-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξέρω 4-5 άτομα με 159 που δεν είχαν κανένα θέμα. Ένα λεμόνι πάντα μπορεί να σου τύχει όμως. Τα ακριβά γερμανικά να δεις τι βγάζουν!!!Μπερδεύτηκα και έβαλα κατά λάθος 159 αντί 156.
-
Ο χρήστης sotirisk82 έγραψε:
Αν το πάρεις στο όνομά σου, δες και τι γίνεται με το θέμα των τεκμηρίων. Προσωπικά ακόμη και για 1400 έχω πληρώσει φόρο για 1-2 χρονιές επειδή δεν είχα δηλωμένα εισοδήματα Ελλάδα (έμενα εξωτερικό).
Σαν αυτοκίνητο με κλειστά μάτια, ειδικά το 1.8 θα το ευχαριστηθείς λόγω δύναμης (140 άλογα, καλή ροπή, μεταβλητός χρονισμός). Να το ελέγξεις προσεκτικά όμως και να μην τσιγγουνευτείς 500-1000 ευρώ παραπάνω για ένα πιο καθαρό αυτοκίνητο.
Απλά εάν σου βγάλει κάποια βλάβη, είναι προτιμώτερο να κάτσεις 1 μήνα χωρίς αμάξι περιμένοντας το ανταλλακτικό από ebay παρά να το πας σε κάποια αντιπροσωπεία. Αν πατήσεις σε αντιπροσωπεία τα 1200-1500 ευρώ που έχεις στην άκρη δεν θα σου φτάσουν σε περίπτωση σοβαρής βλάβης.
Επίσης το άλλο μειονέκτημα είναι η κατανάλωση, σίγουρα με το 1.8 θα καις βενζίνη και λογικά θα σου καίει υπολογίσιμη ποσότητα στην πόλη.
Τέλος εγώ θα περίμενα να βγουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας, γιατί με αυτό που είχαν ανακοινώσει για εφαρμογή CO2 retrospectively από το 2005/6 υπάρχει περίπτωση οι 147 με τον 1.6 να βρεθούν να πληρώνουν τέλη 400-500 ευρώ (190+ γραμμάρια δηλώνει).
-Να το παρω στο ονομα μου αποκλειεται λογω τεκμηριων που προείπες και δεν ξερω ακριβως τι παιζει με εφοριες, δηλωσεις κτλ (θα το ψαξω ομως).
-Αντιπροσωπεια οσο γινεται θα αποφυγω και οτι ειναι δυνατον να το κανω εγω θα το κανω, το εχω το μικροβιο να ψαχνω και να ασχολουμαι
-Καταναλωση δεν με ενδιαφερει και πολυ μιας και τα ετησια χιλιομετρα δεν θα ειναι πανω απο 4.000 (σπουδαζω πατρα, ειμαι απο πρεβεζα και το σπιτι μου δεν ειναι πιο μακρια απο χιλιομετρο απο το πανεπιστημιο οποτε δεν θα με φανε οι δρομοι)
-Αυτο που λες με τα τελη δεν θα με πιανει λογω παλαιοτητας μιας και το αμαξι θα ειναι 2000-2003 μοντελο περιπου (προ fl κοιταω, πιο ωραιο ) -
Λοιπόν, είχα μια 156 μεταξύ 2002 και 2010. Όποτε έβαζα το κλειδί στην μίζα
το αμάξι ξεκίναγε κανονικά εκτός από μία φορά που με άφησε η μπαταρία.
Ουδεν ηλέκτρικό θέμα σε αυτά τα 8 χρόνια πλην του διακόπτη των παραθύρων
του οδηγού κάποια στιγμή δεν δούλευε και αλλάχτηκε.
Φυλασσόμενη όμως σε γκαράζ και με συντήρηση ευλαβική.
Κι εγώ την είχα αγοράσει ως εργένης επειδή μου άρεσε πολύ χωρίς να με αποθαρρύνει
το γενικότερο σχήμα (sedan) και μήκος (4.43). Την έδωσα (δυστυχώς) όταν δεν είχα πλέον
χώρο σε γκαράζ και την έβρισκα κάθε μέρα με καινούρια γρατζουνιά (είχε αρχίσει και η κρίση,
και η συντήρηση 2 οχημάτων στην οικογένεια ήταν πλέον πολυτέλεια).
Καταναλώσεις η 1.6 περί τα 8 στα 120 km/h, περί τα 10 στα 140 km/h, 10 επίσης και
μέσα στην πόλη.
Ψάξε σε αυτό που θα πάρεις αν έχουν αλλάξει ιμάντες (κάθε 70000km), μεταβλητός
(στα 700000-80000km) και μπουζί (στα 100000km). Επίσης ένα καλό και σχολαστικό έλεγχο
στα στοιχεία της ανάρτησης μαζί με τις βάσεις μηχανής μιας και (ειδικά αυτές με sports pack)
το σφιχτό στήσιμο των 156 τις έκανε να υποφέρουν. -
Δε νομιζω οτι τιθεται θεμα αξιοπιστιας αρκει να μην παρεις early model. Κοιταξε να ειναι απο τις τελευταιες 1-2 χρονιες που βγηκε το μοντελο, να εχουν γινει τα σερβις στην ωρα τους και θα ειναι οκ.
Για φοιτητη η καταναλωση βενζινης ειναι ενα θεμα, και αυτα τα αυτοκινητα καινε αντικειμενικα πολυ. Οχι μονο η συγκεκριμενη Alfa, ολα τα 1600αρια-1800αρια της εποχης εκεινης για τα σημερινα δεδομενα καινε αρκετα.
Οποτε υπολογισε οτι ενα γερο μερος απο το χαρτζηλικι θα πηγαινει σε βενζινες.
-
Και η προ καλη λυση ειναι. Πιο φτηνες ,λιγοτερος ηλεκτρολογικος εξοπλισμος που ειναι υποψηφιος μετα απο χρονια και λιγοτερο φιμωμενη απο την εξαγωγη,παει λιιιγο καλυτερα η 1.6. Χειροτερη ομως σε παθητικη ασφαλεια απο την.
-
Γεια σου χριστο μιας και εισαι σε αυτη την φαση (φοιτητης) εισαι μη υποχρεος που αυτο συμαινει οτι δεν εχεις εισοδημα
αρα καμια φορολογικη υποχρεωση κατεπεκταση δεν κανεις φορολογικη δηλωση.Αρα εχεις την οικονομικη προστασια απο τον πατερα σου.γι αυτο το αυτοκινητο θα στο καλυπτει ο πατερας σου ΠΡΟΣΟΧΗ ομως γιατι το εισοδημα του πρειπει να καληπτει το τεκμηριο σημειωση (3200εως3800)αναλωγος τα κυβικα (1.6-1. αντιστοιχα.Γιατι φυσικα θα εχει ακομα καποιο τεκμηριο που τον βαραινει απο αλλο περουσιακο στοιχειο.Οποτε το σηζητατε με τον ** ΛΟΓΙΣΤΗ **σας το τονιζω αυτο για να δειτε πως θα κινηθειται.Δεν τα λεω αυτα για να σε στεναχωρισω και να σε αποπαρω αλλα η εποχες ειναι δυσκολες.Αν καπου σφαλω ας με διαρθωσουν τα παιδια μπορει και να μου διαφευγει κατι.Μακαρι να καταφερεις το ονειρο σου.
Φοιτητης και Alfa 156