-
Το θέμα είναι πως πολλά μαγαζιά ανταλλακτικών
βγάζουν απ' έξω τις φίρμες των αυτοκινητοβιομηχανιώνακόμα και στο ίντερνετ σε μαγαζιά του εξωτερικού διαφημίζουν την προμήθεια ανταλλακτικών της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας
με τους κωδικούς των μαμά ανταλλακτικώνκαι αναρωτιέμαι
πας με τον κωδικό του original
και αυτοί συνεργάζονται με αποθήκες original ανταλλακτικών του εξωτερικού
συμβαίνει κάτι άλλο
συμβαίνει ότι πουλάνε απλώς γκάμα ανταλλακτικών aftermarket - imitation αντίστοιχη
... ;(όπου original
αναφέρομαι αποκλειστικά λέω ξανά
σε ανταλλακτικά με τη φίρμα της αυτοκινητοβιομηχανίας μόνο
ίδια όπως τα βρίσκεις στο επίσημο δίκτυο) -
Πόσες αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν μόνες τους ανταλλακτικά;Τι διαφορά έχει το valeo εξαρτημα απο το σε κουτί VW εξάρτημα;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Πόσες αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν μόνες τους ανταλλακτικά;Τι διαφορά έχει το valeo εξαρτημα απο το σε κουτί VW εξάρτημα;το γνωρίζουμε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναθέτουν και προμηθεύονται από τρίτους
όταν δεν είναι η valeo θα είναι η delphi, η bosch, η faurecia, η ngk, η zf, η magnetti marelli, η takata κοκ
υπάρχουν ασφαλώς και κάτι 'κινέζοι'...δεν είναι επομένως αυτό το θέμα
τα original ανταλλακτικά τα ζητάς
γιατί είσαι σίγουρος για τον ακριβή κωδικό
γιατί ακόμα και κωδικός μαμά διαφέρει από παραπλήσιο κωδικό μαμά
γιατί είσαι εξασφαλισμένος με την πιστοποίηση και την πιθανολόγηση της συμβατότητας
γιατί έχεις διασφαλίσει τις αναθεωρήσεις του εξαρτήματος
γιατί παίρνεις μια εγγύηση τυπική και ουσιαστική
γιατί τα πάντα έχουν επίπεδα ποιότητας και προδιαγραφές ακόμα κι από τον ίδιο κατασκευαστή
γιατί οι τρίτοι προμηθευτές δεν είναι κατασκευαστικά ισάξιοι και δεν έχουν τις ίδιες προσβάσεις στις προδιαγραφές
και χίλιους ακόμα λόγουςδεν είναι επομένως το θέμα αυτό,
το ξέραμε, δεν το μαθαίνουμε
και ρωτάμε κάτι άλλο συγκεκριμένοκυκλοφορούν στο εμπόριο μαμά ανταλλακτικά ;
(υγ: και για να μην παρεξηγούμαστε,
γνωρίζουμε επίσης και το άλλο
πως πολλά imitation είναι βελτιωμένα και καλύτερα από πολλά μαμά) -
Eχεις μπερδέψει τις έννοιες.Ιμιτασιον,πρωτης τοποθετησης,συμβατά,οριντζιναλ,μαμά.Κάπου είχα δει θεμα που το αποσαφηνίζει ,δεν μπορώ να το βρω τώρα.Κάποιος μοντ ίσως;
Και ναι αν θες να είναι στο κουτι της εταιρίας το αγοράζεις απο την αντιπροσωπεία .
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Eχεις μπερδέψει τις έννοιες.Ιμιτασιον,πρωτης τοποθετησης,συμβατά,οριντζιναλ,μαμά.Κάπου είχα δει θεμα που το αποσαφηνίζει ,δεν μπορώ να το βρω τώρα.Κάποιος μοντ ίσως;Και ναι αν θες να είναι στο κουτι της εταιρίας το αγοράζεις απο την αντιπροσωπεία .
καλά το αν έχω μπερδέψει και τι το αφήνεις
γιατί μάλλον δεν προσέχεις τί γράφωτέλος πάντων ελάχιστη σημασία έχει αυτό
σημασία έχει ότι υπάρχουν πάμπολλοι λόγοι για να αναζητά κανείς μαμά ανταλλακτικά
και το ερώτημα παραμένει
ειδικά τη στιγμή που έχω πετύχει και μαϊμού μάλλον ανταλλακτικά με μαμά διακριτικά και συσκευασίεςαν κανείς έχει υπόψη
υπάρχουν αρκετοί που διαφημίζουν την πραμάτεια ως μαμίσια ανταλλακτικά καινούρια
τί μπορεί να παίζει με δαύτους σε φυσικά καταστήματα και στο ίντερνετ εντός/εκτος Ελλάδας; -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Πόσες αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν μόνες τους ανταλλακτικά;Τι διαφορά έχει το valeo εξαρτημα απο το σε κουτί VW εξάρτημα;
το γνωρίζουμε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναθέτουν και προμηθεύονται από τρίτους
όταν δεν είναι η valeo θα είναι η delphi, η bosch, η faurecia, η ngk, η zf, η magnetti marelli, η takata κοκ
τα original ανταλλακτικά τα ζητάς
γιατί είσαι σίγουρος για τον ακριβή κωδικό
γιατί ακόμα και κωδικός μαμά διαφέρει από παραπλήσιο κωδικό μαμά
γιατί είσαι εξασφαλισμένος με την πιστοποίηση και την πιθανολόγηση της συμβατότητας
γιατί έχεις διασφαλίσει τις αναθεωρήσεις του εξαρτήματος
γιατί παίρνεις μια εγγύηση τυπική και ουσιαστική
γιατί τα πάντα έχουν επίπεδα ποιότητας και προδιαγραφές ακόμα κι από τον ίδιο κατασκευαστή
γιατί οι τρίτοι προμηθευτές δεν είναι κατασκευαστικά ισάξιοι και δεν έχουν τις ίδιες προσβάσεις στις προδιαγραφές
και χίλιους ακόμα λόγους
κυκλοφορούν στο εμπόριο μαμά ανταλλακτικά ;inertia sorry που σου εκανα κοπτοραπτικη το quote, αλλα θα πετουσα σεντονι και ενταξει. Εβαλα αυτα που θελω και εγω να σχολιασω κλπ. Βασικα οπως το ξερετε και εσυ και ο adensa oi αυτοκινητοβιομηχανιες δινουν παραγγελειες απο τριτους προμηθευτες τους δλδ και τους παρεχουν τα εξαρτηματα. Ειναι τα λεγομενα εργοστασιακα ανταλλακτικα που εχουν αυτα που αναφερεις inertia. Πιστοποιηση εν ολιγοις απο τον κατασκευαστη. Βεβαια, υπαρχουν εργοστασιακα εξαρτηματα/ανταλλακτικα σε διαφορα μοντελα αυτοκινητων που μπορει να ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας απο ενα aftermarket. Λεω εκει καποια, ας πουμε δισκοπλακες, τακακια, αμορτισερ, δισκο/πλατο κλπ.
Οποτε ο καθενας καθεται, βλεπει την τσεπη του, ρωταει στα φορουμς αν αξιζει γνησιο ή ιμιτασιον και κρινει. Το θεμα βεβαια ειναι αλλο.
Αν στην Ελλαδα υπαρχουν sites που να πουλανε γνησια ανταλλακτικα. Λιγο στο ebay που ειχα ψαξει, καποιοι πωλητες, γραφανε πως πουλουσαν γνησια ανταλλακτικα (καινουργια). Να πω την αληθεια, προτιμω να αγορασω το γνησιο απο το φυσικο καταστημα της αντιπροσωπειας, παρα απο το διαδικτυο.Eχεις μπερδέψει τις έννοιες.Ιμιτασιον,πρωτης τοποθετησης,συμβατά,οριντζιναλ,μαμά.Κάπου είχα δει θεμα που το αποσαφηνίζει ,δεν μπορώ να το βρω τώρα.Κάποιος μοντ ίσως;
Και ναι αν θες να είναι στο κουτι της εταιρίας το αγοράζεις απο την αντιπροσωπεία .
Καπου και εγω εχω ακουσει κατι τετοιες ορολογιες στα ιμιτασιον. Βασικα ιμιτασιον και aftermarket ειναι το ιδιο; Και αν μπορεις ρε adensa ή ο mod οποτε εχει χρονο, θα βοηθουσε αν βρισκατε αυτο το θεμα να το διαβασω. Αν γινεται. Αν οχι, ενταξει δεν χαλασε ο κοσμος.
-
Λοιπόν εγώ για να προσθέσω το εξής με τη σειρά μου
με τα aftermarket, imitation, ΟΕΜ κλπ υπάρχει επιπλέον το θέμα
πως περιορίζεται η γκάμα σε συγκεκριμένα 'εμπορικά' εξαρτήματααντίθετα με τους μαμά κωδικούς στα ανταλλακτικά
χτίζεις από την αρχή ως την τελευταία βίδα ολόκληρο το αυτοκίνητορωτάω για τα μαγαζιά εκτός επίσημου δικτύου
γιατί προφανώς αναζητώ καλύτερες τιμές στα μαμίσια ανταλλακτικά
που αυτά που εγώ ψάχνω μπορεί να μην είναι ακριβώς
αυτό που ο αυτοκινητικός κόσμος ψάχνει και ψάχνεται γενικώς σε βελτιώσεις, επισκευές κλππχ ένα πλαίσιο στήριξης πλαφονιέρας οροφής δύσκολα θα διακινηθεί aftermarket
ευκολότερα και ασφαλέστερα θα το βρεις ως μαμά
και σαφώς σε τιμές φαρμακείο αντιπροσωπείαςγια το λόγο αυτό ρωτάω
στο εμπόριο αν ήξερε κανείς σε ποιό βαθμό διακινούνται
original ανταλλακτικά
καινούρια εννοείται
και σε καλύτερες τιμές από το επίσημο δίκτυοασφαλώς ο λόγος που το ρωτάω δεν είναι για φανάρια, δισκόπλακες ή άλλα εμπορικά ανταλλακτικά
αλλά για όλα εκείνα τα μη εμπορικά εξαρτήματα με τα οποία δύσκολα θα ασχοληθεί το εμπόριο εκτός μαμά
τα οποία για έναν παραπάνω λόγο αποτελούν και πλήρη γκάμα -
Ενταξει υπαρχουν ανταλλακτικα που δεν βγαινουν απο τριτους κατασκευαστες. Π.χ. ταμπλο, σασμαν, ισως κρεμαγιερα. Εκει ή πληρωνεις την αλμυρη τιμη της αντιπροσωπειας ή ψαχνεις για μεταχειρισμενο. Δεν νομιζω φιλε μου να βρεις κατι απο τα ηλεκτρονικα καταστηματα τα Ελληνικα. Αλλιως κοιτας σε κανενα Ebay αν ειναι κατι ελαφρυ και αν ο πωλητης στελνει Ελλαδα και αν δεν το βαραει στο κεφαλι με μεταφορικα. Δλδ θελει ψαξιμο.
-
Ναι αυτό είπα και παραπάνω
μήπως κανείς ήξερε και το είχε ψάξει.Δεν αναφέρθηκα σε έννοιες 'ιμιτασιον, πρωτης τοποθετησης, συμβατά, οριντζιναλ, μαμά'
που παρανόησε ο φίλος παραπάνω,ρώτησα για τις πλήρεις γκάμες των μαμά ανταλλακτικών αν πωλούνται τα καινούρια εκτός αντιπροσωπείας,
επειδή μερικά site στο ίντερνετ αφήνουν να εννοηθεί έτσι και διαφημίζουν.Οπότε είναι λίγο άγρια δύση τα site αυτής της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Ναι αυτό είπα και παραπάνω
μήπως κανείς ήξερε και το είχε ψάξει.Δεν αναφέρθηκα σε έννοιες 'ιμιτασιον, πρωτης τοποθετησης, συμβατά, οριντζιναλ, μαμά'
που παρανόησε ο φίλος παραπάνω,ρώτησα για τις πλήρεις γκάμες των μαμά ανταλλακτικών αν πωλούνται τα καινούρια εκτός αντιπροσωπείας,
επειδή μερικά site στο ίντερνετ αφήνουν να εννοηθεί έτσι και διαφημίζουν.Οπότε είναι λίγο άγρια δύση τα site αυτής της κατηγορίας.
Δεν εχω ψωνησει γιατι θελω και στα after market, ιμιτασιον κλπ, να εχω επαφη με τον πωλητη. Κατι να μην ταιριαζει, ενα λαθος να κανω στον κωδικο. Για ανταλλακτικα του εμποριου διαβαζω πως αγοραζουν και εξυπηρετουνται. Ομως δεν το εχω ψαξει ποσο οφελος εχεις για του εμποριου, αν σκεφτεις και τα μεταφορικα.
Αλλο να αναφερει το site πως ειναι το γνησιο και αλλο να αφηνει να εννοηθει. Στα λαδια που κοιταξα μια φορα, πουλανε αντιπροσωπειας. Για αλλα δεν εχω κοιταξει. Εχω και εγω την απορια αν φερνουν γνησια. -
http://www.antallaktikaonline.gr/
Ξέρεις κανείς φίλος το συγκεκριμένο κατάστημα;
-
Ειχα αγορασει εγω από εκει.
Παντως εκτος από ψαγμένα πραγματα που εχει(π.χ. εξαρτήματα κινητηρα-σασμαν) δν θα ελεγα ότι συμφερει ιδιαιτερα.Αναλογα και την αγορα.Οταν αγορασεις θα σου δωσουν και tracking number. -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
http://www.antallaktikaonline.gr/Ξέρεις κανείς φίλος το συγκεκριμένο κατάστημα;
Ειχα αγορασει προσφατα απο εκει δυο αμορτισερ KYB.Οι τιμες που εβρισκα εδω ηταν τουλαχιστον 25ε περισσοτερο.Ηταν συνεπεις στον χρονο παραδωσης.
-
Ευχαριστώ φίλε μου. Και εγώ αμορτισέρ θα πάρω
-
Εχει αγορασει κανεις από αυτην την σελιδα κατι?
http://www.webcarparts.gr/gammanuetasig ... edes.html#Εχει γνησια τακακια για w202 μονο με 35 ευρω....αλλα μου φαινεται χαμηλη η τιμη + πολύ χυμα στο κυμα-επικινδυνη αν θα τα στειλουν.τι λετε?
-
Εχω κανει μια παραγγελια απο το καταστημα todos.gr και εδω και 10 μερες δεν απαντανε σε τηλεφωνα και μηνυματα!!Φυσικα δεν εχουν στειλει τιποτα!!!!Απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!
Τετοιους απατεωνες πρπει να τους ξεμπροστιαζουμε ωστε να προφυλαχτουμε στο μελλον!!!!
Οποιος εχει παρομοια εμπειρια να μου πει!!!Υποτιθεται οτι το συγκεκριμενο καταστημα ειναι και αξιοπιστο!!!! -
Να υποθέσω φίλε μου με αντικαταβολή, κάθε εμπόδιο σε καλό
-
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Υποτιθεται οτι το συγκεκριμενο καταστημα ειναι και αξιοπιστο!!!!Από πού προκύπτει αυτό?
-
μια χαρα μαγαζι ειναι και φθηνος
-
Το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν κάποτε και στο skroutz αλλά με τόσες αρνητικές κριτικές που μάζεψε λογικά φύγανε γιατί δε τους συνέφερε, είχε μάλιστα και άλλο όνομα, autotires αν θυμάμαι καλά. Από το συγκεκριμένο κατάστημα έχω ψωνίσει τρείς φορές.
Την πρώτη η παραγγελία είχε έρθει κανονικά μέσα σε 2-3 μέρες. Μετά από λίγες μέρες ξαναήρθε η ίδια παραγγελία και τους την έστειλα πίσω μετά από συνομιλία μας όπου κατά πως φάνηκε έγινε λάθος.
Τη 2η φορά κατά το καλοκαίρι έκανα άλλη μια παραγγελία όπου υπήρξε μια ταλαιπωρία. Βάζω την παραγγελία παραλαβή από το κατάστημα, πηγαίνω στο κατάστημα και ήταν κλειστό Την επόμενη μέρα παίρνω τηλ και τους λέω να μου τα στείλουν γιατί από εκείνη την περιοχή δεν θα ξαναπερνούσα εκείνο το διάστημα (σ.σ μένω σε άλλη πόλη). Μου λένε ότι υπάρχει χρέωση μεταφορικών και την ίδια στιγμή τους κάνω κατάθεση. Από κει και πέρα για 15 μέρες περίπου με παίρνανε ανά διαστήματα τηλέφωνο να μου πουν ότι μπορώ να περάσω να παραλάβω ενώ εγώ τους έλεγα ότι είχαμε συνεννοηθεί να σταλούν η απάντηση συνεχώς ήταν ''α μάλλον είχατε μιλήσει με άλλο συνάδελφο''. Τελικά κάποια στιγμή παρέλαβα.
Την 3η φορά όλα ήταν κομπλέ αν εξαιρέσουμε ότι βάλαν άλλο αρωματικό από αυτό που είχα παραγγείλει αλλά κλάιν.
Η εντύπωση που μου δωσαν ότι εκεί μέσα είναι ένα τριμπο@ρδελο στην οργάνωση, είτε έχουν άτομα που δεν έχουν ιδέα από διαχείριση και τους έχουν με πολύ χαμηλό μισθό είτε κάποιος εκεί μέσα θέλει να τους καταστρέψει.
Δεδομένου ότι έχουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές σίγουρα θα ξαναψώνιζα, ούτως η άλλως τα ανταλλακτικά για τα σέρβις τα μαζεύω σίγουρα ένα μήνα πριν οπότε και σε 10 μέρες να μου τα στείλουν δεν έχω θέμα. Για κάτι που θα χρειαστεί άμεσα σίγουρα θα τους αποφύγω.
Πάντως και συμφορουμήτες είχαν τα ευτραπελά τους με το εν λόγω κατάστημα οπότε σίγουρα δεν έτυχε.
site με ανταλλακτικά