-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Καλησπέρα σας.Να σας ρωτήσω για να μου λύσετε μια απορία,όσον αφορά τον φωτισμό στα πόδια οδηγού και συνοδηγού.Τα έχω ρυθμίσει να συγχρονίζονται είτε με το άνοιγμα της πόρτας,είτε με το άνοιγμα των φώτων,αλλά τζίφος.Κανένα φως δεν ανάβει.Έσκυψα και με φακο και στις δύο μεριές μπας και δω κανένα φως αναμένο αλλά και πάλι τίποτα.Μήπως κάηκαν οι λάμπες και να πάω στο service το δούνε ? λέω τώρα εγώ !!!
Ο φωτισμός στα πόδια θα ανάψει όταν ανοίξεις την πόρτα για να μπεις.Όμως,μόλις κλείσεις την πόρτα,ακόμη και νύχτα να είναι που θα έχεις αναμμένα τα φώτα πορείας,θα σβήσει.Είναι μόνο για είσοδο-έξοδο από το αμάξι στο σκοτάδι.
Υ.Γ. Εκτός αν έχεις χαμηλώσει υπερβολικά την ένταση φωτισμού (brightness) από το δεξιό λεβιεδάκι του καντράν,που είναι σαν να μην φωτίζει στα πόδια.
Mια μικρή διευκρίνιση: αν έχεις βάλει να ανάβει το φως στα πόδια με το άνοιγμα των φώτων πορείας,θα παραμένει ανοιχτό στα πόδια όσο είναι αναμμένα και τα φανάρια του αυτοκινήτου.Αν το έχεις ρυθμίσει με το άνοιγμα της πόρτας θα γίνει ότι περιγράφω παραπάνω.
Σ'έσενα john333, όπως τελικά το περιγράφεις, μάλλον ισχύει ότι προείπα δηλ. δεν κάνουν επαφή ή ήταν ελαττωματικά και τα δύο μαζί λαμπάκια οδηγού-συνοδηγού από τη μάνα τους.
Και λογικά καλύπτεσαι από την εγγύηση. -
Καλησπέρα σας.Να σας ρωτήσω για να μου λύσετε μια απορία,όσον αφορά τον φωτισμό στα πόδια οδηγού και συνοδηγού.Τα έχω ρυθμίσει να συγχρονίζονται είτε με το άνοιγμα της πόρτας,είτε με το άνοιγμα των φώτων,αλλά τζίφος.Κανένα φως δεν ανάβει.Έσκυψα και με φακο και στις δύο μεριές μπας και δω κανένα φως αναμένο αλλά και πάλι τίποτα.Μήπως κάηκαν οι λάμπες και να πάω στο service το δούνε ? λέω τώρα εγώ !!!
Ο φωτισμός στα πόδια θα ανάψει όταν ανοίξεις την πόρτα για να μπεις.Όμως,μόλις κλείσεις την πόρτα,ακόμη και νύχτα να είναι που θα έχεις αναμμένα τα φώτα πορείας,θα σβήσει.Είναι μόνο για είσοδο-έξοδο από το αμάξι στο σκοτάδι.
Υ.Γ. Εκτός αν έχεις χαμηλώσει υπερβολικά την ένταση φωτισμού (brightness) από το δεξιό λεβιεδάκι του καντράν,που είναι σαν να μην φωτίζει στα πόδια.
Mια μικρή διευκρίνιση: αν έχεις βάλει να ανάβει το φως στα πόδια με το άνοιγμα των φώτων πορείας,θα παραμένει ανοιχτό στα πόδια όσο είναι αναμμένα και τα φανάρια του αυτοκινήτου.Αν το έχεις ρυθμίσει με το άνοιγμα της πόρτας θα γίνει ότι περιγράφω παραπάνω.
Σ'έσενα john333, όπως τελικά το περιγράφεις, μάλλον ισχύει ότι προείπα δηλ. δεν κάνουν επαφή ή ήταν ελαττωματικά και τα δύο μαζί λαμπάκια οδηγού-συνοδηγού από τη μάνα τους.
Και λογικά καλύπτεσαι από την εγγύηση.Σε ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτησή σου.
-
Με τους υαλοκαθαριστηρες βρέθηκε λύση τελικά?
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Με τους υαλοκαθαριστηρες βρέθηκε λύση τελικά?Ναι.Δουλεύουν κανονικά και στο αυτόματο.
-
Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει νέα έκδοση του android Auto
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 5-release/ -
Ευχαριστουμε.
Ξέρει κανείς πως αλλάζουμε την προβολή της θερμοκρασίας από Φαρενάιτ σε Κελσίου;
-
Μήπως να ανοίξει κάποιος ένα topic για το android auto για να μην γράφουμε σκόρπια σε διάφορα μοντέλα;
-
Ο χρήστης astrolabos έγραψε:
Ευχαριστουμε.Ξέρει κανείς πως αλλάζουμε την προβολή της θερμοκρασίας από Φαρενάιτ σε Κελσίου;
Επειδή το έψαξα λιγάκι, αυτό το setting έρχεται από το locale της εφαρμογής (δεν είναι κάποια ρύθμιση π.χ. 'C/F'), και καθώς δεν υπάρχει Ελλάδα (αφού δεν υποστηρίζεται), είναι by default ρυθμισμένο για ΗΠΑ, που έχουν Fahreneit. Ίσως γίνεται με λίγο πείραγμα, αλλά δεν έχω βρει πως...
-
Ο χρήστης astrolabos έγραψε:
Ξέρει κανείς πως αλλάζουμε την προβολή της θερμοκρασίας από Φαρενάιτ σε Κελσίου;
Eμένα ήταν έτοιμο,ρυθμισμένο σε κελσίου.
Εσένα πως κι έτσι,μένεις εξωτερικό; Aπό που το αγόρασες το αμάξι;Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει νέα έκδοση του android Auto
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 5-release/Ευχαριστούμε alnotas.
Έχει καμιά σημαντική διαφορά με την προηγούμενη του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου;Επίσης,δε μου απάντησες αν όταν άλλαξες τις εσωτερικές λάμπες του αυτοκινήτου με πιο δυνατές led,ήταν εύκολη διαδικασία.
Βασικά,θα ήθελα να αλλάξω το led στην θήκη-εσοχή στο κάτω μέρος της κονσόλας,με ένα πιο δυνατό.Πως το έκανες και με τι φως αντικατέστησες εκεί; -
Εσένα πως κι έτσι,μένεις εξωτερικό; Aπό που το αγόρασες το αμάξι;Ακόμα δεν έχει έρθει το αμάξι. Απλά το κατέβασα και το έβαλα στο κινητό. Μάλλον γι'αυτό.
-
Ευχαριστούμε alnotas.
Έχει καμιά σημαντική διαφορά με την προηγούμενη του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου;Δεν γνωρίζω. Είμαι στην δουλειά και το κατέβασα από τον υπολογιστή εδώ.
Επίσης,δε μου απάντησες αν όταν άλλαξες τις εσωτερικές λάμπες του αυτοκινήτου με πιο δυνατές led,ήταν εύκολη διαδικασία.
Βασικά,θα ήθελα να αλλάξω το led στην θήκη-εσοχή στο κάτω μέρος της κονσόλας,με ένα πιο δυνατό.Πως το έκανες και με τι φως αντικατέστησες εκεί;Οι λάμπες ήταν ότι πιο φθηνό βρήκα σε led από ένα τοπικό κινεζομάγαζο. Το φως ήταν εξωπραγματικά δυνατό και classy αλλά δούλεψε και η 'αναλογία του φθηνού' οπότε από τις 3 λάμπες (δύο map lights και μία μεσαία) το ένα map light κάηκε και ακόμα δεν το άλλαξα.
Το μεσαίο αλλάζει εύκολα. Προσοχή να εχεις πλαστικά εργαλεία για να βγάλεις τον διαθλαστήρα (...σωστά το είπα;)
Τα map lights είναι λίγο πιο tricky.
Μέσα στην θήκη των γυαλιών έχει μια βίδα. Την βγάζεις και μετά ξεκουμπώνεις όλο το πλαστικό casing.
Τα λαμπάκια είναι δύο τέτοια
Ξεκουμπώνει αυτή η μαύρη πλαστική βάση με μισή στροφή και μετά η λάμπα, την τραβάς μέσα από την θηκούλα.
Προσπάθησα στην αρχή να βγάλω τους διαθλαστήρες των map lights και να τις τραβήξω από κει τις λαμπίτσες αλλά όλο γλιστρούσαν. Γιαυτό και έβγαλα όλο το σύστημα.Υ.Γ. Και για όποιον ρωτάει... ΝΑΙ, τραβάω φωτογραφίες στο ότι κι αν κάνω (στο αμάξι) γιατί αν γίνει καμιά στραβή θέλω να ξέρω πως ήταν όλα πριν.
-
Εσένα πως κι έτσι,μένεις εξωτερικό; Aπό που το αγόρασες το αμάξι;Μάλλον για το AndroidAuto μιλάει, όχι για το αυτοκίνητο...
-
Γνωρίζει κανείς με τε πίεση ερχοντουσαν τα ελαστικά απο το εργοστάσιο ?Ισχύει το 41 εμπρός 38 πίσω ?
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Γνωρίζει κανείς με τε πίεση ερχοντουσαν τα ελαστικά απο το εργοστάσιο ?Ισχύει το 41 εμπρός 38 πίσω ?Η πίεση που ερχόνται συνήθως τα νέα αμάξια είναι ότι να΄ναι..
Η αλήθεια είναι όμως,πως στo Scross μου ήταν η 1η φορά που σε καινούριο αμάξι κατά την παραλαβή ήταν σωστή (νομίζω 35 μπρος-πίσω για οδήγηση comfort βάσει του TPMS).Το 41-38 που λες,είναι για 4 άτομα φορτίο. Στην εσωτ. πλευρά της πόρτας του αυτοκινήτου γράφει τις πιέσεις,νομίζω ανάλογα το φορτίο κι αν θες economy (αυξημένες) ή comfort (μειωμένες).Κι ένα μείον που παρατήρησα κάνοντας μια ωραία βόλτα σήμερα και που τελικά συμπεραίνω ότι συμβαίνει στις εξ' ανατολών μάρκες.
Οι κεντρικοί αεραγωγοί όσο κι αν κλείσεις τις περσίδες -και με κλιματισμό off εννοείται- πάντα βάζουν λίγο αέρα.Το ίδιο συνέβαινε και σε Hyundai i10 προηγ. γενιάς που είχαμε στην οικογένεια.Σε όσα ευρωπαϊκά μοντέλα έχω οδηγήσει (Alfa,Fiat,Peugeot,Ford,Seat) δε συμβαίνει αυτό. -
Η πίεση που ερχόνται συνήθως τα νέα αμάξια είναι ότι να΄ναι..
Η αλήθεια είναι όμως,πως στo Scross μου ήταν η 1η φορά που σε καινούριο αμάξι κατά την παραλαβή ήταν σωστή (νομίζω 35 μπρος-πίσω για οδήγηση comfort βάσει του TPMS).Το 41-38 που λες,είναι για 4 άτομα φορτίο. Στην εσωτ. πλευρά της πόρτας του αυτοκινήτου γράφει τις πιέσεις,νομίζω ανάλογα το φορτίο κι αν θες economy (αυξημένες) ή comfort (μειωμένες).Κι ένα μείον που παρατήρησα κάνοντας μια ωραία βόλτα σήμερα και που τελικά συμπεραίνω ότι συμβαίνει στις εξ' ανατολών μάρκες.
Οι κεντρικοί αεραγωγοί όσο κι αν κλείσεις τις περσίδες -και με κλιματισμό off εννοείται- πάντα βάζουν λίγο αέρα.Το ίδιο συνέβαινε και σε Hyundai i10 προηγ. γενιάς που είχαμε στην οικογένεια.Σε όσα ευρωπαϊκά μοντέλα έχω οδηγήσει (Alfa,Fiat,Peugeot,Ford,Seat) δε συμβαίνει αυτό.Ευχαριστώ, απλά σταματησα σε βενζινάδικο και ειπα να το μετρήσω και το βρηκα 36 νομιζω γι'αυτο ρωτησα.Δεν ειναι παραιτητως κακό που περνάει λιγος αερας αντιθετως μια ανανέωση του αέρα σε τοσο κλειστο χώρο είναι πιστεύω απαραίτητη.
-
Καλησπέρα δύο νέα ενημερωτικά
1 Η ώρα του πρώτου service έφτασε ρωτώντας απλά την τιμή και όχι τη περιλαμβάνει για να πάρω απλά μία γεύση μου είπαν 180€ δεν ξέρω αν είναι λίγα ή πολλά...
2 Μετά από αρκετές εβδομάδες που το αμάξι κάνει καθημερινά ελάχιστα χιλιόμετρα μου έβγαλε το μήνυμα drive to regenerate dpf έτσι και έκανα το έβγαλα λοιπόν στην εθνική και μόλις ξεπέρασα τα 60χιλ/ωρα έσβησε. Συνέχισα για μερικά χιλ με 120 σταθερά και όλα καλά το αυτοκίνητο έχει κάνει 15000χιλ και είναι σχεδόν ενός έτους το πετρέλαιο που βάζω είναι πάντα shell v power Και ανά δύο γεμίσματα βάζω και ενισχυτικό.
Το πρόβλημα νομίζω πως δημιουργήθηκε από την μικρή και με χαμηλή ταχύτητα χρήση του.
-
πληροφορίες για το θέμα https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=105&t=26609&start=45
-
Καλημερα.Δυο θεματακια που θελω να μου πειτε την γνωμη σας.Εδω και αρκετο καιρο παρατηρω οτι τα αμορτισερακια απο το πορτμπαγκαζ δεν το ανοιγουν μεχρι επανω (το εκανε και πριν τα κρυα) και στο σασμαν μολις πεσει η θερμοκρασια δυσκολευουν να κουμπωσουν 2α και οπισθεν οι αλλες μπαινουν κανονικα βεβαια μολις ζεσταθει ολα οκ.Στο Leon που ειχα δεν ειχα παρατηρησει τετοιο θεμα...
-
Εμένα τους πρώτους 2 μήνες δεν κούμπωνε εύκολα η 1η και η όπισθεν.
Τώρα μετά από 4.000χλμ η 1η μπαίνει κανονικά, αλλά καμιά φορά έχω θέμα με την όπισθεν. Πολλές φορές την βάζω και δεν νιώθω ότι κούμπωσε και ότι θα μου την πετάξει.Με τα αμορτισέρ του πορτ μπαγάζ δεν έχω παρατηρήσει κάτι.
Μπορεί κάποιος να μου πει αν τα θερμαινόμενα καθίσματα θερμαίνουν μόνο τον 'πωπό' ή και την πλάτη; Νόμιζα ότι δεν θέρμαιναν πλάτη αλλά τις προάλλες που τα άναψα άρχισα να νιώθω μια ανεπαίσθητη ζέστη στην μέση... Αλλά μπορεί να ήταν και η ιδέα μου.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλημερα.Δυο θεματακια που θελω να μου πειτε την γνωμη σας.Εδω και αρκετο καιρο παρατηρω οτι τα αμορτισερακια απο το πορτμπαγκαζ δεν το ανοιγουν μεχρι επανω (το εκανε και πριν τα κρυα) και στο σασμαν μολις πεσει η θερμοκρασια δυσκολευουν να κουμπωσουν 2α και οπισθεν οι αλλες μπαινουν κανονικα βεβαια μολις ζεσταθει ολα οκ.Στο Leon που ειχα δεν ειχα παρατηρησει τετοιο θεμα...Πόσο καιρό έχεις το αμάξι;
Σε Hyundai i10 που είχα στα 7 χρόνια παρουσίασαν θέμα τα αμορτισερ του πορτμπαγκάζ (στην αρχή δεν άνοιγε ως τέρμα πάνω,όπως εσένα,αλλά μετά άρχισε να πέφτει όταν άνοιγε με κίνδυνο παρ'ολίγο τραυματισμού(!),οπότε αλλάχτηκαν).Κόστος αλλαγής σε εξουσιοδοτημένο Ηyundai το 2015, 10 ευρώ -μαζί με την εργασία-.
Για τις ταχύτητες το είχα στην αρχή αυτό το θέμα,αλλά μετά από 7μήνες δεν με έχει απασχολήσει ξανά.
SUZUKI SX4 SCROSS