-
Ακούω από εδώ κ από εκεί και από εμπόρους ελαστικών πως τόνα είναι σκληρό λάστιχο, τ'άλλο είναι μαλακό κλπ. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, εγώ όμως πως μπορώ να καταλάβω ποιό λάστιχο είναι μαλακό κ ποιό σκληρό; Είναι κάτι που μπορώ να το ελέγξω τόσο πριν τα πάρω όσο και μετά;
Υπάρχει ήδη θέμα για ελαστικά. Ένα παλιό μέλος θα έπρεπε να το γνωρίζει. [Admin]
-
εβγαλα να δω την κατασταση της ρεζερβας αναγκης , αυτο το γελοίο λεπτο ελαστικο που ειναι για μεχρι 80 χλμ την ωρα .
απ οτι ειδα ειναι για πεταμα . εψαξα στο νετ αλλα δεν βρισκω λαστιχα με αυτες τις γελοιες διαστασεις . τι γινεται που τα βρισκουμε;
αντιπροσωπεια ουτε να το σκεφτονται . εχει χρειαστει να αλλαξετε; -
Οποιοδήποτε λαστιχάδικο μπορεί να παραγγείλει και να φέρει, αν δεν το έχει ήδη σε στοκ.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
εβγαλα να δω την κατασταση της ρεζερβας αναγκης , αυτο το γελοίο λεπτο ελαστικο που ειναι για μεχρι 80 χλμ την ωρα .
απ οτι ειδα ειναι για πεταμα . εψαξα στο νετ αλλα δεν βρισκω λαστιχα με αυτες τις γελοιες διαστασεις . τι γινεται που τα βρισκουμε;
αντιπροσωπεια ουτε να το σκεφτονται . εχει χρειαστει να αλλαξετε;Γιατί είναι για πέταμα;;;πόσα χρόνια το έχεις;;
όπως είπε ο Δίας... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αντιπροσωπεια ουτε να το σκεφτονται . εχει χρειαστει να αλλαξετε;Γιατί είναι για πέταμα;;;πόσα χρόνια το έχεις;;
όπως είπε ο Δίας...ευχαριστω παιδια . ειναι εκτεθειμενη απο κατω ειναι σκασμενο παντου το λαστιχο και εχει 2 ντουμουζια , ειναι 10 χρονων.
ιντερνετικα δεν μπορω να βρω . παντως δεν μου γεμιζει με τιποτα το ματι οτι θα αντεξει 5 ατομα με αποσκευες . θα αντεχε αραγε ενα ποιο κανονικο λαστιχο σε σιδερενια ζαντα , το συρματοσχοινο της τροχαλιας που το κραταει απο κατω ; -
Ο χρήστης otso έγραψε:
όπως είπε ο Δίας...ευχαριστω παιδια . ειναι εκτεθειμενη απο κατω ειναι σκασμενο παντου το λαστιχο και εχει 2 ντουμουζια , ειναι 10 χρονων.
ιντερνετικα δεν μπορω να βρω . παντως δεν μου γεμιζει με τιποτα το ματι οτι θα αντεξει 5 ατομα με αποσκευες . θα αντεχε αραγε ενα ποιο κανονικο λαστιχο σε σιδερενια ζαντα , το συρματοσχοινο της τροχαλιας που το κραταει απο κατω ;Βυζά εννοείς;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
ιντερνετικα δεν μπορω να βρω . παντως δεν μου γεμιζει με τιποτα το ματι οτι θα αντεξει 5 ατομα με αποσκευες . θα αντεχε αραγε ενα ποιο κανονικο λαστιχο σε σιδερενια ζαντα , το συρματοσχοινο της τροχαλιας που το κραταει απο κατω ;Βυζά εννοείς;
στο χωριο μου το λεμε κι ετσι
-
Συνάδελφος με nissan pulsar diesel, θέλει να αλλάξει λαστιχα.Του είπα για τα δικά μου,toyo proxes cf2, δε θέλει. Τπυ μιλησα για michelin, οχι και εκεί.
Μια κουφάλα του έβαλε.στο μυαλο τα hankook vento 3 αν θυμάμαι καλά.και τα καινουργια conti premium contact 6.
Ποια προτείνετε; εγω ψήφισα hankook πάντως.
τιμές παραπλήσιες. -
Καλησπέρα. Θέλω πρόταση για αντικατάσταση των εργοστασιακών ελαστικών (Hankook Optimo K715 175/65 R14 82T) σε Ford Fiesta 1.25
απαιτήσεις κατά σειρά:- Καλό κράτημα, φρενάρισμα σε στεγνό - βρεγμένο
- αντοχή σε λακκούβες - κακό οδόστρωμα
- αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς το αμάξι μένει στον ήλιο
- άνεση
- οικονομία καυσίμου
Δεν οδηγώ σε υψηλές ταχύτητες, χιόνι - πάγο. 80% οδήγηση σε πόλη με
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Ποια προτείνετε; εγω ψήφισα hankook πάντως.Μεταξύ αυτών των δύο κι εγώ μάλλον Hankook. Τα Continental είναι πολύ μαλακά για τα γούστα μου.
Καλησπέρα. Θέλω πρόταση για αντικατάσταση των εργοστασιακών ελαστικών (Hankook Optimo K715 175/65 R14 82T) σε Ford Fiesta 1.25
απαιτήσεις κατά σειρά:- Καλό κράτημα, φρενάρισμα σε στεγνό - βρεγμένο
- αντοχή σε λακκούβες - κακό οδόστρωμα
- αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς το αμάξι μένει στον ήλιο
- άνεση
- οικονομία καυσίμου
Δεν οδηγώ σε υψηλές ταχύτητες, χιόνι - πάγο. 80% οδήγηση σε πόλη με
-
Ευχαριστώ REALZEUS
Μου προτάθηκαν τα Falken Sincera SN832. Πως είναι συγκριτικά με τα παραπάνω;
-
Ο χρήστης nl321 έγραψε:
... ... ...Αν θέλεις να παραμείνεις σε Hankook, σου προτείνω τα Kinergy Eco K425. Κι αυτά τα πάνε εξαιρετικά σε tests του εξωτερικού, ενώ εγώ τα έχω στο αμάξι μου 4 1/2 χρόνια και δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος. Το μόνο που μου τη 'σπάει' λίγο είναι το αισθητικό, καθώς έχουν κάτι λουλουδάκια στα τοιχώματα!
http://www.hankooktire.com/uk/passenger ... -k425.html -
Δείχνει να έχει δείκτη κατανάλωσης καυσίμου Ε. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό στην πράξη δεδομένων των λίγων χιλιομέτρων που κάνω;
-
Όχι, κάνα 20€ παραπάνω βενζίνη σε σχέση με κάποιο με δείκτη c στα 5χρόνια που θα τα κρατήσεις.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης nl321 έγραψε:
Ευχαριστώ REALZEUSΜου προτάθηκαν τα Falken Sincera SN832. Πως είναι συγκριτικά με τα παραπάνω;
Παρακαλώ.
Δεν τα γνωρίζω τα συγκεκριμένα, αλλά η Falken είναι 2η μάρκα σε σχέση με τις παραπάνω. -
Δεν έχει ακούσει κανείς περί μαλακών/σκληρών ελαστικών;
-
Κατ' αρχάς όταν αναφερόμαστε σε σκληρότητα ελαστικών, υπάρχουν δύο παράγοντες, η γόμα (πέλμα) και ο σκελετός (πλαϊνό). Συνήθως δε είναι αντιστρόφως ανάλογοι μεταξύ τους, καθώς ένα σπορ ελαστικό για παράδειγμα χρειάζεται μαλακή γόμα για κράτημα και σκληρό σκελετό για άμεσες αντιδράσεις και αίσθηση, ενώ ένα οικολογικό θέλει σκληρή γόμα για οικονομία και μακροζωία και μαλακό σκελετό για άνεση.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορείς να τα ελέγξεις, παρά μόνο οδηγώντας ή βάσει εμπειριών και δοκιμών. Μια ένδειξη της σκληρότητας της γόμας είναι το treadwear, αλλά διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και έτσι συγκρίσεις βάσει αυτού μπορούν να γίνουν μόνο ανάμεσα στα ελαστικά του ίδιου κατασκευαστή.
-
Υπάρχει καμιά λίστα που να έχει σύγκριση ανάμεσα σε διάφορες μάρκες;
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Υπάρχει καμιά λίστα που να έχει σύγκριση ανάμεσα σε διάφορες μάρκες;Λίστα σύγκρισης ως προς τι ? Σκληρότητα ? Αφού δεν υπάρχει τέτοιος δείκτης. Το μοναδικό που μπορεί να είναι ένδειξη σκληρότητας του πέλματος είναι το treadwear, το οποίο είναι δείκτης φθοράς (και όχι σκληρότητας) αλλά μπορείς γενικά να το αντιστοιχίσεις ως 'ανθεκτικό->σκληρό' και αντίστροφα. Δηλαδή συνήθως ένα ελαστικό με μικρό δείκτη θα έχει μαλακό (και άρα ευπαθές πέλμα). Για τα πλαϊνά, δεν πας να επικαλεστείς όλο το δωδεκάθεο, δεν μπορείς να βρεις ούτε στοιχεία, ούτε στατιστικά, ούτε συγκρίσιμα νούμερα, τίποτα. Μόνο από συγκριτικά reviews, εμπειρίες άλλων οδηγών που τα είχαν κλπ κλπ....
-
Παιδιά εάν δεν υπάρχει κάποιος δείκτης (που σωστά το λέτε δεν αντιλέγω) τότε να υποθέσω πως ο κάθε λαστιχάς θα λέει τα δικά του, εφόσον δεν υπάρχει κάτι μετρήσιμο!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]