-
Δεν το γνώριζα αυτό. Με το καλό να μας έρθουν λοιπόν!
-
Με το καλό να παραλάβετε! Είναι πολύ ωραίο εργαλείο, θα πείτε - όπως είπα κι εγώ - 'τι οδηγούσα τόσα χρόνια..'
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Για μια τέτοια εκδρομή πάντως εγω ψηνομαι ! Δεν εχω παει ποτε εκει. Μεχρι και ο Βασίλης εξ Ιωαννίνων κατεβαίνει άνετα.
Όπως θα περνάτε από Ξυλόκαστρο, μου ρίχνετε και ένα τηλέφωνο, και πετάγομαι και εγώ (αν είμαι εκεί βέβαια)
Ρε πατριωτάκι!!! Έρχομαι πολύ συχνά Ξυλόκαστρο, πηγαίνω σε συγγενείς στο Δερβένι. Μόλις καλοκαιριάσει λίγο θα με βγάζει ο δρόμος πιο συχνά κάτω... Θα πρέπει να κανονίσουμε λοιπόν και καφεδάκι με το καλό κάποια στιγμή!
...Τη Χ1 έχεις εσύ, έχω χάσει τη μπάλα εδω μέσα, ποιός έχει τί... -
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Για μια τέτοια εκδρομή πάντως εγω ψηνομαι ! Δεν εχω παει ποτε εκει. Μεχρι και ο Βασίλης εξ Ιωαννίνων κατεβαίνει άνετα.
Όπως θα περνάτε από Ξυλόκαστρο, μου ρίχνετε και ένα τηλέφωνο, και πετάγομαι και εγώ (αν είμαι εκεί βέβαια)
Ρε πατριωτάκι!!! Έρχομαι πολύ συχνά Ξυλόκαστρο, πηγαίνω σε συγγενείς στο Δερβένι. Μόλις καλοκαιριάσει λίγο θα με βγάζει ο δρόμος πιο συχνά κάτω... Θα πρέπει να κανονίσουμε λοιπόν και καφεδάκι με το καλό κάποια στιγμή!
...Τη Χ1 έχεις εσύ, έχω χάσει τη μπάλα εδω μέσα, ποιός έχει τί...Βασίλη και εγώ για διακοπές έρχομαι Ελίκη, λίγο μετά το Διακοφτό...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...Τη Χ1 έχεις εσύ, έχω χάσει τη μπάλα εδω μέσα, ποιός έχει τί...Βασίλη και εγώ για διακοπές έρχομαι Ελίκη, λίγο μετά το Διακοφτό...
...δεσμεύομαι τότε για κέρασμα μπύρες και καφέδες στο Κοράλ ή και αλλού μόλις καλοκαιριάσει!!!
-
Δυστυχώς παίδες, τζίφος! Με έβαλε σε υποψίες ο φίλος και πήρα για double check. Αφού πήρα το ΟΚ και λέω όλα καλά, μετά από 20 λεπτά σκάει κι άλλο τηλέφωνο. 'Γράψε λάθος' το ρεζουμέ. Χωρίς ειδοποίηση, χωρίς επιβεβαίωση από μεριάς μου, άλλαξαν το τιμονάκι σε σπορ τιμόνι για να προχωρήσει η παραγγελία! Δεν ξέρω, έχω σπαστεί άσχημα, έχω ξενερώσει και από τους ερασιτεχνισμούς και από το γεγονός ότι κοστίζει ένα σκασμό λεφτά και πάλι θα πάρω κάτι που δε θα είναι 100% όπως το γούσταρα. Και δη στο τιμόνι όπου θα το βλέπω συνέχεια! Χαχα! Υπερβολικός; Ισως, αλλά ποιος δεν παραδέχεται ότι καταλήξαμε σε αυτό το αυτοκίνητο και για λόγους αρέσκειας (για να μην πω τπτ άλλο);;; Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μέχρι και να το ακυρώσω.
-
Ο χρήστης polar231 έγραψε:
Δυστυχώς παίδες, τζίφος! Με έβαλε σε υποψίες ο φίλος και πήρα για double check. Αφού πήρα το ΟΚ και λέω όλα καλά, μετά από 20 λεπτά σκάει κι άλλο τηλέφωνο. 'Γράψε λάθος' το ρεζουμέ. Χωρίς ειδοποίηση, χωρίς επιβεβαίωση από μεριάς μου, άλλαξαν το τιμονάκι σε σπορ τιμόνι για να προχωρήσει η παραγγελία! Δεν ξέρω, έχω σπαστεί άσχημα, έχω ξενερώσει και από τους ερασιτεχνισμούς και από το γεγονός ότι κοστίζει ένα σκασμό λεφτά και πάλι θα πάρω κάτι που δε θα είναι 100% όπως το γούσταρα. Και δη στο τιμόνι όπου θα το βλέπω συνέχεια! Χαχα! Υπερβολικός; Ισως, αλλά ποιος δεν παραδέχεται ότι καταλήξαμε σε αυτό το αυτοκίνητο και για λόγους αρέσκειας (για να μην πω τπτ άλλο);;; Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μέχρι και να το ακυρώσω.Σε αυτές τις περιπτώσεις λογικό είναι να ξενερώνεις φίλε μου. Να το δείς το θέμα λίγο πιο ήρεμα όμως και να αποφασίσεις. Η αλλαγή ενός τιμονιού δεν θεωρώ οτι είναι λόγος για να σε χαλάσει τόσο πολύ, η τακτική όμως του πωλητή ίσως και να είναι προς όφελός σου άν είναι να το παραλάβεις νωρίτερα. Δεν πολυκατάλαβα τί ακριβώς παρήγγειλες και τί θα έρθει, αλλα σηκώνει συζήτηση το θέμα. Πάντως κατ'εμέ δεν αξίζει να τα τινάξεις όλα στον αέρα για μια λάθος κίνηση. Κλασσική μου συμβουλή είναι η εξής: πάς απο εκεί ο ίδιος και όχι τηλεφωνικά, έχοντας καταλήξει στην επιλογή σου, και κάνεις παζάρι της τελευταίας στιγμής! Στη χειρότερη περίπτωση, θα βγείς κερδισμένος με κάποιο δωράκι ή υπηρεσία απο εκείνους. Άν πάλι δεν κερδίσεις κάτι, θα πάρεις μια γραπτή επιβεβαίωση της τελικής παραγγελίας και θα ξέρεις τί και πότε παραλαμβάνεις. Να πάς και να το ξεκαθαρίσεις. Εγκυκλοπαιδικά, ποιός έμπορος είναι, να ξέρουμε και εμείς να φυλαγόμαστε?
-
Ωραία η BMW , πολυ ωραία!!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μαλλον δάκτυλος του αντιπροσώπου θα ηταν να αλλάξει την παραγγελία για να εχει νωρίτερα το αμάξι για τον πελάτη, να πιάσει κανα στόχο κατι ... δεν νομίζω να αλλάζει ετσι η bmw τις παραγγελίες....
αν δεν θες το αμάξι με αλλο τιμόνι πλην του σπορ ακύρωσε, ειδάλλως ζητά και αλλη έκπτωση ή δώρα.... -
[quote='polar231']Δυστυχώς παίδες, τζίφος! Με έβαλε σε υποψίες ο φίλος και πήρα για double check. Αφού πήρα το ΟΚ και λέω όλα καλά, μετά από 20 λεπτά σκάει κι άλλο τηλέφωνο. 'Γράψε λάθος' το ρεζουμέ. Χωρίς ειδοποίηση, χωρίς επιβεβαίωση από μεριάς μου, άλλαξαν το τιμονάκι σε σπορ τιμόνι για να προχωρήσει η παραγγελία!
Και πιστευα οτι μονο σε εμενα συμβαινουν τελικα τα πιο παραξενα πραγματα.....
Εντελως απαραδεκτη συμπεριφορα απο τον αντιπροσωπο/ εμπορο να αλλαξει την παραγγελια σου χωρις να σε ενημερωσει και να λαβει την συγκαταθεση σου. Παντως εγω επελεξα να αλλαξω τον εξοπλισμο σε σπορ δερματινο τιμονι διοτι δεν γινοταν να περιμενω ποτε θα δεησει η bmw να φτιαξει το προβλημα με το Μ δερματινο τιμονι.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εδώ και 3 μέρες έχω φορέσει τα Bridgestone 225/55 WR17 TL 97W BR S001 RFT αντικαθιστώντας τα Bridgestone T001.
Εντυπώσεις μέχρι στιγμής: Δεν υπάρχει αυτό το λάστιχο...!
Από τα προηγούμενα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος, από αυτά είμαι ενθουσιασμένος και για την άνεση και για τον θόρυβο (μου είπε ο πωλητής ότι είναι ακόμη πιο αθόρυβα, αλλά δεν τον πίστευα...) αλλά κυρίως για το κράτημα υπεράνω κριτικής...
Το μόνο που περιμένω να δω πλέον είναι διάρκεια!
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!edit: 10 λεπτά ψάχναμε το μπουλόνι ασφαλείας!! Τεστ: ξέρετε πού βρίσκεται;;;
-
[quote='The_Emperor']Εδώ και 3 μέρες έχω φορέσει τα Bridgestone 225/55 WR17 TL 97W BR S001 RFT αντικαθιστώντας τα Bridgestone T001.
Εντυπώσεις μέχρι στιγμής: Δεν υπάρχει αυτό το λάστιχο...!
Από τα προηγούμενα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος, από αυτά είμαι ενθουσιασμένος και για την άνεση και για τον θόρυβο (μου είπεΠοσο κοστισαν με την τοποθετηση και τη ζυγοσταθμιση εαν επιτρεπεται; ρωταω γιατι στην παραγγελια μου δεν τσεκαρα την επιλογη για τη ρεζερβα αναγκης οποτε μενω με το κιτ επισκευης ελαστικων αφου πια η bmw δεν βαζει στανταρ τα runflat αλλα με επιπλεον κοστος. Ενας απο τους λογους που δεν επελεξα τα runflat ηταν η ανεση και ο θορυβος.....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Για να πάρεις μια ιδέα χωρίς τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση:
http://www.skroutz.gr/s/9208028/Bridges ... 7-97W.htmlΔεν σου απαντάω για μένα, επειδή είναι ειδική περίπτωση (σχεδόν συγγενής κτλ.)
-
edit: 10 λεπτά ψάχναμε το μπουλόνι ασφαλείας!! Τεστ: ξέρετε πού βρίσκεται;;;Γιατί ψάχνατε και δεν κοιτάγατε στο manual που τα λέει όλα!?!?!
Μέσα στην εργαλειοθήκη δεν είναι? Κανονικά εκεί πρέπει να είναι, εκτός εάν το είχε χρησιμοποιήσει ο αντιπρόσωπος και δεν το έβαλε στην θέση του!
ΥΓ: Και μια σχετική, 'κουλή' ιστορία για να δούμε ότι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Όταν αγόρασα το Mini (R56) καινούργιο, ως γνωστός ψείρας που είμαι, έψαχνα να βρώ το μπουλόνι ασφαλείας, για να ξέρω που είσαι σε περίπτωση που το χρειαστώ. Αφού δεν το έβρισκα πουθενά πάω στον Σπανό και τους το λέω (το αυτοκίνητο το είχα 1 εβδομάδα). Ψάχνουν λοιπόν και στο συνεργείο και αφού διαπιστώνουν ότι όντως 'είχαν ξεχάσει να το βάλουν από το εργοστάσιο' (!!!!) μου λένε 'κανένα πρόβλημα, θα παραγγείλουμε ένα, χωρίς χρέωση φυσικά'.
Η Mini και BMW δεν έχει ένα μπουλόνι ασφαλείας, αλλά 36 διαφορετικά (!!!) η κάθε εταιρία τα οποία εναλλάσσονται τυχαία. Για να δούμε ποιος κωδικός ήταν το δικό μου, φέρνουν την κασετίνα με τα 'master' μπουλόνια ασφαλείας για να δούμε ποιος κωδικός από τους 36 ταιριάζει και....τζίφος!! ΚΑΝΕΝΑ μπουλόνι δεν ταιριάζει...παθαίνουν εγκεφαλικό στο συνεργείο Λέει ο υπεύθυνος: 'θα έκαναν λάθος και θα έβαλαν μπουλόνι ασφαλείας της BMW στο εργοστάσιο, φέρτε την κασετίνα με τα μπουλόνια της BMW'...πάλι Τζίφος!
Οπότε, πάμε στην Ελληνική πατέντα, να μπορέσουμε να βγάλουμε το μπουλόνι ασφαλείας χωρίς τον αντάπτορα για να δούμε εσωτερικά ποιος είναι ο κωδικός του (έπρεπε να το αφαιρέσουν -το γράφει εσωτερικά για ευνόητους λόγους). Οπότε ηλεκτροσυγκολούν ένα παξιμάδι πάνω στο μπουλόνι ασφαλείας (το κατέστρεψαν εννοείται!) για να το ξεβιδώσουν και τότε βλέπουμε ότι ο κωδικός είναι ΝΕΟΣ...ΔΕΝ υπάρχει στην master κασετίνα!!!
Μετά από επικοινωνία με την BMW Hellas, το πόρισμα ήταν το εξής: ' Άλλαξαν τα μπουλόνια ασφαλείας από την παραγωγή Ιουνίου και μετά και α) δεν είχαν προλάβει να στείλουν τις νέες master κασετίνες στους αντιπροσώπους και β) δεν είχαν (ή ξέχασαν!!!) ακόμα αντάπτορες για τα νέα μπουλόνια!! Αποτέλεσμα: Μου παράγγειλαν (δωρεάν εννοείται) ένα σετ με μπουλόνια ασφαλείας και αντάπτορα (το οποίο θα μου ερχόταν σε 50 ημέρες επειδή η BMW Hellas έκλεινε για καλοκαίρι) για να μου τα αλλάξουν όλα και για όσο διάστημα θα ήμουν χωρίς, μου άλλαξα τα μπουλόνια ασφαλείας με απλά, ώστε εάν με πιάσει λάστιχο, να μπορώ τουλάχιστον να αφαιρέσω τις ρόδες. Από κάτι τόσο απλό φαινομενικά, ασχολήθηκαν 3 ώρες στο συνεργείο!!
-
Απίστευτη ιστορία!
Για το manual κούκλε μου θα σου απαντήσω το εξής σχετικό με τον χρόνο που διαθέτω:
Όταν πήγα να πάρω το αμάξι και αφού είχα ρυθμίσει όλα τα τυπικά ήδη από τις προηγούμενες μέρες φτάνω στην αντιπροσωπεία, μου δίνει το κλειδί ο ευγενέστατος υπάλληλος - σχεδόν φίλος πια - και μου λέει : Πάμε για την παρουσίαση;;
Και του απαντάω: Ποια παρουσίαση πασά μου;; Σε μισή ώρα πρέπει να είμαι στο Καλπάκι! Το γκάζι και το τιμόνι δείξε μου και έφυγα!! LOL!!Άρα Φάνη μου, ποιο manual;;;
-
polar231 έγραψε:
Δυστυχώς παίδες, τζίφος! Με έβαλε σε υποψίες ο φίλος και πήρα για double check. Αφού πήρα το ΟΚ και λέω όλα καλά, μετά από 20 λεπτά σκάει κι άλλο τηλέφωνο. 'Γράψε λάθος' το ρεζουμέ. Χωρίς ειδοποίηση, χωρίς επιβεβαίωση από μεριάς μου, άλλαξαν το τιμονάκι σε σπορ τιμόνι για να προχωρήσει η παραγγελία! Δεν ξέρω, έχω σπαστεί άσχημα, έχω ξενερώσει και από τους ερασιτεχνισμούς και από το γεγονός ότι κοστίζει ένα σκασμό λεφτά και πάλι θα πάρω κάτι που δε θα είναι 100% όπως το γούσταρα. Και δη στο τιμόνι όπου θα το βλέπω συνέχεια! Χαχα! Υπερβολικός; Ισως, αλλά ποιος δεν παραδέχεται ότι καταλήξαμε σε αυτό το αυτοκίνητο και για λόγους αρέσκειας (για να μην πω τπτ άλλο);;; Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μέχρι και να το ακυρώσω.Σε αυτές τις περιπτώσεις λογικό είναι να ξενερώνεις φίλε μου. Να το δείς το θέμα λίγο πιο ήρεμα όμως και να αποφασίσεις. Η αλλαγή ενός τιμονιού δεν θεωρώ οτι είναι λόγος για να σε χαλάσει τόσο πολύ, η τακτική όμως του πωλητή ίσως και να είναι προς όφελός σου άν είναι να το παραλάβεις νωρίτερα. Δεν πολυκατάλαβα τί ακριβώς παρήγγειλες και τί θα έρθει, αλλα σηκώνει συζήτηση το θέμα. Πάντως κατ'εμέ δεν αξίζει να τα τινάξεις όλα στον αέρα για μια λάθος κίνηση. Κλασσική μου συμβουλή είναι η εξής: πάς απο εκεί ο ίδιος και όχι τηλεφωνικά, έχοντας καταλήξει στην επιλογή σου, και κάνεις παζάρι της τελευταίας στιγμής! Στη χειρότερη περίπτωση, θα βγείς κερδισμένος με κάποιο δωράκι ή υπηρεσία απο εκείνους. Άν πάλι δεν κερδίσεις κάτι, θα πάρεις μια γραπτή επιβεβαίωση της τελικής παραγγελίας και θα ξέρεις τί και πότε παραλαμβάνεις. Να πάς και να το ξεκαθαρίσεις. Εγκυκλοπαιδικά, ποιός έμπορος είναι, να ξέρουμε και εμείς να φυλαγόμαστε?
Βασίλη, σίγουρα δεν είναι λόγος να τα τινάξω όλα στον αέρα, στο κάτω κάτω ένα αμάξι είναι. Πριν ένα χρόνο κόντεψα να χάσω το πόδι μου σε τροχαίο με μηχανή οπότε ξέρω πολύ καλά ποια πράγματα έχουν αξία στη ζωή. Αλλά ξέρεις, είναι αυτό το κάτι που σου χαλάει τον ενθουσιασμό. Για να είναι σαφές, μιας και ρωτάς, παράγγειλα το αμάξι με το M τιμόνι και στην πορεία προέκυψε αυτό το πρόβλημα με την έλλειψη του. Εχτές, ετσιθελικά το άλλαξαν σε σπορ τιμόνι και προχώρησαν την παραγγελία. Ο έμπορος είναι ο γνωστός μεγάλος χαμηλά στη Συγγρού και δε δίνει του αγγέλου του νερό! Γενικά με έχει χαλάσει η αντιμετώπιση (δεν αναφέρομαι στον πωλητή που προσπαθεί ο άνθρωπος αλλά στην πολιτική που μοιραία πρεσβεύει).
Μαλλον δάκτυλος του αντιπροσώπου θα ηταν να αλλάξει την παραγγελία για να εχει νωρίτερα το αμάξι για τον πελάτη, να πιάσει κανα στόχο κατι ... δεν νομίζω να αλλάζει ετσι η bmw τις παραγγελίες....
αν δεν θες το αμάξι με αλλο τιμόνι πλην του σπορ ακύρωσε, ειδάλλως ζητά και αλλη έκπτωση ή δώρα....Και πιστευα οτι μονο σε εμενα συμβαινουν τελικα τα πιο παραξενα πραγματα.....
Εντελως απαραδεκτη συμπεριφορα απο τον αντιπροσωπο/ εμπορο να αλλαξει την παραγγελια σου χωρις να σε ενημερωσει και να λαβει την συγκαταθεση σου. Παντως εγω επελεξα να αλλαξω τον εξοπλισμο σε σπορ δερματινο τιμονι διοτι δεν γινοταν να περιμενω ποτε θα δεησει η bmw να φτιαξει το προβλημα με το Μ δερματινο τιμονι.Μίλησα ξανά σήμερα και τρέχα γύρευε. Ολο το φταίξιμο στο εργοστάσιο που τις προχώρησε λέει διότι ήταν πολλά τα σταματημένα αυτοκίνητα και έπρεπε να συνεχίσει η παραγωγή καθώς δεν υπάρχει ορατός ορίζοντας επίλυσης του προβήματος της έλλειψης. Ξέχασα να τον ρωτήσω, αν παραγγείλω M έκδοση, με τι τιμόνι θα έρθει άραγε. Αυτοί πάντως δε νομίζω να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα σε ενδεχόμενη ακύρωση (ώστε να το χρησιμοποιούσα ως μέσο πίεσης για κάτι καλύτερο).
-
Το βιβλιαράκι τα λέει όλα! Καλά τα λέει ο Φάνης..
Σε περίπτωση που το θέλετε στο κινητό-ΗΥ σε μορφή .pdf σας έχω την λύση (στα Αγγλικά..) κατεβάστε άφοβαhttps://drive.google.com/open?id=0B3W08 ... zdUU2tZYU0
-
Και του απαντάω: Ποια παρουσίαση πασά μου;; Σε μισή ώρα πρέπει να είμαι στο Καλπάκι! Το γκάζι και το τιμόνι δείξε μου και έφυγα!! LOL!!Άρα Φάνη μου, ποιο manual;;;
To δέχομαι Βασίλη μου! Αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, αντί να ψάχνετε 10 λεπτά, σε 1' κοιτώντας το manual θα έβρισκες αμέσως το μπουλόνι ασφαλείας, αυτό λέω.
Μίλησα ξανά σήμερα και τρέχα γύρευε. Ολο το φταίξιμο στο εργοστάσιο που τις προχώρησε λέει διότι ήταν πολλά τα σταματημένα αυτοκίνητα και έπρεπε να συνεχίσει η παραγωγή καθώς δεν υπάρχει ορατός ορίζοντας επίλυσης του προβήματος της έλλειψης. Ξέχασα να τον ρωτήσω, αν παραγγείλω M έκδοση, με τι τιμόνι θα έρθει άραγε. Αυτοί πάντως δε νομίζω να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα σε ενδεχόμενη ακύρωση (ώστε να το χρησιμοποιούσα ως μέσο πίεσης για κάτι καλύτερο).
Δεν θα βγάλεις εύκολα άκρη, για τον απλούστατο λόγο ότι στα ψιλά γράμματα αναφέρεται ότι 'η BMW AG έχει δικαίωμα να αλλάζει προδιαγραφές και εξοπλισμό χωρίς προγενέστερη ενημέρωση'. Οπότε, εάν ρίξουν το φταίξιμο στο εργοστάσιο (και πώς θα αποδείξεις ποιος φταίει???), δεν θα αναγνωρίσουν καμία ευθύνη μετά.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις (εκτός φυσικά του να ακυρώσεις την παραγγελία) είναι να απαιτήσεις (ακόμα και με επιστολή στην BMW Hellas) **να σου τοποθετήσουν το τιμόνι στην Ελλάδα **όταν υπάρξει διαθέσιμο ως ανταλλακτικό (εξάλλου είναι retrofit item, απλά είναι πανάκριβο!!), αλλά με τέτοια έκπτωση ώστε να είναι αντίστοιχο με την τιμή που έχει ως έξτρα εξοπλισμός κατά την παραγγελία.
-
Το εξετάζουμε και αυτο το ενδεχόμενο (retrofit). Στην αρχή μου είπαν ότι δεν ειναι απλό + ένα τρελό ποσό. Μετά μου είπαν ότι θα ρωτήσουν πάλι αν γίνεται. Και σήμερα ότι πιθανότατα γίνεται αλλά δεν ξέρουν αν θα δουλεύουν τα paddles, αυτόματο γαρ. Οτι να ναι...
-
Ο χρήστης polar231 έγραψε:
Το εξετάζουμε και αυτο το ενδεχόμενο (retrofit). Στην αρχή μου είπαν ότι δεν ειναι απλό + ένα τρελό ποσό. Μετά μου είπαν ότι θα ρωτήσουν πάλι αν γίνεται. Και σήμερα ότι πιθανότατα γίνεται αλλά δεν ξέρουν αν θα δουλεύουν τα paddles, αυτόματο γαρ. Οτι να ναι...ΟΛΑ γίνονται και ΦΥΣΙΚΑ δουλεύουν τα paddles. Απλά η BMW χρεώνει απίστευτα ακριβά το τιμόνι //M σαν ανταλλακτικό. Όμως αφού είναι δικό τους το φταίξιμο (δεν φταις εσύ που η BMW δεν έχει τιμόνια) θα πρέπει να στο διορθώσουν έστω εκ των υστέρων, αλλά με το κόστος της παραγγελίας.
Να σου πώ ποιο είναι το 'πρόβλημα' με τις 'παπαριές' της BMW στο retrofit: Έχει 24 κωδικούς (!!!) ανταλλακτικών για το τιμόνι //Μ, ανάλογα με το εξοπλισμό (π.χ. άλλος κωδικός εάν είναι θερμαινόμενο, άλλο χωρίς, άλλο με paddles άλλο χωρίς κλπ. και οι διάφοροι συνδυασμοί). Η μεγάλή διαφορά είναι εάν έχει paddles ή όχι, για τον απλούστατο λόγο ότι η BMW δίνει τα paddles μαζί με το τιμόνι και είναι πανάκριβο το set. Μπορείς φυσικά να πάρεις το τιμόνι χωρίς paddles και να προσαρμόσεις τα υπάρχοντα paddles (το είχα κάνει στην Ζ4 και από €1.150 που ζήταγε η BMW μου κόστισε €370!!), αλλά δεν το κάνουν επίσημα και έτσι δημιουργείται το πρόβλημα.
BMW X1 2016