-
Ευχαριστω για τον κοπο οσων μου απαντησαν παραπανω. Το θεμα δε το εχω ξεχασει. Ωστοσο το αυτοκινητο εχει κανει ακομα περιπου 900km απροβληματιστα ,ειτε ταξιδια, ειτε και 1km που λεει ο λογος και δε παρατηρηθηκε το παραμικρο θεμα.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ποιός φορτιστήρας αυτ/του κάνει αποφόρτιση;
Περίεργο μου ακούγεται.Αποφόρτιση μεσω φορτιου και οχι μηχανηματος πχ με αναμενα φωτα .
=======================================================
Και τελικα μου την έκανε !
Με άφησε χθες .
Μπήκε στην φόρτιση και ηταν οκ .
Το πρωι πηρε μπροστά κανονικά και πηγα σε 3 μπαταριαδικα μεγαλα στο αιγαλεω να την μετρησουν με το οργανο που εχουν .
Και τα 3 την εβγαλαν 'replace' .
Ειχα κανει την ερευνα μου και ειχα καταληξει ποια θα βαλω [Hankook ή Exide Excell ή Banner Power Bull ]
Τελικα εβαλα την Hankook MF50D20L (69€) , η οποια ειναι και στις ιδιες διαστασεις/μεγεθος με την μαμα και καθεται κανονικα στην θεση/θηκη της . -
εχω παρει το φορτιστη απο τα Lidl και κανει τρομερη δουλεια. Θελω να παρω και μηχανακι μετρησης καταστασης μπαταριας. Υπαρχει ενα φθηνο που το βαζεις στον αναπτηρα και ειναι και διπλα στο σπιτι μου και γλιτωνω τα μεταφορικα:
http://saveltrade.gr/psifiakos-metritis ... v-bluewatt
λεει τιποτα ή μουφα;αυτο φαινεται πιο αξιοπιστο αλλα εχει διαδικασια και 3 ευρω να μου το στειλουν:
http://www.emimikos.gr/KFZ-POWER-CHECK/- μετρα τον εναλλακτη αφου ανοιξεις ολα τα ρευματα του αυτοκινητου το φωτακι να γινει πρασινο
- με 12 ωρες ακινητο το αυτοκινητο ανοιγεις τα φωτα για ενα λεπτο. Τα σβηνεις και μετρας κατασταση της μπαταριας μετα 15 λεπτα το φωτακι να γινει πρασινο
- Με πληρως φορτισμενη μπαταρια ανοιγεις ολα τα ηλεκτρικα για 3 λεπτα και θα πρεπει το φωτακι να μεινει πρασινο
αλλες περιπτωσεις που βρηκα:
https://www.skroutz.gr/c/1266/car_parts ... E%BF%CF%85
εχετε να μου προτεινετε κατι ή εστω απο εξωτερικο;;; -
Σε σχέση με το ερώτημά σου να σημειώσω αρχικά ότι τα δύο πρώτα που προτείνεις επιτελούν διαφορετικό έργο το καθένα. Συγκεκριμένα το πρώτο, που είναι ένα απλό ψηφιακό βολτόμετρο, σου δείχνει **συνεχώς **την τάση του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου και με το δεύτερο μπορείς να πραγματοποιήσεις τους **περιοδικούς **ελέγχους που ανέφερες, μετρώντας και πάλι την τάση υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Η γνώμη μου είναι ότι σου χρειάζονται και οι δύο λειτουργίες που προανέφερα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ με τις δύο προτάσεις σου.
Ειδικώτερα για ψηφιακό βολτόμετρο (πρώτη σου πρόταση) θα επέλεγα κάτι από εδώ
που είναι αρκετά φθηνότερα και σε μεγαλύτερη ποικιλία.
Γιά την δεύτερη σου πρόταση θα επέλεγα αυτό
που αναλύει πλήρως την κατάσταση της μπαταρίας και του εναλλάκτη, στοιχίζει όμως περίπου 40 ευρώ. Αν το κόστος αυτό αποτελούσε περιοριστικό παράγοντα θα κατέληγα στην λύση που πρότεινες (ANSMANN, KFZ-POWER CHECK).
Δεν σχολίασα αυτά που αναφέρονται στο τρίτο λινκ που έδωσες γιατί είτε είναι υπερκοστολογημένα, είτε τα παρεχόμενα στοιχεία τους είναι ελλειπή ή είναι άσχετα με αυτό που επιδιώκεις. -
σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πολιτιμες πληροφοριες που μου εδωσες! Τα αγορασα μολις τωρα!!!
-
με το δευτερο συστημα που μου προτεινες θα κανω τους ελεγχους παλι με τα τρια βηματα παρακατω;
- μετρα τον εναλλακτη αφου ανοιξεις ολα τα ρευματα του αυτοκινητου το φωτακι να γινει πρασινο
- με 12 ωρες ακινητο το αυτοκινητο ανοιγεις τα φωτα για ενα λεπτο. Τα σβηνεις και μετρας κατασταση της μπαταριας μετα 15 λεπτα το φωτακι να γινει πρασινο
- Με πληρως φορτισμενη μπαταρια ανοιγεις ολα τα ηλεκτρικα για 3 λεπτα και θα πρεπει το φωτακι να μεινει πρασινο
-
αντί να αγοράζεις μπιχλιμπίδια άλλων εποχών, και να είσαι δίπλα- μέσα στο αμάξι για να κάνεις check, αν θες να πάρεις κάτι πρόσφατο πάρε με 4 ευρώ το torque pro app, ένα 'καλό' elm wifi των 15 ευρώ, και θα τσεκάρεις μπαταρία, δυναμό, fuel trim, τάσεις λ, trip computer και άλλες 80 plus παραμέτρους του αυτοκινήτου σου, καθισμένος στο σαλόνι του σπιτιού σου... edit τα έκανες παραγγελία βλέπω
-
Ο χρήστης dimau έγραψε:
αντί να αγοράζεις μπιχλιμπίδια άλλων εποχών, και να είσαι δίπλα- μέσα στο αμάξι για να κάνεις check, αν θες να πάρεις κάτι πρόσφατο πάρε με 4 ευρώ το torque pro app, ένα 'καλό' elm wifi των 15 ευρώ, και θα τσεκάρεις μπαταρία, δυναμό, fuel trim, τάσεις λ, trip computer και άλλες 80 plus παραμέτρους του αυτοκινήτου σου, καθισμένος στο σαλόνι του σπιτιού σου... edit τα έκανες παραγγελία βλέπωΑυτό ήμουν έτοιμος να γράψω και εγώ.
Εγώ πάντως έχω τη μαμά μπαταρία από το 2010. Ακόμα δίνει εκκίνηση αρκετή, δεν χρειάζεται αλλαγή.
ΑΠό την άλλη μεριά, η μαμά του Volvo (με startstop) αλλάχθηκε εντός εγγύησης στα 2 χρόνια!!! -
να ειστε καλα, τα πηρα. Αλλα ενα ηλεκτρονικο app κανει τοσα πολλα;
-
@ dimau: Το torque pro app + elm wifi είναι μια καλή λύση, δεν αναλύει όμως σε βάθος την κατάσταση της μπαταρίας και του συστήματος φόρτισης. Συγκεκριμένα ΔΕΝ παρέχει τη δυνατότητα μέτρησης των CCA, η σταδιακή μείωση των οποίων αποτελεί προάγγελο εκπνοής της μπαταρίας. Θα μπορούσα να αναφέρω και αρκετές ακόμη διαφορές όπως μέτρηση της εσωτερικής αντίστασης της μπαταρίας, ripple του εναλλάκτη κλπ...
@ antonn: Αυτό το βίντεο, https://www.youtube.com/watch?v=JmA-eupu4hk
αν και είναι στα ρώσικα, δείχνει τις δυνατότητες του οργάνου. Ωστόσο αν υπαναχώρησες έχεις φαντάζομαι την δυνατότητα ακύρωσης της παραγγελίας. -
για τον ερασιτέχνη το torque pro είναι ότι πρέπει
-
@ dimau: Θα ήταν, άν σου έλεγε πότε πρόκειται να μείνεις από μπαταρία....
-
παει τωρα το παραγγειλα, ωραιο και το app αλλα θα θελει πολλα να ψαχνω. Ισως το παρω αργοτερα να το συνδεω και με το κινητο android που εχω. Απο που μπορω να το παραγγειλω και αυτο;
https://torque-bhp.com/ -
Ο χρήστης Ηνίοχος έγραψε:
@ dimau: Θα ήταν, άν σου έλεγε πότε πρόκειται να μείνεις από μπαταρία....βλέπεις την τάση εκκίνησης και καταλαβαίνεις, είναι για ψαγμένους ερασιτέχνες, όχι για εντελώς ανημέρωτους αρχάριους
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Απο που μπορω να το παραγγειλω και αυτο;ξεκίνα να βλέπεις video στο youtube, πολύ πιθανό να βρεις και την μάρκα του αυτοκινήτου σου, και μόλις ενημερωθείς, αρκετά θα έλεγα, γιατί είσαι στην αρχή τώρα, αποφασίζεις αν το θες ή όχι.
-
το ηξερα αλλα θελει πολυ πραγμα να ψαχθεις στον υπολογιστη για να το μαθεις
στο ΤΟΥΟΤΑ rav4 mkii μαλλον δεν υπαρχει.
για την f30 υπαρχει -
Το βολτόμετρο που μπαίνει στον αναπτήρα, πολύ ακριβά το πουλάνε εδώ.
Με 1.17€ το φέρνεις από κίνα.Το άλλο όργανο που λέει ο Ηνίοχος, είναι πολύ ενδιαφέρον (ετοιμάζομαι να το «χτυπήσω») αλλά είναι αξιόπιστο;
https://www.banggood.com/12V-Car-Batter ... s=category
Θα έδινα και κάτι παραπάνω για καλύτερη λύση. -
Καλο ειναι .
Υπαρχουν πολλες υλοποιησεις
Το ιδιο πιο φτηνο LANCOL MICRO-200 , Ancel BA101 , BST460 ιδια φιλοσοφια ολα .
Εχει και αλλα με εκτυπωτη να σου βγαζει τα αποτελεσματα -
BASSstarlet έγραψε:
Το άλλο όργανο που λέει ο Ηνίοχος, είναι πολύ ενδιαφέρον (ετοιμάζομαι να το «χτυπήσω») αλλά είναι αξιόπιστο;
https://www.banggood.com/12V-Car-Batter ... s=categoryΔεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω σχετικά με την αξιοπιστία του γιατί δεν το έχω παραλάβει ακόμη.Απλά να σημειώσω ότι αν λέγοντας αξιοπιστία εννοείς την αντοχή του στον χρόνο είμαι και εγώ κάπως επιφυλακτικός, δεδομένου ότι με βάση την προσωπική μου εμπειρία δυο επώνυμες ηλεκτρονικές συσκευές μου έπαυσαν να λειτουργούν αμέσως μετά την εκπνοή της εγγύησης!!
Αν τώρα λέγοντας αξιοπιστία εννοείς την ακρίβεια των μετρήσεων σου λέω ότι μπορείς να επαληθεύσεις κάποιες από τις μετρήσεις (πχ τάση μπαταρίας) συγκρίνοντάςτες με εκείνες ενός οργάνου αναφοράς, όπως ένα ακριβό βολτόμετρο κάποιου γνωστού σου. Μπορεί να σου ακούγεται κάπως υπερβολικό ή δύσκολο αλλά είναι νομίζω εφικτό. Βέβαια κάποιες από τις μετρήσεις του οργάνου, όπως η εσωτερική αντίσταση, απαιτούν πολύ ακριβά όργανα για να επαληθευτούν, οπότε τις δέχεσαι αδιαμαρτύρητα.
Μια που ανέφερα την εσωτερική αντίσταση να πω ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει γενικά είναι το πως μεταβάλλεται (αυξάνει) με το πέρασμα του χρόνου, λόγω κυρίως του φαινομένου της θειίκωσης, μέχρις ότου η μπαταρία αχρηστευθεί. Οπότε αν μετρήσεις την μπαταρία όταν ακόμη είναι καινούργια έχεις μια βάση σύγκρισης. Αν τώρα αποφασίσεις να αναστρέψεις το φαινόμενο της θειίκωσης με την χρήση κατάλληλης συσκευής (αποθειικωτής), για να ξαναζωντανέψεις την μπαταρία, τότε θα πρέπει να βλέπεις μία σταδιακή μείωση της εσωτερικής αντίστασης.villasg έγραψε:
Το ιδιο πιο φτηνο LANCOL MICRO-200, Ancel BA101 , BST460Πράγματι είναι όπως τα λες. Η τιμή του οργάνου είναι 36 ευρώ στο banggood και 30 ευρώ στο aliexpress. Προτίμησα το banggood γιατί έχω κάνει μερικές αγορές από αυτό, ενώ από το aliexpress όχι. Επίσης να σημειώσω ότι διαβάζοντας το site της LANCOLσυμπέρανα ότι έχουν αρκετή εμπειρία στο αντικείμενο. Δεν έτυχε να δω τις άλλες εταιρείες που ανέφερες, που μπορεί να είναι εξ ίσου καλές ή καλύτερες της LANCOL.
-
Μπαταρία αυτοκινήτου...