-
Διχως να θελω να βγαλω αχρηστα τα nexen(ακουστα τα εχω ως καλα σχετικα με τα χρηματα τους) καλυτερα θα ηταν να αποφυγεις τέτοιες μαρκες οσον αφορα τα χειμωνιάτικα.Προσωπικη εμπειρια με τα hankook I pike ηταν οδυνηρη!!!
Στο χιονι κανενα παραπονο....το αμαξι παρα το ότι είναι πισωκινητο εδινε πονο.
Στο στεγνο μεχρι να τα πεταξω...καλα εως υποδειγματικα(ανεξάρτητα θερμοκρασιών-τα αφησα να τα καψω την ανοιξη)
Στην βροχη........1ο χρονο καλα,2ο μετρια και καποιες φορες απελπισια.3ο χαλι.....4ο λες και οδηγαω σε χιονισμενο δρομο...σε κατηφορα+το αυτοματο σασμαν στο D να δινει δεν σταματουσε.....
Πηρα τα Continental winter contact TS860.
Γιατι πλατιαζω?Διοτι με το χειμωνιατικο θα κανεις χιλιόμετρα ολο το χειμωνα με κυριως βρεγμενες-στεγνες συνθήκες....με το χειμωνιατικο κατω από τους 7 βαθμούς πας σχεδόν το ιδιο με τα καλοκαιρινα ανω των 7 βαθμων.....με τα Χανκοοκ ηταν σαν να ειχα καλοκαιρινα 10ετιας....Ευελπιστώ ότι τα κοντι μεχρι να καραφλιασουν θα εχουν κρατημα.
Αν το ποσο δεν ανεβαινει με τιποτα προς τα επανω κοιτα σε καποια παρεμφερή διασταση πιο φθηνη,αλλα να βαλεις κορυφαιο χειμωνιατικο. -
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
Δες το τεστ.
Μονο στο βρεγμενο υστερουν στα υπολοιπα είναι πολύ καλα.Με 280 ευρω για τετοια διασταση είναι φοβερη τιμη.Μονη επιφυλαξη το βρεγμενο.Σε τι αμαξι θα φορεθουν? -
Εβαλες χειμερινα και ειχες απαιτησεις στο στεγνο;;; τα χειμερινα δεν ειναι ουτε για βροχη.......καλυτερα θα τα πανε τα rainexpert. Λογικο μολις φανε το πρωτο τους ελληνικο καλοκαιρι να παρουν την κατιουσα. Τα conti ποσο καιρο τα εχεις;;;
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AZ-Winter-Tyre-Test.htm
Δες το τεστ.
Μονο στο βρεγμενο υστερουν στα υπολοιπα είναι πολύ καλα.Με 280 ευρω για τετοια διασταση είναι φοβερη τιμη.Μονη επιφυλαξη το βρεγμενο.Σε τι αμαξι θα φορεθουν?Nissan Qashqai
-
Έχω βρει και τα Nokian WR D4 στα 405 ευρώ και το σκέφτομαι...είναι όμως γύρο στα 100ευρώ πάνω.και λέω διότι τα nexen τα ειδα στα elastikaleader οπότε με ευρώ περαστικά πάμε στα 300 .Σχετικά με το σαιτ που αναγράφω έχετε ακουστά ΄?
-
[quote='GGAB']Εβαλες χειμερινα και ειχες απαιτησεις στο στεγνο;;; τα χειμερινα δεν ειναι ουτε για βροχη.......καλυτερα θα τα πανε τα rainexpert. Λογικο μολις φανε το πρωτο τους ελληνικο καλοκαιρι να παρουν την κατιουσα. Τα conti ποσο καιρο τα εχεις
Τα κοντι μολις τα πηρα....εχει δεν εχει 3 βδομάδες,φυσικα βρίσκονται στο υπογειο ζανταρισμενα.Δεκεμβριο θα τα φορεσω.
Ισως να το εγραψα εγω λαθος,καλοκαιρι δν εφαγαν ποτε τα χανκοοκ αντίθετα τα εβγαζα και νωρις.Τα αφησα φετος αφου ηταν να τα πεταξω.
Το αυτοκινητο όταν ηρθε από γερμανια ειχε στις σιδερενιες ζαντες καποια vredestein της εποχης του 95+.Αψογα επιαναν στο βρεγμενο.Ειμαι 99,9% πεποισμενος ότι με τα κοντι δν θα εχω θεματα στην βροχη.
Το θεμα δεν είναι πως εξ αρχης είναι μαπα το καρπουζι στο βρεγμενο,αλλα πως γρηγορα χανουν τα αρχικα τους χαρακτηριστικα.
Επιρρεασμενος από τα κοντι στα καλοκαιρινα οπου μεχρι να γινουν σλικ εχουν πολύ καλο κρατημα,ειπα να πληρωσω οσο οσο για κοντι χειμωνιάτικα για να κινουμαι σαν ανθρωπος.
Θα αποδειχτεί τον Δεκεμβριο!Ειδικα στους 0 βαθμούς κελσιου περιμενω καλυτερο φρεναρισμα στο βρεγμενο από το καλοκαιρινο μου Bridgestone T001(επισης καινουργιο) ελπιζω να μην μεινω με την ορεξη. -
ψαχνω να βρώ τα Michelin cross climate που μου πρωτείνατε σε διαστάσεις 195/50/15 και δέν τα βρήσκω σε αυτες της διαστάσεις..
δέν βγαίνουν? -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
ψαχνω να βρώ τα Michelin cross climate που μου πρωτείνατε σε διαστάσεις 195/50/15 και δέν τα βρήσκω σε αυτες της διαστάσεις..
δέν βγαίνουν?Όχι, δεν βγαίνουν σε αυτή την διάσταση.
-
Καλήμερα σε όλους, μπορεί κάποιος να μου πει την γνώμη του Τι ελαστικά θα πρότεινε για ένα scnic II 1.6 ?
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης ypetho έγραψε:
Καλήμερα σε όλους, μπορεί κάποιος να μου πει την γνώμη του Τι ελαστικά θα πρότεινε για ένα scnic II 1.6 ?
Ευχαριστώ.Θα βοηθουσε να ξεραμε που θα κινεισαι,διασταση ελαστικων κτλ.........
-
καλημερα σε ολους
Ηρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο ignis 4x4 με διάσταση 185/60/15 . Θέλω να βάλω all weather και σκεφτόμουν για michelin crossclimate , goodyear vector g2 . Τώρα τελευταία μάλλον πάω για fulda multicontrol ( πιο φτηνά και διαβάζω για άριστη συμπεριφορά σε χιόνι που με ενδιαφέρει λόγω κίνησης στο ορεινό δίκτυι της Πίνδου ) .
Έχετε γνώμη για fulda ? Αξίζουν σαν ελαστικά ? Φθείρονται γρήγορα ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ -
Καλησπέρα. Αν έχεις πολύ χιόνι (Πίνδος), τότε τα all weather δεν είναι καλή επιλογή καθώς είναι μέτρια παντού. Χρειάζεσαι ένα σετ χειμερινά και ένα σετ θερινά. Ακούγεται ακριβή λύση, αλλά σκέψου ότι τα χιλιόμετρα θα μοιράζονται σε 2 σετ ελαστικών και σε βάθος χρόνου έρχεται το ίδιο, ενώ έχεις σαφώς την καλύτερη και ασφαλέστερη τεχνικά λύση αφού θα έχεις το σωστό λάστιχο για κάθε εποχή!!!
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν θέλω να βάλω δυο ζευγάρια για να μην μπλέκω με βάλε βγάλε , άλλες ζάντες κλπ . Εξ άλλου τα all weather είναι οκ για τετρακίνητα οχήματα και τα φοράνε όλο και πιο πολύ εδώ . -
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν τα fulda είναι τόσο καλά όσο τα παρουσιάζουν στο χιόνι
-
Ο χρήστης polhs έγραψε:
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν τα fulda είναι τόσο καλά όσο τα παρουσιάζουν στο χιόνιΑυτο θα στο πει καποιος που εχει δοκιμασει τα συγκεκριμενα και οχι καποιος που απλα καποτε φορεσε θερινα fulda.......
-
Ο χρήστης polhs έγραψε:
καλημερα σε ολους
Ηρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο ignis 4x4 με διάσταση 185/60/15 . Θέλω να βάλω all weather και σκεφτόμουν για michelin crossclimate , goodyear vector g2 . Τώρα τελευταία μάλλον πάω για fulda multicontrol ( πιο φτηνά και διαβάζω για άριστη συμπεριφορά σε χιόνι που με ενδιαφέρει λόγω κίνησης στο ορεινό δίκτυι της Πίνδου ) .
Έχετε γνώμη για fulda ? Αξίζουν σαν ελαστικά ? Φθείρονται γρήγορα ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣΣτο http://www.tyrereviews.co.uk εχει ενα σωρό νέα τεστ για all season και winter λαστιχα μπες να πάρεις μια ιδέα γιατι η δεξαμενή οδηγών που βάζουν τέτοια λαστιχα ειναι μικρη στην ελλαδα και το πιθανότερο να σου απαντήσει ενας η κανένας.
-
Εγω ξερω οτι σε πατημενο χιονι χωρις αλυσιδες ,δεν πας πουθενα εαν θελουμε να μιλαμε για ασφαλεια.
-
Μια χαρα πας σε πατημενο χιονι,εκτος βεβαια αν εννοουμε 'πατημενο',λες και το πατησε πατοζα....τοτε είναι απλα παγος.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Μια χαρα πας σε πατημενο χιονι,εκτος βεβαια αν εννοουμε 'πατημενο',λες και το πατησε πατοζα....τοτε είναι απλα παγος.Πατοζα;;;;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μια χαρα πας σε πατημενο χιονι,εκτος βεβαια αν εννοουμε 'πατημενο',λες και το πατησε πατοζα....τοτε είναι απλα παγος.
Πατοζα;;;;;;;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]