-
Γεια σας και καλή χρονια .Ειμαι μεταξύ αυτών των δυο αυτοκινήτων .Ειμαι κάτοχος Audi A3 και στην οικογένεια υπάρχει και ένα παιδί .Τα χλμ μου είναι περισσότερο μέσα στη πόλη(Αθήνα) κάνω 10-15000χλμ και 2-3 ταξίδια το χρόνο.Στο πρώτο με χαλάει το κλειστοφοβικό προφίλ του και η ποιότητα υλικών στο σαλόνι του .Το δεύτερο είναι ποιο στενό σε σχέση με το audi που έχω .Επισης δεν ξέρω το θα γίνει με τα diesel .Η διαφορά τιμής είναι 3000e ακριβότερο το toyota .Μου αρέσει πολύ το Mercedes σαν αμάξι σαν σχέδιο από θέμα λογικής όμως το toyota .
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Γεια σας και καλή χρονια .Ειμαι μεταξύ αυτών των δυο αυτοκινήτων .Ειμαι κάτοχος Audi A3 και στην οικογένεια υπάρχει και ένα παιδί .Τα χλμ μου είναι περισσότερο μέσα στη πόλη(Αθήνα) κάνω 10-15000χλμ και 2-3 ταξίδια το χρόνο.Στο πρώτο με χαλάει το κλειστοφοβικό προφίλ του και η ποιότητα υλικών στο σαλόνι του .Το δεύτερο είναι ποιο στενό σε σχέση με το audi που έχω .Επισης δεν ξέρω το θα γίνει με τα diesel .Η διαφορά τιμής είναι 3000e ακριβότερο το toyota .Μου αρέσει πολύ το Mercedes σαν αμάξι σαν σχέδιο από θέμα λογικής όμως το toyota .
-
-
Η Α κλας δεν κανει για οικογένεια. Αυστηρά μεταξύ των 2 το chr. Αν σκέφτεστε κ για 2ο παιδι σκεψου μηπως παρεις κατι μεγαλύτερο γιατι θα είστε οριακά.
-
Ενα σχολιο που ειχα δει στο youtube ελεγε. Αν εχεις παιδια emo παρε chr. Χαχα
-
Καλημέρα, για την χρήση που κάνεις πιο σωστό είναι το Toyota. Πολύ άνετο στην πόλη, οικονομικό, αυτόματο, τέρας αξιοπιστίας με μεγάλη εγγύηση, λίγο υπερυψωμένο να μην αγχώνεσαι και να σε προσέχουν, νέο αμάξι. Το Α είναι πιο στενάχωρο από το Α3 που έχεις, και γενικά δυσκολεύει με οικογένεια. Θα σου πρότεινα να δεις το Β αν θες σε Μερσεντές, που έχει χώρους, αλλά και πάλι εγώ το Toyota θα επέλεγα. Έχοντας αλλάξει 2 prius θεωρώ ότι καλύτερο για την πόλη το υβριδικό Toyota.
Νίκος
Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε χώρους και τα δύο είναι μέτρια.
Σε οδηγικό ενδιαφέρον μονόδρομος η Α.
Σαν diesel η Α θα θέλει και την Εθνική Οδό της.
Φτηνότερο aftersales η Toyota.
Το ίδιο αξιόπιστα και τα δύο.
Και τα δύο χρειάζονται οπωσδήποτε αισθητήρες παρκαρίσματος για την πόλη.Οκ επιλογές και τα δύο αλλά θα προτιμούσα την Α.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε χώρους και τα δύο είναι μέτρια.
Σε οδηγικό ενδιαφέρον μονόδρομος η Α.
Σαν diesel η Α θα θέλει και την Εθνική Οδό της.
Φτηνότερο aftersales η Toyota.
Το ίδιο αξιόπιστα και τα δύο.
Και τα δύο χρειάζονται οπωσδήποτε αισθητήρες παρκαρίσματος για την πόλη.Οκ επιλογές και τα δύο αλλά θα προτιμούσα την Α.
με ένα παιδί θεωρείς καλή επιλογή την a class;
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Ενα σχολιο που ειχα δει στο youtube ελεγε. Αν εχεις παιδια emo παρε chr. Χαχατο Chr για παιδί είναι χάλια μου και γενικά το σχέδιο του μου θυμίζει τανκ .Κλειστοφοβικο είναι και η a class αλλά όχι σαν το chr
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Γεια σας και καλή χρονια .Ειμαι μεταξύ αυτών των δυο αυτοκινήτων .Ειμαι κάτοχος Audi A3 και στην οικογένεια υπάρχει και ένα παιδί .Τα χλμ μου είναι περισσότερο μέσα στη πόλη(Αθήνα) κάνω 10-15000χλμ και 2-3 ταξίδια το χρόνο.Στο πρώτο με χαλάει το κλειστοφοβικό προφίλ του και η ποιότητα υλικών στο σαλόνι του .Το δεύτερο είναι ποιο στενό σε σχέση με το audi που έχω .Επισης δεν ξέρω το θα γίνει με τα diesel .Η διαφορά τιμής είναι 3000e ακριβότερο το toyota .Μου αρέσει πολύ το Mercedes σαν αμάξι σαν σχέδιο από θέμα λογικής όμως το toyota .Sent from my iPhone using Tapatalk
Το μέλλον της dieselοκινησης δεν θα εχει επιπτώσεις στην επιλογή σου μιας και μιλάμε για euro6....
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Κανείς δεν εγγυάται ότι σε 10 χρόνια δεν θα απαγορευτούν εντελώς τα πετρελαιοκίνητα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων. Γενικά η τάση πανευρωπαϊκά είναι κατά των ντίζελ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κανείς δεν εγγυάται ότι σε 10 χρόνια δεν θα απαγορευτούν εντελώς τα πετρελαιοκίνητα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων. Γενικά η τάση πανευρωπαϊκά είναι κατά των ντίζελ.Θα έλεγα οτι δυςτυχως για εμάς η τάση ειναι κατα των κινητήρων εσωτερικής καύσης γενικότερα, κ οχι τυχαία ... Δεν ειμαι καθολου σίγουρος οτι το ζήτημα αφορά μονο τα ντιζελ.
-
Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο....
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Κανείς δεν εγγυάται ότι σε 10 χρόνια δεν θα απαγορευτούν εντελώς τα πετρελαιοκίνητα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων. Γενικά η τάση πανευρωπαϊκά είναι κατά των ντίζελ.
Θα έλεγα οτι δυςτυχως για εμάς η τάση ειναι κατα των κινητήρων εσωτερικής καύσης γενικότερα, κ οχι τυχαία ... Δεν ειμαι καθολου σίγουρος οτι το ζήτημα αφορά μονο τα ντιζελ.
Προς το παρόν είναι κατά του ντίζελ (σωστό από την άποψη της επίπτωσης του ΝΟχ και των μικροσωματιδίων στον ανθρώπινο οργανισμό), αλλά γενικότερα θα είναι όντως κατά των ΜΕΚ. Απλά δεν σκέφτονται ότι το ρεύμα των ηλεκτρικών θα παράγεται σε πολλές χώρες από 'παμβρώμικα' λιγνιτικά εργοστάσια!!!
-
Με βάση την επιδόση του diesel σε εκπομπές ΝΟχ θα έπρεπε ήδη να είναι παράνομο να κυκλοφορούν αυτοκίνητα ακόμη και euro6 στα μεγάλα αστικά κέντρα , πόσο μάλλον στο Λεκανοπέδιο Αττικής όπου μόνο ο βοριάς καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Ειδικά σε μετεορολογικές συνθήκες όπως αυτές που θα έχουμε μέχρι την Δευτέρα το πρωί, μπορούμε να έχουμε μεγάλη τοξικότητα στον αέρα.
Παρότι αγαπάω τους diesel κινητήρες , δεν θα σύστηνα σε κανέναν να πάρει diesel εαν το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων τους είναι μέσα στο λεκανοπέδιο. Για εκτός λεκανοπεδίου και ειδικά επαρχιακούς δρόμους και ΕΟ τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Στο συγκεκριμένο ερώτημα με κλειστά μάτια το CHR.
-
Θα έλεγα οτι δυςτυχως για εμάς η τάση ειναι κατα των κινητήρων εσωτερικής καύσης γενικότερα, κ οχι τυχαία ... Δεν ειμαι καθολου σίγουρος οτι το ζήτημα αφορά μονο τα ντιζελ.
Προς το παρόν είναι κατά του ντίζελ (σωστό από την άποψη της επίπτωσης του ΝΟχ και των μικροσωματιδίων στον ανθρώπινο οργανισμό), αλλά γενικότερα θα είναι όντως κατά των ΜΕΚ. Απλά δεν σκέφτονται ότι το ρεύμα των ηλεκτρικών θα παράγεται σε πολλές χώρες από 'παμβρώμικα' λιγνιτικά εργοστάσια!!!
Καλα, η 'οικολογία' των ηλεκτρικών σηκωνει πολυ κουβέντα.
Μην ξεχνάς ομως οτι κ η τάση παγκόσμια ειναι προς τις ΑΠΕ.
Υπάρχουν χώρες που στο μίγμα τους εχουν πολυ μεγαλη συμμετοχή κ αντίστοιχα ο λιγνίτης μικρη.
Ακομα κ στην μπανανία σταδιακά αλλάζει αυτο. -
Δεν είμαι σχετικός με το θέμα, αλλά παρακολουθώ τον Ντένη τον Χοϊδά (τον ξέρεις φαντάζομαι) και λέει ότι είναι μεγάλη απάτη οι ΑΠΕ και ότι καλύπτουν μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις παγκόσμιες ανάγκες. Μόνο η πυρηνική ενέργεια είναι πραγματικά βιώσιμη, αλλά έχει άλλους κινδύνους...
-
Δεν νομιζω οτι ειναι ακριβως ετσι:
http://m.naftemporiki.gr/story/1184331
Συμφωνω οτι δεν μπορεις να βασίζεσαι αποκλειστικά σε αυτες αλλα απο το χαρακτηρισμό 'απάτη' υπαρχει μεγαλη απόσταση.
Σίγουρα βεβαια θα υπαρχει για αρκετα χρονια ακομα εξάρτηση απο τα ορυκτά καύσιμα.
Τεσπα, ας το κλείσουμε εδώ γιατι θα βγούμε εντελώς offtopic...
Το σίγουρο ειναι οτι κάποιοι προσπαθούν μακροπρόθεσμα να μας πείσουν ή καλύτερα να επιβάλλουν το τελος των ΜΕΚ στην αυτοκίνηση κ να μας αναγκάσουν να παμε στα ηλεκτρικά. -
Φιλε ils αφου ζαχαρωνεις καιρο την a class 16d, εγω θα σου ελεγα να την παρεις με τα ελαττωματα της, μιας και τη γουσταρεις. Με εναλλακτικες στα ιδια χρηματα θα σου εβαζα την 16 βενζινη a class και το a3 sportback
που εχει και λιγο καλυτερους χωρους με τον αξιοπιστο και πολυ πιο δυνατο πολυ οικονομικο χιλιαρη. -
Δεν είμαι σχετικός με το θέμα, αλλά παρακολουθώ τον Ντένη τον Χοϊδά (τον ξέρεις φαντάζομαι) και λέει ότι είναι μεγάλη απάτη οι ΑΠΕ και ότι καλύπτουν μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις παγκόσμιες ανάγκες. Μόνο η πυρηνική ενέργεια είναι πραγματικά βιώσιμη, αλλά έχει άλλους κινδύνους...Διαβάζοντας το άρθρο στο περιοδικό CAR σχετικά με το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων πως το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Δεν ξέρουμε πότε, αλλά οι κινητήρες diesel
Toyota c-hr hybrid vs Mercedes a class 160d