οτι να'ναι ρε πστ μου. Ενταξει, οτι πεις.
(κανε μου μια χαρη και απαντα με α,β,γ, 1,2,3 κλπ κ εσυ να καταλαβαινω τι λες για το καθε τι)
α) 'Στο πρώτο πολύ απλά υπάρχει νόμος που λέει ότι τα χρέη ενός κράτους δεν μπορούν να επιβαρύνουν άλλο κράτος.'
1ον, και? αυτο κολλαει σε εμας επειδη? Χρωσταμε χρεος καποιου αλλου? Δεν καταλαβαινω τι λες.
2ον, τι νομος ειναι αυτος? σε ποιο δικαιο? στο ελληνικο, στο ευρωπαικο, στη La La Land?
β) 'Στο δεύτερο Άμα βγούμε από το ευρώ και την ευρωπαική 'ένωση έχουμε δικό μας κράτος δικό μας σύνταγμα. Τώρα ισχύει το Ευρωπαικό Ούτε να δικαστούν μπορούν ούτε να διαγράψουν.'
Κατ'αρχας, το 'εξω απο το ευρω' τωρα εγινε 'εξω και απο την ΕΕ'. Πανεμορφα. Καλα θα κανουμε, ωστε τοτε να εξαφανιστουμε και τελειως ως κρατος... Εσυ νομιζεις οτι με τους τουρκους απο τη μια πλευρα και τα χερσαια συνορα - που φυλασσονται πολυ πιο ευκολα απο οτι η θαλασσα, οταν θα βγουμε απο την ΕΕ και θα ειμαστε τριτη χωρα, και ΔΕΝ θα ειμαστε συνορα της ωστε να ενδιαφερονται, θα ορθωσουμε το αναστημα μας και θα ειμαστε 'παραγοντας σταθεροτητας στη περιοχη'. Μουαχαχαχαχαχαχαχαχα.
Και εστω οτι ξαφνικα αυτο σημαινει οτι 'έχουμε δικό μας κράτος δικό μας σύνταγμα. Τώρα ισχύει το Ευρωπαικό Ούτε να δικαστούν μπορούν ούτε να διαγράψουν.'
-
ποιοι δεν μπορουν να δικαστουν? οι πολιτικοι? Γιατι, οταν θα ξαναεχουμε δικο μας κρατος και συνταγμα, ποιοι θα το γραψουν αυτο το συνταγμα και τους νομους? Εγω και εσυ? Ή νομιζεις οτι γινεται να ποινικοποιησεις εκ των υστερων πραξεις που οταν γινονταν, ηταν νομιμες? Αυτο δεν γινεται πουθενα και ποτε.
-
τι δεν μπορουν να διαγραψουν επειδη ειμαστε σε ευρωπαικο δικαιο? Το χρεος? Δηλαδη εσυ νομιζεις οτι οταν βγουμε απο την ΕΕ και ως εκ τουτου εχουμε παλι εθνικο δικαιο, θα δικαιουμαστε να αποφασιζουμε οτι διαγραφουμε το χρεος μας και οι δανειστες μας θα καθονται με σταυρωμενα χερια?
Ε ρε πστ μου τι διαβαζω...
ΥΓ μλκ μου καθομαι και συζηταω με ατομα που αντι να πινουν κανα αποσταγμα να στανιαρουν και να ξελαμπικαρουν, καθονται και διαβαζουν σελιδες τυπου 'πενταποσταγμα'... . Και ακομα χαβουν 'δημοψηφισματα' για πραγματα που δεν ειναι στο χερι μας να αποφασιζουμε ή που κανεις δεν θα τους ενημερωσει για τις πραγματικες συνεπειες της καθε επιλογης...