-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τα πολλα χλμ δε σε ενοχλουν? Εμενα οσα βενζινης εχουν πανω απο 100.000χλμ δε τα βλεπω με καλο ματιΕξαρτάται από το σε πόσο χρόνο και σε ποιες συνθήκες έγιναν αυτά τα 100κ.
Προτιμώ αμάξι 4ετιας με 100κ παρά 7ετιας. Το 4ετιας αποκλείεται να έκανε 100000χλμ στο σταμάτα ξεκινά στο κέντρο μιας πόλης, το 7ετιας παρά πολύ πιθανό.
Προσωπικά έχω κάνει 40000χλμ από τον Μάιο του 2015, ημιαστική κίνηση κυρίως.nickthetrib from tapatalk
-
Η φαση με τα αυτοκινητα και τα χιλιομετρα ειναι κατ αναλογια ιδια με τα flight cycles στ αεροπλανο. Πολυ καλα τα ειπε ο nicktherib.
-
Μη πας τη κουβεντα αλλου και στηριζεσαι με ακριβεια σε νουμερα. Και αμα θες να δεχτω οτι δε μιλουσα ακριβως για το ποστ που παρατεθηκε, το δεχομαι. Αλλα και λαδια καιγανε αβερτα και επικαθισεις ειχανε.
Χρηστο αν ψαξεις τα προηγουμενα ποστ θα δεις οτι ο φιλος ψαχνει για 1600fsi. Μετα κανει αναρτηση ενα κειμενο καποιου που μιλαει για επικαθησεις στα μοτερ fsi γενικα. Ο 1600αρης λοιπον ξερω απο προσωπικη (και απο αλλους χρηστες του συγκεκριμενου κινητηρα) οτι δεν ειχε ποτε καταναλωση λαδιου ενω αποδειχτηκε πολυ αξιοπιστος σαν και τον παλιο 1.6 8v. Ενα μονο θεμα ειχε με την καδενα οπου σε ορισμενους ηθελε αλλαγη. Καταναλωση ειχε ο 1400fsi με τα 90ps οποτε μη τα τσουβαλιαζουμε ολα ενω οι 1.4 tsi ειχαν θεμα με τις n75 και n249 που αλλαζονταν με βελτιωμενες
Ε κι εγω ειχα δυο συμφοιτητες τοτε που τους πετυχαινα με το μπουκαλακι να συμπληρωνουν στη πανεπιστημιουπολη με 1600αρια fsi.. Ειναι σα να σου πω εγω οτι επειδη ο tu3 μου δεν εχει βγαλει φλατζα οτι γενικα ο tu3 δεν εβγαζε ενω ειναι πασιγνωστο το θεμα... Συμφωνω περι 1.4 ,ακομα πιο εντονο το φαινομενο.
-
πανω που ειχα κατασταλαξει νατα παλι
φιλος που μιλησα πριν λιγο,αρρωστος με vw group μου ειπε οτι τα tsi ειχαν θεματακια με λαμπιονια,safe mode,και γενικοτερα με το καυσιμο.
ρε τι τραβαω -
Κοιταξε να δεις.. το μεταχειρο ειναι παντα και λιγο ρισκο. Αν δεν εξαντλεις σ αυτη τη φαση ολο σου το μπατζετ, ο ανθρωπος που το εχει σου φανηκε τιμιος και το αμαξι σου φαινεται καλο (κανε και μια ερωτηση για τα λαδια στη τελικη) τοτε να το παρεις το αυτοκινητο. Στο μεταχειρισμενο παιζει πολυ ρολο σε τι κατασταση ειναι και τι συντηρηση και αλλαγων εχει τυχει. Εγω δε εγραψα τα παραπανω ποστ για να σε αποθαρρυνω, αλλα για να εισαι υποψιασμενος.
Η φθορα στην ταπετσαρια που ανεφερες ειναι φθορα χρησης σ ενα μεταχειρισμενο αμαξι, λογικο και δε τρεχει τιποτα κατα τη γνωμη μου. Το αμαξι απο προσωπικη εμπειρια σε octavia 5 1.2 tsi με τασια ομως (μεγαλο προφιλ) ειναι πολυ ανετο απο αναρτηση, πολυ οικογενειακο. Απο επιδοσεις το 1.6 fsi ειναι απλα αξιοπρεπες και μεχρι εκει, οχι και ''ταφος'' ομως. -
ναι ειναι ρισκο το μεταχειρεισμενο το ξερω
και το να καει λιγο λαδακι απο αλαγη σε αλλαγη δεν με πειραζει,εδω καινε καινουργια
το θεμα ειναι να μην ειναι γενικο με τα λαμπακια εκνευριζομαι,δλδ δεν θελω να μενω στο δρομο -
Μια Χαρά φαίνεται το Octavia.. Αν είναι πρώτο χέρι, σου φαίνεται οκ ο ιδιοκτήτης και επιβεβαιώσεις σε δικό σου μάστορα ότι είναι ατρακαριστο καλορίζικο..
-
Γεια σου φιλε, ημουν κατοχος octavia 1.6 fsi και ημουν πολυ ικανοποιημενος , το εδωσα μετα απο 7 χρονια και 130.000χιλ περιπου για να παρω octavia tdi, το μοναδικο προβλημα που ειχε βγαλει ηταν μια κλειδαρια στην πισω πορτα. Πολυ τιμιο αυτοκινητο για οικογενειαρχη, απο χωρους αλλο τιποτα και σιγουρα δεν σερνεται , αλλα, τα fsi θελουν 100σταρα βενζινη, αυτο ειναι μεγαλο μειον.
-
ναι το εχω ακουσει και απο αλλον αυτο για την 100 αρα
δεν με πειραζει,αρκει να μην αναβουν λαμπακια και εχω προβληματα τετοια χαζα -
το mpi τι διαφορα εχει με το fsi?
-
Ο χρήστης blsbug έγραψε:
το mpi τι διαφορα εχει με το fsi?είναι πιο παλιάς τεχνολογίας κινητήρας (multi point injection)
το fsi (fuel stratified injection) είναι κινητήρας νεότερης γενιάς με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού
-
θεματα με την καδενα ειχαν και τα fsi η μονο τα tsi
-
Που ειναι οι καλοθελητες χωρις να εχουν fsi να βοηθησουν? Μονο να βαζουν λινκ με προβληματα ξερουν σαν αντιvw ενω εμεις οι πρωην κατοχοι δε μετραει η γνωμη μας.
Φιλε μου μπορει να σου βγαλει και το 5fsi. Σου το ανεφερα παραπανω και το καταλαβαινεις στο πρωινο ξεκινημα. Αν στο κανει για 2-3 δευτ. δεν εχεις θεμα αλλιως τον αλλαζεις και ξεμπερδευεις. Αναμεσα σε 1600mpi και 1600fsi παρε οποιο βρεις σε καλυτερη κατασταση -
Μαλιστα
κοστος καδενας?
ετσι να χω μια οσμη -
Που ειναι οι καλοθελητες χωρις να εχουν fsi να βοηθησουν? Μονο να βαζουν λινκ με προβληματα ξερουν σαν αντιvw ενω εμεις οι πρωην κατοχοι δε μετραει η γνωμη μας.Γιατι τραβας τετοιο λουκι...?
-
Εχει μετοχές,μήπως;
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Που ειναι οι καλοθελητες χωρις να εχουν fsi να βοηθησουν? Μονο να βαζουν λινκ με προβληματα ξερουν σαν αντιvw ενω εμεις οι πρωην κατοχοι δε μετραει η γνωμη μας.
Γιατι τραβας τετοιο λουκι...? [emoji38]
Περναει ευχαριστα η ωρα Χρηστο
Εχει μετοχές,μήπως;
Αν σε ενδιαφερει περνα να σου δωσω
-
-
Ευχαριστω φιλοι για την βοηθεια,νομιζω πως κατεληξα τελικα σε octavia.
Θα σας ενημερωσω οταν το παρω. -
Ο χρήστης blsbug έγραψε:
Ευχαριστω φιλοι για την βοηθεια,νομιζω πως κατεληξα τελικα σε octavia.
Θα σας ενημερωσω οταν το παρω.Μη κανεις το κοπο γιατι κανεις δε θα χαρει που θα παρεις αμαξι του γκρουπ. Οι λογοι ειναι προφανεις.
Αν επαιρνες οτιδηποτε αλλο θα ησουν ο καλυτερος
Aγορα μεταχειρισμενου