-
Τα φωτα ομιχλης φωτιζουν λιγο μπροστα απο το αυτοκινητο. Οποτε δε προσφερουν τιποτα οταν κινεισαι σε επαρχιακο δρομο αφου αν δεις κατι στα 3 μετρα θα φρεναρεις αφου πλεον θα ειναι αργα. Οποιαδηποτε αλλη ρυθμιση περα των 2-3 μετρων ειναι περιττη και λογικα παρανομη. Καλυτερα θα ηταν να ρυθμιστουν τα φωτα διασταυρωσης-πορειας αν υπαρχει θεμα
-
Πιστεύω ότι στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία έχουν το εξοπλισμό να τα ρυθμίσουν σωστά, όπως μπορούν να ρυθμίσουν και τα κανονικά φώτα. Δεν γνωρίζω ποια είναι η σωστή ρύθμιση...ξέρω μόνο ότι πρέπει να φωτίζουν χαμηλά στον δρόμο και προς τα πλάγια.
-
Σε ευχαριστώ. Εντός θέματος.
Μάλλον στο εξουσιοδοτημένο θα πάω
γιατί τα φώτα ομίχλης μου χτυπάνε τέρμα χαμηλά από ...δικό μου λάθος.
Τόσο χαμηλά και κοντά χτυπάει η δέσμη που την κρύβει κυριολεκτικά ο μπροστινός πρόβολος.
Μου το επεσήμαναν και στο ΚΤΕΟ, είμαι τελείως ακίνδυνος για τους απέναντι
που μας ...λέγανε παραπάνω ακόμα και να το ήθελα.Τώρα αν υπήρχε και κάποιος γενικός κανόνας DIY,
θα ήταν ευπρόσδεκτο να το γνωρίζαμε στα πλαίσια του τόπικ. -
Ψάχνοντας βρήκα αυτό:

Λέει ουσιαστικά να βάλουμε το αυτοκίνητο σε απόσταση 7,62 μέτρων από τον τοίχο και να ρυθμίσουμε τα φώτα ομίχλης έτσι ώστε το πάνω μέρος της δέσμης τους να είναι 10cm χαμηλότερα από τη νοητή ευθεία του κέντρου των προβολέων.
Και εδώ ακόμα πιο αναλυτικά:

-
Πραγματικά σε ευχαριστώ
και να σου πω αισθάνομαι να ντρέπομαι που έκατσες και βρήκες απάντηση στο ερώτημά μου
σα να ήταν πως από μέρους μου δεν ασχολήθηκα να ψάξω καθόλου και αντ' αυτού περίμενα έτοιμες τις απαντήσεις.
Ευχαριστώ και πάλι ειλικρινά.Το μόνο που με απασχολεί είναι κατά πόσον έχουν ισχύ οι οδηγίες αυτές μόνο για τα US specced οχήματα, ή όχι.
Αλλά και πάλι είναι μια αρχή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει από κάπου.EDIT:
Βρήκα από τη Hella UK
https://www.hella.com/hella-tech-world- ... -2665.html -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Πραγματικά σε ευχαριστώ
και να σου πω αισθάνομαι να ντρέπομαι που έκατσες και βρήκες απάντηση στο ερώτημά μου
σα να ήταν πως από μέρους μου δεν ασχολήθηκα να ψάξω καθόλου και αντ' αυτού περίμενα έτοιμες τις απαντήσεις.
Ευχαριστώ και πάλι ειλικρινά.Το μόνο που με απασχολεί είναι κατά πόσον έχουν ισχύ οι οδηγίες αυτές μόνο για τα US specced οχήματα, ή όχι.
Αλλά και πάλι είναι μια αρχή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει από κάπου.Δεν τίθεται τέτοιο θέμα (ντροπής εννοώ)! Δεν το σκέφτηκα καν αυτό...ο καθένας μπορεί να ψάξει και να μην βρεί κάτι (γιατί δεν το έψαξε με τον ορθό όρο αναζήτησης, γιατί είναι ζαλισμένο γιατι...γιατί)...δεν μπαίνω στην διαδικασία αυτή. Εάν έχω χρόνο και μπορώ να βρώ κάτι, το ψάχνω και απαντάω / ποστάρω. Εάν όχι, απλά δεν απαντάω!
Το σκέφτηκα και εγώ για τα US specs, αλλά δεν είχα χρόνο να ψάξω περισσότερο.
ΥΓ: Πάρα πολύ χρήσιμο και διαφωτιστικό αυτό από την Hella.
-
Ό,τι και αν πεις για μένα, δεν εξισώνομαι μαζί σου.
Εσύ είσαι αυτός που επιτίθεται χωρίς λόγο.Τα ψυχολογικά προβλήματα του καθενός τα αντιμετωπίζω με κατανόηση
και αυτό προσπάθησα να κάνω στο ξεκίνημα της φασαρίας που μόνος σου επεδίωξες.
Προσπάθησα να καταλάβω στην αρχή πώς κάποιος μπορεί να αρπάζεται ιντερνετικά χωρίς λόγο- γιατί ούτε δικαίωμα δεν έδωσα για όσα ένας θεός ξέρει αυθαίρετα υποστήριξες για μένα,
ούτε και στην πράξη να υπήρχε περίπτωση να με ήξερες δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που σου φταίει -
Edit. Σβήστηκαν προσωπικές επιθέσεις. Να μην επαναληφθεί παρακαλώ. [Admin]
- γιατί ούτε δικαίωμα δεν έδωσα για όσα ένας θεός ξέρει αυθαίρετα υποστήριξες για μένα,
-
εντάξει παίδες.....φτάνει μέρες που είναι!!!!
-
Υπάρχει κάτι που να μην σε ενοχλεί??? Και για να γυρίσουμε στο θέμα δεν με έχουν ενοχλήσει ποτε τα προβολακια ομίχλης των επιβατικών αυτοκινήτων. Αυτό που με ενοχλει είναι τα νεα φώτα που βάζουν κάποιοι και κανουν την νύχτα μέρα οπου και σωστά ρυθμισμένα να είναι είναι τόση η ενταση του φωτός που κουράζουν παρα πολύ τα ματια των απέναντι διερχομένων. Οπου αντί να τους παρέχουν ασφάλεια την μειώνουν κιόλας, μπορει να βλέπουν καλυτερα αλλά τυφλώνουν τους απέναντι, ειδικα όταν κινουνται σε σκοτεινά μερη, οπου δυσκολεύεται το μάτι του απεναντι να συνηθίσει τοσο φως και συνεπως να αυξάνει της πιθανότητες να του ερθει ο απέναντι πανω του. Και ναι είμαι και εγώ καγκουρας που το βράδυ αναβω τα προβολακια για να βλέπω καλά στους κακοφωτισμενους δρόμους των πόλεων και να γλιτωσω και καμμία λακουβα. Δεν κατανοώ την επιθεση κάποιων στη χρήση των προβολέων ομίχλης αλλά είστε μερικοί παραλληλα υπερ στα φώτα ξενον ή αλλων παρόμοιων λαμπτήρων, των οποίων ίσως και να είστε και χρήστες τους, επειδη σας φωτισουν καλυτερα αλλα αυτα ειναι τα πραγματικα κουραστικά και επικίνδυνα φωτα.Απλα μάλλον κάποιοι κολλάνε στη ονομασια και χάνουν την ουσια!!!!
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εντάξει παίδες.....φτάνει μέρες που είναι!!!!+1 έγινε κουραστικό και μου κάνει εντύπωση που δεν ασχολούνται οι mods
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
εντάξει παίδες.....φτάνει μέρες που είναι!!!!
+1 έγινε κουραστικό και μου κάνει εντύπωση που δεν ασχολούνται οι mods
**Αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε τελικά...
Το θέμα καθαρίστηκε. Η κόσμια διαφωνία δεν είναι επιλήψιμη, αλλά οι προσωπικές επιθέσεις είναι.
Στο πνεύμα των ημερών δεν θα υπάρξουν ποινές, αλλά θα παρακαλούσα να έχετε πιο γιορτινή διάθεση.
Χρόνια πολλά σε όλους και τις οικογένειές σας!**
-
Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρήσιμες συμβουλές για όσους προτίθενται να ρυθμίσουν τα φώτα τους:
Requirements for checking and adjusting
l Tyre pressure OK
l Headlight lenses must be clean and dry.
l Headlight lenses must not be damaged.
l Reflectors and bulbs OK
l Roll vehicle several metres or depress front and rear springs fully several times so that springs settle correctly.
l Release handbrake to avoid torsion of vehicle.
l Vehicle must be on a level surface.
l Vehicle correctly loaded.Vehicle loading: driver's seat occupied, otherwise vehicle unloaded (unladen weight).
l One person or 75 kg.
The unladen weight is the weight of the vehicle ready for operation with full fuel tank including the weight of all equipment normally carried.
l Fuel tank: at least 90% full.
l Equipment: e.g. spare wheel, tools, jack, fire extinguisher etc.
If the fuel tank is not at least 90 % full, put in additional weight as follows:
– Read off fuel tank level at fuel gauge in instrument cluster, and if necessary, place additional weight in luggage compartment.Preparations
– Vehicle must be on a level surface.
– Turn light switch to „dipped beam“ position – not to „Auto“ position.l Dip setting: x%.
Note
t The percentage value is for a range of 10 m. Example: Converting a dip setting of 2.0% = 20 cm.
Πώς ρυθμίζουμε τα φώτα μας;;