλπ.
Η μοναδική αξία του 'Ευρωπαϊκού Συντάγματος' είναι σε επίπεδο εντυπώσεων. Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν διαπαιδαγωγηθεί πολιτικά με την έννοια του Συντάγματος=Υπέρτατου Νόμου. Όταν κάποιος θέλει να πει ότι κάτι είναι καραπαράνομο, λέει 'Είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ', όχι 'Είναι αντίθετο με την τάδε ευρωπαϊκή συνθήκη'. Έτσι, μολονότι το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι ούτως ή άλλως υπέρτερο τυπικά και ουσιαστικά από τα εθνικά δίκαια, η ονομασία 'Σύνταγμα' του δίνει άλλη διάσταση στο νου των Ευρωπαίων. Ακόμα κι αν δεν ψηφιστεί ποτέ, δεν θ'αλλάξει τίποτα στα σημερινά ισχύοντα. Απλώς κάποιοι θα λένε ότι πέτυχαν μια νίκη κατά της εθνικής ισοπέδωσης και κουραφέξαλα.
Χαίρετε. -
Προσωπικά έχω απογοητευτεί από την πορεία της ΕΕ.
Ως νέος άνθρωπος πίστευα (ή μάλλον θα ήθελα να πίστευα) ότι ΕΕ θα επιδίωκε την οικονομική,κοινωνική,εργασιακή,πολιτιστική προσέγγιση/ένωση των λαών κλπ,κλπ.
Δυστυχώς βλέπω ότι στην 'Ενωμένη' (ο Θεός να την κάνει) Ευρώπη νομοθετεί μια κάστα-ευρωβουλευτές τους λένε,θαρρώ-κλεισμένη πίσω από τις πόρτες του κοινοβουλίου,χωμένη στα αναπαυτικά καθίσματά της,συζητώντας (πολλές φορές φιλολογικά,αφού τα σοβαρά θέματα κανονίζονται αλλιώς) και καταλήγοντας σε νόμους-διατάγματα,ο οποίοι πολύ αμφιβάλλω αν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα της κάθε χώρας-μέλους.
Ειδικά τώρα με την τύπου 'μπάτε σκύλοι αλέστε' διεύρυνση που επιχειρείται,τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.
Ελπίζω να υπερβάλλω ή να βλέπω τελείως λάθος τα πράγματα!
-
ΚΑΤΑ. Όταν σου λένε να είσαι υπέρ ενός πράγματος για το οποίο σε κρατάνε στο σκοτάδι, το λογικό είναι να είσαι τουλάχιστον επιφυλακτικός.
-
Πάντως μέχρι στιγμής η ψηφοφορία δείχνει τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε το δημοψήφισμα στη χώρα μας.Από την άλλη όμως πιστεύω ότι είναι αρκετοί και εκείνοι που δεν μπήκαν καν στο κόπο να ψηφίσουν!
Μήπως δεν έχουμε μάθει το μέλλον μας να κρίνεται από τις συλλογικές αποφάσεις μας(βλ.ραγιαδισμός)ΜΗΠΩΣ...........?
Υ/Γ:Σε λίγο φεύγω για Γαλλία Θα τα πούμε από τη Πέμπτη ίσως... και από τη πηγη των γεγονότων!
-
Καλό ταξίδι. Περιμένουμε νέα.
-
Θα επρεπε να υπαρχει παντως και μια επιλογη 'Δεν γνωριζω'
Εγω πχ δεν ειμαι ενημερωμενος για το Ευρωσυνταγμα,οποτε δεν μπορω να ψηφισω ναι η οχι.....
-
Ψήφισα στο 'Αδιαφορώ', γιατί ακόμα δεν έχω πλήρη γνώση του τι συμβαίνει. Όταν διαβάσω καλά και ενημερωθώ, θα επανέρθω. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλή πληροφόρηση. Αντίθετα, για τη Γιουροβίζιον τα μάθαμε όλα...
-
Είμαι υπέρ του Ευρωσυντάγματος, γιατί πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ολοκληρωθεί και η ολοκλήρωση αναγκαστικά περνάει μέσα από κοινή νομοθεσία. Επίσης, ειδικά την Ελλάδα θα την απαλλάξει από πολλές 'δυσκίνητες' καταστάσεις. Δεν μπορώ τώρα να γράψω όσα χρειάζεται για να στηρίξω την άποψή μου και δεν έχει και νόημα γιατί δεν σκοπεύω να αλλάξω τη γνώμη κανενός. Απλά είμαι της άποψης ότι μακροπρόθεσμα μόνο καλά μπορεί να φέρει μία τέτοια εξέλιξη. Το να μένουμε προσκολλημένοι σε καταστάσεις του παρελθόντος και να αρνούμαστε να δούμε μπροστά δεν είναι η λύση. Ειδικά όταν βλέπουμε ότι οι περισσότερες άλλες πιθανές λύσεις έχουν αποτύχει. Αν η Ελλάδα θέλει να πάει μπροστά, καλά θα κάνει να ΕΛΠΙΖΕΙ να ψηφιστεί το ευρωσύνταγμα και να φροντίσει να εναρμονιστεί μ' αυτό το συντομότερο δυνατό!
-
Πως η αλήθεια χωρά σε μία πρόταση....
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Στον Ελληνικό λαό αφήνει μόνο το δικαίωμα να ψηφίζει κάθε 4 έτη στις εκλογές,να ψηφίζει στη EUROVISION,να ψηφίζει στο FAME STORY,να ψηφίζει στα γκάλοπ των διάφορων τηλεοπτικών και μη εκπομπών με δώρα δωρεάν διακοπες,spa,αυτοκίνητα,μπλούζες κ.λ.π.
-
Προσωπικα δεν εχω ενημερωθει για το περιεχομενο.
Παντως οσο περνανε τα χρονια, τοσο πιο πολυ θα σφιγγουν τα πραγματα, σε παγκοσμιο, τοπικο μεχρι και σε ατομικο επιπεδο.
Το μεγαλο ψαρι οχι απλα μπορει να φαει το μικρο, αλλα αν το μικρο θελει να επιβιωσει πρεπει να ...go down on all fours. (καπως ετσι δεν το λενε;) -
Τέτοια Ευρώπη να τη βράσω. Οι πολιτικοί πρέπει να φάνε ένα χαστουκάκι για να συνέλθουν.
-
Ρε παιδια, για ποια ενωμενη ευρωπη μιλαμε;
Η σημερινη ευρωπαϊκη ένωση ειναι μια νεα προβια της οικονομικης συνεργασιας των χωρων της Ευρωπης, ωστε να περασει ως 'πολιτικη' ενωση. Τριχες κατσαρες! Ποιες πρωτοβουλιες εχει παρει η ενωση, σε κοινωνικα ζητηματα; ποιες ειναι η θεσεις της για το εργασιακο; ασφαλιστικο; Τι περιθωρια δινει σε καποιο κρατος μελος να διαχειριστει οπως νομιζει τον εθνικο του πλουτο; Να στηριξει τοπικες επιχειρησεις;
Ποτε εχει παρει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ αποφαση εναντια στα συμφεροντα της φιλελευθεροποιησης της οικονομιας και υπερ των εργαζομενων;
Ε! μολις δωσετε απαντηση στα ερωτηματα αυτα, θα καταλαβετε και περι τινος προκειται το ευρωσυνταγμα.Ευρωπη των λαων και κολοκυθια τουμπανα!
ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ