-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι απαραίτητο ότι τα λάστιχα (μπροστά πίσω) θα έχουν μεγάλη διαφορά σε φθορά.
Κάποιοι βγάζουν 80-100.000 χλμ από τα λάστιχά τους. -
Αναφερόμουν στον tazio ο οποίος είναι κατηγορηματικός να μην αλλάξει θέση στα ελαστικά (μπροστά πίσω) γιατί ήδη υπάρχει μεγάλη φθορά στα μπροστινά.
Με τα πίσω ελαστικά φθαρμένα, το αμάξι στο βρεγμένο θα είναι επικίνδυνα υπερστροφικό (τα πίσω λάστιχα πρέπει να είναι σε ίδια ή καλύτερη κατάσταση από τα μπροστινά).
-
εγω ξερω οτι τα λαστιχα τα καλα πανε στους κινητηριους τροχους.
τωρα για να φτασει στο σημειο να γινει υπερστροφικο ,παει να πει οτι δεν εχει καθολου λαστιχα πισω. -
Τελικά τα λάστιχα τα έβαλα μπροστά γιατι ο μηχανικός επέμενε ότι τα καινούρια μπαίνουν πάντα στους κατευθυντήριους τροχους αλλιως μπορεί να στρίβεις το τιμόνι και αυτό να συνεχίζει ευθεία.
Επειδή όπως είπα είμαι λίγο άσχετος. Μήπως έπρεπε να μου κάνει και ζυγοστάθμιση ή κάτι σχετικό για απλώς μου άλλαξε τα λάστιχα και εγώ το πήρα και έφυγα.
-
Τι να σου πω, το τι έπρεπε να γίνει το είπαμε. πάντως πριν τοποθετηθεί ο τροχός στο αμάξι ζυγοσταθμίζεται το ελαστικό με τη ζάντα μαζί μονταρισμένα.
-
δεν μπορει να μην σου εκανε ζυγοσταθμιση.
-
Ο χρήστης ectel17 έγραψε:
Τελικά τα λάστιχα τα έβαλα μπροστά γιατι ο μηχανικός επέμενε ότι τα καινούρια μπαίνουν πάντα στους κατευθυντήριους τροχους αλλιως μπορεί να στρίβεις το τιμόνι και αυτό να συνεχίζει ευθεία.
...απλώς μου άλλαξε τα λάστιχα και εγώ το πήρα και έφυγα.Όχι ο μηχανικός, ο έμπορας. Γιατί από αυτά που μας λες, είναι για πολλές φάπες.
-
Ο χρήστης ectel17 έγραψε:
Τελικά τα λάστιχα τα έβαλα μπροστά γιατι ο μηχανικός επέμενε ότι τα καινούρια μπαίνουν πάντα στους κατευθυντήριους τροχους αλλιως μπορεί να στρίβεις το τιμόνι και αυτό να συνεχίζει ευθεία....
Όταν πας να στρίψεις και δεις την ουρά του αυτοκινήτου σου να σε προσπερνά (ειδικά σε πισωκίνητο όπως το δικό σου) θα καταλάβεις γιατί πρέπει να πας και να του πεις να τα βάλει στον πίσω άξονα. Πιθανόν κάποιοι άλλοι εδώ μέσα να του έλεγαν να τα βάλει κάπου που θα τον πονούσε πολύ, αλλά αυτό είναι εκτός θέματος.
...
Επειδή όπως είπα είμαι λίγο άσχετος. Μήπως έπρεπε να μου κάνει και ζυγοστάθμιση ή κάτι σχετικό για απλώς μου άλλαξε τα λάστιχα και εγώ το πήρα και έφυγα.
Αν δε σου έκανε ζυγοστάθμιση, (μάλλον απίθανο να μην έκανε, όλο αλμπάνης και να είναι) τότε είναι ένας ακόμα λόγος να πας από εκεί και να του τα πεις ένα χεράκι.
Πάντως περιπτώσεις όπως η δική σου, δείχνουν πόσο λάθος είμαστε στην αγορά ενός αυτοκινήτου.
Το αγοράζουμε και ούτε ψάχνουμε καθόλου τι πως και πόσο θα είναι το κόστος συντήρησής του, είτε σε βασικά αναλώσιμα (όπως τα ελαστικά) είτε σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου και αν μπορούμε να το έχουμε στη κατοχή μας άψογα συντηρημένο.
Να πάρουμε τη' κούρσα' να λέμε ότι έχουμε αυτοκίνητο και όλα τα άλλα, ή 'δε βαριέσαι βρε αδελφέ', ή 'όταν έρθει εκείνη η ώρα βλέπουμε τι θα κάνουμε'.
Είχα φίλο που μας είχε ζαλίσει ότι έχει Άλφα 75 (τότε πρώτο όνομα το αυτοκίνητο) και έβαζε λάστιχα μεταχειρισμένα από βενζινάδικα και όταν πήγαινε για σέρβις άρχιζε τις καρμιριές να μην αλλάξουμε τώρα τακάκια π.χ. αλλά στο επόμενο κ.λ.π.. Νοοτροπία ότι να ναι δηλαδή. Αυτό που λέω πάντοτε είναι ότι η αγορά (ειδικά τώρα με τις 253498 δόσεις) είναι το εύκολο μέρος. Το μεγάλο ζόρι είναι το μετά. Δεν επιτίθεμαι προσωπικά, γενική παρατήρηση είναι για όλους μας και τον τρόπο σκέψης μας.
Πιθανόν όλα αυτά και το ξέρω, αλλά ένα κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο (δεν εννοώ απαραίτητα το δικό σου), μπορεί αύριο να με/σε/μας κάνει στατιστικό στοιχείο στη καλύτερη περίπτωση ατυχήματος και στην χειρότερη δυστυχήματος. -
Παιδια βλεπω οτι μετα απο 2 χρονια και 20000 km, τα continental premium contact
εχουν μισο χιλιοστο διαφορας φθορας τα εμπρος απο τα πισω .
Δλδ 6,3 mm βαθος πελματος τα μπροστα και 6,8mm τα πισω.
Οχι κατι τρομερο αλλα η φθορα υπαρχει και δεν θελω να τα βαλω πισω τωρα.
Σκεφτομαι να τα αφησω ετσι ως εχουν και σε 1 χρονο
που θα αρχισει να παρασκληρυνει η γομα τα αλλαζω ολα και τελειωσε. Τι λετε? -
Επιστημονική απάντηση δεν υπάρχει σε αυτό. Τα αλλάζεις όταν δεις ότι πλέον δεν κρατάνε όπως θα ήθελες. Πάντως η διαφορά στην φθορά είναι πολύ μικρή και άνετα μπορείς να κάνεις μπρος-πίσω αν θέλεις.
-
Tα χιλιόμετρα που έχουν είναι καλά για να γίνει η εναλλαγή και μάλλον θα ήταν καλύτερα να γίνει.
-
Στα διαφορα λαστιχαδικα που εχω παει μου λέγανε αλλαγη μπρος-πισω καθε 10.000χλμ. Οποτε αν θες να κανεις αυτην την εναλλαγη καντην τωρα μην το αφηνεις για πιο αργα. Οσο πιο αργα τοσο φαγωνεται το λάστιχο συμφωνα με το πατημα που εχει καθε τροχος. Στα τωρινα μου λαστιχα κανω αυτην την αλλαγη καθε 10.000 και δεν καταλαβαινω τιποτα, την ποιο προηγουμενη φορα πηγα να κανω την αλλαγη αυτη γυρω στα 30000 και μου φαινοταν καπως περιεργο το πατημα τους και σαν μην πηγαινε καλα το αυτοκινητο...δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ισχύει αυτό με τα 10.000χλμ
-
Ο χρήστης tiodor έγραψε:
Παιδια βλεπω οτι μετα απο 2 χρονια και 20000 km, τα continental premium contact
εχουν μισο χιλιοστο διαφορας φθορας τα εμπρος απο τα πισω .
Δλδ 6,3 mm βαθος πελματος τα μπροστα και 6,8mm τα πισω.
Οχι κατι τρομερο αλλα η φθορα υπαρχει και δεν θελω να τα βαλω πισω τωρα.
Σκεφτομαι να τα αφησω ετσι ως εχουν και σε 1 χρονο
που θα αρχισει να παρασκληρυνει η γομα τα αλλαζω ολα και τελειωσε. Τι λετε?Με απλά μαθηματικά τα λάστιχα σου, αν τα αφήσεις στην θέση τους, θα έχουν μόλις 1mm διαφορά μπρος πίσω στα 40.000χλμ, άρα τα αφήνεις έτσι και δεν ασχολησε με αλλαγή μπρος πίσω.
-
Ανατρέξτε στα μανουαλ των αυτοκινήτων σας, ίσως λένε κάτι περί αλλαγής. Τα 40.000χλμ είναι πολλά για εναλλαγή ισχύει το σύνηθες 10.000χλμ.
-
Τα εγχειρίδια συχνά έχουν πολύ γενικές οδηγίες. Το ειδικό όσο αφορά αλλαγή μπρος πίσω από αυτά που έχω διαβάσει είναι αλλαγή σε διάφορα πέλματος 1-2 mm. Αν η αλλαγή γίνει σε πάνω από 2mm είναι επικίνδυνη, αν γίνει σε διάφορα κάτω από 1mm δεν αξίζει στην ουσία τον χρόνο και το χρημα.
-
To δικό μου λέει ξεκάθαρα στα 10k, όπως λένε και στα βουλκανιζατέρ αλλά ντάξει και στα 20k να τα αλλάξεις δε νομίζω να είναι και τόσο τραγικό, αλλά στα 40k πάει πολύ.
Χρόνος και χρήμα δε νομίζω να ναι, σε 10 λεπτά έχουν περαστεί και το πολύ να σε πάρουν κανένα 10αρικο. -
Η αλλαγή μπρος πίσω δεν γίνεται επειδή διανυθηκαν χ χλμ αλλά για να υπάρχει πιο ομοιόμορφη φθορά στα λάστιχα μπρος πίσω. Τα ορθό άρα είναι μέτρηση της φθοράς μπρος πίσω , οποίος δεν μπορεί να το κάνει 10.000 χλμ δεν είναι κακο σαν νούμερο αλλά δεν παύει να είναι ένα αυθαίρετο νούμερο που μπορεί να είναι λίγο ή πολύ σε συγκεκριμένο συνδυασμό αυτοκινήτου,οδηγού,ελαστικού.
-
Λογικά είναι μια μέση τιμή αλλά σαφώς η φθορά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.
-
Εμενα στο βιβλιο της suzuki γραφει καθε 10.000 χλμ μπρος πισω αλλα και χιαστι.Απ οτι καταλαβαινω με το σχημα στα 1α 10000χλμ μπρος πισω και στα επομενα 10000χλμ χιαστι.Εγω να πω την αληθεια τωρα εχουν 40000χλμ και δεν τα εκανα τιποτα και η εμφανη διαφορα ειναι ελαχιστη.Τωρα αν παιζει ρολο οτι ειναι 4χ4 αλλα στην auto ρυθμιση που το δουλευω περισσοτερο δινει μονο μπροστα και αν χρειαστει και πισω....
Αλλαγή εμπρός ελαστικών με πίσω.