-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ρε παιδιά, για προβολείς μιλάμε. Γιατί να μην μπορεί κάποιος να τους αλλάξει μετά και να αποφύγει την φορολογική επιβάρυνση?
Εξαιρετικά δύσκολο και πολύ ακριβό.
Όταν μιλάμε για Xenon (αλλά και για LED παρόμοια είναι η κατάσταση), μιλάμε για προβολέα, λάμπες, ballasts, igniters, διακόπτη, προγραμματισμό του εγκεφάλου, σύστημα ελέγχου ύψους δέσμης και πλυστικό..
Στη C5 είχε ακόμα τα μοτεράκια για την κίνηση των xenon (ήταν κατευθυντικά), τους σένσορες ύψους σε κάθε μπουκάλα+σφαίρα της ανάρτησης, συν το ξεχωριστό μοτεράκι + αντλία για τα πλυστικά. Και όλα αυτά έπρεπε να ακολουθηθούν με προγραμματισμό, που ειδικά στη τελευταία C5 είναι εφιάλτης, ακόμα και για τους επίσημους.
Bottom-line: αν θέλετε xenon/LED, πάρτε έκδοση που να τα έχει standard
-
Ή αν δε θέλετε να έχετε προβλήματα πάρτε έκδοση Ambition
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Ή αν δε θέλετε να έχετε προβλήματα πάρτε έκδοση AmbitionΝταξι καλά και τα λεντ, αλλά και 6k στην τσέπη μια χαρά είναι
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Ή αν δε θέλετε να έχετε προβλήματα πάρτε έκδοση Ambition
Νταξι καλά και τα λεντ, αλλά και 6k στην τσέπη μια χαρά είναι
Thanoss ξέρεις ότι συμφωνώ 100% μαζί σου
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για εμένα τα led ήταν το μόνο έξτρα που πραγματικά ήθελα από την έκδοση ambition. Μάλιστα είχα αρχίσει να σκέφτομαι την τρελή ιδέα να δώσω τα επιπλέον χρήματα (κοντά στα € 3.000) όμως τελικά επικράτησε η λογική.
Ψάχτηκα ξανά προκειμένου να τα βάλω αφού έρθει το αυτοκίνητο, όμως όταν άρχισε ο μηχανικός της αντιπροσωπείας να μου απαριθμεί τα ανταλλακτικά που πρέπει να αλλαχτούν, τον σταμάτησα ευγενικά και τον αποχαιρέτησα...
Πλέον αυτό που θα κάνω είναι βρω ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές από night braker, xtreme vision κτλ για να αντικαταστήσω άμεσα τις υπάρχουσες λάμπες -
Προφανώς συμφωνώ για την οικονομική διαφορά, δεν είναι λίγα τα λεφτά, ειδικά αν είναι μόνο για αυτό το extra (τα xenon/LED δηλαδή). Αλλά η διαφορά στην απόδοση, λειτουργία και δυνατότητες είναι μέρα-με-τη-νύχτα (pun intended ). Γι'αυτό και εγώ, επειδή με ξέρω, πήγα στο ST-Line κυρίως για αυτά, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει.
Όσο για το πίσω προφυλακτήρα που ρωτάτε πιο πριν, θεωρητικά δεν είναι εξάτμιση, είναι απλώς διαφορετικό το κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Άρα θα μπορέσετε να το βρείτε ως ανταλλακτικό, όχι ως αξεσουάρ. Και πιθανότατα θα πρέπει να αλλαχτεί το κάτω μέρος (ή και όλος ο προφυλακτήρας), συν τις βάσεις και τα αλουμινένια καλύμματα που φαίνονται. Κάτι αντίστοιχο ήθελα να κάνω στη C5 και να βάλω το κάτω μέρος από την 3λιτρη, αλλά το σύνολο έφτανε σχεδόν τα 600€, έχετέ το υπόψη σας....
-
2.770 το ακριβές κόστος των led προβολέων ως extra. Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεια που μίλησα μου είπε ότι δεν μπορούν να αλλαχθουν εκ των υστέρων. Ή προφανώς δεν αναλαμβάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά τα Led θα τα ήθελα για καθαρά λόγους αισθητικής/ομορφιάς. Δεν είναι ότι έχω οδηγήσει νύκτα με τα συγκεκριμένα αλογόνου και δεν έχω μείνει ικανοποιημένος. Δεν αμφιβάλω ότι τα Led σου παρέχουν καλύτερη ποιότητα φωτισμού. Για την ποιότητα του φωτισμού όμως μπορείς να αλλάξεις λάμπες και να έχεις κάποια βελτίωση.
-
Ο χρήστης manpor έγραψε:
Για εμένα τα led ήταν το μόνο έξτρα που πραγματικά ήθελα από την έκδοση ambition. Μάλιστα είχα αρχίσει να σκέφτομαι την τρελή ιδέα να δώσω τα επιπλέον χρήματα (κοντά στα € 3.000) όμως τελικά επικράτησε η λογική.
Ψάχτηκα ξανά προκειμένου να τα βάλω αφού έρθει το αυτοκίνητο, όμως όταν άρχισε ο μηχανικός της αντιπροσωπείας να μου απαριθμεί τα ανταλλακτικά που πρέπει να αλλαχτούν, τον σταμάτησα ευγενικά και τον αποχαιρέτησα...
Πλέον αυτό που θα κάνω είναι βρω ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές από night braker, xtreme vision κτλ για να αντικαταστήσω άμεσα τις υπάρχουσες λάμπεςΓιατί όμως; Δεν είναι καλές οι μανίσιες;
Σχετικά με το κάτω μέρος, στην αντιπροσωπεία που πήγα εγώ δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ότι υπάρχει σαν επίσημο αξεσουάρ, αλλά για να έχει κυκλοφορήσει έξω, κάπου κάπως θα γίνεται.
-
Ο χρήστης siamego έγραψε:
2.770 το ακριβές κόστος των led προβολέων ως extra. Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεια που μίλησα μου είπε ότι δεν μπορούν να αλλαχθουν εκ των υστέρων. Ή προφανώς δεν αναλαμβάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά τα Led θα τα ήθελα για καθαρά λόγους αισθητικής/ομορφιάς. Δεν είναι ότι έχω οδηγήσει νύκτα με τα συγκεκριμένα αλογόνου και δεν έχω μείνει ικανοποιημένος. Δεν αμφιβάλω ότι τα Led σου παρέχουν καλύτερη ποιότητα φωτισμού. Για την ποιότητα του φωτισμού όμως μπορείς να αλλάξεις λάμπες και να έχεις κάποια βελτίωση.Υπάρχουν πολλές υλοποιήσεις αλογόνου και αντίστοιχα led/xenon.
Πρώτα πρέπει να δει κάποιος ότι δεν του κάνουν τα αλογόνου και μετά να πράξει!
Προσωπικά led θα έβαζα μόνο για το αισθητικό κομμάτι.
Ούτε βράδυ οδηγώ πολύ ουτε εχω διαπιστώσει (στην Χ1 τουλάχιστον) ότι τα αλογόνου δεν φωτίζουν καλά (παροτι τα led που δοκίμασα στο εκτεταμένο test drive έδειχναν λίγο ακομα πιο λαμπερά)
Αντιθετα π.χ στο QQ τα απλά φώτα ήταν ανεπαρκή και ευτυχώς που είχε το επίπεδο εξοπλισμού που είχα αυτόματη λειτουργία προβολέων γιατί όποτε τα χρειάστηκα είχα μονίμως τους προβολείς με το σύστημα ενεργοποιημένο.
Τα ίδια (αν και κάπως καλύτερα) και με το Yaris. -
Ακου 2.000 τα led... ουτε τα xenon μου δεν εκαναν τοσο
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ούτε βράδυ οδηγώ πολύ ουτε εχω διαπιστώσει (στην Χ1 τουλάχιστον) ότι τα αλογόνου δεν φωτίζουν καλά (παροτι τα led που δοκίμασα στο εκτεταμένο test drive έδειχναν λίγο ακομα πιο λαμπερά)Δεν είναι μόνο πιο λαμπερά Στέφανε, φωτίζουν αρκετά πιο μακριά με πολύ καλύτερη δέσμη και κατανομή του φωτισμού. Τα αλογόνου είναι καλά μέχρι κάποιος να δοκιμάσει LED (ή έστω και Xenon...μετά δεν υπάρχει επιστροφή!). Προσωπικά για παράδειγμα, δεν θα αγόραζα ποτέ ξανά BMW με φώτα αλογόνου. Στο Kuga είναι το μόνο που με ενοχλεί (που έχω φώτα αλογόνου), αλλά ήταν συνειδητή επιλογή και κάπως το ανέχομαι!
Ακου 2.000 τα led... ουτε τα xenon μου δεν εκαναν τοσο
- Τα Led είναι σαφώς πιο ακριβά από τα Xenon
- Προφανώς εννοεί συνολική τιμή λιανικής, μαζί με τον επιπλέον φόρο (αυτό είναι που εκτοξεύει την τιμή).
-
να ξέρετε πάντως ότι δεν υπάρχει αντικατάστατο για το high beam assist. Τα xenon/led ναι μεν φωτίζουν 'λίγο' ποιο μακριά/καθαρά αλλά υπάρχει και όριο λόγω της φυσικής. Για να φωτίσει το φανάρι ποιο μακρυά θα πρέπει και η δέσμη, πέρα από την ένταση, να φεύγει ποιο παράλληλα με το έδαφος, άρα υπάρχει κίνδυνος να τυφλώνει τους απέναντι. Γιαυτό και πέρα από τα led εμφανίζονται τεχνολογίες όπως της opel που κόβει μερικώς την ακτίνα κτλ.
-
Και τα 2 τελευταία αυτοκίνητα μου είχαν εργοστασιακά xenon και η διαφορά είναι μεγάλη.
Ξέρω καλά ότι όταν παραλάβω το Kodiaq με λάμπες αλογόνου, κάθε μέρα θα...τρώγομαι μέσα μου.
(ειδικά τα angel eyes στην bmw που είχα ήταν μαγικά και σαν ποιότητα και σαν αισθητική) -
Ωπ, τι έχουμε εδώ
https://milotec.de/index.php?language=e ... 03c680a060 -
Αν κάποιος σκέφτεται να παραγγείλει την ασύρματη κάμερα που αναφέρθηκε προ ημερών, το Σάββατο στις 11/11 έχει sales day στο aliexpress και θα την έχει μισή τιμή! Όχι ότι είναι κανένα τρελό πόσο, αλλά γιατί όχι?
-
Με γνώστη ηλεκτρολόγο που μίλησα στην Θεσσαλονίκη ο οποίος γενικώς κάνει παπάδες, μου είπε ότι σε αυτής της γενιάς τα VW μην βάζεις τίποτα εκ των υστέρων που θα χρειαστεί επέμβαση στην πλεξούδα των καλωδίων. Ή πάρτο εξαρχής, ή ξέχνα το εξαρχής.
Περισσότερο για όποιον θέλει να κάνει ηλεκτρικές παρεμβάσεις ή μετατροπές στο αυτοκίνητο του -
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Με γνώστη ηλεκτρολόγο που μίλησα στην Θεσσαλονίκη ο οποίος γενικώς κάνει παπάδες, μου είπε ότι σε αυτής της γενιάς τα VW μην βάζεις τίποτα εκ των υστέρων που θα χρειαστεί επέμβαση στην πλεξούδα των καλωδίων. Ή πάρτο εξαρχής, ή ξέχνα το εξαρχής.
Περισσότερο για όποιον θέλει να κάνει ηλεκτρικές παρεμβάσεις ή μετατροπές στο αυτοκίνητο τουΗ κάμερα είναι ασύρματη, μήπως αυτό έχει σημασία γιατί λογικά θα είναι λιγότερη μανούρα / δουλειά.
-
Δεν αναφέρθηκα στο ποστ του συνφορουμίτη, αλλά σε ένα γενικό κλίμα. Η ασύρματη κάμερα δεν έχει καμία παρέμβαση στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.
Περισσότερο σε αυτούς που «σκέφτονταν» για led φώτα, αλλαγή εργοστασιακής πηγής κτλSent from my iPhone using Tapatalk
-
Να και ένα Σαλονικιώτικο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Quartz grey φαίνεται αυτό
Skoda Kodiaq