-
Γεια σας παιδια.
Εχω μια BMW E46 του 99 μοντέλο. Τον τελευταίο καιρο συμβαίνει κατι περίεργο με τα ηλεκτρικά και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.
Καποια απο τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου δεν λειτουργούν,ή λειτουργουν και αναβουν ενδειξεις που δεν θα έπρεπε μόλις ξεκινήσω το αυτοκίνητο (οχι παντα,θα εξηγησω παρακατω). Ωστόσο μετα απο λιγη ωρα λειτουργειας-5,10,20 λεπτα- επανερχονται ολα στη φυσιολογικη τους λειτουργια. Για να μιλησω πιο συγκεκριμένα:
Μολις ξεκινησω το αυτοκινητο, το ραδιόφωνο δεν λειτουργεί, το ιδιο και ο φωτισμος του τιμονιού,ο υπολογιστής ταξιδιού, ενω παράλληλα αναβει ενδειξη για πρόβλημα στα πίσω φωτα, και οσο αυτη παραμένει αναμενη,τα πισω φωτα φρενων ειναι συνέχεια αναμμένα!! (επικυνδινο για τους αλλους και για μένα). Οπως επισης μπορει να οδηγω και να αναβοσβησυν τα φωτα εσωτερικου φωτισμου.Τα θεματα αυτα μετα απο μερικα λεπτα εξαφανιζονται και το αυτοκινητο επανερχεται στη φυσιολογικη του λειτουργια.
Δεν εξαφανιζονται ενα ενα,αλλα ολα μαζι! Μολις δηλαδη λειτουργησει το ραδιοφωνο,ή σβησει η ενδειξη για τα πισω φωτα,λειτουργουν και ολα τα αλλα
Να σημειωσω,χωρις να ξερω αν στεκει αυτο που λεω και αν οντως ειναι σωστο,αλλα μου φαινεται οτι οταν εχει καλη θερμοκρασια εξω 15+ βαθμους ή αφηνω το αυτοκινητο στον ηλιο και προφανως ζεσταινετε, δεν εμφανιζονται τα παραπανω προβληματα.Προσανατολίζομαι στις ασφάλειες,και ισως η θερμοκρασια επηρεαζει την αντίσταση σε καποια απο τις ασφαλειες.Οποτε και καποια συστηματα ,για τα οποια ειναι υπευθυνη η ιδια ασφαλεια,δεν λειτουργουν σωστα.
Καμια γνωμη; Προφανως και θα το παω σε ηλεκτρολογειο το αυτοκινητο,απλα λογω ελλειψης χρονου ειπα να ρωτησω και εσας
-
Γεια σας παιδια.
Εχω μια BMW E46 του 99 μοντέλο. Τον τελευταίο καιρο συμβαίνει κατι περίεργο με τα ηλεκτρικά και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.
Καποια απο τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου δεν λειτουργούν,ή λειτουργουν και αναβουν ενδειξεις που δεν θα έπρεπε μόλις ξεκινήσω το αυτοκίνητο (οχι παντα,θα εξηγησω παρακατω). Ωστόσο μετα απο λιγη ωρα λειτουργειας-5,10,20 λεπτα- επανερχονται ολα στη φυσιολογικη τους λειτουργια. Για να μιλησω πιο συγκεκριμένα:
Μολις ξεκινησω το αυτοκινητο, το ραδιόφωνο δεν λειτουργεί, το ιδιο και ο φωτισμος του τιμονιού,ο υπολογιστής ταξιδιού, ενω παράλληλα αναβει ενδειξη για πρόβλημα στα πίσω φωτα, και οσο αυτη παραμένει αναμενη,τα πισω φωτα φρενων ειναι συνέχεια αναμμένα!! (επικυνδινο για τους αλλους και για μένα). Οπως επισης μπορει να οδηγω και να αναβοσβησυν τα φωτα εσωτερικου φωτισμου.Τα θεματα αυτα μετα απο μερικα λεπτα εξαφανιζονται και το αυτοκινητο επανερχεται στη φυσιολογικη του λειτουργια.
Δεν εξαφανιζονται ενα ενα,αλλα ολα μαζι! Μολις δηλαδη λειτουργησει το ραδιοφωνο,ή σβησει η ενδειξη για τα πισω φωτα,λειτουργουν και ολα τα αλλα
Να σημειωσω,χωρις να ξερω αν στεκει αυτο που λεω και αν οντως ειναι σωστο,αλλα μου φαινεται οτι οταν εχει καλη θερμοκρασια εξω 15+ βαθμους ή αφηνω το αυτοκινητο στον ηλιο και προφανως ζεσταινετε, δεν εμφανιζονται τα παραπανω προβληματα.Προσανατολίζομαι στις ασφάλειες,και ισως η θερμοκρασια επηρεαζει την αντίσταση σε καποια απο τις ασφαλειες.Οποτε και καποια συστηματα ,για τα οποια ειναι υπευθυνη η ιδια ασφαλεια,δεν λειτουργουν σωστα.
Καμια γνωμη; Προφανως και θα το παω σε ηλεκτρολογειο το αυτοκινητο,απλα λογω ελλειψης χρονου ειπα να ρωτησω και εσας
-
Γεια σας παιδια.
-
Υπάρχει περίπτωση η μπαταρία να είναι στα τελευταία της. Επίσης δοκίμασε να αποσυνδέσεις τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας για 15'-30', ίσως στρώσει. Δες και τούς πόλους αν είναι καλά σφιγμένοι, αυτά τα απλά πριν ελέγξεις τον διακόπτη ανάφλεξης.
-
Δυστηχως φιλε μου απο ενα σημειο και μετα τα ηλεκτρικα μπορει να σε τρελανουν .
Στο θεμα τωρα η μπαταρια σου σε τι κατασταση ειναι? ο δυναμος? σου αναβει το λαμπακι της μπαταριας?ακομα μια πιο ακραια περιπτωση χωρις να θελω να σε τρομαξω μηπως παιζει κατι μετην πλεξουδα στην καμπινα.καλη υπομονη και σε εναν καλο ηλεκτρολογο για να δεις τι παιζει.
-
Σωστος ο φιλος vasvo βγαζεις το πολο της ματαριας να κανει reset o εγκεφαλος.
-
Έλεγξε πόλους και γειώσεις
Όλες τις γειώσεις κυρίως στην ασφαλειοθήκη και τον χώρο της μηχανής
Δεσ και την ασφαλεια νο 9 και καλού κακού άλλαξε την καθώς όλα αύτα τροφοδοτούνται από αυτήν.
Οταν αυτή καεί, δεν δουλεύει το ραδιοφωνο ο εσωτερικός φωτισμός και λόγω ασφαλείας αφήνει τα φώτα φρένων αναμμένα
Μπορέι να έχει χαλαρώσει ή κάτι δεν πατάει καλάέλεγξε και τον διακόπτη πεντάλ φρένου και συμπλέκτη
Η θερμοκρασια απλά κάνει κάποιες επαφές να ακουμπάνε καλύτερα
Εϊναι πολύ λεπτομέρεια αλλά αξίζει τον κόποhttps://www.bmwgm5.com/GM5_Connections.htm
Αυτό το module εινια πολύ ύποπτο να σου κάνει νούμερα....
-
Ο χρήστης ThanosOB έγραψε:
Να σημειωσω,χωρις να ξερω αν στεκει αυτο που λεω και αν οντως ειναι σωστο,αλλα μου φαινεται οτι οταν εχει καλη θερμοκρασια εξω 15+ βαθμους ή αφηνω το αυτοκινητο στον ηλιο και προφανως ζεσταινετε, δεν εμφανιζονται τα παραπανω προβληματα.Μπορεί να είναι και θέμα υγρασίας.
-
Το πιθανοτερο ειναι οτι η μπαταρια ειναι στο τελος της ζωης της και θελει αλλαγμα. Ειναι γνωστο οτι οι bmw παρουςιαζουν διαφορα κουλα ηλεκτρικα προβληματα οτι η μπαταρια ειναι για αλλαγμα.
-
Kατι μαθαμε και σημερα ευχαριστω kospapad.κατι αλλο ασχετο πως βαζουμε σε τετραγωνακι κειμενο απο αλλο
μελλος?Σαν παραθεση? -
Ο χρήστης E36Lover έγραψε:
Kατι μαθαμε και σημερα ευχαριστω kospapad.κατι αλλο ασχετο πως βαζουμε σε τετραγωνακι κειμενο απο αλλο
μελλος?Σαν παραθεση? -
Ευχαριστω για τις απαντήσεις.Απο βδομάδα που θα εχω χρόνο θα κοιτάξω το θέμα,αν δε βρω άκρη θα πάω σε ηλεκτρολογείο και θα ενημερώσω για τις εξελίξης!
-
Καλησπέρα
Είμαι κάτοχος ενος x3 e83 και έχω το εξής πρόβλημα. οταν γυρίζω το διακόπτη και βάζω μπρος ανάβουν τα φώτα πορείας απο μόνα τους!!!!!!! Ο διακόπτης των φώτων δεν αποκρίνεται(δεν κάνει τπτ) ουτε δουλέυουν τα φλας....μονο τα αλάρμ!!
Περίεργο πράγμα! Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα ή αν εχει συμβεί σε κάποιον άλλο????
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Προβλημα με τα ηλεκτρικα BMW E46