-
Ισως εχςι αναφερθει πριν,δεν εχω διαβασει ολο το νημα.Στις δηλωσεις,αν και δεν υπαρχει κατι αναλογο κουτακι,πρεπει να υπαρχει και το ΑΦΜ του πωλητη που κραταει ο αγοραστης στη δηλωση και το αντιστοιχο του αγοραστη που κραταει ο πωλητης.Και ακομα,βεβαιωση απο την εφορεια οτι δεν οφειλει τελη κυκλοφοριας περασμενων ετων.Τα γραφω γιατι τα αντιμετωπισα χθες με την μεταβιβαση του δικου μου.
-
Δε ξέρω αν αυτό πρέπει να το βάλω εδώ ή στα περί ασφάλισης.
Περίπου πριν δυο εβδομάδες πούλησα το golf που ήταν στο όνομα της γυναίκας μου. Αποφασίσαμε μαζί με τον αγοραστή τη μεταβίβαση να τη κάνουμε στο ΚΕΠ. Μας ενημέρωσε η υπάλληλος του ΚΕΠ όμως ότι η άδεια θα έρθει στον καινούριο ιδιοκτήτη το Σεπτέμβρη. Το δεχθήκαμε και οι δυο και προχωρήσαμε στη μεταβίβαση, καθώς μας διαβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο μπορεί με το χαρτί που μας δίνουν να το ασφαλίσουν στον νέο ιδιοκτήτη.
Προχωρήσαμε και όλα καλά.
Αμέσως μετά ζήτησα να κόψω την ασφάλεια και έστειλα κάποια χαρτιά στην ασφαλιστική για να μου πιστώσουν τη διαφορά από τα ασφάλιστρα και για να κοπεί η ασφάλεια.
Σήμερα με πήρε ο ασφαλιστής μου και μου είπε ότι εφόσον η άδεια μπορεί να έρθει και τον Σεπτέμβρη στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, το αυτοκίνητο αφού κόψουμε την ασφάλεια θα φαίνεται ανασφάλιστο στη σύζυγό μου (ήταν στο όνομά της) και ότι μπορεί να έρθει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη (σύζυγο) που στα χαρτιά φαίνεται ακόμα.
Αφού ο καινούριος ιδιοκτήτης το ασφάλισε σε δική του ασφάλεια τη ρωτάω, πως είναι δυνατόν να φαίνεται ανασφάλιστο? Μου είπε ότι τυπικά το αυτοκίνητο πρέπει να ασφαλίζεται βάσει το τι γράφει η άδεια και ότι τώρα τα κοιτάνε όλα.
Ισχύει κάτι τέτοιο ή ασφάλεια προσπαθεί να μην επιστρέψει τα ασφάλιστρα και να το κρατήσει ασφαλισμένο μέχρις ότου να βγει η άδεια στον νέο ιδιοκτήτη?
Και δεύτερη ερώτηση, μπορούμε να πάμε στο ΚΕΠ, να πάρουμε τα χαρτιά και να πάμε στο υπουργείο να κάνουμε τη μεταβίβαση για να τελειώσουμε?
Μπλέξαμε ρε γμτ...
-
Αν η μεταβίβαση δεν καταχωρηθεί στο σύστημα του Υπουργείου Συγκοινωνιών είσαι ανοιχτός σε πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την ασφάλεια αλλά και σε πείπτωση ατυχήματος, κλήσης κλπ. Στην τροχαία και στην εφορία οι αλλαγές προκύπτουν μέσω της ενημέρωσης από το Συγκοινωνιών.
Η διαδικασία μεσω ΚΕΠ συνήθως κρατούσε 1-2 εβδομάδες που είναι και αυτές ρίσκο! Αλλά μέχρι το Σεπτέμβρη είναι απαράδεκτο και πρέπει αμεσα να πάτε να πάρετε τα χαρτιά (ελπίζοντας ότι δεν τα έχουν διώξει και να πρέπει να τα ψάξετε σε τίποτα σάκους κλπ) και να πάτε σε ένα διακανονιστή να σας κάνει τη μεταβίβαση σε 1 ώρα να ξεμπερδέυετε! -
Αν μπορει καποιος να μου επιβεβαιωσει το παρακατω που νομιζω ισχυει:
Για μεταβιβαση αυτοκινητου που εχει προσωρινη καταθεση πινακιδων, παιρνεις πινακιδες, πληρωνεις τριμηνο ασφαλεια, πας ΚΤΕΟ και κοβεσαι αν θελει πραγματα και με το παραπεμπτικο του ΚΤΕΟ οτι εχει κοπει και πρεπει να ξαναπερασει ολοκληρωνεται η μεταβιβαση σωστα? Δλδ παροτι κοπηκε στο ΚΤΕΟ γινεται κανονικα η μεταβιβαση. -
Φυσικα και γινεται. Οταν 'κοβεται' ενα αμαξι στο ΚΤΕΟ, ο ελεγχος ισχυει για εναν μηνα, οποτε μεσα στο μηνα και μπορει να κυκλοφορει νομιμα στο δρομο και να μεταβιβαστει.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
Δεν νομίζω ότι γίνονται τα παραπάνω...πριν ένα μηνα πούλησα το αυτοκίνητό μου κ για να γίνει η μεταβίβαση έπρεπε οπωσδήποτε να καταθέσω κ το χαρτί του κτεο...αυτά στον πειραιά
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
για να γίνει η μεταβίβαση έπρεπε οπωσδήποτε να καταθέσω κ το χαρτί του κτεοΤί γράφτηκε δηλαδή που είναι διαφορετικό απ' την εμπειρία σου;
Ακόμα και όταν ο έλεγχος δεν είναι επιτυχής, πάλι εκδίδεται χαρτί ελέγχου ΜΕ ΙΣΧΥ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ! -
Rocsta ευχαριστω για τον κοπο σου
-
Στο ιδιο μηκος κυματος....εχω την εξης ερωτηση:
Ας υποθεσουμε οτι θελουμε να μεταβιβασουμε ενα αυτοκινητο τρακαρισμενο ή με ζημια ή που τελος παντων δεν κινειται/λειτουργει (π.χ. παρατημενο ή ιστορικο). Για περασει ΚΤΕΟ, μπορουμε να το παμε με γερανο/οδικη βοηθεια στο ΚΤΕΟ, να το 'κοψουνε' με συνοπτικες διαδικασιες και μετα να το μεταβιβασουμε??
Ευχαριστω!
-
ΣΟΣ ΣΟΣ
Καλησπερες σε ολους
Σας παρακαλω πολυ θελω τη βοηθεια σας
Θελω να παρω ενα αυτοκινητο απο εμπορο.
Στη περιπτωση οπου μετα τον ελενχο του αποφασισω να το αγορασω τη διασικασια πρεπει να γινει?
Ποτε θα πληρωσω τον εμπορο? Τον πληρωνω αφου βγαλουμε την αδεια κυκλοφοριας (εστω και τη προσωρινη μεσω ΚΕΠ)?
Νομιζω οτι χωρις την αδεια στα χερια μου (με τα στοιχεια μου ως νεο κατοχο)να μη του δωσω ουτε σεντς,ειμαι λαθος?
Και μετα αν τελικα το παρω θα πρεπει να το ασγαλισω πριν το μεταφερω σωστα?Νομιζω οτι ειναι παρανομ και μπορω να βρω κανα μπελα αν το κυκλοφορισω εστω και για μικρη αποσταση ανασφαλιστο,δε συζητω αμα τυχει καμια ατυχια στο δρομο εκει παω ακλαφτος
Παρακαλω πολυ οποιος εχει παρει απο εμπορο να μου δωσει τα φωτα τουΕυχαριστω
-
Μάλλον είναι το πρώτο σου αυτοκίνητο, σωστά ?
Σχεδόν όλοι έχουμε αγοράσει -και- από έμπορο, δεν είναι καμιά φοβερή και τρομερή διαδικασία. Αφού τελειώσεις με τον έλεγχο, συνήθως δίνεις μια -μικρή- προκαταβολή (ίσως ούτε και αυτή) και υπογράφεις 2-3 υπεύθυνες/εξουσιοδοτήσεις για να γίνουν τα χαρτιά (τα κάνει ο έμπορος αυτά). Την ημέρα που έχετε συμφωνήσει και είναι όλα κομπλέ, κάνεις τη μεταφορά ή εκδίδεις τραπεζική (καλύτερα), πας, παραλαμβάνεις αυτοκίνητο και δίνεις τα λεφτά.
Με την ασφάλεια έχεις μιλήσει πιο πριν (όταν πάρεις το ΟΚ για την μεταβίβαση), ώστε να είναι ασφαλισμένο την ημέρα που θα το παραλάβεις.
-
Φιλε Neo σε υπερευχαριστω για την αμμεση απαντηση σου
Οποτε συνοψιζω καθοτι καυαγκας...
Παω το βλεπω/μαρεσει/ειναι οκ συμφωνουμε...Δινω στοιχεια (αριθμο ταυτοτητας/αφμ),συμπληρωνω αιτησεις/υπευθυνες δηλωσεις κτλ...και κανει τη χαρτουρα ο εμπορος...Οταν ειναι οκ τα χαρτια παω τσεκαρω οτι η αδεια ειναι στο ονομα μου και τον πληρωνω right?
Και ο ασφαλιστης μου αναμενει την αδεια με fax και τα λοιπα στοιχεια μου,με ασφαλιζει και κυκλοφορω στο δρομος κυριος... -
Ναι, αν και μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία αν πεις του έμπορου να στείλει την άδεια αμέσως τη βγάλει, δηλαδή πριν πας να παραλάβεις. Αν φοβάσαι τόσο πολύ ότι μπορεί να γίνει στραβή (γιατί ?), τότε μπορείς να τα κάνεις όλα την ημέρα που θα πας να το παραλάβεις, απλώς θα πρέπει να περιμένεις στο μαγαζί μέχρι να πάει το fax με άδεια και τιμολόγιο και να σου δώσει το ΟΚ ο ασφαλιστής σου.
Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με τραπεζική (προτιμότερο) είτε με wire transfer, αν έχεις e-banking στο κινητό σου (ή κουβαλήσεις laptop). Αυτό και για να είσαι σίγουρος, αλλά και για να πάρει τα λεφτά του ο έμπορος (μόνο με μετρητά πλέον δύσκολο να κάνεις τέτοιες αγορές, ειδικά αν μιλάμε για σοβαρό ποσό).
-
Βρήκα ένα μεταχειρισμένο και έδωσα προκαταβολή και έβγαλα και παράβολο (165 ευρώ σύνολο για 1360 κ.εκ.) και - λάθος μου - μετά μίλησα με την λογίστρια μας, και κατάλαβα πως καλύτερα η μεταβίβαση να γίνει στο όνομα της μητέρας μου και όχι στο δικό μου. Όμως το παράβολο που τώρα έχω έχει την αιτιολογία 'Αριθμ.κυκλοφ+Επιθετό μου'. Ρώτησα ΚΕΠ Γαλατσίου και έμαθα πως μάλλον μπορώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω από το υπουργείο. Γνωρίζει μήπως κανείς την διαδικασία;
Μήπως αφού πλέον έχω εξουσιοδότηση από την μητέρα μου δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό και μπορεί να μείνει ως έχει το παράβολο; (=αποδεικτικό κατάθεσης σε λογαριασμό Alpha Bank μέσω μηχανήματος που είναι μέσα στην τράπεζα)
-
Τελικά στο υπουργείο δεν υπάρχει θέμα, αρκεί ο αριθμ. κυκλοφορίας να είναι σωστός.
-
Ξυπνάω το νήμα για να μην ανοίξω καινούριο.
Σκοπεύω να πουλήσω ένα όχημα (μικρής αξίας).
Γνωρίζει κάποιος να με συμβουλεύσει για τη διαδικασία (πέραν των τυπικών που αναγράφονται παντού στο internet και έχω ήδη διαβάσει), ώστε να αποφύγω κακοτοπιές και να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η διαδικασία για μένα?
Ευχαριστώ. -
Αφού συμφωνήσεις με τον αγοραστή, πάς σε μια τράπεζα πολύ κοντά στο υπουργείο. Σου κάνει την κατάθεση, του δίνεις τα κλειδιά και περνάτε απέναντι μαζί στο υπουργείο. Γίνεται η μεταβίβαση, βγαίνει προσωρινή άδεια στο όνομά σου, υπογράφετε μια Υ.Δ που να λέει τί ωρα έφυγε το αυτοκίνητο από το όνομά σου και φευγετε.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αφού συμφωνήσεις με τον αγοραστή, πάς σε μια τράπεζα πολύ κοντά στο υπουργείο. Σου κάνει την κατάθεση, του δίνεις τα κλειδιά και περνάτε απέναντι μαζί στο υπουργείο. Γίνεται η μεταβίβαση, βγαίνει προσωρινή άδεια στο όνομά σου, υπογράφετε μια Υ.Δ που να λέει τί ωρα έφυγε το αυτοκίνητο από το όνομά σου και φευγετε.Πολύ σωστά τα λες, με τη διαφορά ότι η μεταβίβαση γίνεται στο όνομά του(του αγοραστή), εφόσον λέει πως είναι ο πωλητής ο φίλος Γιώργος_i20
Μάλλον σου ξεφυγε εκ παραδρομής. -
Με τα τέλη κυκλοφορίας στην διαδικασία μεταβίβασης τι ισχύει;
Τα πληρώνει ο αγοραστής μετά την μεταβίβαση με το γνωστό τρόπο; -
Το αγόρασες τώρα???
Εάν ναι συμφώνησε με τον πωλητή να τα πληρώσει πριν τη μεταβίβαση και δώσε του τα χρήματα... αλλιώς αν το πάρεις μετά την Πρωτοχρονιά πρέπει να τα έχει πληρώσει αυτός...Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης